paewlek 09.07.08, 11:29 Szukam żródła informacji nt. Krety. Jaki kupić przewonik, żeby były informacje o mało znanych zakątkach na wyspie. Zwiedzając wyspę samochodem chcę zobaczyć jak najwięcej, nie tylko miejsca ogólnie znane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamalgorzata Re: Jaki przewodnik kupić? 09.07.08, 12:53 Jako, ze Barbelek jeszcze swojego przewodnika nie wydał - proponuję zajrzeć na forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37196 i poszukać jego opisów odkrywania Krety z ubiegłego roku. I poczekać na tegoroczne- myślę, że niedługo powinny zacząć się pojawiać:) A moja rada: wypożyczyć samochód i skręcać z głównych dróg - na każdym kroku jest coś do odkrycia... stare wioski, malownicze drogi, niesamowite widoki. Druga sprawa: jeśli jedziesz na Kretę na tydzień lub dwa - proponuję skupić się tylko w jej jednej części - zachodniej, wschodniej - nie wiem, dokąd się wybierasz. Co do przewodników - w których i tak nie unikniesz opisów "gwoździ programu" typu Knossos, Samaria itp - to chyba merlin.pl/Kreta-przewodnik- Baedeker/browse/product/1,520501.html Ewewntualnie jeszcze ja sentymentem darzę serię a świata merlin.pl/Kreta-Dookola-swiata_Donna-Dailey-Mike-Gerrard/browse/product/1,447511.html Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: Jaki przewodnik kupić? 12.07.08, 22:43 Jeśli chodzi o "Przewodnik Barbelka" dostępny jest od dnia dziesiątego - dziwne reszta zniknęła (tylko u mnie?????)Chciałam poczytać o Krecie a tu taka "niespodzianka" Odpowiedz Link Zgłoś
ada-992 Re: Jaki przewodnik kupić? 12.07.08, 23:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37196&w=65144037&a=65144037 U mnie jest cały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juron Re: Jaki przewodnik kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 14:46 Wydawnictwo MARCO POLO.Krotko ,wezlowato i na temat.Krety w jeden turnus nie zwiedzisz.Trzeba wybierac w/g uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Jaki przewodnik kupić? 12.07.08, 19:58 Dziękuję za pomoc. Jadę pierwszy raz, więc jest mi obojętne gdzie wyląduję. Po przeczytaniu porad z forum myślę o południu Krety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Thomas Cook? IP: *.bajtnet.lca.pl 17.10.08, 12:51 A co sądzicie o "Kreta - przewodniki Thomasa Cooka" ? Ktos widzial?Bo mam opcje zamowienia przez net. Odpowiedz Link Zgłoś