15.12.03, 22:44
------------------------------------------------------------------------------
--
Chciałabym jechać w przyszłym roku na urlop (z dwójką małych dzieci)
Co możecie polecić, Korfu czy może jakąs inna wyspę?
Basia
Obserwuj wątek
    • Gość: czekolada Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:52
      na wyjazd z dziećmi Korfu nie polecalabym, większość plaż (oprocz okolic
      Palaiokastritsy, Sidari0 są kamieniste albo żwirowe, jest duzo jeżowców.
      Już w kilku wątkach goraco polecalam Cypr, i tego się trzymam:) Cypr jest
      wymarzony na urlop z dzieckiem (i nie tylko) ze względu na szerokie płycizny,
      drobny piasek. Spędzilam tam najlepsze wakacje:)
      • janosik6 oj czekolada czekolada jakas ty uparta 21.12.03, 21:50
        Nie polecasz grecji.
        Grecja majac okolo 5 tys wysp ma plaze i plaze dla kazdego
        do wyboru i koloru .
        Moze tak piszesz bo masz jakies uprzedzenia do grekow ale chce
        cie zmartwic bo cypryjczycy tez sa grekami.
        Moze namawiaj na wyjazd na jakos turecka wyspe...
        Jeszcze nie tak dawno zaatakowaly mie jakies babsztyle ze bylem
        przeciwny jezdzie z dwuletnim dzieckiem na takie dluge trasy.
        Teraz ty czepiasz sie jezowcow , porebalo was calkiem ?

• Gość: czekolada Re: oj czekolada czekolada jakas ty uparta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:24
          ale o co ci wlasciwie chodzi?
          powiedzialam co mi sie podoba, przeszkadza ci to? napisz, co ty wolisz, a nie
          obrażaj mnie.
        • Gość: czekolada Re: oj czekolada czekolada jakas ty uparta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:27
          aha, nie mam uprzedzenia do Greków, 2 razy w roku spędzam wakacje gdzieś w
          Grecji, uwazam,że jest najpiekniejsza. A na pytanie, gdzie na urlop z malym
          dzieckiem, zawsze odpowiadam- na Cypr, i nic ci do tego.
          • elinida Brawo su ;) 22.12.03, 19:04
            Gość portalu: czekolada napisał(a):

> aha, nie mam uprzedzenia do Greków, 2 razy w roku spędzam wakacje gdzieś w
            > Grecji, uwazam,że jest najpiekniejsza. A na pytanie, gdzie na urlop z malym
            > dzieckiem, zawsze odpowiadam- na Cypr, i nic ci do tego.

Brawo!!! Baaaardzo dobrze :))) :) I kolejny GOOL na korzysc 'babsztyli' :)))))))
            Pozdrawiam 'babsztyle' :D
        • elinida najlepsza obrona jest atak :P 22.12.03, 18:59
          > Jeszcze nie tak dawno zaatakowaly mie jakies babsztyle ze bylem
          > przeciwny jezdzie z dwuletnim dzieckiem na takie dluge trasy.
          > Teraz ty czepiasz sie jezowcow , porebalo was calkiem ?
          >

hehehe.... "zaatakowaly mie jakies babsztyle" - wielki uklon w strone Janosika -
          Pieniacza, ktory sam atakuje i leci na leb na szyje nadstawiajac swoje rogi,
          obrazajac kogo popadnie :P
          hehehe...
          a propos Janosik, wreszcie Ci sie udalo w coś trafić: "porebalo was calkiem"
          Ostatnio szefowa spytala, czy my mamy narąbane w glowie... Tylko, ze ona nie
          jest zupelnie normalna.... hehehe
      • Gość: zyg Re: Korfu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.04, 23:31
        dziękuję za info- z tej strony Grecji jeszcze nie byłem, a właśnie się
        zastanawiam gdzie by tu ......
      • Gość: Andrzej Re: Korfu IP: *.fm.shawcable.net 17.05.04, 04:02
        Glyfada po zachodniej stronie Korfu ma doskonala piaszczysta plaze idealna dla
        dzieci do kapania, bylismy tam 2 razy w lipcu
    • Gość: Sencha Re: Korfu IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.12.03, 13:51
      Witaj,

nigdy nie bylam na Cyprze ale gorąco polecam Korfu. Wspaniała wyspa, wszędzie
      blisko. Korfu jest jedną z najbardziej zielonych greckich wysp. W zależności od
      wieku Twoich dzieci możesz rozważyć wycieczkę całodzienną do Aqua Parku, w
      którym dla każdego coś miłego. Byłam z Neckermannem w sierpniu 2000 r. nie
      pamiętam więc konkretnych nazw ale wrażenia mam cudowne. Plaże są różne ale nie
      jest problemem trafić na piaszczystą i ładną plażę. Jeśli jeszcze bieżesz
      faceta to możesz łódeczką podpłynąć do plaż niedostepnych od lądu. To jest
      czad. Tam piasek jest super i masz całą plażę dla swojej rodzinki ;)))
      ech.... chętnie bym tam wróciła ;))) Polecam!
      • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 19:27
        WITAM naprawdę nie zastanawiaj się nad Korfu .To cudowna wyspa i wspaniłe
        miejsce na wakacje z małym dzieckiem. Wiem bo sama byłam z 2 i4 letnim
        szkrabem. Wyspę odwiedziłam 7 razy i za każdym z nich okazuje się , że jest
        mnóstwo miejsc które warto zobaczyć. PLAŻE PIASZCZYSTE NA WYSPIE TE
        NAJPIĘKNIEJSZE TO Glifada !!! Pelekas!!! Ermones!!! Agios GORDIS!!! AGIOS
        GEORGIOS!!! CZEKOLADA TY BYŁAŚ NA KORFU TO CHYBA ŻART? Jesli wyspę znasz tylko
        z Sidari i wycieczki fakultatywnej do PALEOKASTRCY to sorry ,ale tak naprawdę
        to nigdzie nie byłaś.Faktem jest że na tych plazach \PELEKAS ERMONES ITD.nie
        usłyszysz polskiej mowy ato dowód na to że niestety ,ale Polacy są w jakiejś
        dziurze na co za każdym razem mamy dowody.
        • Gość: fahe Re: Korfu IP: *.chello.pl 20.02.04, 16:31
          Absolutnie sie z Toba zgadzam. Te plaze, o ktorych wspominasz sa rzeczywiscie
          super (w ogole cale zachodnie wybrzeze jest), dorzucilabym tez Sunset Beach
          (zwana tez Logas) na pn-zach i najcudowniejsze miejsce na polnocy czyli Cape
          Drastico - rewelacja i prawie zero turystow! Dla dzieciakow najlepsza Glifada i
          Pelekas - duze, z bardzo lagodnym zejsciem, no i oczywiscie Agios Georgios na
          pd-zach (kilka km piasku) oraz ta sama miejscowosc (nazwa!) na pn-zach. Korfu
          to najpiekniejsza wyspa w Grecji (moim skromnym zdaniem oczywiscie), moze
          ewentualnie troszke ustepuje Kefalonii...
          • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 18:35
            Cieszę się ,że masz podobne odczucia. Jestem ciekawa czy Sunset Beach to rejon
            Perouladhes bo w tym roku planujemy odwiedzić to miejsce. Jeśli możesz podziel
            się także wrażeniami z Kefalonii bo przecież to nie tak daleko i mozna by
            połaczyć wakacje na tych dwóch wyspach.
            • Gość: fahe Re: Korfu IP: *.chello.pl 21.02.04, 13:49
              Sunset Beach znajduje sie kawaleczek na zachod od Peroulades, oznakowanie nie
              jest zbyt widoczne, ale na pewno ja znajdziecie. Na znakach pojawia sie czasami
              nazwa Logas. Jesli chodzi o biura, to oprocz Scana i TUI powinien tam latac tez
              Neckermann, na pewno Firo tour (ale tu lot z Ostrawy, z ewentualnym transferem
              z poludniowych zakatkow Polski) i chyba tez jakies biura jezdza autokarami do
              Wenecji, a stamtad plyna na Korfu.
              Kefalonia jest przepiekna, bo przede wszystkim nie jest tak bardzo
              zagospodarowana turystycznie jak inne wyspy, a jest wyspa najwieksza w
              archipelagu wysp Jonskich. Polecam film "Kapitan Corelli" z N.Cagem i P.Cruz,
              ktory w calosci zostal na Kefalonii nakrecony. Wyspa jest bajecznie zielona,
              stosunkowo "dzika", ma cudowne piaszczyste plaze, przepiekne jaskinie
              (kilkanascie - wiekszosc mozna zwiedzac). Z Korfu mozna tam w 3 godziny
              doplynac wodolotem.
              • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:26
                fahe serdeczne dzięki za wyczerpujące informacje.
        • Gość: ewa Re: Korfu IP: 217.153.30.* 04.05.04, 08:36
          witam, slyszalam ze w Paleokastricy na Korfu jest zimna woda ( prądy itp)
          czy macie jakiesi info na ten temat . Jakie plaze ? jesli ktos byl w
          Paleokastricy prosba o info.
          Pozdr
          ewa
    • Gość: zyg Re: Korfu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.02.04, 18:38
      A mógłby ktoś podpowiedzieć jakie biura mają w ofercie Korfu.
      • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 19:14
        Na dzień dzisiejszy jest oferta biura Scan Holiday i TUI. Niestety nic więcej
        na tę chwilę nie znalazłam.
        • Gość: Paula Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:34
          Open Travel - ale autokarem :-(
        • Gość: Leszek Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 00:23
          Byłem na Korfu z TUI . W cudownym miejscu , w przepięknej zatoczce. Super
          hotel .Jeżeli zechcesz podam Ci jego nazwę . Generalnie przepiękna wyspa.
    • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 17:23
      ATLAS TOURS posiada w ofercie takie miejscowości jak: Acharawi , Roda , Agios
      Georgios
    • Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.03.04, 22:21
      Byłam na Korfu chyba 4 lata temu z biurem Pantenon (chyba z Gdańska, ale oferte
      dostałam w PTTK) Wyspa cudowna, chociaz malutka - zjechaliśmy ją motorem w
      jeden dzień. Co roku odbywaja sie tam zjazdy harleyowców - coś niesamowitego.
      Nie polecam płynąć na Korfu promem z Triestu - 24 godziny na pokładzie to
      przesada. A parku wodnym faktycznie można sie świetnie pobawić.
      POLECAM!!!
      • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 15:15
        Strasznie dużo widziałaś na corfu w jeden dzień.Szczególnie ,że wyspa ma
        przeszło 100 km długości i 50 szerokości. Ja byłam na corfu wiele razy ale
        nadal nie mogę powiedzieć ,że znam całą wyspę. A co do promu to jesteś w dużym
        błędzie chyba żę spałaś na decku pod schodami . Podróż promem to dodatkowa
        atrakcja i niezapomniane wrażenia .
        • Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.03.04, 21:16
          A czy ja pisałam że w jeden dzień WSZYSTKO zobaczyłam i zwiedziłam ????
          Napisałam jedynie że ZJECHAŁAM motorem a nie zatrzymywałam się na każdym kroku
          by zwiedzic każdy kościółek. A to chyba różnica. Poza tym jeździliśmy z
          zaprzyjaźnionym Grekiem i pokazał nam to co najciekawsze. Z samej Moraitiki,
          gdzie byłam, do Kerkiry jest rzut beretem. A przejazd na druga strone wyspy na
          lagunę tez nie zabiera dużo czasu.
          A co do podróży promem to widocznie miałaś kajutę gdzie słodko spałaś albo
          płynęłaś promem de lux. My, jak 90% ludzi na promie, zwłaszcza studentów,
          spalismy w śpiworach pod drzwiami dyskoteki, więc nie należało to do
          przyjemności. Trzeba było miec naprawdę szczęście aby znaleść wolny kawałek
          PODŁOGI do spania - CAŁY prom wygladał jak noclegownia bezdomnych, zwłaszcza że
          płynęli z nami uchodźcy z Albani i rzygający przez burtę Słoweńcy.
          • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 19:12
            Może płynęłaś tratwą,i stąd te super przeżycia. Bo to o czym piszesz to wstyd
            nazwać promem.Naiwnych jak widać nie brakuje.
            • Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 15.03.04, 21:05
              masz rację - płynęłam tratwą ale na szczęście bez ciebie. Życzę podobnych
              przeżyć! Pozdrawiam! Do zobaczenia na wakacyjnych wojażach :)))))))
              • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 13:42
                Daruj sobie te życzenia bo nie zniżam się do Twojego poziomu podróżowania.
                Sama sobie wegetuj jak lubisz i baw się dobrze .Pozdrowinia z klasy LUX
              • Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 13:47
                Daruj sobie te życzenia bo ja nie zniżam się do Twjego poziomu podróżowania
                dlatego nie przeżyję takiej "przygody" jak Ty. Nie sądzę także bym mogła się na
                Ciebie natknąć w klasie LUX. Pozdrowienia
                • Gość: K Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 14:17
              • Gość: K Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 14:31
                Bydgoszczanka może Ty płynęłaś łajbą , którą sama sobie wystrugałaś razem z tym
                wymiotującym towarzystwem. Jak możesz zniechęcać ludzi do podróży
                promem ,PRAWDZIWYM PROMEM skoro tak naprawdę nim nie płynęłaś.Lepiej na ten
                temat się nie wypowiadaj.Ja płynąłem promem 6 razy z Wenecji i mimo że nie
                płynąłem /jeszcze/ w klasie LUX to uważam że przeżycia z tym związane nie
                zamieniłbym na inne. Warunek jest jeden . Nie podróżuję jak zwierzątko.
                • Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.03.04, 17:16
                  Inteligentna osoba zrozumiałaby że nie zniechęcam tylko ostrzegam - wybierajac
                  wycieczke należy dokładnie zapoznac się z oferta, popytać ludzi i liczyć sie z
                  mozliwymy niedogodnościami. Poza tym kto nie lubi wody nie wytrzyma doby na
                  promie. Szybszy i wygodniejszy jest samolot.
                  A ty się ciesz że miałeś udany rejs i nie obrażaj ludzi. Skończmy tą dyskusję
                  bo na tym forum chodzi przecież o wymiane doświadczen a nie rzucanie błotem.
                  Temat dla mnie skończony!
                  KORFU JEST PIĘKNE ! WARTO POJECHAĆ !
                  • Gość: K Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 17:37
                    Strasznie jesteś inteligentna skoro dałaś się nabrać na cały ten cyrk.Jak widać
                    naiwnych nie brakuje.Poza tym nikt Cię tu nie obraża ,stwierdziłem tylko fakty.
                    Warunki, w których wybrałaś się w podróż do niczego innego nie można
                    porównać.Następnym razem lepiej leć samolotem ,tylko sprawdż czy ma dwa silniki
                    bo oferty z ,których korzystasz są naprawdę imponujące.Taka inteligentna osoba
                    chyba się nie zniechęci.
                    • Gość: zuia Re: Korfu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.04, 19:22
                      sluchaj no, "k", nie wiem po co ja obrazasz (bo tak, to jest wlasnie
                      obrazanie). nie ma chyba oferty pt. "poplyn na korfu nedznym promem z
                      rzygajacymi slowencami" wiec moze sobie daruj uwage o takowej wybieraniu.
                      wszyscy wiemy, ze mozna trafic gorzej lub lepiej,niezaleznie od tego co ci
                      napisza w ofercie.
                      kazdy ma prawo do swoich pogladow, moze akurat bydgoszczanki nie zachwycilo
                      spanie pod dyskoteka. moje doswiadczenia sa akurat dobre (jakkolwiek nie
                      zaprzeczam ze 24 godziny to dluugo). tez plynelam tym promem, spalam na
                      pokladzie, mojej przyjaciolce rzeczy zalalo woda z jakiejs rury wystajacej ze
                      sciany (w obie strony), bylo zimno w nocy a goraco w ciagu dnia i po tym
                      wszystkim bylysmy baaardzo zmeczone, ale bylo SUPER i zarowno korfu jak i prom
                      wspominanmy bardzo milo.
                      do ogolnego komentarza: ja osobiscie tez bym matke z dwojgiem dzieci ostrzegala
                      przed taka podroza, jakkolwiek jasne jak slonce, ze osoba z takim bagazem
                      wybierze raczej kabine niz poklad.
                      nie wiem w ogole po co sie tak czepiacie kazdego slowka, ktos sobie plynal tym
                      promem i mu sie podobalo, a komus innemu najwyrazniej nie. to maja byc chyba
                      subiektywne uwagi, a nie jakas reklama biura podrozy.
                      z.
                      • Gość: OLA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:14
                        Jak w dopłynąć na KORFU w dobrych warunkach ,nie w takich o jakich pisze moja
                        poprzedniczka. Wybieram sie z dzieckiem?
                        • Gość: Jaga Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:35
                          Większość promów płynących z Wenecji (Anek Lines, Strinzis Lines, Blue Ferries
                          itd. itp.) jest bardzo przyzwoitych, ja zawsze nimi pływam, biorę sobie kabinkę
                          i jest cacy :-)
                          • Gość: OLA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:59
                            Bardzo dziękuję za informacje.Pozdrawiam
                            • mycha79 Re: Korfu 18.04.04, 17:44
                              Polecam Na Korfu miejscowość Agios Gordis. Piękna plaża, moge przeslac zdjecia.
                              Pozdrawiam
                              Madziaa
    • Gość: aniab wyprawa samochodem?! IP: 217.153.47.* 19.05.04, 20:46
      czy ktos wybral sie do grecji samodzielnie?ja planuje samochodem z wawy i
      mieszkac na campingach,okres ok tyg.z jaka kwota powinnam sie liczyc?dodam 2
      sosby dorosle,czy zamkne sie w 3tys zl??wiecej mniej?
      pozdrawiam
      • Gość: MARTA D Re: wyprawa samochodem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:29
        Wybieram sie na KORFU do miejscowości PALEOCASTRICA. Czy ktoś może mi coś o
        niej więcej powiedzieć? Hotel OCEANIC.POZDRAWIAM
        • Gość: MONIKA Re: wyprawa samochodem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:13
          PALEOKASTRICA to PIĘKNE MIEJSCE. Hotel OCEANIC jest polożony na skalistym
          brzegu. Leżenie na skalnych półkach ,raczej przez to nie dla dzieci. Jest duzy
          basen. POZDRAWIAM
          • Gość: PIOTR KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 10:17
            Ja też w tym roku wybieram sie do PALEOKASTRICY. Chciałbym wiedzieć co warto
            tam zobaczyć i w najblizszej okolicy.
            • Gość: MAL Re: KORFU IP: *.adsl.ttnet.net.tr 07.06.04, 11:08
              Juz kiedys co nieco o Korfu pisalam wiec pozwole sobie to przekopiowac:

Piekne piaszczyste plaze na zachodzie: Agios Stefanos, Ermones, Yalisskari,
              Pelekas, Glifada, Agios Georgios x2 (polnoc i poludnie). Piekne kamieniste
              plaze (ja takie wole)na wschodzie: Nissaki, Agni, Barbati, Kaminaki i wiele
              innych...

Poza tym trzeba zobaczyc miasto Korfu (koniecznie pozwiedzac obie fortece -
              rewelecja!); Paleokastritse i okolice (rejs do jaskin i plaz np. Paradise
              Beach, dostepnych tyklo od morza), Angelokasto i Bella Vista (nad
              Paleokastritsa); Gora Pantokrator (najwyzszy szczyt-mozna wjechac samochodem) i
              2 opuszczone wioski u jej podnozy (Palea Perithia i Sinies); cudowne wapienne
              formacje w okolicy Peroulades - przede wszystkim bajeczny Cape Drastico i klify
              na Sunset Beach; ruiny i widoczki w Asprokavos (pd-zach); tron cesarza Wilhelma
              w Pelekas (punkt widokowy); gore Jamesa Bonda (Agia Deka - kolejny swietny
              punkt widokowy); polatac na paralotni nad zatoka Agios Gordis; pojezdzic po
              typowych wioskach w glebi ladu; stanac na grobli przy Pontikonissi w momencie
              gdy samolot laduje nam prawie na glowie....i...moglabym tak pisac bez konca,
              ale na poczatek to chyba wystarczy :-)

Natomiast jesli ktos spedzil 2 tygodnie w Messonghi, Moraitice, Gouvii albo
              nawet Dassi to sie wcale nie dziwie, ze ma mieszane odczucia, bo przegapil to
              co najpiekniejsze!!!
              • Gość: PIOTR Re: KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 21:43
                Serdeczne dzieki za informacje . Napewno skorzystam i będę mógl pisać tak
                pięknie o KORFU jak Ty.Pozdrawiam.
                • Gość: Asia Re: KORFU IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 06.07.04, 01:20
                  Witam,czy ktos moze byl w miejscowosci Agios Stefanos? prosze o informacje, i
                  jesli mozna aktualne ceny n Korfu: wynajecie samochodu,ceny w
                  restauracji,alkochol,napoje itd
                  • mgurniak Re: KORFU 06.07.04, 07:31
                    wlasnie wrocilam z Korfu. Bylam w miejscowosci Messonghi w hotelu messonghi
                    beach. Tam plaza żwirowo-kamienista, morze cieplutkie i czyste. Ceny
                    makabryczne :-( wynajecie autka tego najmniejszego czyli np.matiza to koszt
                    80euro za trzy dni, 95euro 4 dni , benzyna od 0,81 do 0,85 , drinki po 4 euro,
                    piwo 0,33 od 2,5 euro, cola 1,5 litrowa 1,5 euro,gyros z frytkami i surówka od
                    4 euro w górę....jakis kremik do opalania czy po UWAGA ...do 20 euro...z tym
                    mniejszym filtrem ;-) wstep do achillionu do palacu sisi 6 euro za osobe,rejsy
                    jednodniowe statkiem na błekitna lagune/ tam zimna woda...szczegolnie jak sie
                    rozgrzanym wchodzi z drabinki do wody ;-) i do miasteczka sivota od 25 euro
                    najpiekniejsza plaza w miejscowosci GLYFIADA, na peleokastristrze ladne widoki,
                    woda ciepla, duzo kamieni w wodzie.....niezbyt ciekawie dla dziecka,
                    rewelacyjnie na plazy ISSOS BEACH zjezdza sie z miejscowosci Linia na ta plaze
                    kolo jeziorka LAKE KORRISON ....ala "pustynia" dla tych co nie byli w Egipcie ;-
                    ) , woda płytka długo tzreba isc w glab morza zeby poplywac :-) rewelacyjne
                    miejsce dla dziecka....chociaz bywaja dni kiedy tam wieje...wtedy wielkie fale
                    i raj dla deskarzy :-)
                    KORFU jest piekne :-) chetnie bym tam jeszcze wróciła......
                    podobalo mi sie jeszcze w Sidari, w Acharavi,
                    obrzydliwa plaza...tłumy turystow w Kavos ......tam bym nie chciala być :-)
                    pytajcie jakbyscie jeszcze chcieli cos wiedziec....
                    • Gość: Miki Re: KORFU IP: *.kancelaria.kruk / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:26
                      Jadę do Acharavi. Możesz napisac jak tam jest (plaża, miasteczko, tawerny
                      sklepy itp.) Dzięki.
                      • Gość: Aneta Re: KORFU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:20
                        lecę na korfu 20.lipca mam nadzieje że będzie to piękna wycieczka :)
                        • Gość: mgurniak Re: KORFU IP: 194.181.197.* 16.07.04, 10:36
                          w acharavi tylko bylam przejazdem plaza o.k piaszczysta ......napewno bedziesz
                          zadowolona :-)
                    • Gość: ron5 Re: KORFU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 10:29
                      Czy możesz opisać hotel messonghi beach-chcę do niego pojechać,ponoć jest
                      ok,jakie pokoje,czy są bungalowy,czy jest cichy??Z góry dziękuję.
                      • mgurniak Re: KORFU 19.07.04, 10:10
                        hotel w porzadku choc ma niby 3 gwiazdki plus to w szwajcarskiej kategorii ma dwie i tyle bym mu dala. Bungalowy sa - w takim mieszkalismy,dwa pokoje i lazienka z wc ,starym - jeszcze nie odnowionym / bo te odnowione sa O.K / na scianach slady komarow,meble fajne, codziennie sprzataja, daja reczniki - niektore biale, niektore zolte ;-)
                        superrior - jakos tak to sie chyba pisze - rezerwuj te pokoje bo sa odnowione
                        cichy :-) od godz.02.00 do 11.00 ;-) sa dancingi, dyskoteki, dyskoteki dla dzieci, dyskoteki na plazy,wiec jak dostaniesz pokoj blisko morza to bedzie glosno bo slychac dancingi i muzyke z plazy, jak blisko sto`lowek to tez bedzie glosno, jest jedno miejsce gdzie jest cicho.....ale stamtad bedziesz miec daleko i na stolowke i nad morze :-) , ale ja bylam z 3 latkiem i czlowiek po calym dniu jest tak zmeczony, ze nieprzeszkadzalo nam i dziecku przy zasypianiu....
                        sa animatorzy ktorzy zabawiaja dzieci i doroslych, wiec nudzic sie tam napewno nie bedziesz, mozna wypozyczyc autko / 3 dni za 80euro / np u slowakow - full ubezpieczenie i bez limitu km.
                        jedzenie dobre chcociaz na sniadanie przez dwa tygodnie dawali to samo czyli:
                        - bulki, chleb / swiezutenkie zawsze / maslo, margaryne, dzemy,wedline, ser zolty,na cieplo - jajka na twardo, jajecznice, paroweczki. Do tego w wielkich misach jogurty / rozowy i kremowy / do polania miod lub owoce tropikalne czy brzoskwinie, mleko i platki sniadaniowe i ciasto - babka piaskowa.
                        na kolacje urozmaicone jedzonko greckie z mnostwem salatek,mnostwo makaronow, frytki, na przemian lody lub owoce - czyli arbuzy....badz ciasta do wyboru do koloru ;-)
                        jedynym minusem to jestplaza - zwirowo-kamienista.....zaopatrz sie w sandalki plastikowe to bedziesz z tamtego miejsca zadowolony.....chyba ze nie pzreszkadza Ci masaz stop ;-) pozdrawiam i pytaj :-)
                        • Gość: ron5 Re: KORFU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 21:20
                          Dziękuje za informcje-jadę tam!!Tylko jeszcze nie wiem kiedy(niestety)
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: Paweł Re: KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 18:03
                            30 sierpnia jadę do miejscowości PELEKAS . Czy ktoś tam był i moze mi
                            powiedziec cos wiecej niz pani z biura?
                            • Gość: Aneta Re: KORFU IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 21.08.04, 17:18
                              Pelekas jest śliczną miejscowością, małą typowo grecką z piekną piaszczystą
                              plażą i punktem widokowym z którego mozna podziwiać dwe strony wyspy. O hotelu
                              nic nie napiszę, bo mieszkałam prywatnie ww Ipssos.
                              • Gość: Pawel Re: KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 14:41
                                DZIĘKI SERDECZNE.Ciesze się szczególnie z tej plazy bo jadę z 3letnią córeczka
                                wiec babki z piasku mam gwarantowane. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka