Dodaj do ulubionych

Szczyty Olimpu!

IP: 217.153.7.* 06.08.03, 22:01
W II połowie września będę stacjonował w Kokino Nero. Marzy mi się zdobycie
któregoś ze szczytów. Najlepiej Mitikasa!
Czy jest szansa zrobić to w dwa dni? Jak daleko jest z Kokino na szczyt, czy
łatwo dostać się stopem do szlaku? Ile kosztuje nocleg w schroniskach, czy
można się rozbijać namiotem gdzie popadnie, czy da się spać gdzieś bez
namiotu, jaka jest tam pogoda o tej porze roku, itp? Kto był, proszę pisać!!!

A może ktoś będzie w okolicy w tym czasie i się wybiera w góry?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • elinida Re: Szczyty Olimpu! 07.08.03, 08:38
      Gość portalu: bartek napisał(a):

> W II połowie września będę stacjonował w Kokino Nero. Marzy mi się zdobycie
      > któregoś ze szczytów. Najlepiej Mitikasa!
      > Czy jest szansa zrobić to w dwa dni? Jak daleko jest z Kokino na szczyt, czy
      > łatwo dostać się stopem do szlaku? Ile kosztuje nocleg w schroniskach, czy
      > można się rozbijać namiotem gdzie popadnie, czy da się spać gdzieś bez
      > namiotu, jaka jest tam pogoda o tej porze roku, itp? Kto był, proszę pisać!!!
      >

Czesc!
      Nie wiem jak daleko z Paralii do Kokino Nero. Ale ja wybieralam sie na
      indywidualna wycieczke na szczyty Olimpu z Paralii. Autobusem do Katerini. KTEL-
      em do Litochoro. Taksowka do Prionii na wysokosc 1100 m. I w tej sposob jest
      szansa ze wejdziesz na Mitikas i zejdziesz w ciugu jednego dnia. Z Prionii na
      szczyt i spowrotem zajęlo 11 godzin.
      Oczywiscie jesli chcesz isc z Litochoro pieszo cala droge, najlepiej wtedy
      poswiecic dwa dni (bo zajmuje ona 5 godzin w jedna strone), z noclegiem w
      Refuge A. Nocleg 10 euro. Namioty mozna tam rozbijac tez, ale nie wiem czy za
      to sie cos placi. W kazdym badz razie, kiedy ja tam bylam byly rozbite ze 3
      namioty. 25 lipca pogoda dopisala pod tym wzgledem, ze nie bylo deszczu, mgiel,
      prawie wcale zachmurzenia i potworny upal. Chociaz czasami mozna sie spodziewac
      naglej zmiany pogody.
      Odwoluje Cie do wątku "Wycieczka na Olimp" (kamila) 02.08 i "Wyprawa na szczyty
      Olimpu" (greczynka) -29.07, na ktorych pisalam co nieco na temat mojego
      sukcesu. Juz na dniach bedzie stronka z mojej wypawy ze zdjeciami, takze mozesz
      sie nieco zapoznac z Olimpem wczesniej. Jesli chcesz to podesle Ci jej adres.
      Pozdrawiam i rowniez zycze sukcesu :)
      • elinida Poprawka!!!! 07.08.03, 08:42
        mama poprawka do tego co wczesniej napisalam:

Oczywiscie jesli chcesz isc z Litochoro DO PRIONII!! (tu zapomnialam napisac)
        pieszo cala droge....
      • Gość: bartek Re: Szczyty Olimpu! IP: 217.153.7.* 07.08.03, 19:08
        Bardzo bym prosił o adres Twojej strony!

dzięki
        pozdrawiam
        • elinida Re: Szczyty Olimpu! 08.08.03, 00:12
          Jutro mam nadzieje bedzie juz w pelni sprawna. Niestety nie jestem specjalista
          od www, a staram sie robic stronke sama, wiec sa jeszcze niedociagniecia. Ale
          na republika.pl/elinida/ opis juz jest. Zdjecia mam nadzieje jutro beda
          juz widoczne :) Na razie zglebiam tajemnice, dlaczego sa niedostepne :-/
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka