Gość: Irka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:29 Gdzie polecacie nocleg w Serbii,jedziemy na Pelonopez. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalanitka Re: Nocleg-Serbia 24.03.09, 16:54 Bardzo chętnie podłączę się do pytania :) Jadąc do Grecji będziemy nocować w Kecskemet (mamy rezerwację) na Węgrzech,potem przejazd Serbia Macedonia, a następne 2 noclegi planujemy już w Grecji w okolicy Meteorów. Po zwiedzeniu klasztorów i okolicy wruszymy na południe Peloponezu. W drodze powrotnej może się zdarzyć że będziemy szukać noclegu w Serbii (bo jeszcze nie wiemy o której wyruszymy z Grecji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Nocleg-Serbia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 19:43 Ile płacicie za nocleg na Węgrzech,jedziecie na Pelonopez z rezerwacją{ile płacicie}czy bez,w jakim terminie i gdzie docelowo,u nas dopiero się przymierzamy,na pewno tamten rejon. Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: Nocleg-Serbia 24.03.09, 20:54 Gość portalu: Irka napisał(a): > Ile płacicie za nocleg na Węgrzech, Za 4 osoby 274 zł jedziecie na Pelonopez z > rezerwacją{ile płacicie}czy bez, Jedziemy bez rezerwacji będziemy szukać na miejscu myśleliśmy o Githio jako bazie na 5-6 dni i stamtąd robić wycieczki lecz to się jeszcze zmienia przyszedł nam pomysł wybrać się na wysepkę Elafonissos na 1-2 dni więc jeszcze nie wiemy dokładnie gdzie się zatrzymamy. Na wszelki wypadek bierzemy namioty (w zeszłym roku sie nie przydały)i namiary interesujacych nas kampingów. w jakim terminie i gdzie docelowo,u > nas dopiero się przymierzamy,na pewno tamten rejon. My wyruszamy 7.08 z Polski. wiadomo nocleg, droga, Meteory. Na Peloponez jak dobrze pójdzie chcemy dojechać 10-tego może 11-stego (jak narazie tak mamy w planach) Jedną noc np. pod Mistrą (tam w ubiegłym roku wynajmowaliśmy mały domek za45E o ile będzie wolny) fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,84743019,84743019.html potem może wysepka Elafonissos na 1 noc, po powrocie z niej poszukamy czegoś na 4 noce w Githio (wycieczki tu i tam:), później droga wybrzeżem zachodnim zwiedzanie Olimpii i choć 3 dni na Lefkadzie Myśleliśmy zatrzymać się w Drepano k. Nafplio (mamy tam kilka zaległości do odwiedzenia w okolicy) lecz ta Lefkada mnie kusi :) Mam doświadczenie jedynie z ubiegłorocznego wyjazdu i niewiele mogę doradzić, jednak po przejechaniu tak niewielkiego obszaru od Aten przez Drepano i najdalej do jaskiń Pirgos Dirou, Peloponez jest wart odwiedzenia. Ja korzystałam dużo z informacji na forach greckich i naprawdę udało nam się dzięki doświadczeniu innych przygotować fantastyczny wjazd. o i tobie życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Nocleg-Serbia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:23 Z góry dzięki,wam też życzę miłego wyjazdu,bardzo fajne zdjęcia,lecę szukać Mistry na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaiGrzegorz Re: Nocleg-Serbia IP: *.toya.net.pl 25.03.09, 13:10 Przenocowac na Riwierze Olimpijskiej,okolicach Salonik lub Chalkidiki.Stamtąd blisko do granicy,więc wieczorem będziecie na Węgrzech,i przenocować w Szeged lub Kecskemet,w tym samym hoteliku,zamiast w Serbii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Nocleg-Serbia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 16:30 Czyli radzicie przenocować na Węgrzech,a ile czasu trwa przejazd Serbii i Macedonii,chodzi o to abyśmy najpóżniej koło 12 w południe byli na Pelonopezie,będziemy szukać kwater. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaiGrzegorz Re: Nocleg-Serbia IP: *.toya.net.pl 25.03.09, 18:45 Na Peloponez nie macie szans dotrzeć w ciągu jednego dnia z Serbii,czy z Węgier.Do Grecji z granicy Serbsko-Węgierskiej jest ok.900 km,czyli jedzie się z odpoczynkami 12 godzin,licząc odprawy graniczne(pod warunkiem,że na granicach nie ma tłoku,bo z tym różnie bywa).Po wjechaniu do Grecji na Peloponez jest 700 km,a na samo południe(palec środkowy lub prawy)1000 km,czyli kolejne 12 godzin jazdy.Potrzebne są więc na całej tej trasie dwa noclegi. Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: Nocleg-Serbia 25.03.09, 19:23 Ja do ustalania swojej trasy korzystam z maps.google.pl/ tak mi wygodnie tu wpisuję trasę która mnie interesuje i mniej więcej wiem ile czasu trzeba przeznaczyć na jazdę. Oczywiście trzeba przyjąć że po drodze mogą być korki, zakręty itp :) różne inne "zatrzymanki" np urocze miejsce w którym warto się zatrzymać. Po przejechaniu Serbii i Macedonii może zaplanujcie sobie nocleg 2- dniowy połączony z jakimś małym zwiedzankiem (np my planujemy Meteory i okolice) i potem raniutko można już wyruszyć na Peloponez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altr Re: nie mam zaufania IP: *.chello.pl 25.03.09, 21:21 do tej osoby!! Wg. mnie to agent B.P. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Nocleg-Serbia... 25.03.09, 18:55 W Serbii mogę polecić nocleg w Jagodinie w hotelu "Jagodina". Miasteczko spokojne: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,53784081.html W restauracji na piętrze domu handlowego w centrum obsługa ucieszyła się z naszej wieczornej wizyty, bardzo smacznie nakarmiła i napoiła oraz żegnała z honorami. :) A sam hotel może nie jest zbyt malowniczo położony, ale za to jest ogromny, więc chyba powinny być tam wolne miejsca nawet w sezonie: www.jagodina.autentik.net/hotel_jagodina/hotel_jagodina.php Oczywiście i w innych miejscach w Serbii można znaleźć nocleg: www.serbia.travel/accommodation/index.jsp Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
dokto do bah77 25.03.09, 21:04 czy oprócz zdjęć opisywałeś gdzieś swój wypad do Grecji? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: do Dokto... 25.03.09, 21:46 Tylko na Forum, np. na tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=49870042 A czemu pytasz? Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Grecja 26.03.09, 17:57 Pytam bo planuję dziewiczą podróz do Grecji. Może w tym roku wszystko zagra i uda się. Myślimy o zwiedzeniu Macedonii po obu stronach granicy, potem kierunek Meteory. Na koniec parę dni gdzieś nad morzem w ciekawym miejscu z ciekawą plażą (czytaj niekoniecznie piaszczystą ale gdzie można by popływać z maską) i gdzie oprócz wylegiwania się można by jeszcze coś ciekawego zobaczyć. Zastanawiam się nad poszukaniem jakiegoś fajnego miejsca płw. Chalcydyckim lub Pilionie. Wyjazd byłby w sierpniu. Oczywiście chciałby się ten pierwszy raz dotrzeć do jądra Grecji czyli na Peloponez ale nie wiemy jak byśmy radzili sobie z upałami. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Grecja... 09.05.09, 11:04 Dokto, Pilio to wyjątkowo uroczy zakątek GR. Centrum nurkowe mieści się w Agia Kiriaki. Wydaje mi się jednak, że także Milopotamos jest bardzo atrakcyjnym miejscem nad morzem: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,53443277.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,73049773.html Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
marga-ret1 Re: Nocleg-Serbia... 23.07.09, 20:45 Witam! Weszłam na stronę hotelu Jagodina i napisałam do nich emaila, niestety nie odpowiadają. Czy znasz może adres do nich (ulicę)? I w jakim języku można się porozumieć? JA mówię tylko po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Nocleg-Serbia... 23.07.09, 23:25 Marga-ret, nie znam adresu hotelu, ale jest on duży i stoi w samym centrum miasteczka: www.panoramio.com/photo/4664828 Jego kolejne zdjęcia są na podanej przeze mnie stronie, więc chyba nie możesz tam nie trafić. Może spróbuj sobie cóś przetłumaczyć na serbski: translate.google.com/translate_t# Zazwyczaj za granicą używam angielskiego, ale z Serbami na miejscu całkiem nieźle można porozumieć się po polsku. ;) Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
prezes1953zk Re: Nocleg-Serbia 25.03.09, 19:39 Tu spałem,ceny we wrześniu od 20e (Stari Hrast) do 50e www.motel-predejane.com/ www.motelstarihrast.com/ www.motelvelikaplana.com/file/home_e.htm www.hotelparkns.com/Pozdro!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka26 Re: Nocleg-Serbia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.06.09, 16:53 Czy możesz podać cenę za nocleg w hotelu Predajane? Odpowiedz Link Zgłoś