Dodaj do ulubionych

Plusy pobytu w Chani

IP: 213.77.48.* 01.08.01, 09:56
Nie wiem, czy zdecydować się na zachodnie, czy wschodnie wybrzerze Krety.
Chciałabym oprócz leniuchowania w miarę ustronnym miejscu, pojeździć po wyspie.
Czy to jest dobre miejsce wypadowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Plusy pobytu w Chani IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 01.08.01, 10:10
      Chania to dobre miejsce na wypoczynek. Miasteczko jest urocze. Samochodem można
      spokojnie poruszać się po całej Krecie - odległości jak na jazdę samochodem nie
      są duże.
      • Gość: LA Re: Plusy pobytu w Chani IP: 213.77.48.* 01.08.01, 10:53
        A jeżeli chodz i plaże, czy są piaszczyste, czy żwirowe? Czy hotele są nad
        samym morzem? Jaki standard ma 3 gwiazdkowy hotel na Krecie, i czym sie
        zasadniczo rozni od 2 gwiazdek?
        • Gość: Ewa Re: Plusy pobytu w Chani IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 01.08.01, 12:22
          W samej Chani były plaże piaszczyste. Nie wiem jak jest na obrzeżach miasta. Ja
          byłam w Ammoudarze - plaża piaszczysta, ale nie polecam (są kominy z
          elektrowni, plaża i woda niezbyt czyste). Wolałabym Chanię, Rethymon lub
          Hersonissos.
          Hotele 3* to średni standard hoteli. Bez luksusów, ale jest łazienka, codzienne
          sprzątanie. Śniadania kontynentalne - chleb, bułka, dżem, pomidor, ogórek,
          kawa, herbata. Obiadokolacje najlepiej jeść na mieście - w greckich tawernach
          jest super jedzenie, a obiadokolacje w hotelach nie zawsze są dobre i często
          przygotowywane pod kątem turystów.
    • Gość: Malgosia Re: Plusy pobytu w Chani IP: *.astercity.net 01.08.01, 10:43
      Z Chani masz wszędzie blisko. Na przykład do przepięknego Rethymno. Poza tym
      z każdego miejsce na Krecie organizowane są wycieczki fakultatywne, dzięki
      którym zwiedzisz najciekawsze zakątki Krety. Samochodem też można, ale trzeba
      bardzo uważać na zakrętach np. w Białych Górach (horror!).
      • Gość: LA Re: Plusy pobytu w Chani IP: 213.77.48.* 01.08.01, 10:55
        Czy w Chani bez problemu pożyczę samochód, ile będzie mnie ta przyjemność
        kosztować na tydzień-wariant najtańszy?
        • Gość: Ewa Re: Plusy pobytu w Chani IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 01.08.01, 13:46
          Wypożyczalnie samochodów są wszędzie. O to się nie martw. Można wypożyczyć
          całkiem porządny samochód (nawet kilkumiesięczny).

2 lata temu za seicento z szyberdachem (nie wiem jaka jest poprawna pisownia))
          po ostrym targowaniu zapłaciliśmy (we wrześniu) 9 000 drahm. Wersja z
          klimatyzacją ATOS - 11 500.
        • Gość: Małgosia Re: Plusy pobytu w Chani IP: *.astercity.net 01.08.01, 16:23
          Tam wypożyczalnie samochodów jak i skuterów i motocykli są co parę metrów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka