IP: *.icpnet.pl 05.11.03, 17:52
Czesc chcialabym porozmawiac z kims kto mieszka lub pracuje tymczasowo w
Grecji, zwlaszcza na Halkidiki bo tesknie z atym krajem zwlaszcza jak patrze
za okno, czekam na odpowiedzi moze byc na mail: myszeczka27@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdalena Re: Grecja IP: 213.241.90.* 06.11.03, 21:08
      Czesc ja nie mieszkam w Grecjii chociaż moge ale jeżdzę tam co chwile i tez
      bardzo tęsknie. Wybierasz sie może teraz do Grecji?
      • Gość: ewa Re: Grecja IP: *.icpnet.pl 09.11.03, 11:19
        Na razie nie moge za dużo pracy ale bardzo bym chciała mieszkam w Poznaniu a ty
        możesz pisac na e-mail jak bedzie ci sie chciało zdaj relacje ze swojej wizyty
        w Grecji jak uda ci sie wyjechac ja pewnie dopiero po nowym roku ale kto wie
    • Gość: anna Re: Grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:46
      czesc slonka to mamy nas tzry w sumei cztery bo jest tez agnieszka ktora mysli
      o wyjazdize na dluzej...a kiedy ewo sie wybierasz moze sie z kims pociagne
      narazie w sumie zaczynam taki porjekt w poslce ale jestem w stanie z tego
      zrezygnowac na koszt grecji czekam na odp zobacz moje watek
      • annielika Re: Grecja 10.11.03, 19:05
        witaj aniu:)... widze, ze jest nas coraz wiecej:) a ja wczesniej myslalam ze
        nikt do grecji na dluzej nie chce:) heeheheh... dziewczyny!!! piszcie:) moze
        zalozymy klub:) wiecie, razem zawsze razniej:)
        • elinida Re: Grecja 10.11.03, 19:38
          Ja też się piszę, dziewczyny :)
          Widze, że krąg milosnikow Hellady sie zdecydowanie powiększa :)
          Pozdrowienia dla wszystkich Was :)
          • annielika Re: Grecja 10.11.03, 19:47
            :) a jak jestes zwiazana z grecyja:)? mieszkasz? jedziesz?
            • Gość: Magdalena Re: Grecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 19:51
              Jest nas jeszcze więcej do klubu bo dołacza sie tez moja kuzynka. A wy
              myslicie wyłacznie o osiedleniu sie w Grecjii typowo a na wyspie?
              Niechciałybyście?
              • elinida Re: Grecja 10.11.03, 20:15
                Ja mam zupelnie swira na punkcie Grecji :) Bylam juz tam 5 razy. Teraz ucze sie
                greckiego i kiedys chcialabym wyjechac tam i zostac :) Na wyspach jeszcze nie
                bylam, ale mam nadzieje byc :)
      • myszeczka27 Re: Grecja 10.11.03, 21:43
        Czesc tu Ewa ja bym chciała już ale po nowym roku jest to bardziej realne ja
        jestem zakochana w Halkidiki ale wyspy czemu nie moze faktycznie zalozymy
        fanklub byloby fajnie ciesze sie że tak dużo osób kocha Grecje ja tez ucze sie
        greckiego ten jezyk jest super chociaż zakrecony
        • Gość: anna Re: Grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 18:38
          ja bardzo chcialbym tak sie wybrac na dluzej i uczyc jezyka . a jak wasze sa
          palny wyjazdowe kiedy i gdzie wyspy? ateny?
    • Gość: annielika Re: Grecja IP: *.hj-vhstud.hj.se 10.11.03, 21:07
      witajcie dziewczynki! witaj kuzynko:)! ja na stale, przynajmniej takie sa
      plany... albo raczej powiedzmy sobie... bezterminowo:D grecja sie interesuje
      dopiero od 2 lat, bylam juz cala mase razy:) tylko dziewczyny! te smieci! w
      atenach! ja tam kocham greckich smieciarzy, ktorzy je sprzataja:)! mam znajoma
      ktora na krete jedzie... :) moze ja namowie na forum:)
      • Gość: Marta Podleśna Re: Grecja IP: *.ynet.pl 11.11.03, 00:15
        Witajcie :))
        Mnie też tu nie może zabraknąć, podobnie jak Elinida kocham Grecję
        kontynentalną (mimi, że byłam na wyspach cyklady + sarońskie) jednak gdy myślę
        o "moich" Atenach - serduszko płacze z żalu.

Pozdrawiam Was cieplusio :))
        Marta
        www.hellada.sns.pl
        • elinida Kto jeszcze chce do Grecji? 11.11.03, 13:54
          Hej Marto :) A juz sie zastanawialam gdzie jestes ;) Pozdrawiam i łącze się z
          Tobą w żalu i tesknocie za tamtymi stronami :)
          Kto jeszcze z nami. Zapraszamy do klubu milosniczek (-kow) grecji :)
    • annielika Re: Grecja 11.11.03, 15:31
      witajcie dziewczyny... to znowu ja:)napiszcie prosze dlaczego tak lubicie
      grecje... bo ze ladnie na wyspach to prawda... bo ja to glownie z
      powodow "sercowych" zainteresowalam sie tym krajem. wczesniej znalam tylko z
      lekcji jezyka polskiego, i ofert biur turystycznych:) poza tym mylalam ze ok,
      na wakacje moze byc... ale czy na stale??? wciaz probuje sie dowiedziec jak
      najwiecej o osobistych wrazeniach osob. teraz bowiem mieszkam w bardzo
      bezpiecznym kraju, i wciaz nie wiem, czy warto to zamienic na grecje... jak
      myslicie?

agnieszka
      • Gość: Marta Podleśna Re: Grecja IP: *.ynet.pl 11.11.03, 17:50
        Cześć dziewczyny:)
        może ja zacznę "dlaczego tak lubie Grecję kontynentalną"?
        U mnie przygoda zaczęła się od Aten, od zwiedzania i powiem Wam, że po 2 m-cach
        pobytu w Grecji (niestety nie we samych Atenach, lecz w ich okilicach
        mieszkałam) nie miałam ich dosyć. Każdy powrót tam, każde spojrzenie na
        Partenon, na te wswzystkie świątynie, stadion oraz Plaka. A co poza Atenami?
        Kanał koryncki, co prawda tylko krótkie wycieczki niedzielne, ale piękny, i ta
        lazurowa woda:)
        Jak sobie coś jeszcze przypomne, nie omieszkam opisać :)

Pozdrawiam cieplutko !!!
        Marta
        www.hellada.sns.pl
        • Gość: Bebiak Re: Grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 18:48
          Cześć hellenofilki:)) Moje osobiste wrażenia, tudzież doznania, po szesnastu
          podróżach do Hellady jak najbardziej pozytywne (co niektóre z Was dobrze o tym
          wiedzą, hi hi), ale... zostaję przy swoim zdaniu: raj jest tam gdzie nas nie
          ma. Stąd też, żeby nie stracić swojego raju na ziemi jakim jest Hellada
          pomieszkam sobie jednak w Polsce. Mocno Was wszystkie ściskam - oby do wiosny
          (tej późniejszej). B.
      • elinida Re: Grecja 11.11.03, 22:05
        Ja kocham Grecje z roznych powodow, m.in. za: goracy klimat (jestem
        zmarzluchem), cieple czyste morze, przepiekne gory (zaraz blisko morza),
        cudowne widoki, mase zabytkow architektury starozytnej, zwanych przeze mnie
        także "kamolami" ;) ktore uwielbiam, czysta wode, nieskazone w wiekszosci
        srodowisko (zyje od urodzenia na Slasku), smaczne i nieskazone owoce, smaczna
        kuchnie, muzyke narodowa, rozrywkowosc, pogodnosc i sposob spedzania wolnego
        czasu przez Grekow, no i chyba dlatego ze jest tam bezpieczniej (tak mi sie
        wydaje, chociaz nie wiem czy ostatnio sie nie pogorszylo pod tym wzgledem). Za
        co ja jeszcze kocham Grecje? Aha, no jasne, za jezyk!!!! Ci to mają przepiekny
        cudownie brzmiący jezyk :) piekne utwory muzyczne do tego, aha o muzyce juz
        bylo. I pewno jeszcze mase innych rzeczy, o ktorych zapomnialam. Za to wszystko
        kocham Grecje :-) Zeby jeszcze tylko jakis ksiaze-Grek sie znalazl ]:-> hihihi,
        to juz w ogole by bylo dopelnienie tego raju ]:-> hihihi....
        Pozdrawiam :)))
    • Gość: ewik ja mieszkam... IP: *.the.forthnet.gr 11.11.03, 23:50
      cze dziewczyny!
      ja mieszkam w Salonkach:-) ciesze sie bardzo ze ktos z Polski teskni za
      Grecja.ostatnio na forum o jezyku greckim koles zdziwil sie ze 'wytrzymalam' w
      Grecji 4 lata... przykro mi bylo:-( ... btw. podobnie jak Wy kocham Grecje
      i ... mojego Greka! chetnie postukam z Wami!
      pozdro!
      ewa.
      ps. tak szczerze, to czasami tesknie za Poslka!!!(Rodzicami, Siostra,.:-(
      • kalithi Witajcie miłosniczki Grecji:-) 12.11.03, 09:35
        ...czy jakis facet w tym towarzystwie i fan klubie ma szansę?;-)
        Ja od pewnego czasu mysle nad przenosinami do Grecji-również kocham ten kraj i
        znakomicie się w nim czuje. Jestem otwarty na podyskutowanie o nim,marzenia o
        nim..a mam nadzieje,ze nie tylko.Wiem ze kiedys tam wyladuję;-)
        Zapraszam na maila-pozdrawiam-
        kalithi@gazeta.pl
        • annielika Re: Witajcie miłosniczki Grecji:-) 12.11.03, 12:26
          witaj kalithi:) oczywiscie panowie sa jak najbardziej mile widziani:) wiec jak
          ta twoja milosc do grecji sie zaczela? masz jakies kontakty z tym krajem? jak
          greczynki;) czy to raczej chodzi o piekno antycznego dorobku:)?

pozdrawiam, agnieszka
        • elinida Re: Witajcie miłosniczki Grecji:-) 12.11.03, 22:16
          Oooooo witamy rodzynka w Klubie :))))
          Pozdrawiam :)
      • annielika Re: ja mieszkam... 12.11.03, 12:30
        witaj ewik:) a wiec rowniez masz greka ukochanego:) to tak jak ja... wiec jak
        z jego macho natura, hehehehe... ciagle sie o tym slyszy. ja i nick sie z tego
        ciagle smiejemy:) jak jest w salonikach? myslalam o tym miescie bo ladniejsze
        jest niz ateny, ale byloby daleko do nicka rodziny...:( wiec chyba odpada.
        wogole powiedz jak ci sie zyje w grecji...
        • ewitak Re: ja mieszkam... 12.11.03, 22:39
          droga Annieliko!
          pozdro od mojego Takisa dla Twojego Nicka(ma na imie Nikos, tak?).
          w marcu bedziemy w Atenach.jezeli mialabys ochote sie spotkac i 'poplotkowac'
          to bedzie mi milo.
          co do charakteru...moj maz ma(niestety)prawdziwie goracy temperament.typ
          srodziemnomorski w 100%...
          pozdro!
          Ewik.
          • annielika Re: ja mieszkam... 13.11.03, 00:35
            witaj:) tak nazywa sie nikos, ale ja do niego mowie niuciek, hehehe, taki
            nikos spolszczony, heheh. BARDZO CHETNIE sie z wami spotkam... wlasciwie
            spotkamy:) moj ukochany jest raczej spokojny, a ja raczej przeciwienstwo...
            ale tak bez przesady, i czasem sie temperamentem wymieniamy... mozna by
            powiedziec:) wiesz, czesto slysze o tym zlym traktowaniu kobiet, ale caly czas
            staram sie tego "doszukac" nie tylko u nicka ale tez innym, i ni w zab... nie
            moge tego nigdzie znalezc... ;), hehehhe... mysle ze to wszystko zalezy
            bardziej od charakteru danego czlowieka, niz gdzie sie urodzil:) hmmmmm... tak
            mi sie wydaje... a jak sie poznaliscie jesli mozna zapytac?:) ciekawska
            jestem, ale pewnie wszyscy cie pytaja... ja to pytanie otrzymuje na kazdym
            kroku:), hehehe.

sciskam, aga
            • ewitak to kiedy na frape;-) 13.11.03, 23:14
              witam!
              i pozdrawiam z zimnych Salonik(ow;-)
              zbliza sie zima..wieje chlodny wiatr, a slupek rteci siega 10.
              moi milusinscy spia, a ja stukam..
              btw.Takisa poznalam bedac na 2-tygodniowych wakacjach w Grecji.(ponad 4 lata
              temu.)
              a Ty, jak(i kiedy)poznalas Nikosa?(rozumiesz sama, ze musialam zadac to
              pytanie, aby podtrzymac tradycje;-)
              acha! a gdzie teraz mieszkacie? moze moglybysmy porozmawaic przez telefon
              przed marcowy wypadem do kafejki?pewnie wiesz, ze w niedziele obowiazuje
              taryfa 'miasto', czyli na terenie calej Grecji placi sie jak za rozmowe
              miejscowa.
              daj znac...
              pozdrawiam!
              Ewa.
              • annielika Re: to kiedy na frape;-) 14.11.03, 00:18
                witaj ewitaku:) bardzo chetnie. teraz jestem jeszcze w szwecji... wlasnie
                koncze studia i zaraz zaraz obrona magisterki:) heheheh, dumnie brzmi a nuda
                ja nie wiem, heheheh. w styczniu, lub lutym wyjezdzam do cieplego kraju:) a
                reszcze w mailitu mozesz sobie przeczytac, ktory do ciebie wyslalam:)... a o
                tej taryfie nie wiedzialam, ale bardzo chetnie... jak juz tak bede to dam ci
                znac:) super!
      • annielika Re: ja mieszkam... 12.11.03, 12:31
        ewik! klamka to ja:) i ten drugi watek grecja na stale to moj:)
      • chiara76 Re: ja mieszkam... 12.11.03, 13:30
        Cześć, cześć, ze mną możesz poklikać:) Ja też kocham Grecję, Elinidko, przy tej
        okazji też Cię pozdrawiam , i jestem bardzo ciekawa, jak się tam żyje. Lubię
        pisać listy, więc jeśli tylko masz ochotę, to napisz na adresik na Gazetę.
        Pozdrawiam!
      • myszeczka27 Re: ja mieszkam... 12.11.03, 17:50
        czesc Ewik tu Ewa ja tez lubie Saloniki fajnie ze tam mieszkasz ja kocham
        grecje za klimat za innosc za glosny jezyk po prostu za wszystko w porownaniu
        Polska wydaje mi sie zawsze taka ponura a co wy o tym sadzicie pozdrowienia
        zaraz ide na nauke greckiego
        • ewitak Re: ja mieszkam... 12.11.03, 22:47
          Myszeczko!
          mnie zmuszano wszelkimi sposobami do lekcji greckiego, ale sie nie dalam;-)
          a tak powaznie to szczerze gratuluje.nowogrecki jest pieknym jezykiem ale k..o
          trudnym.szczegolnie kiedy nie mieszka sie w Gecji ciezko jest sie uczyc.tak
          sadze.ciekawi mnie gdzie sie uczysz?mialam stycznosc 4 lata temu z pewnym panem
          (Grekiem), ktory uczyl greckiego w Warszawie.jesli jestes zainteresowana to
          moge polecic Ci kilka pozycji z ktorych ja zakuwam greke.
          pozdrowionka.
          Ewik.
      • elinida tesknota za obczyzna z ojczyzny... 12.11.03, 22:13
        Gość portalu: ewik napisał(a):

> ps. tak szczerze, to czasami tesknie za Poslka!!!(Rodzicami, Siostra,.:-(

Witam Ewik :)
        Czy to nie dziwne, ze ja chociaz cale zycie mieszkalam w Polsce, a w grecji
        bylam tylko 5 razy, potrafie teskic za Grecja, jak za ojczyzna na obczyznie? :(
        Pozdrowienia cieplutkie :)
        • ewitak Re: tesknota za obczyzna z ojczyzny... 12.11.03, 22:56
          mila Elinido!
          sadze ze jestes 'zakochana'(pozwole sobie tak to nazwac)w Grecji.bylam na
          Twojej stronce(bardzo gustownej i ciekwej zreszta:-)i mysle ze taka fascynacja
          rozwija czlowieka.daje mu poczucie szczescia.nie zastanawiaj sie wiec czy
          dziwna jest tesknota za Gecja!kochaj, zwiedzaj, sluchaj muzyki, poznawaj
          kulture, ludzi,...
          calusne pozdro!
          Ewik.
          powiem Ci w sekrecie, ze ja pokochalam Grecje!i to nie tylko dlatego ze moj
          maz jest Grekiem, czy tez dlatego ze tu mieszkam... fascynuje mnie kultura!
          historia!ludzie!muzyka!kuchnia! ... pisz...
          • elinida Re: tesknota za obczyzna z ojczyzny... 12.11.03, 23:31
            :) dziekuje :) masz racje Ewik,to wlasciwe okreslenie 'zakochana' w Grecji...

> rozwija czlowieka.daje mu poczucie szczescia.nie zastanawiaj sie wiec czy
            > dziwna jest tesknota za Gecja!kochaj, zwiedzaj, sluchaj muzyki, poznawaj
            > kulture, ludzi,...

tak wlasnie czynie :) na miare mozliwosci oczywiscie :) w domu zastepuje sobie
            grecje muzyka, kuchnia od czasu do czasu :) i zdjeciami :)

> powiem Ci w sekrecie, ze ja pokochalam Grecje!i to nie tylko dlatego ze moj
            > maz jest Grekiem, czy tez dlatego ze tu mieszkam... fascynuje mnie kultura!
            > historia!ludzie!muzyka!kuchnia!

Wlasnie wlasnie!!!! to wszytko to, za co kocham Grecje :))))))
            Pozdrawiam cieplo :)
            • martapodlesna Re: tesknota za obczyzna z ojczyzny... 13.11.03, 15:40
              Witaj Elinido i wszyscy oczywiście,
              chwilke mnie nie było tutaj i tak się wątek rozszeżył to miłe, naprawdę miłe
              przeczytać, że nie jestem sama.
              Czytając to wszystko, co tutaj zostało napisane przypominałam sobie swoje
              wakacje (narazie 2) oraz to co się ze mną działo po powrocie do Polski.
              To jak "zadręczłam" bliskich opowieściami, muzyką.
              Narazie kończę :)

Pozdrawiam cieplutko
              Marta
              www.hellada.sns.pl
    • myszeczka27 Re: Grecja 13.11.03, 21:08
      Czesc tu Ewa vel myszeczka.
      Widze że nasze forum poszerza sie Mam pytanie? Kto chciałby pisac ze mna po
      grecku żeby troche szlifowac jezyk? Czekam na odpowiedzi na moj mail
      myszeczka27. Jaka pogoda jest teraz w Salonikach? Jak powiecie że 20 to padne
      bo w Polsce temperatura daleka od ideału. Pozdrowienia i filakia dla
      wszystkich zakochanych w Grecji czy też w Grekach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka