Dodaj do ulubionych

wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki

01.10.08, 20:34
mogę odpowiedzęć na pytania...
Obserwuj wątek
    • fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 08:53
      to ja mam pare pytan:
      1. jak oceniasz hotel i plaze przy nim?sa kamienie w
      wodzie,potrzebne buty do wody?
      2. czy duzo ludzi zalega nad basenem,mozna zalapac sie spokojnie na
      lezaki?
      3. jak oceniasz wyzywienie w all inclusive?
      4. ile jest do najblizszego sklepu (marketu)?
      5. jakie widoki z balkonu?
      6. pokoje sa duze czy raczej male?mają aneks? (bo ponoc czesc ma)
      na razie tyle ;-)
      • tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 09:28
        w skali 1-5 daję mocną czwórkę...

- plaża piaszczysta, dno także, nie trzeba butów, leżaki płatne 4
        euro, ale po co leżakować na plaży skoro można nad basenem skąd na
        plaże jest 15 metrów...

- nad basenem w zasadzie zawsze można znaleźć wolny leżak, co
        najwyżej zajęte bedą te z lepszą lokalizacją, o 8 rano bez problemu
        można było zająć co się chciało...

- wyżywienie bardzo dobre i urozmaicone jak na hotel 3+*...przytyłam
        2 kg..;)

- sklepy w Pefki, albo w drugą stronę koło hotelu Lindos Princess,
        ok. 20 min spacerkiem, przy samym hotelu mały sklepik z podstawowymi
        artykułami...

- widoki wspaniałe - na pełne morze i zatokę, ale tylko od parteru
        wzwyż, w pokojach na przyziemiu morze zasłonięte przez roślinność
        ogrodową...

- pokoje spore, cześć z dodatkowym aneksem (np. te na przyziemiu)
        wyposażone w lodówkę i wnękę kucheną za zlewozmywakiem, czajnikie
        bezprzewodowym i kuchenką...

- głowny i w zasadzie jedyny minus - w niektórych pokojach czasami
        capi z kratek odpływowych - niestety oni chyba dezynfekują to
        najwyżej raz w sezonie, nasi znajomi uszczelnili kratkę reklamówką,
        co częściowo pomogło...

- warto dać pokojówce parę euro co kilka dni, pokoje są czyste, ale
        sprzątanie po łebkach, więc dodatkowa motywacja jest tu bardzo
        potrzebna....
        • fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 11:20
          troche mnie ta kratka przestraszyłaś....ale moze nie bedzie tak
          zle ;-)
          zastanawiamy się nad tym hotelem na naszą podróz poslubną,myslisz ze
          to dobre miejsce?
          i jeszcze jedna prośba.jesli mozesz to wyslij pare zdjec hotelu i
          jego okolic,basenu,plazy.bedę bardzo wdzięczna ;-)
          moj mail: u007437@lanet.net.pl
          • tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 12:02
            problem z kratką i niemiłym zapachem występuje na szczęście tylko w
            niektórych pokojach, czasami wystarczy przewietrzyć pokój i
            łazienkę...można też na wszelki wypadek kupić ace albo inny clorox i
            profilaktycznie co parę dni wlewać...

co do podróży poślubnej, to pamiętej, że nie jest to hotel i miejsce
            imprezowe...we wrześniu większość gości to rodziny z dziećmi i
            ludzie starsi, nie wiem jak w inny miesiącach...my byliśmy w trzy
            pary, wszyscy z dziećmi więc nam takie miejsce na uboczu pasowało,
            hotel jest cichy, więc największy hałas produkowały
            dzieciaki...;)...jednak, jak pisałam wcześniej, Pefki jest o rzut
            beretem, a tam jest sporo knajp, klubów i barów...

duży plus hotelu i okolicy - nie ma Rosjan, w hotelu mniej więcej po
            równo byli Polacy, Niemcy, Czesi, Anglicy, paru Holendrów i
            Włochów...

zdjęcia postaram się wysłać wieczorem...
            • fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 12:14
              my wybieralibysmy sie tam w sierpniu,wiec moze nie bedzie tak
              nudno.a halasu nie lubimy wiec fajnie ze hotel jest na uboczu.jak
              piszesz,zawsze mozna podejsc do pefki.dzięki za rady i czekam na
              fotki ;-)
              pozdrawiam
              • raff1322 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 14:19
                To ja jeszcze dołączę 2 pytania :)
                Jak jest obecnie z tą drogą do Pefki? Czy cały czas idzie się szosą i czy ewentualnie jest to utrudnienie?
                I jaka jest atmosfera w hotelu - to znaczy chodzi mi o to co niektórzy piszą że nie ma w nim greckiej atmosf.
                Pozdrawiam
                • tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 14:41
                  - do Pefki niestety idzie się drogą w większości bez pobocza...

- co to znaczy "grecka atmosfera" w hotelu???
                  • raff1322 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 15:46
                    Na grecką atmosferę - w mojej opinii - składają się np. grecka "kuchnia", grecka muzyka, a także w jak największej ilości obsługa hotelowa z tegoż kraju, no i może też sposób zabudowy oraz wystroju wnętrz charakterystyczny dla Grecji (chociaż nie wiem czy takowe istnieją).
                    • tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 16:26
                      sorry, ale niewiele chyba bywałaś w hotelach, zwłaszcza greckich...

AI siłą rzeczy jest kuchnią dosyć "zinternacjonalizowaną", w
                      przypadku Sunrise, była to kuchnia bardzo dobra, chociaż nie była to
                      kuchnia grecka, aczkolwiek z greckimi akcentami typu tzatziki,
                      salatka grecka czy inne przystawki...jeśli masz ochotę na wyłacznie
                      grecką kuchnię, kup hotel ze śniadaniami i stołuj się "na mieście"...

muzyka? hotel to nie instytucja muzyczna...w barze przy basenie
                      puszczali dobrą muzykę..REM, Metallica, Bon Jovi...żadne dyskotekowe
                      umpa-umpa...barman był wielbicielem dobrego klasycznego rocka...;)
                      przy barze raz w tygodniu produkowal się też Dżordż czyli grecka
                      wersja Joe Cockera z greckimi balladami i zachodnimi standardami...

jak dla mnie greckiej muzyki moge słuchać godzinę i
                      wystarczy...wbrew pozorom rzadko jest to melodyjna muzyka a'la
                      Zorba, większość tego raczej jest męcząca...

obsługa hotelowa była owszem grecka, to raczej było do
                      przewidzenia...

jeśli więc szukasz "greckich klimatów" radzę jechać do Grecji na
                      własną rękę i zakwaterować się w licznych pensjonatach czy pokojach
                      do wynajęcia, w Rodos (mieście) czy Lindos jest tego
                      mnóstwo...klimaty miejscowe masz gwarantowane...
                      • fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 03.10.08, 10:19
                        tacomabelle ślicznie dziekuję za odpowiedzi i zdjęcia ;-)
        • a.roy Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 22.11.08, 21:40
          witam. Mam pytanie. Z jakim biurem podróży byłaś w hotelu sunrise - Pefki na
          Rodos. Ja znalazłem ofertę tego hotelu w grecos, ale na rok 2008 a chcę lecieć w
          przyszłym roku.
          • tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 23.11.08, 21:06
            właśnie z Grecos, wszystko było ok - rezydenci na miejscu (zwykle
            nie korzystamy), transfery, godziny wylotów...
            • fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 29.12.08, 11:11
              tacomabelle a czy na plaży przy hotelu lub na basenie są prysznice
              żeby się opłukać ze słonej wody?
              • fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.01.09, 14:57
                podbijam pytanko ;-)
                a wczasy juz zarezerwowalismy na 10 sierpnia ;-)
                • tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.01.09, 18:13
                  są 2 prysznice - jeden na plaży, drugi przy schodkach prowadzących z
                  plaży do baru/ogrodu
                  • Gość: mkmot Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.icpnet.pl 27.01.09, 12:39
                    czy jest szansa z Grecos że dostanie się pokój z widokiem na morze ?
                    ja zawarłem taką prośbę w rezerwacji ale nie wiem czy to wezmą pod
                    uwagę. czy może ktoś miał pokój powiekszony Superior ?
                    • tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 27.01.09, 13:50
                      Gość portalu: mkmot napisał(a):

> czy jest szansa z Grecos że dostanie się pokój z widokiem na
                      morze ?
                      > ja zawarłem taką prośbę w rezerwacji ale nie wiem czy to wezmą pod
                      > uwagę. czy może ktoś miał pokój powiekszony Superior ?

Sunrise sklada się z dwoch budynków położonych frontem do morza, w
                      zasadzie wszystkie pokoje poza niektórymi na przyziemiu mają lepszy
                      lub gorszy widok na morze.

Byliśmy z dwojka dzieci i mimo że rezerwowaliśmy normalny pokój, to
                      dostaliśmy pokoj rodzinny, nieco większy i z dodatkowym
                      przedsionkiem w ktorym było łózkko fotele i szafa, wszystko zależy
                      od tego czy w danym terminie są takie pokoje wolne. Nam się
                      poszczęściło.
                      • Gość: mkmot Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.icpnet.pl 27.01.09, 20:55
                        dziękuję za info, myślę że nam się też poszczęści choć jedziemy na
                        początku lipca a to sezon w pełni. I jeszcze jedno czy ta droga obok
                        hotelu jest bardzo ruchliwa ?, a i jeszcze jedno mamy wynajęte auto -
                        czy można tam gdzieś bezpiecznie zaparkować ?
                • Gość: marcin,ania Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 09:45
                  my jedziemy 17 sierpnia, podróż poślubna ;) pozdrawiam
                  • fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 23.01.09, 14:27
                    to fajnie ;-) my tez bedziemy tam w podrózy poślubnej do 24 wiec sie
                    pewnie spotkamy ;-)
                    • path_ana Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 27.01.09, 14:32
                      My tez będziemy w tym czasie ale w regionie IXIA na polnocy kolo
                      miasta rodos.
    • Gość: Kasiarz Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: 213.17.128.* 30.01.09, 21:09
      Witam,
      jak można to proszę o zdjęcia hotelu na kasiarzz@interia.pl. Termin na czerwiec :)
      • Gość: a.roy Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:40
        Ja też lecę z żoną i roczną córeczką i mam przeczucie że to będzie super hotel
        .mam wczasy wykupione na 22 czerwca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka