tacomabelle 01.10.08, 20:34 mogę odpowiedzęć na pytania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 08:53 to ja mam pare pytan: 1. jak oceniasz hotel i plaze przy nim?sa kamienie w wodzie,potrzebne buty do wody? 2. czy duzo ludzi zalega nad basenem,mozna zalapac sie spokojnie na lezaki? 3. jak oceniasz wyzywienie w all inclusive? 4. ile jest do najblizszego sklepu (marketu)? 5. jakie widoki z balkonu? 6. pokoje sa duze czy raczej male?mają aneks? (bo ponoc czesc ma) na razie tyle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 09:28 w skali 1-5 daję mocną czwórkę... - plaża piaszczysta, dno także, nie trzeba butów, leżaki płatne 4 euro, ale po co leżakować na plaży skoro można nad basenem skąd na plaże jest 15 metrów... - nad basenem w zasadzie zawsze można znaleźć wolny leżak, co najwyżej zajęte bedą te z lepszą lokalizacją, o 8 rano bez problemu można było zająć co się chciało... - wyżywienie bardzo dobre i urozmaicone jak na hotel 3+*...przytyłam 2 kg..;) - sklepy w Pefki, albo w drugą stronę koło hotelu Lindos Princess, ok. 20 min spacerkiem, przy samym hotelu mały sklepik z podstawowymi artykułami... - widoki wspaniałe - na pełne morze i zatokę, ale tylko od parteru wzwyż, w pokojach na przyziemiu morze zasłonięte przez roślinność ogrodową... - pokoje spore, cześć z dodatkowym aneksem (np. te na przyziemiu) wyposażone w lodówkę i wnękę kucheną za zlewozmywakiem, czajnikie bezprzewodowym i kuchenką... - głowny i w zasadzie jedyny minus - w niektórych pokojach czasami capi z kratek odpływowych - niestety oni chyba dezynfekują to najwyżej raz w sezonie, nasi znajomi uszczelnili kratkę reklamówką, co częściowo pomogło... - warto dać pokojówce parę euro co kilka dni, pokoje są czyste, ale sprzątanie po łebkach, więc dodatkowa motywacja jest tu bardzo potrzebna.... Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 11:20 troche mnie ta kratka przestraszyłaś....ale moze nie bedzie tak zle ;-) zastanawiamy się nad tym hotelem na naszą podróz poslubną,myslisz ze to dobre miejsce? i jeszcze jedna prośba.jesli mozesz to wyslij pare zdjec hotelu i jego okolic,basenu,plazy.bedę bardzo wdzięczna ;-) moj mail: u007437@lanet.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 12:02 problem z kratką i niemiłym zapachem występuje na szczęście tylko w niektórych pokojach, czasami wystarczy przewietrzyć pokój i łazienkę...można też na wszelki wypadek kupić ace albo inny clorox i profilaktycznie co parę dni wlewać... co do podróży poślubnej, to pamiętej, że nie jest to hotel i miejsce imprezowe...we wrześniu większość gości to rodziny z dziećmi i ludzie starsi, nie wiem jak w inny miesiącach...my byliśmy w trzy pary, wszyscy z dziećmi więc nam takie miejsce na uboczu pasowało, hotel jest cichy, więc największy hałas produkowały dzieciaki...;)...jednak, jak pisałam wcześniej, Pefki jest o rzut beretem, a tam jest sporo knajp, klubów i barów... duży plus hotelu i okolicy - nie ma Rosjan, w hotelu mniej więcej po równo byli Polacy, Niemcy, Czesi, Anglicy, paru Holendrów i Włochów... zdjęcia postaram się wysłać wieczorem... Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 12:14 my wybieralibysmy sie tam w sierpniu,wiec moze nie bedzie tak nudno.a halasu nie lubimy wiec fajnie ze hotel jest na uboczu.jak piszesz,zawsze mozna podejsc do pefki.dzięki za rady i czekam na fotki ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raff1322 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 14:19 To ja jeszcze dołączę 2 pytania :) Jak jest obecnie z tą drogą do Pefki? Czy cały czas idzie się szosą i czy ewentualnie jest to utrudnienie? I jaka jest atmosfera w hotelu - to znaczy chodzi mi o to co niektórzy piszą że nie ma w nim greckiej atmosf. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 14:41 - do Pefki niestety idzie się drogą w większości bez pobocza... - co to znaczy "grecka atmosfera" w hotelu??? Odpowiedz Link Zgłoś
raff1322 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 15:46 Na grecką atmosferę - w mojej opinii - składają się np. grecka "kuchnia", grecka muzyka, a także w jak największej ilości obsługa hotelowa z tegoż kraju, no i może też sposób zabudowy oraz wystroju wnętrz charakterystyczny dla Grecji (chociaż nie wiem czy takowe istnieją). Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.10.08, 16:26 sorry, ale niewiele chyba bywałaś w hotelach, zwłaszcza greckich... AI siłą rzeczy jest kuchnią dosyć "zinternacjonalizowaną", w przypadku Sunrise, była to kuchnia bardzo dobra, chociaż nie była to kuchnia grecka, aczkolwiek z greckimi akcentami typu tzatziki, salatka grecka czy inne przystawki...jeśli masz ochotę na wyłacznie grecką kuchnię, kup hotel ze śniadaniami i stołuj się "na mieście"... muzyka? hotel to nie instytucja muzyczna...w barze przy basenie puszczali dobrą muzykę..REM, Metallica, Bon Jovi...żadne dyskotekowe umpa-umpa...barman był wielbicielem dobrego klasycznego rocka...;) przy barze raz w tygodniu produkowal się też Dżordż czyli grecka wersja Joe Cockera z greckimi balladami i zachodnimi standardami... jak dla mnie greckiej muzyki moge słuchać godzinę i wystarczy...wbrew pozorom rzadko jest to melodyjna muzyka a'la Zorba, większość tego raczej jest męcząca... obsługa hotelowa była owszem grecka, to raczej było do przewidzenia... jeśli więc szukasz "greckich klimatów" radzę jechać do Grecji na własną rękę i zakwaterować się w licznych pensjonatach czy pokojach do wynajęcia, w Rodos (mieście) czy Lindos jest tego mnóstwo...klimaty miejscowe masz gwarantowane... Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 03.10.08, 10:19 tacomabelle ślicznie dziekuję za odpowiedzi i zdjęcia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.roy Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 22.11.08, 21:40 witam. Mam pytanie. Z jakim biurem podróży byłaś w hotelu sunrise - Pefki na Rodos. Ja znalazłem ofertę tego hotelu w grecos, ale na rok 2008 a chcę lecieć w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 23.11.08, 21:06 właśnie z Grecos, wszystko było ok - rezydenci na miejscu (zwykle nie korzystamy), transfery, godziny wylotów... Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 29.12.08, 11:11 tacomabelle a czy na plaży przy hotelu lub na basenie są prysznice żeby się opłukać ze słonej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.01.09, 14:57 podbijam pytanko ;-) a wczasy juz zarezerwowalismy na 10 sierpnia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 02.01.09, 18:13 są 2 prysznice - jeden na plaży, drugi przy schodkach prowadzących z plaży do baru/ogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkmot Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.icpnet.pl 27.01.09, 12:39 czy jest szansa z Grecos że dostanie się pokój z widokiem na morze ? ja zawarłem taką prośbę w rezerwacji ale nie wiem czy to wezmą pod uwagę. czy może ktoś miał pokój powiekszony Superior ? Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 27.01.09, 13:50 Gość portalu: mkmot napisał(a): > czy jest szansa z Grecos że dostanie się pokój z widokiem na morze ? > ja zawarłem taką prośbę w rezerwacji ale nie wiem czy to wezmą pod > uwagę. czy może ktoś miał pokój powiekszony Superior ? Sunrise sklada się z dwoch budynków położonych frontem do morza, w zasadzie wszystkie pokoje poza niektórymi na przyziemiu mają lepszy lub gorszy widok na morze. Byliśmy z dwojka dzieci i mimo że rezerwowaliśmy normalny pokój, to dostaliśmy pokoj rodzinny, nieco większy i z dodatkowym przedsionkiem w ktorym było łózkko fotele i szafa, wszystko zależy od tego czy w danym terminie są takie pokoje wolne. Nam się poszczęściło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkmot Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.icpnet.pl 27.01.09, 20:55 dziękuję za info, myślę że nam się też poszczęści choć jedziemy na początku lipca a to sezon w pełni. I jeszcze jedno czy ta droga obok hotelu jest bardzo ruchliwa ?, a i jeszcze jedno mamy wynajęte auto - czy można tam gdzieś bezpiecznie zaparkować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin,ania Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 09:45 my jedziemy 17 sierpnia, podróż poślubna ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 23.01.09, 14:27 to fajnie ;-) my tez bedziemy tam w podrózy poślubnej do 24 wiec sie pewnie spotkamy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
path_ana Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki 27.01.09, 14:32 My tez będziemy w tym czasie ale w regionie IXIA na polnocy kolo miasta rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiarz Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: 213.17.128.* 30.01.09, 21:09 Witam, jak można to proszę o zdjęcia hotelu na kasiarzz@interia.pl. Termin na czerwiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.roy Re: wróciłam z Rodos, hotel Sunrise - Pefki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:40 Ja też lecę z żoną i roczną córeczką i mam przeczucie że to będzie super hotel .mam wczasy wykupione na 22 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś