Dodaj do ulubionych

Nie polecam Big Blue

IP: *.crowley.pl 28.07.03, 16:00
Wrzucajac kamyczek do ogródka o Big Blue, dodam, ze dzisiaj zadzwonili do
mnie z info, że mój wylot 2 sierpnia, czyli w najblizszą sobotę, za 5 dni nie
jest możliwy. Kasę wpłaciłam kilka miesięcy temu, urlop dograłam z całym
zespołem ludzi w pracy i 5 osobami wyjezdżającymi ze mną itd, itp.... Ofert
zastępczych nie ma, mam sobie sama szukać jak chcę.
Życzę im podobnych niespodzianek. Dodam, że jest środek sezonu i znalezienie
oferty dla 6 osób w tym czasie graniczy z cudem, a właściwie jest nie realne.
Szczerze odradzam to biuro.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Nie polecam Big Blue IP: 195.136.95.* 28.07.03, 17:09
      dokąd mialaś leciec?
      no i współczuję bardzo..
    • Gość: Eurotur Re: Nie polecam Big Blue IP: 213.17.131.* 28.07.03, 17:53
      Moze sprobujemy jakos zaradzic? Mamy wyloty 1 sierpnia (nocny) na Cypr, 2
      sierpnia (dzienny) na Rodos lub 3 sierpnia (nocny) na Kos - zerknij na
      www.wyspygreckie.pl

Pozdrawiamy!
      Eurotur
      • Gość: Kalina Re: Nie polecam Big Blue IP: *.crowley.pl 29.07.03, 09:04
        Miałąm lecieć na Kretę do hotelu Eri Palace, co śmieszniejsze Bib Blue zerwało
        umowę z hotelem w trosce o swoich klientów ponieważ hotel nie spełniał
        standardów. A z kontekstu rozmowy wynikało że są TACY DOBRZY i TROSKLIWI i
        właściwie to należałoby im współczóć. Odnoszę wrażenie że kwestie umów z
        hotelami to kompetencje biura i ich problemy mam mówiąc delikatnie
        gdzieś...........
        • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 10:07
          Taaaa, pojechałabyś i by było do kitu to bys nadawała że amatorszczyzna itp...
          Nie wiem o co chodzi z tymi narzekaniami polaczków! Za jakieś śmieszne
          pieniądze kupują wycieczki a oczekują luksusów, których nigdy nie widzieli poza
          serialem Dynastia... Lepiej, że odowłali wycieczke niż mieliby Cie wysłać
          niewiadomo w jakie warunki, prawda? Nie wierze tez ze brak jest jakiejs
          alternatywy! Bigblue ma naprawde sporo ofert i na pewno trafi sie jakas
          ciekawa, no chyba, że Ty koniecznie chciałas jechać w jedno miejsce i juz!
          • Gość: Dominika Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl 29.07.03, 10:45
            A Ty jestes straszny DUPEK DO KWADRATU. Ciele jakich mało na tym swiecie.
            • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 16:56
              Gość portalu: Dominika napisał(a):

> A Ty jestes straszny DUPEK DO KWADRATU. Ciele jakich mało na tym swiecie.

a ty jebiesz kupą! Wypad głupia babo! Masz zacme na oczach i oczernianie to
              twoje hobby!
              • Gość: ???? Re: Nie polecam Big Blue IP: 195.136.95.* 29.07.03, 17:20
                no i wyszedł z Ciebie 'polaczek'...
                • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 17:22
                  Gość portalu: ???? napisał(a):

> no i wyszedł z Ciebie 'polaczek'...
                  cóż, do niektórych ludzi nie dotrze jak sie normalnie pisze. Ona za wyzywanie
                  jest super a ja ten zły? To nie ja zacząłem pyskówke!
                • Gość: Dominika Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl 29.07.03, 21:46
                  Własnie i to straszny. Ubawiłam sie strasznie. robisz sobie obciach człowieku.
                  • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 22:01

> Własnie i to straszny. Ubawiłam sie strasznie. robisz sobie obciach człowieku.

Nie powiem kogo Ty z siebie robisz!
          • Gość: Johny Re: Nie polecam Big Blue IP: hpcache:* 29.07.03, 10:49
            Irytują mnie tacy goście jak ty. Zakompleksieni pseudoeuropejczycy. Bo niby w
            Europie to ile płacą za wycieczki? Pięć razy więcej od "polaczków"? Tam też są
            supertanie oferty, przedewszystkim nie płacą tyle za przelot i w tej samej
            cenie mogą jechać do hoteli o wyższym standardzie. Przestańcie nazywać Polaków
            pogardliwie, bo przynajmniej ja nie czuję się kimś innym niż jakiś Niemiec czy
            Angol. Chyba że ty wyznajesz ideologię "rasy wyższej" (Hitler).
            • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 17:13
              zakompleksiony? raczysz żartowac... Wezz człowieku ustosunkuj sie do tekstyu,
              który napisałem i wyciągnij wnioski! Nie zrozumiałeś za pierwszym czytaniem,
              przeczytaj jeszcze raz, dwa, trzy... dziesięc! Może kiedyś zrozumiesz!
          • Gość: Kalina Re: Nie polecam Big Blue IP: *.crowley.pl 29.07.03, 10:51
            Stary, do ciebie piszę Lordzie Bobick, nie mierz wszystkich swoją miarką. Z
            twojej wypowiedzi zajeżdża stronniczością do BB, a może Ci za to płacą.
            Rozumiem, że nie należysz do grona ,,narzekających polaczków" jak określasz
            swoich rodaków (żal mi Ciebie, chociaż ,,ciebie" powinnam pisać z małej
            zważywszy na twój pogardliwy ton.)Twoja wypowiedź jest obraźliwa dla mnie dla
            wielu innych przyzwoitych ludzi którzy przez cały rok planowali swój urlop i
            powierzyli go (jak im i mnie się wydawało)w ręce profesjonalistów. Stary, a z
            twoich słów wynika, że to ty masz olewający stosunek do wszystkiego i wcale bym
            się nie zdziwiła gdyby ludzie twojego pokroju pracowali w takich biurach jak
            BB. Nie wiem kolego ile masz lat, ale skoro umiesz pisać to...powinieneś
            jeszcze umieć myśleć. I nie wszyscy ,,polaczki" co pewnie cię zaskoczy znają
            Dynastię tyulko z telewizji ale ty z pewnościa do nich nie należysz. Bez
            wyrazów szacynku, Kalina
            P.S Co dla Ciebie jest śmieszną kwotą pieniędzy?
            • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 17:15
              pani wszystkowiedząca? Nic nie mam kasy z BB ani innej firmy która ma związek z
              turystyka! Za to jak widze TY WOLISZ SOBIE PONARZEKAĆ! Taka cecha Polaków! Twój
              wybor
          • Gość: hanka Re: Nie polecam Big Blue IP: *.pl 29.07.03, 12:40
            drogi lordzi bobku.......
            czyz nie jest amatorszczyzną samą w sobie odwolywanie wycieczki na 5 dni przed
            terminem i nie zaproponowanie innej oferty????z pewnoscia byla to jedna z "
            licznych ciekawych ofert"BB dziwne ze sie okazała nie do zrealizowania,czy te
            biuro ma cokolwiek godnego zapalacenia chociaz grosza z ciezko zarobionych
            pieniedzy przez standartowego Polaka ???Apropos "polaczkow"----przeczytaj
            artykul w Newsweeku przedost numer na temat Anglikow spedzajacych wakacje w
            Grecjii ---demoluja knajpy,urzadzaja bojki na ulicach jak profesjonalni
            angielscy kibice --a grecy obchodza sie z nimi jak z jajkami---bo ANGLIK MA
            KASE.....oni w ciagu jednego dnia zarabiaja na tydzien pobytu w
            Grecjii .Zarabiasz tyle ?-bo ja nie......
            • Gość: Beata Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl 29.07.03, 13:10
              Kiedys bedac w klubie karaoke na majorce widziałam jak młoda mama Angielka
              zalała sie w trupa i leżała na chodniku przed wejsciem. Obok stało jej
              kilkuletnie dziecko i jej maż, zrozpaczeni, bo nie wiedzieli co z nia począc.
              tak wygladaja dupku europejczycy 9oczywiscie nie wszyscy)
            • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 17:10
              Po pierwsze - nie pracuje w zadnej firmie związanej z turystyką!
              Po drugie - uwazam za naganne odwołanie wycieczki \na 5 dni przed wylotem, ale:
              - czy to prawda? non stop słyszę, że to biuro syf to bankrutuje tamto wogle
              zaraz padnie a ci to juz nie istnieją, ale wycieczki jeszcze sprzedaja, bo chcą
              zarobić! Wszelkie te PLOTKI to zwykłe oszczerstwa!!!!! Owszem zdarza sie, że
              biuro daje dupy ale jakos dziwne jestto, że mnie sie to nie przydazyło, ani
              nikomu z moich znajomych! co oczywiście nie oznacza, że biura podróży sa ok!
              Cena wycieczki tez powinna wiele mówić! Ludzie czytajcie regulaminy
              wycieczek!!! Przeciez tam macie wszystko napisane! Widać systemy argentyńskie
              tez byście wzieli! jesli coś sie nie zgadza w ofercie z faktycznym stanem można
              domagac sie odszkodowania!
              Po trzecie - ktoś tam mówi o pijanych anglikach, że niby to sa europejczycy -
              ja niestety generalizuje, ale Polacy nie potrafią sie zachowac poza granicami!
              W stanach widziałem typowych chamów i wstydziłem sie za nich! W londynie na
              Heatrow jeszcze gorzej - Polacy sie schlali tanimi alkoholami ze strefy
              bezcłowej i słychac ich było z daleka (ja słyszałem co chwila "kurwa, kurwa" i
              jeszcze "ładnie żeś se to kurwa wykombinował"). Na majorce dwóch młodych
              Polaków juz na lotnisku cwaniakowali ("co to kurwa za palmy? w ogródku kurwa
              mam większe!" lub "gdzie te kurwy zajebały moj bagaż! mam tam dmuchaną lale").
              Cytowałem z pamięci ale te słowa bede pamietał pewnie jeszcze długo i takich
              oto osobnków okreslam mianem polaczków! Cos jeszcze? Mnie juz wkurwiają takie
              texty typu! Traiada oszusci, Bigblue złodzieje, scanholiday tez złodzieje,
              Sigma travel bankruci!!!! Zwykle takie banialuki pisza osoby, które nic nie
              wiedza o ekonomii i na czym polega bankructwo! Jedna pani powie drugiej pani
              itp...
              Na zakończenie - jak ktoś tak narzeka na te biura to nich idzie do Orbisu i
              wykupi wycieczke, za którą zapłaci odpowiedni i bedzie miał to za co zapłacił!
              • Gość: Dominika Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl 29.07.03, 21:50
                Wiesz co gnojku, niczym sie nie róznisz od tych "Polaczków" jak ich nazywasz. A
                może o sobie opowiadasz, bo na to mi wyglada. dziwie sie, że jeszcze Cie nie
                zablokowała Gazeta, chyba powinni to zrobic.
                • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 22:12
                  Ciebie powinni zablokowac ! Nadajesz tu na biuro! Po pierwsze to Ty możesz miec
                  kłopoty - za publiczne oczernianie biura możesz ponieśc konsekwencje! Czytałas
                  umowe która ci dali do podpisania? Jesli tak to wiesz na co sie godziłaś i
                  wierz mi że żadne biuro (renomowane) nie pozwoliłoby sobie na taki ruch, bo
                  byłoby spalone. Ty zostawiając tu posty zniesławiające te firme powodujesz ich
                  na straty a znaleźć cie nie jest problemem, choć masz prywatne ip w
                  astercity... Wracając do zepsutego urlopu - skoro sie zdecydowałaś sie podpisac
                  umowe to czemu jestes zła na nich! Miej pretensje do siobie że sie na to
                  zgodziłaś! Czytaj uważniej umowy - nie podoba Ci sie jakiś paragraf - idż do
                  innego biura! A takie szkalowanie przez internet (niby anonimowo) jest
                  tchórzostwem! Artykuł we wprost tez nie jest wykładnią - w ten sposób mozna
                  napisac wszystko na wszystkich, nawet o terrorystach w Klewkach.
                  Poza tym nie pisałem o sobie - ale prawda jest taka, że część osób nie posiada
                  zupełnie kultury a wyrusza w świat - jedyne co cieszy, że akurat w kraju ich
                  nie ma i mamy święty spokój, ale potem na podstawie takich ludzi rodza sie
                  stereotypy (czemu w andorze sa napisy na drzwiach sklepów w jezyku polskim aby
                  nie kraść itp... czyżby jezyk polski był az tak popularny?)
                  Wiesz co Ci jeszcze napisze? ze jesteś wyjątkową ignorantką i pustym napuszonym
                  babsztylem.
                  Pa
                  • Gość: piter Re: Nie polecam Big Blue IP: *.chello.pl 29.07.03, 22:20
                    Gość portalu: Lord Bobick napisał(a):

> Ciebie powinni zablokowac ! Nadajesz tu na biuro! Po pierwsze to Ty możesz
                    miec
                    >
                    > kłopoty - za publiczne oczernianie biura możesz ponieśc konsekwencje!
                    Czytałas
                    > umowe która ci dali do podpisania? Jesli tak to wiesz na co sie godziłaś i
                    > wierz mi że żadne biuro (renomowane) nie pozwoliłoby sobie na taki ruch, bo
                    > byłoby spalone. Ty zostawiając tu posty zniesławiające te firme powodujesz
                    ich
                    > na straty a znaleźć cie nie jest problemem, choć masz prywatne ip w
                    > astercity... Wracając do zepsutego urlopu - skoro sie zdecydowałaś sie
                    podpisac
                    >
                    > umowe to czemu jestes zła na nich! Miej pretensje do siobie że sie na to
                    > zgodziłaś! Czytaj uważniej umowy - nie podoba Ci sie jakiś paragraf - idż do
                    > innego biura! A takie szkalowanie przez internet (niby anonimowo) jest
                    > tchórzostwem! Artykuł we wprost tez nie jest wykładnią - w ten sposób mozna
                    > napisac wszystko na wszystkich, nawet o terrorystach w Klewkach.
                    > Poza tym nie pisałem o sobie - ale prawda jest taka, że część osób nie
                    posiada
                    > zupełnie kultury a wyrusza w świat - jedyne co cieszy, że akurat w kraju ich
                    > nie ma i mamy święty spokój, ale potem na podstawie takich ludzi rodza sie
                    > stereotypy (czemu w andorze sa napisy na drzwiach sklepów w jezyku polskim
                    aby
                    > nie kraść itp... czyżby jezyk polski był az tak popularny?)
                    > Wiesz co Ci jeszcze napisze? ze jesteś wyjątkową ignorantką i pustym
                    napuszonym
                    >
                    > babsztylem.
                    > Pa

bravo !!!!!!!!! ale pamiętaj żą Dominika jes tu "ekspertam" (kto nie ma 4 tyś
                    nich siedzi w domu)
                  • Gość: Dominika Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl 29.07.03, 22:21
                    Ale sie boje strasznie, już mi sie tyłek trzesie ze strachu. Przeczytałam tylko
                    pierwsza linijke twoich wywodów, na reszte szkoda czasu.
                    • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 29.07.03, 22:32

> Ale sie boje strasznie, już mi sie tyłek trzesie ze strachu. Przeczytałam
                      tylko
                      >
                      > pierwsza linijke twoich wywodów(...)

Problemy z czytaniem czy ze zrozumieniem????
                      • Gość: Dominika Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl 29.07.03, 23:08
                        No chyba z tym i z tym. Nieuk
                        • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 30.07.03, 08:14

> No chyba z tym i z tym. Nieuk

OOO widzisz już jakiś postęp. Przyznajesz sie, że jesteś nieukiem, wiec może
                          wyjdziesz jeszcze na ludzi... Najwazniejsze to zauwazać swoje błędy...
                  • Gość: Johny Re: Nie polecam Big Blue IP: hpcache:* 30.07.03, 07:18
                    >>Wracając do zepsutego urlopu - skoro sie zdecydowałaś sie podpisac
                    umowe to czemu jestes zła na nich! Miej pretensje do siobie że sie na to
                    zgodziłaś! Czytaj uważniej umowy - nie podoba Ci sie jakiś paragraf - idż do
                    innego biura! >>

Ale chyba w umowie nie ma że wycieczka może być odwołana na 2 dni przed odlotem
                    bez uzasadnionej przyczyny???!!! Bo jeżeli jest, to rzeczywiście ludzie nie
                    powinni podpisywać takich umów.
                    • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 30.07.03, 08:23
                      Gość portalu: Johny napisał(a):

> Ale chyba w umowie nie ma że wycieczka może być odwołana na 2 dni przed
                      odlotem
                      >
                      > bez uzasadnionej przyczyny???!!! Bo jeżeli jest, to rzeczywiście ludzie nie
                      > powinni podpisywać takich umów.

Nie wiem jak było w przypadku tego biura, ale standardem w Polsce jest, że
                      ludzi enie czytają tego co podpisują a potem rozpoczyna sie dramat. Jeśli ktoś
                      podpisuje coś swoim podpisem, to choćby były tam najgorsze warunki, musi je
                      wypełnić (oczywiście jesli wszystko jest zgodne z prawem). Odwoływanie
                      wycieczki na 2 dni bez jakiejś specjalnej przyczyny (kataklizm, itp) jest
                      kompletnym partactwem takiego biura. Równiez co ważne zupełnie inaczej
                      przedstawia sie sprawa wykupu wycieczek u różnego rodzaju pośredników, którzy
                      używają nazwy biur, a uprawiają swój nieuczciwy interes kosztem ich reputacji.
                      Niestety artykuły we wprost przytaczane tutaj na forum sa niekompetentne. Sezon
                      ogórkowy wiec pisze sie o tym co zaciekawi i zaszokuje. Było to pobiezne
                      potraktowanie tematu i autor tekstu sie nie wysilił.
                      • Gość: Johny Re: Nie polecam Big Blue IP: hpcache:* 30.07.03, 08:44
                        No, lordzie wreszcie przyznałeś, że jednak coś spartaczyli. I jeżeli tak jest
                        to należy o tym pisać, bo za chwile biura będą świętymi krowami, którym nic nie
                        można wytknąć. Jeśli chcemy do Europy to niech wszyscy dostosują się do poziomu
                        europejskiego - biura podróży też. Mnie tam nie zależy żeby szkalować akurat
                        BB, Triadę czy innych - ale partactwo trzeba szkalować, niezależnie w jakiej
                        firmie się zdarzy.
                        Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
                        • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 30.07.03, 10:35
                          Dokładnie, ale szkalowanie biura podróży bo jednej osobie sie nie podobało to
                          lekka przesada. Ludzie sa różni i niektórzy obwiniają biuro za... brak pogody!
                          Jeśłi coś jest nie tak to nalezy to wytykać, ale bez przesady - jeśłi na tej
                          zasadzie miałoby działać całe panstwo to Polska powinna zniknąć z mapy. Biura
                          podróży jakie sa takie są. Ja w sumie szczesliwie nie miałem jakichs bardzo
                          przykrych doświadczeń ( no może poza wycieczką z Dromadera). Powinno sie
                          piętnowac przede wszytskim biura z plakatów na przystankach, słupach,itp. To
                          jest oszustwo i nabijanie ludzi w butelke - Grecja za 299 złotych za 2
                          tygodnie? Zarty! Niestety ludzie naiwnie podpisują płaca a potem koczują na
                          plaży bo okazało sie, że nie ma wykupionego hotelu, itp... Podejrzewam, że
                          biura starając sie ograniczyć cene wycieczek tną koszty właśnie na hotelach - a
                          to w pobliżu lotniska, a to coś tam jeszcze, ale te informacje sa zawarte w
                          folderach, internecie, itp. Podsumowując - jesli biura naprawde proponowałyby
                          coś o standardzie naprawde wysokim i zadowalającym klienta na poziomie
                          europejskim, to cena takich wycieczek poszłaby w góre. Coś za coś.

Ps. Dziwi mnie tylko to, ze ktoś daje pilotowi wycieczki 100 dolarów czy euro i
                          nie prosi żadnego pokwitowania, itp. W razie jakiejkolwiek sprawy sadowej nie
                          ma szans na jej wygranej. A potem dziwi się, ze pilot nie rozlicza sie z nim.
                          Poza tym równie dobrze mogę sam zapłacić za wstęp do muzeum i pilot nie jest mi
                          w tym potrzebny. Jak ktoś jest gapa to płaci frycowe...
        • Gość: malmar Re: Nie polecam Big Blue IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 00:51
          Wróciłem z Eri Palace 2 godz temu. Nie jedz tam. Sytuacja wygląda tam tak jak w
          artykule o BB we Wprost
    • Gość: maly Re: Nie polecam Big Blue IP: 217.8.186.* 29.07.03, 10:40
      Witam!

Mam pytanie!
      Też właśnie chcę lecieć 2 sierpnia na Kretę z BB. Czy to ten sam lot?!
      Moje współczucia.Trzym się!

Marcin
    • Gość: malina Re: Nie polecam Big Blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 18:52
      A ja wolę budowę obok (wg artykułu we Wprost BB) niż pluskwy w szafie z Triadą.
      • Gość: N. Re: Nie polecam Big Blue IP: *.jasfbg.com.pl / 10.10.2.* 31.07.03, 13:50
        Nie rozumiem, jak w jednym miejscu biuro organizuje super wycieczkę (na której
        byłam na Krecie), a w drugim fatalną (jak wypowiadają się inni.
        • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 31.07.03, 14:19
          Gość portalu: N. napisał(a):

> Nie rozumiem, jak w jednym miejscu biuro organizuje super wycieczkę (na
          której
          > byłam na Krecie), a w drugim fatalną (jak wypowiadają się inni.

Ja równiez nie moge uwierzyc. Z big blue byłęm tylko dwa razy - Na Rodos -
          Hotel Sunflower i Majorka - Paguera - hotel El Cupido. Było bardzo fajnie i
          wszystko grało. A tu takie dziwy jak ludzie opisują! Napradwe nie chce mi sie
          wierzyc, że jast taki przedział jakościowy od beznadziejnego do bardzo
          dobrego.
          • Gość: Piotr Re: Nie polecam Big Blue IP: *.chello.pl 31.07.03, 16:14
            Gość portalu: Lord Bobick napisał(a):

> Gość portalu: N. napisał(a):
            >
            > > Nie rozumiem, jak w jednym miejscu biuro organizuje super wycieczkę (na
            > której
            > > byłam na Krecie), a w drugim fatalną (jak wypowiadają się inni.
            >
            > Ja równiez nie moge uwierzyc. Z big blue byłęm tylko dwa razy - Na Rodos -
            > Hotel Sunflower i Majorka - Paguera - hotel El Cupido. Było bardzo fajnie i
            > wszystko grało. A tu takie dziwy jak ludzie opisują! Napradwe nie chce mi sie
            > wierzyc, że jast taki przedział jakościowy od beznadziejnego do bardzo
            > dobrego.

napisz mi coś o el cupido i paguerze bo sie tam wybieram ( i ja mam gdzies to
            co pisza o bb ,bylem z nimi 4 razy)
            • Gość: Lord Bobick Re: Nie polecam Big Blue IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 31.07.03, 22:24
              El cupido to mały hotelik. Do wad zaliczyłbym mały basen i mały taras - słońce
              dostaje sie tam dopiero po południu (choć ja byłem w październiku wiec w layto
              może być wyżej) Ogólnie sam hotel jest bardzo fajny... pokoje czyste, zadbane.
              Hotel znajduje sie blisko głównej promenady i blisko przystanku autobusowego do
              Palmy (radze ustawic sie w kolejke - kierowca wpuszcza tylko osoby jesli sa
              miejsca siedzące). Do plaży tez blisko - do promenady jakies 40-50 metrów, do
              plazy ze sto (ale trzeba przejśc przez tę promenade). Równiez jedzenie mi
              odpowiadało - zupełnie inne niż na greckich wyspach - naprawde jadłem dużo bo
              i było pyszne. Samochody można wynajmować - polskie prawko obowiązuje. Jednak
              trezba uważac, bo Hiszpanie podobnie jak Grecy jeżdża strasznie, a i mandaty sa
              spore (za rozmowe przez komórke w czasie jazdy 600-800 Euro w plecy). Ogólnie
              sam hotel fajny, natomiast Paguera to typowo wypoczynkowa mieścina - mnóstwo
              hoteli, knajpek i plaza...
              • Gość: malina Re: Tylko do arystokracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 22:35
                Bobiku, żyjesz? Straszyłeś ,że już tu nie zajrzysz. Rzyczę Ci miłego wyjazdu.
                • Gość: Lord Bobick Re: Tylko do arystokracji IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 31.07.03, 22:48
                  Gość portalu: malina napisał(a):

> Bobiku, żyjesz? Straszyłeś ,że już tu nie zajrzysz. Rzyczę Ci miłego wyjazdu.

heh... dzięki... już powolutku zaczynam sie pakowac - wyjazd w niedziele rano.
                  Bye bye...
                  • Gość: Kalina Re: Tylko do arystokracji IP: *.crowley.pl 01.08.03, 08:29
                    Witam Wszystkich stałych czytelników. Ponieważ ja zaczęłam ten wątek czuje się
                    w obowiązku go zakończyć. Znalazłam sobie inny wyjazd z biura GTI do Turcji,
                    aczkolwiek cztery dni później co mi miesza szyki. Oczywiście musiałam jeszcze
                    dopłacić. I tak kończy się moja ,,przygoda" z Big Blue. Kiedyś byłam z nimi dwa
                    razy (BB) i wtedy było miło ale jak widać teraz................
                    Pozdrawiam wszystkich miłośników podróży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka