Dodaj do ulubionych

Santorini...

16.01.09, 17:40
Interesują mnie biura organizujące dwudniowe wycieczki na Santorini, z
Rethymnonu...
wakacje zaplanowane w okolicy Chanii...jeśli ktoś może podać namiar
biura...lub ostatecznie wyjazd katamaranem na 1 dzień....oraz przybliżone
koszty. koszty.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • rege2 Re: Santorini... 16.01.09, 17:43
      pl.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/South_Aegean/Kyklades/Santorini/photo592262.htm
      • Gość: karolcia Re: Santorini... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 21:27
        zobacz co oferuje autoway.ludziska chwala biuro , polska obsluga
        • rege2 Re: Santorini... 16.01.09, 22:21
          Dzięki..przeglądałam ich stronę, sądziłam ,że zajmują się tylko wynajmem
          samochodów...
          ...może ktoś był na 2 dni na wyspie i orientuje się w cenach? Biuro podaje tylko
          ceny hoteli...
          • neronka Re: Santorini... 17.01.09, 11:03
            Nie ma jeszcze cennika wodolotów na sezon letni. w zeszłym roku - 84 euro za
            osobę w 2 strony, dziecko 50%, do 5 lat gratis. Wodoloty tylko z Heraklionu!
            Do tego nocleg na wyspie i samodzielne zwiedzanie np. skuterem/wynajętym
            autem/autobusem.
            • rege2 Re: Santorini... 17.01.09, 11:17
              Neronko, dzięki za odzew...
              czyli mam rozumieć,że z Rethymnonu mogę kupić wycieczkę tylko na 1 dzień?
              Obejrzałam hoteliki ze str. Autoway...myślę, że w 150 E na dzień/osoba? się
              zmieszczę? czy doliczyć jeszcze dojazd?
              A możesz mi powiedzieć,czy dwudniową wycieczkę na Santorin kupię w Aghia
              Marina?, myślę,że lokalne biura tam działają...chcielibyśmy kupić też inne imprezy..
              Pozdrawiam...
              • bob75rob1 Re: Santorini... 17.01.09, 15:16
                Witam serdecznie,
                Tak, z Rethymnonu jedynie zorganizowane wycieczki jedniowe (ceny na
                szybki prom w ok. 120 EUR/osoba). Ceny biletów i rozkład na promy z
                Heraklionu (głównie Hellenic Seaways) będą znane w kwietniu i będzie
                można je zakupić przez ich stronę.
                My również organizujemy wycieczki kilkudniowe na Santorini i możemy
                się spotkać w Agia Marina. Nasze biuro mieści się w sąsiedztwie :).
                Pozdrawiamy
                Crete Adventure Team
              • neronka Re: Santorini... 18.01.09, 12:41
                Podaj dla ilu osób i w jakim miesiącu /terminie ma byc ta wycieczka na
                Santorini. Najlepiej proszę o kontakt na priv.
    • prawdziwy_jaari65 Re: Santorini... 17.01.09, 19:35
      Ze swojej strony mogę tylko polecić Neronkę.
      Korzystałem z pomocy Autoway'a w ubiegłym roku na Krecie oraz na
      Santorini.
      Kompleksowo, niedrogo, profesjonalnie.
      Tyle na temat.
      Pozdrawiam :-).
      • Gość: karolcia Re: Santorini... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 20:05
        Korzystaj z pomocy autoway , a wycieczki po wyspie zorganizuj sobie
        sam.Spedzisz tyle czasu gdzie sam bedziesz chcial a nie tam gdzie
        przewodnik przegoni. I koniecznie kup pistacje takich nigdzie nie
        znajdziesz . Juz zazdroszcze wyprawy
        • rege2 Re: Santorini... 17.01.09, 20:50
          Dziękuję za odpowiedzi...
          ..może zapytam tak-ile wynosił koszt dwudniowej wycieczki, z pobytem w skromnym
          hotelu w ubiegłym roku? ...bo oprócz cen biletów wstępów ok. 3, 5E nic
          konkretnego nie mogę znaleźć...zwiedzanie wyspy we własnym zakresie...
          • Gość: d.biel Re: Santorini... IP: *.chello.pl 18.01.09, 10:31
            My w czerwcu ubiegłego roku płaciliśmy: 35E za pokój 3 osobowy (dziecko 3 letnie
            nie płaciło, gdyż sapało z nami w łóżku)w pensjonacie w Karterados (2 km od
            Firy)za dobę. 60E za wypożyczenie samochodu Hyundai Atos na dwa dni. Ok 25-30E
            za posiłek w tawernie. Ceny art. spożywczych jak soki, woda, lody etc podobne
            jak na innych greckich wyspach.
            Co do pamiątek, to zdecydowanie większy wybór i lepsza jakość w Oi niż w Firze.
            Bilety wstępu do muzeów ok 3E/ os. dorosła. Starożytną Therę można zwiedzić za
            darmo.
            Wykopaliska w Akriotiri były zamknięte i z tego co wiem, to wciaż tak jest.
            Pozdrawiam
            Dominika
            • Gość: karolcia Re: Santorini... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 12:23
              Gdyby nie przejazd a raczej doplyniecie z Krety na Santorini nie
              byloby problemu z niczym na miejscu. Santorini samo w sobie nie jest
              droga wyspa.Sa tam supermarkiety gdzie ceny nie odbiegaja od cen w
              innych miastach.Autobusy sa super z klima . Ceny hotreli tez nie sa
              wygorowena. Sa hotele bardzo drogie ale i sa takie male
              rodzinne.Polecam zajrzyj na stronke www.ocenyhoteli .Jest tam duze
              forum poswiecone Santorini.Marcin wlasciciel forum tez zawsze
              chetnie sluzy pomoca a naprawde jest dosc dobrze rozeznany jezeli
              chodzi o Krete i Santorini. Sa posty osob z dokladnymi wskazowkami
              jak one organizowaly sobie samodzielny wyjazd. Naprawde polecam
              przed podjeciem jakiejkolwiek decyzji zajrzenie tam. Pistacje 1g
              jezeli sie nie myle za 1kg placilismy 30 lub 35 euro.
            • rege2 Re: Santorini... 19.01.09, 14:35
              Hej...
              wedrowcy.netarteria.info/forum/index.php?topic=5.0
              • Gość: turysta Re: Santorini... IP: *.chello.pl 19.01.09, 22:55
                filoktitis.szeroka baza noclegowa.po prostu rewelacja
                www.filoktitis.pl
                pozdrawiam
                • rege2 Re: Santorini... 21.01.09, 17:43
                  ..eee..
                  szukamy promu na Santoryn, chcemy kupić tylko bilety!
            • rege2 Re: Santorini... 29.01.09, 16:02
              Dzięki..
              • rege2 Re: Santorini... 07.02.09, 13:13
                Okazuje się, że z Warszawy są wyloty na Santoryn....szkoda,że dopiero teraz
                znalazłam oferty...
                www.wakacje.pl/oferty/grecja/kamari/argo-148600.html?id_terminy=17766201#reserv=0&id_terminy_wyjazdy=69159872&id_okol=0&id_terminy=17766201&id_warianty=0&id_warianty_a=0&id_okol_a=&id_terminy_a=0
                • bebiak Re: Santorini... 07.02.09, 15:50
                  A ja myślę w ramach tej oferty, że warto zadzwonić i się dowiedzieć o szczegóły
                  lotu - jeśli kogoś to oczywiście interesuje.
                  Loty z Polski na tę wyspę zostały zawieszone kilka lat temu (coś około 8 chyba)
                  i nie słyszałam aby coś się zmieniło ale i nie mam wiedzy we wszystkim
                  oczywiście. Wiem natomiast, że kilka biur tu w Polsce swego czasu oferowało
                  wakacje na Santorini a kiedy się zadzwoniło choćby z ciekawości to okazało się,
                  że lot wcale nie na Santorini tylko na Kretę i potem prom... Nie mówię, że tutaj
                  tak jest, tylko wspominam, że takie praktyki bywały i jeśli ktoś jest
                  zainteresowany winien szczególnie na to zwrócić uwagę.

Osobiście, pisałam niejednokrotnie, nie lubię jakichkolwiek wyjazdów z biurami
                  turystycznymi bo zwyczajnie nie odpowiada mi atmosfera i tyle, na Santorini (w
                  połączeniu z przepiękną malutką Anafi - moje marzenie) wybrałam się rok temu w
                  kwietniu sama tj z grupką przyjaciół - był to wyjazd z założenia niskobudżetowy
                  i wszystko załatwiane przez internet: do Aten lot za coś ok 300 zł Norwegianem
                  (to cena w obie strony), prom na Santorini z Pireusu liniami Blues Star Ferries
                  po 10 euro/one way (normalnie 33 euro), chatka od osoby na miejscu ok. 11 euro.
                  W życiu tak tanio nie spędziłam wakacji w Grecji a wszystko to dzięki
                  szwędaczowi internetowemu z naszej grupki, który powypatrywał w styczniu/lutym
                  takie właśnie sympatyczne promocje:-)
                  Pozdrawiam serdecznie. B.
                  • Gość: lady_mac Re: Santorini... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 23:49
                    witaj bebiak, z zainteresowaniem przeczytalam Twoj opis pobytu na santorini,
                    sama tez planuje w tym roku podobny (tez przez net, a nie biuro podrozy), w
                    kwietniu lub maju. bardzo chetnie porozmawialabym z Toba, prosze Cie o kontakt
                    na maila: lady_mac@gazeta.pl
    • Gość: kaja-kajak Re: Santorini... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 00:31
      Gdzie polecilibyście wybrać hotel tzn. w jakiej miejscowości chodzi mi o jeden nocleg, planuję wypad na 2 dni na Santorini podczas pobytu na Krecie. A może polecicie jakieś hotele fajne i niedrogo ;-). Jadę z 3,5-letnim dzieckiem. Aha i który środek transportu lepiej wybrać prom czy katamaran? Nastawiam się na zorganizowanie tego wypadu przez autoway może ktoś ma doświadczenia z tym biurem i może poleci jakiś hotel z ich oferty
    • kalinihtaa Re: Santorini... 25.02.09, 13:21
      jadę do Grecji samochodem - w jaki sposób mogę dostać się na
      Santorini? Zkąd odpływaja promy i jak najlepiej zaplanować sobie
      taki wyjazd? Czas w zasadzie nie gra roli gdyż będę w Grocji co
      najmnniej 3 tygodnie.
      • grekan Re: Santorini... 25.02.09, 13:35
        Pofatyguj sie chociaz przeczytac posty z tego watku.
        • kalinihtaa Re: Santorini... 25.02.09, 14:11
          Dzięki grekan! tyto potrafisz pomóc jak nikt inny!
          • Gość: xxxx Re: Santorini... IP: *.mofnet.gov.pl 25.02.09, 14:31
            Ma ktos jakies wrazenia z wycieczka z Orbisu ? Chyba ok. 80 euro +
            40 zwiedzanie na miejscu kosztuje. Jak pisal ktos, ceny oczywiscie
            kosmiczne, ale przy firscie dostaje sie rabta na 3 wyc. po 25 euro,
            wiec chyba 50 euro mniej (2 wyc. to sa), czyli nie 120, a 70.
      • kalinihtaa Re: Santorini... 01.03.09, 13:00
        czy chcąc dopłynąc na santorini musze koniecznie dostać się na Kretę
        czy tez jest jakieś połączenie ze stałego lądu?
        • Gość: ail Re: Santorini... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.03.09, 13:30
          no przeciez piszą ze z Pireusu można.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka