bass5 03.07.03, 12:41 czy byl ktos na objazdowej wycieczce w Grecji z biurem Skarpa z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Christian Re: Grecja objazd - Skarpa IP: *.kat.forthnet.gr 05.07.03, 14:00 Prowadze biuro w grecji ktore jest ich kontrachentem a czasem na jesien nawet oprowadzam. powiem ci szczerze jesli oczekujesz hoteli z basenami i szwedzkich stołów to nie tu. ot zwyczajny standard. posilek dwa razy dziennie. biuro ma wlasne autkoary i dziala od 13 lat. I jest jedynym moim kotrachentem ktory w tym roku przysyla tyle ludzi co w zeszlym, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Grecja objazd - Skarpa IP: 195.116.111.* 05.07.03, 20:26 Czesc, Ja bylem w zeszlym roku ze skarpa na pobytowce i byl niezly syf, apartamenty to male ciasne pokoje z aneksem kuchenym 2mkwadratow plus lazienka tez takak mala, wieczorem nie bylo cieplej wody, garnki w kuchni takie ze nienadawaly sie do niczego nawet czajniczek do herbaty kupilem sam. w dodatku w dzien wyjazdu 9mial to byc dzien wypoczynku) siedzielismy od rana czeakjac na autobus ktory przyjechal wieczorem a co godzine mowiono nam ze zachwile bedzie, zamiast powiedziec ze bedzie wieczorem i kazdy zorganizowalby sobie dzien nie siedziac na walizkach w upale, takze skarpe szczerze ci odradzam, mooi znajomi byli z nimi w grecji i bulgarii i bylo to samo pozdrawiam luka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christian Re: Grecja objazd - Skarpa IP: *.kat.forthnet.gr 06.07.03, 22:43 podejrzewam ze byłes na turnusie w nei pori lub kokkino nero. apartementów o powierzhcnie 2 m kwadratowych nie ma w grecji bo EOT nie daje zezwolenia na taki metraż. To że jest aneks zamiast kuchni jest napisane w ofercie. jesli to turnus dniowy to bagaże mozna było zstawić w Aronisie. Ale cóż ja czytałem w Riders, że ktos napisał skarge na neckermana , bo za oknem ktos w nocy na motorze jeżdził.... Odpowiedz Link Zgłoś
bass5 Re: Grecja objazd - Skarpa 07.07.03, 13:20 dzieki za informacje sama tez nie wspominam ich najlepiej, kilka lat temu wracalam z nimi z Wegier, autobus byl spozniony 5 godzin - czekalismy na trawniku pod hotelem, bez sensu, jakby nie mozna bylo zadzwonic i poinformowac ludzi o czasie opoznienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christian Re: Grecja objazd - Skarpa IP: *.kat.forthnet.gr 08.07.03, 02:21 ze tak spytam bo na forum ejst generalnie nagonka na biura obecnie. A komu sie nie zpsuł autokar. ja szerze mowiac nie znam takiego biura. Ale powtorze jeszcze raz jak sie płaci tanio to nie ma hoteli z basenami poczekalni wynajentych i natychmiastowych autobusow rezerwowych. takie sa prawa rynku i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Grecja objazd - Skarpa IP: *.lar1.nas.panafonet.gr 08.07.03, 02:54 ha,ha,ha,ha,skarpa Odpowiedz Link Zgłoś
anmik Skarpa - tanio, nienajlepiej ;( 08.07.03, 09:55 Byłam z nimi juz 4 razy (hiszpania, grecja, bulgaria, czarnogora). Przez pierwsze trzy to nie narzekałam nawet. Było całkiem przyzwoicie, choć oczywiście nie super. Mają beznadziejnych pilotów i rezydentów, poprostu szok. To prawda, że na autokary skarpy zawsze sie dłuuuugo czeka siedząc na bagażach. Ogólnie nie było tak źle, zawsze jakoś miałam szczęście i lądowałam w najlepszych apartamentach itp. Moi znajomi mieli mniej szczescia i te ich apartamenty byly czasem... ponizej standardow. Jednak ostatnio, bylam z nimi w Czarnogorze i bylo dramatycznie. Rezydent byl idiota. Podpisal nam zazalenie do warunkow w jakich mieszkalismy (mokre sciany, bo brakowalo rynien i desz lal sie po scianach), bardzo nieprzyjemny wlasciciel domu, brak praktycznie plazy, polamane lozka itp. Po powrocie zlozylismy zazalenie... a rezydent stwierdzil, ze nie zglaszalismy uwag, a nawet to my bylismy beznadziejni i reklamacji nie uwzgledniono. Niestety ze wzgledow zdorowtnych nie doprowadzilam sprawy do konca, moge jednak powiedziec jasno: Skarpa schodzi na psy i juz z nimi nie jade. Maja jednak bardzo tanio i wyjazdy sie odbywaja. Jezeli zalezy ci tylko na tanim wyjedzie to jedz, jezeli na luksusach i dobrej obsludze - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christian Re: Skarpa - tanio, nienajlepiej ;( IP: *.kat.forthnet.gr 08.07.03, 14:53 Całe szczęscie że wrescie uczestnicy forum zaczynja rozumiec że jesli jest tani to jest niższy standard i tyle. zadnej ameryki nikt tu nie odkrywa. tak jast zawsze czy z samochodami, czy butami czy np z szyką. Jest taniej albo drozej i lepiej. A skoro takie bioura jak sakrpa tramp bratniak i andreliks funkcjanuja znaczy ze sa tez ludzie, ktorzy chca tani jechać. A skoro istnieje neckerman tui i inne takie to oznacza ze ze sa tacy co chca jechac drozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Skarpa - tanio, nienajlepiej ;( IP: *.man.busko.pl 05.08.03, 20:30 Byłem ze skarpa w Nei Pori Hotel Adonis Autokar do dupy, klimatyacja padla juz na granicy slowacko wegierskiej UFF Pilot beznadzieja Rezydent w Nei Pori SUPERRRR, a impreza na Pagasitikos nie mar ownych !!!!!!!!!! Przewodniczka Paulina SUPER a ile ma do powiedzenia HOTEL Ok, choc za rzadko sprzataja ale Dziadek podaje Metaxe rowno Ogolnie moze byc.. Pobyt pozwolil zapomniec o pieprzonym transporcie w ta i spowrotem Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Grecja objazd - Skarpa 05.08.03, 21:34 bass5 napisała: > czy byl ktos na objazdowej wycieczce w Grecji z biurem Skarpa z Krakowa? a ja bylam tez ze Skarpa dwa razy, ale na szczescie nigdy mi sie nie przelewalo, i zalezalo mi na czyms tanim, a poza tym, jak sie jedzie do grecji!!! to nie po to zeby siedziec w hotelu ;))))))))) tam sie tylko odpoczywa chwilowo w nocy lub w dzien po hulankach ;))))))) w stanie upojenia alkoholowego wszystko jedno jak i na czym sie spi ;))))))) hahaha!!! na moim turnusie tez ludzie narzekali :))))))) ale mi wiekszosc tamtych powodow nie przeszkadzalo, nigdy nie oczekiwalam luskusow, a hotel Aronis akurat wspominam bardzo milo :)))) zreszta Dionizos - super gosc!! a Kostas i Jorgos, ktorzy tam rezydowali byli sympatycznia a szczegolne ucalowania dla Adonisa, ktory sie pojawil w 2001 roku ;) CMOOOOK! LUDZIE korzystajcie z urokow Grecji, patrzcie na to co jest tam piekne! niech szczegoly nie psuja wam tamtejszego pieknego 'klimatu'... :)) A jesli chcecie luksusy, to racja! Patrzcie za ile bierzecie wycieczke! Nie ma nic za darmo, a za darmo umarlo! Pozdrawiam cala zaloge i obsluge w Aronisie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Grecja objazd - Skarpa IP: *.kalisz.mm.pl 06.08.03, 17:12 Jade do Nei Pori. Co mozecie powiedziec o hotelu DIAS (chodzi mi o wyposazenie pokoi). Nie spodziewam sie luksusow, bo wiem, ile place. Chcialabym tylko, zeby ktos mnie poinformowal o ewentualnych "niespodziankach". Zastanawiam sie tez, w jakich wycieczkach fakultatywnych uczestniczyc (kto je organizuje?). Slyszalam, ze Skiathos i Meteory - obowiazkowo, a co np. z Olimpem i innymi??? Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Grecja objazd - Skarpa 06.08.03, 18:45 > jakich wycieczkach fakultatywnych uczestniczyc (kto je organizuje?). > Slyszalam, ze Skiathos i Meteory - obowiazkowo, a co np. z Olimpem i innymi??? Odpisywalam na podobne pytanie we watku "Paralia 04.08-18.08 pytania" czy cos takiego... wiec kieruje tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christian Re: Grecja objazd - Skarpa IP: *.kat.forthnet.gr 09.08.03, 02:20 Skarpa to ansz kontrachant i nasze biuro bedzie robic wycieczki fakultatywne, i zapewniac obsluge rezydentów, w diasie bedziecie miec karoline. Ja nie wiem czy sa jakies niespodzianki bo w tym roku jakos dziwnie bez potkniec idzie Odpowiedz Link Zgłoś