Gość: Andre IP: *.ar.wroc.pl 05.10.08, 21:51 Mam wykupiony urlopik od 12 października na Krecie. Może ktoś mi powiedzieć jakiej pogody się tam spodziewać bo mnie niektórzy straszą że już chłodnawo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: montee Re: Kreta 12 październik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:34 wróciłem 5 pazdziernika kreta-rethymnon , jak wyjezdzałem było 28 stopnia i czyste niebo. Przez 7 dniowy pobyt było srednio okolo 22 stopni lecz mało słonca bo zachmurzone niebo. Przez dwa dni padał deszcz. Szybko robi sie ciemno okolo godziny 19 (ich czasu) Z pogodą tam to ruletka, W kawiarence ogladałem zdjecia satelitarne chmur, i zaobserwowałem dziwny front napływajacy nad Krete, a np. na archipelagu dedocanez (np. wyspa KOS) czyste niebo. Wszystkie prognozy pogody sie myliły. Najbardziej wiarygodna, sprawdzona pogodynka to: meteo.gr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pers Re: Kreta 12 październik IP: *.pasjo.net 09.10.08, 21:47 wróciłem wczoraj z Agia Pelagia. Od kilku dni nie dało się wytrzymać z upału. Ponoć październik na Krecie to podobnie jak sierpień. Pogodę będziesz miał ladną Odpowiedz Link Zgłoś