Gość: Basiaczek IP: *.inetia.pl 11.06.03, 13:54 Cześć, Wybieram się na Rodos z Neckermannem, czy znacie jakiś fajny, sprawdzony hotel? Proszę o info. Dzięki Basia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Edyta Re: Rodos z Neckermannem - czy ktoś był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.03, 11:39 Witam w zeszłym roku byłam z N. na Rodos. Mieszkałam w hotelu Oceanis (ixia) z ktorego byłam b. zadowolona. Wycieczka była bardzo udana, pomijając rezydentkę, której głównie zależalo na sprzedaży wycieczek fakultatywnych. Oczywiscie skusiłam się na wycieczkę dookoła wyspy (okazało się, że zwiedzało sie tylko 1/2 wyspy, a nie całosć). Mieliśmy mieć zapewnione zwiedzanie z polskim przewodnikiem. W autokarze okazało się, że przewodniczka znała niemiecki. Nasza szanowna pani rezydent tłumaczyła średnio co piąte słowo. W sumie niewiele można było dowiedzieć się na temat Rodos podczas ww wyprawy (na szczęscie po samym przyjeździe zakupiłam przewodnik;-)). Oprócz tego wycieczka została skrócona, nie odwiedzilismy jednego punktu z wyprawy, gdyż poprzednia tura sprzed dwóch tygodni stwierdziła, że nie warto zwiedzac 7-miu źródeł(???). Za to warto było siedzieć 2 godziny w kantynie na odludziu. N. został powiadomiony o zaistniałej sytuacji (jak się domyślasz było więcej osób, ktore były niezadowolone, tym bardziej, ze wycieczka nie należała do najtańszej), niestety jedyne co usłyszałam, to cytuję:"Mamy nadzieję, że następnym razem korzysając z naszego biura, będzie Pani zadowolona".. Reasumując: Rodos jest cudowne, jeżeli uda Ci się trafić na inną rezydentkę z pewnością będziesz zadowolona. Może zastanów się nad wynajeciem samochodu i samodzielnym zwiedzaniem wyspy lub zakupem wycieczek fakultatywnych od miejscowych biur podróży. Pozdrawiam, Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basiaczek Re: Rodos z Neckermannem - czy ktoś był IP: *.inetia.pl 17.06.03, 14:46 Dzięki za info. Z samochodem to dobry pomysł. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chiara Re: Rodos z Neckermannem - czy ktoś był IP: *.acn.waw.pl 24.06.03, 09:08 Mam wrażenie, że w ogóle rezydenci z N. są oględnie mówiąc tacy sobie. Naszej też zależało na sprzedaży wycieczek fakultatywnych, z tym, że nie miała nas co namawiać. Zawsze sami zwiedzamy samochodem i to jest najlepszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś