Dodaj do ulubionych

Grecja gdzie samochodem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 22:51
Witam!
W tym roku interesuje mnie Grecja (piaszczysta plaża, ciepła woda,
czyściutko, samochodem, coś super do zwiedzania, fajny aqua park)

Ze względu na to iż samochodem to chyba raczej ląd, no i oczywiście
jade w ciemno więc może jakieś kwatery tanie a ładne

Ogólnie co możecie polecić
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 06:53
      Skoro interesuje Cię Grecja to przejrzyj trochę forum,trochę
      wysiłku.Po co ci namiary na kwatery skoro jedziesz w ciemno,jeszcze
      dobrze jak byś napisał kiedy w czerwcu czy grudniu.Zapraszam do
      czytania,wątek powtarzalny.
    • Gość: AdamG Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 09:12
      Oczywiście termin to między 13 lipiec a 23 lipiec, Co do kwater to w
      sumie interesują mnie ceny tam na miejscu jak się kształtują ?
      Trochu szukałem ale największy problem zlokalizować to z dużym
      parkiem wodnym.

P.S. Podobał mi sie park w Faliraki ale to odpada bo autem to nie
      bardzo
      • Gość: Beta Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 10:14
        Samochodem to tylko na Halkidiki.Piękne plaże, zieleń ,jest też park
        wodny www.shapepark.gr/
        • Gość: AdamG Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 10:43
          Ogólnie ładnie ale park malutki.

Szkoda że nie mogłem znaleźć strony aby były adresy parków wodnych w
          Grecji było by łatwiej szukać.

W bułgarii byliśmy w dwóch parkach i zabawa przednia jeden był
          strasznie podobny do tego z Faliraki (choć dużo brudniejszy)
          ale obydwa były wielkie i od siebie 4km (Nesseber, Sunny Beach)

www.water-park.gr/
          • Gość: Beta Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 13:34
            W Grecji jest mało parków wodnych, tu jest strona z linkami do nich
            dir.forthnet.gr/1119-0-en.html
            • Gość: Lea Re: Grecja gdzie samochodem IP: 91.192.144.* 03.05.09, 15:34
              A właściwie dlaczego tylko kontynent? boisz się promu??? piękny park
              wodny na Korfu ,śliczna zielona wyspa jest co zwiedzać no i sporo
              kwater.
              • Gość: Gość Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 15:15
                Matko, a kto by jechał do Grecji i szukał tam parku wodnego.
                Dziewne!Do parku wodnego można w Austrii, albo ja wiem, gdzieś gdzie
                nie ma morza. Nie???
                • simon_r Re: Grecja gdzie samochodem 08.05.09, 09:21
                  Też tak miałem napisać... no ale są tacy co lubią spezać wakacje w hotelowym
                  basenie mając pod nosem rafę koralową, są też i tacy którzy potrzebują aquaparku
                  do szczęścia.
                  Podobno najfajniejsze aquaparki to są na Florydzie... mój kolega specjalnie do
                  Hameryki jechał w celu ich zwiedzania :))
                  • Gość: AdamG Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 13:27
                    Nie o to chodzi też wole morze i plaże ale

1 dzień przeznaczam na szaleństwo na zjeżdzalniach cóż lubie to
                    • Gość: AdamG Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 13:31
                      Co do wysp to OK

ile czasu na Korfu trzeba płynąć mniej wiecej promem ?

w jakich cenach kwatery ?
                      • Gość: Andrzej Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.chello.pl 09.05.09, 18:09
                        Na Korfu z Wenecji plyniesz 23 godz a Z Igunenitsy 50 min. Popatrz na mapę. Do Wenecji z Wroclawia jest 1000km a do Igumenitsy przez Serbię i macedonię ok.1900. Nawet placąc za prom ok 350 eur w 2 strony za auto + 2 os wychodzi tak samo co lądem + prom.
    • Gość: Glabek Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 18:15
      Nic nie rozumiem, czy może coś przoczyłam? Czy padły jakieś konkrety?
      A....to ma być taka łamigłówka!? O. K.
      Chyba jednak chodziło poprostu o ceny, a nie o oceny odległosci etc.
      Ja tych na Korfu akurat niestety nie znam!!!
      G.
      • asteraki Re: Grecja gdzie samochodem 12.05.09, 11:57
        ja rok temu spedzialm 3 tyg w grecji na takiej wlasnie objazdowce. napisze kilka
        rad z wlasnego doswiadczenia moze cos pomoga. jesli chcesz grecje poznac
        naprawde, a nie tylko pod katem miejsc turystycznych omijaj takie miejsca jak
        riwiera olimpijska, owszem jedna noc mozna tam spedzic (ze wzgledu na bliskosc
        olimpu przed korym trzeba nabrac sil :)) ale zdecydowanie nie jest to miejsce w
        ktorym mozna spedzic kilka dni (glosno full turystow i zdecydowanie niedobre
        greckie jedzenie). naprawde warto omijac takie prawdziwie turystyczne miejsca,bo
        po 1. sa one zdecydowanie drozsze - nie warte swojej ceny, 2. nic nie
        odpoczniesz. takie i naprawde godne polecenia sa male miejscowosci blisko morza
        gdzie 70%to grecy. masz tam gwarancje posmakowania prawdziwej greckiej kuchni i
        tego niesamowite klimatu. jesli wybierzesz sie na peloponez to przy samym morzu
        sa "male" wioski greckie ktore maja niesamowity klimat. noclegi sa tam dosc
        tanie i co najwazniejsze czyste (skoro juz o tym mowa to zanim cos wynajmniesz
        sprawdz lazienke -jej czystosc zawsze swiadczy o czystosci calego pokoju i
        przynajmniej bedziesz pewna/pewny ze spedzisz spokojna noc). przy wybieraniu
        tawern polecam mniejsca gdzie chodza sami grecy-gwarancja dobrego jedzenia i
        przystepnych cen. nie moge odnalezc mojej mapy z zaznaczonymi ciekawymi
        miejscami, pameitam ze kolo delf wioska hrisso itea (nad piekna plaza i morzem)
        i kilka km wyzej hrisso (albo chrisso zalezy od mapy)maja ok noclegi a w hrisso
        jest swietne jedzenie :) mysmy prawie codziennie spali w innej miejscowosci i o
        dziwo ani razu nie mielismy problemu ze znaleziem czystego noclegu. napewno
        odradzam nocleg w centrum aten, astronomiczne ceny i standard masakryczny. jesli
        postanowicie jechac w kierunku sunio (a naprawde polecam) to przenocujcie w nea
        makri [prawie zero turystow- wiekszosc grekow, przystepne ceny hoteli - polecam
        hotel Thomas beach - naprawde czysty widoki na morze, ale nie jest przy glownej
        ulicy tylko miedzy budynkami dzieki czemu jest spokojnie. prowadzi je mile
        greckiego malzenstwo, cena 60 E za 3os pokoj ze smacznym :) sniadaniem w formie
        bufetu]. po drodze na sunio mijacie kilka super plaz przy ktorych warto sie
        potem zatrzymac. w razie pytan napisz maila asteraki@poczta.fm

na olimp radze jechac z samego rana w dobrych butach z duza iloscia wody, dorga
        jest ciezka ale satysfakcja gwarantowana. mysmy prawie doszli do pierwszego
        schroniska, szlismy kilka godzin i dalej nie dalismy rady, z dziecmi radze sie
        nie wchodzic za wysoko bo im dalej tym niebezpieczniej ale przejsc sie gdzies na
        samym poczatku napewno sie oplaca. meteory tez sa ciekawym miejscem, moze nie
        same klasztory choc warto do jednego wejsc i zobaczyc, ale widoki niesamowite.

co do plaz to grecja ma rozne jedne piaszczyste inne kamieniste zalezy od
        rejonu, na niektrych przydadza sie buty do plywania (takie jak maja zeglazy) ze
        wzgledu na jezowce - mielismy z nimi przygody. na piaszczystych prawie wogole
        ich nie ma ale zwirowe i kamieniste - w szczegolnosci sa ich ulubionym miejscem.

ps. jesli sie nigdzie nie spiszycie wybierajcie drogi normalne nie autostrady
        -czasem sa zawile ale widoki wynagradzaja wszystko i duzo mozna na tym przy
        okazji zaosczedzic.
        • Gość: AdamG Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 08:20
          Z wenecji odpada jedna osoba to co może znieść to maksymalnie
          samochód więć i tak na promie bedzie jazda ! (50) min to OK

Orientacyjna cena za prom ?
          Jaką miejscowość na korfu możecie polecić ?
          W jakiej mniej wiecej cenie są tam kwatery ?

Czy na całej wyspie są piaszczyste plaże
          • Gość: Sebastian Re: Grecja gdzie samochodem IP: 62.180.229.* 27.05.09, 09:38
            www.promy.pl
            www.anek.gr
            www.minoan.gr
            • Gość: AdamG Re: Grecja gdzie samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 00:44
              Czy nikt nie odpowie ;)

Orientacyjna cena za prom (oczywiscie z pobliskiego lądu wenecja
              odpada) ?, oraz jak często płyną ?
              Jaką miejscowość na korfu możecie polecić ?
              W jakiej mniej wiecej cenie są tam kwatery ?

Czy na całej wyspie są piaszczyste plaże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka