Gość: ralf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 20:07 jaka polecacie miejscowosc na rodos ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mcg Re: miejscowosc na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 10:59 a do czego ma ci służyć ta miejscowość ? :) pytanie na które można dostać 20 rożnych odpowiedzi powoduje że nie dostaje sie żadnej konkretnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: miejscowosc na Rodos IP: 82.109.94.* 12.06.08, 12:08 Milosnikom pieknych widokow oraz spokojnej atmosfery polecam Pefkoi/Pefkos w zatoce Lindos. Nie dosc, ze do samego Lindos tylko 5 km, to zblizona odleglosc i na poludnie, i na polnoc wyspy, skad latwo mozna dojechac do wszelkich atrakcji. No i betonowych molochow typu Faliraki nie ma... Ale to fakt, co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcg Re: miejscowosc na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:59 no dokładnie tak ! ja lecę 23.06 do Lindos Princess Beach czyli dokładnie tam gdzie opisujesz.Blisko do Lardos,Lindos i Pefkos... O takie miejsce mi chodziło...ale niektórzy za warte polecenia uznają Faliraki bo imprezownia całonocna :) lub Afandou bo jest pole golfowe :) Zwiedzę pewnie wszystkie ale gniazdo wolę mieć w okolicach Lindos :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatex19 Re: miejscowosc na Rodos 15.06.08, 22:33 Gość portalu: mcg napisał(a): hej, my tez wybieramy sie do Lindoss Princess Beach od 22.06 (2 plus 2) czy oreintujesz sie jak wyglada wypozyczenie samochodu - czy w hotelu jest wypozyczalnia czy lepiej rezerwowac juz w biurze podrozy pozdrawiam > no dokładnie tak ! ja lecę 23.06 do Lindos Princess Beach czyli > dokładnie tam gdzie opisujesz.Blisko do Lardos,Lindos i Pefkos... O > takie miejsce mi chodziło...ale niektórzy za warte polecenia uznają > Faliraki bo imprezownia całonocna :) lub Afandou bo jest pole > golfowe :) Zwiedzę pewnie wszystkie ale gniazdo wolę mieć w > okolicach Lindos :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcg Re: miejscowosc na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 10:07 Wypożyczalni jest sporo w pobliżu hotelu są dwie- jedna w hotelu druga blisko i ponoć tansza. Wypożyczenie nie stanowi problemu,chyba że chcecie auto od razu od pierwszego dnia pobytu i jakieś specjalne wymagania macie ...np. Mercedes S :) podobno spokojnie wystarcza 2 dni oczekiwania nawet na model którego w w tej chwili nie ma. wynika to z faktu iż wiele osób bierze auto na 2-3dni co wystarcza do zwiedzenia całej wyspy... Jeśli koniecznie chcesz mieć pewność to ta wypożyczalnia hotelowa spokojnie zrobi Ci rezerwację www.rodoscars.gr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loin Re: miejscowosc na Rodos IP: *.chello.pl 15.06.08, 11:35 Wróciliśmy z Ixii - oddalonej o 4 km od Rodos, położonej na zachodnim wybrzeżu. Miejscowość b. przyzwoita, jeśli chodzi o plażę i infrastrukturę. Można wypożyczyć samochód (za 3 dni zapłaciliśmy 80 euro - na początku czerwca), ale komunikacja autobusowa tez b. dobrze funkcjonuje (co 10 min. autobus). Lindos jest małe i dość senne, a Faliraki b. imprezowe (dużo młodzieży, brytyjskiej młodzieży z ich stylem zabawy ;/ ). Osobiście wybrałabym Rodos - miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: miejscowosc na Rodos IP: *.chello.pl 15.06.08, 16:45 Podpisuje sie pod Pefkos, mała, cicha miejsocowsc majaca swój urok, wieczorem można sie jednak zabawić w centrum misateczka. Mnie np odstrasza miejsowosc typu Faliraki..no ale kto co lubi;) Odpowiedz Link Zgłoś