Dodaj do ulubionych

wróciłam z Kos hotel Hippocrates

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:09
Byliśmy 2 tygodnie, hotel połozony w Psalidi 3 km od miasta Kos. Przystanek
autobusowy przed hotelem, bilet do Kos 1 Eur. Hotel bardzo fajny, duży basen
w ogrodzie palmowym. Pokoje dość obszerne z dużym balkonem.Klimatyzacja
zaczęła działać od 15.06 uruchamiana godzinowo od 15 do 6 rano.Wyżywienie
bardzo dobre i urozmaicone, jest w czym wbierać. Plaża hotelowa po przeciwnej
stronie ulicy, bardzo kamienista , takie sa wszystkie plaże w tej okolicy.
Leżaki i parasole platne 6 Eur.
Hotel należy do grupy Iberostar wiec mozna korzystać ze wszystkich basenów
Iberostara które sa zgrupowane w pobliżu ( Kos bay View, Panorama i
Kipriotis).
Byliśmy na wyspie Nissyros, polecam wycieczkę, chodzi sie po kraterze
uspionego wulkanu, dodatkowo jest objazd wokół wyspy i krótkie pobyty w w
okolicznych wioskach - śliczne !!
Samochód wzieliśmy na 3 dni, objechalismy dokładnie, każdy dzień kończyliśmy
na plazy, byliśmy w tingaki, Marmai i mastichari. wszystkie plaży sliczne
piaseczek i długo dośc płytko.
Pobyt uważam za bardzo udany, polecam wyspe choć jest maleńka ale bardzo
urocza.
Obserwuj wątek
    • megalonissos Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates 24.06.07, 14:09
      Cieszę się, że masz tak dobre wrażenia. Ja wybieram się na Kos i też do
      Hippocratesa 28 lipca.Dobrze jest zapoznać się z opinią osób, które były już w
      tym miejscu.
      • Gość: lusia Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:48
        nie zapomnij tylko wziac czegos na komary, po pobytach na Krecie odzwyczailismy
        sie od tych drani a tu zaatakowaly. Mozna oczywiscie dostac wszystko na miejscu
        ale oczywiscie drożej niż u nas.Spirala i raid do kontaktu załatwiły sprawę.
        • megalonissos Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates 24.06.07, 22:34
          Dzięki za radę.Mnie komary i inne owady bardzo lubią.
    • Gość: JB Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:43
      Byliśmy tam z rodzinką w ubiegłe wakacje w lipcu. Absolutnie żadnych komarów ,
      fantastyczny wesoły barman JANIS i animatorki , zapraszające do
      zabawy .Jedzenie super , obsługa ok. do miasta KOS ok.3 km. ( autobusy 1
      euro/os)a tam jest dopiero co robić.Pozdrawiamy rezydenta Neckermann
      p.Krzysztofa dzięki któremu zwiedziliśmy samochodem całą wyspę.Pozdrawiamy ---
      jeżeli chcesz więcej wiedzieć napisz a odpowiem
      • megalonissos Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates 25.06.07, 09:01
        Powiedzcie proszę czy przy hotelu jest wypożyczalnia rowerów i jeśli wypożyczy
        się je na dłuższy czas to gdzie się je przechowuje? A do Lusi ponieważ byłaś w
        tym roku= czy też z Neckermanna? Jeśli tak to jak było z lotem tj punktualnością?
        • Gość: lusia Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:38
          Tak bylam z Neckermanna, lot w jedną i druga strone opózniony około pół
          godzinki, czyli podobno w granicach normy. Jeśli trafisz taki sam układ
          rozwożenia do hoteli to Hippocrates był na końcu listy i jeśli lot sie opóżni
          to masz małe szanse na kolacje. Nam się jakoś udało rzutem na taśmę, kolacja
          była do 21 , my przyjechalismy o 20.50 uff.
          Pytales o wypozyczalnie rowerow jest przed hotelem, wypozyczenie 3 Eur, na cały
          dzień.Rowery maja zapiecia i zostawia je sie dosłownie wszędzie.
          A komary były, moze w lipcu juz nie maja sily latac z gorąca więc ich nie
          ma :)
          • megalonissos Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates 25.06.07, 21:09
            Dzięki za informacje. Jak wrócę też napiszę.
    • Gość: J B Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:19
      Wyporzyczalnia rowerów naprzeciwko hotelu obok tawerny ,wyporzeczysz tam
      również skutery, qady lub samochód / ok 35-40€ dzień / . Warto pojechać rowerem
      drogą na wschód do gorących zródeł , lub do wioski Zia .
      • Gość: ws Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:35
        proszę o informację jakie jest morze przy hotelu
    • Gość: JB Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.tpnet.pl 27.06.07, 00:21
      Drobne kamyczki pomieszane z piaskiem , raczej wąsko .Łóżka + parasole za
      dodatkową opłata , wzdłuż plaży / dosłownie ok.4 m / ścieżka z drewnianych
      podestów , natomiast wzdłuż drogi asfaltowej dość szeroka promenada.Kamienista
      szeroka plaża z boiskami do gier i zabaw jest kilkadziesiąt metrów na wschód za
      wypożyczalnią samochodów Budget . Przepiękne piaszczyste plaże są ok 10 km. na
      zachód za miastem KOS / najprościej dojechać skuterem , rowerami lub qadami .
      • Gość: ws Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:40
        Dziękuję za informację.Ciekawi mnie jeszcze czy droga wzdłuż plaży jest
        uciążliwa i czy woda w morzu jest czysta ?
        • Gość: lusia Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 18:19
          Do plaży jest dojście przez główną ulicę, która prowadzi do Kos. Ruch dość
          spory w sezonie może się nasilić. Woda w morzu raczej czysta chyba że bardzo
          mocno wieje i gromadzą sie wodorosty, fale wyrzucaja na brzeg.
          do kapieli konieczne obuwie, plaża która jest przy Hippocratesie ( hotelowa)
          mocno kamienista
    • Gość: ws Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:34
      Czy podczas wycieczki do Nissyros jest czas na kąpiel?
      • Gość: lusia Re: wróciłam z Kos hotel Hippocrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:42
        Ja byłam z wycieczką w języku polskim i na tej wycieczce jest godzina wolna w
        mieście Mandraki. to na koniec dnia. Mozna w tym czasie pójść na plaże,
        pochodzic po miasteczku lub cos zjeść. W ciągu dnia nie ma na to czasu bo tak
        naprawde wycieczka trwa pół dnia. statkiem na Nissyros wypływa sie o 13 z
        Kardameny , godzinka na dopłyniecie a póżniej objazd wyspy. zwiedza się krater
        i 2 miasteczka .Tempo dość duże. Statek powrotny jest o 18.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka