bdra1 15.12.03, 22:44 ------------------------------------------------------------------------------ -- Chciałabym jechać w przyszłym roku na urlop (z dwójką małych dzieci) Co możecie polecić, Korfu czy może jakąs inna wyspę? Basia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czekolada Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:52 na wyjazd z dziećmi Korfu nie polecalabym, większość plaż (oprocz okolic Palaiokastritsy, Sidari0 są kamieniste albo żwirowe, jest duzo jeżowców. Już w kilku wątkach goraco polecalam Cypr, i tego się trzymam:) Cypr jest wymarzony na urlop z dzieckiem (i nie tylko) ze względu na szerokie płycizny, drobny piasek. Spędzilam tam najlepsze wakacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 oj czekolada czekolada jakas ty uparta 21.12.03, 21:50 Nie polecasz grecji. Grecja majac okolo 5 tys wysp ma plaze i plaze dla kazdego do wyboru i koloru . Moze tak piszesz bo masz jakies uprzedzenia do grekow ale chce cie zmartwic bo cypryjczycy tez sa grekami. Moze namawiaj na wyjazd na jakos turecka wyspe... Jeszcze nie tak dawno zaatakowaly mie jakies babsztyle ze bylem przeciwny jezdzie z dwuletnim dzieckiem na takie dluge trasy. Teraz ty czepiasz sie jezowcow , porebalo was calkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekolada Re: oj czekolada czekolada jakas ty uparta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:24 ale o co ci wlasciwie chodzi? powiedzialam co mi sie podoba, przeszkadza ci to? napisz, co ty wolisz, a nie obrażaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekolada Re: oj czekolada czekolada jakas ty uparta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:27 aha, nie mam uprzedzenia do Greków, 2 razy w roku spędzam wakacje gdzieś w Grecji, uwazam,że jest najpiekniejsza. A na pytanie, gdzie na urlop z malym dzieckiem, zawsze odpowiadam- na Cypr, i nic ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Brawo su ;) 22.12.03, 19:04 Gość portalu: czekolada napisał(a): > aha, nie mam uprzedzenia do Greków, 2 razy w roku spędzam wakacje gdzieś w > Grecji, uwazam,że jest najpiekniejsza. A na pytanie, gdzie na urlop z malym > dzieckiem, zawsze odpowiadam- na Cypr, i nic ci do tego. Brawo!!! Baaaardzo dobrze :))) :) I kolejny GOOL na korzysc 'babsztyli' :))))))) Pozdrawiam 'babsztyle' :D Odpowiedz Link Zgłoś
elinida najlepsza obrona jest atak :P 22.12.03, 18:59 > Jeszcze nie tak dawno zaatakowaly mie jakies babsztyle ze bylem > przeciwny jezdzie z dwuletnim dzieckiem na takie dluge trasy. > Teraz ty czepiasz sie jezowcow , porebalo was calkiem ? > hehehe.... "zaatakowaly mie jakies babsztyle" - wielki uklon w strone Janosika - Pieniacza, ktory sam atakuje i leci na leb na szyje nadstawiajac swoje rogi, obrazajac kogo popadnie :P hehehe... a propos Janosik, wreszcie Ci sie udalo w coś trafić: "porebalo was calkiem" Ostatnio szefowa spytala, czy my mamy narąbane w glowie... Tylko, ze ona nie jest zupelnie normalna.... hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyg Re: Korfu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.04, 23:31 dziękuję za info- z tej strony Grecji jeszcze nie byłem, a właśnie się zastanawiam gdzie by tu ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Korfu IP: *.fm.shawcable.net 17.05.04, 04:02 Glyfada po zachodniej stronie Korfu ma doskonala piaszczysta plaze idealna dla dzieci do kapania, bylismy tam 2 razy w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Korfu IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.12.03, 13:51 Witaj, nigdy nie bylam na Cyprze ale gorąco polecam Korfu. Wspaniała wyspa, wszędzie blisko. Korfu jest jedną z najbardziej zielonych greckich wysp. W zależności od wieku Twoich dzieci możesz rozważyć wycieczkę całodzienną do Aqua Parku, w którym dla każdego coś miłego. Byłam z Neckermannem w sierpniu 2000 r. nie pamiętam więc konkretnych nazw ale wrażenia mam cudowne. Plaże są różne ale nie jest problemem trafić na piaszczystą i ładną plażę. Jeśli jeszcze bieżesz faceta to możesz łódeczką podpłynąć do plaż niedostepnych od lądu. To jest czad. Tam piasek jest super i masz całą plażę dla swojej rodzinki ;))) ech.... chętnie bym tam wróciła ;))) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 19:27 WITAM naprawdę nie zastanawiaj się nad Korfu .To cudowna wyspa i wspaniłe miejsce na wakacje z małym dzieckiem. Wiem bo sama byłam z 2 i4 letnim szkrabem. Wyspę odwiedziłam 7 razy i za każdym z nich okazuje się , że jest mnóstwo miejsc które warto zobaczyć. PLAŻE PIASZCZYSTE NA WYSPIE TE NAJPIĘKNIEJSZE TO Glifada !!! Pelekas!!! Ermones!!! Agios GORDIS!!! AGIOS GEORGIOS!!! CZEKOLADA TY BYŁAŚ NA KORFU TO CHYBA ŻART? Jesli wyspę znasz tylko z Sidari i wycieczki fakultatywnej do PALEOKASTRCY to sorry ,ale tak naprawdę to nigdzie nie byłaś.Faktem jest że na tych plazach \PELEKAS ERMONES ITD.nie usłyszysz polskiej mowy ato dowód na to że niestety ,ale Polacy są w jakiejś dziurze na co za każdym razem mamy dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fahe Re: Korfu IP: *.chello.pl 20.02.04, 16:31 Absolutnie sie z Toba zgadzam. Te plaze, o ktorych wspominasz sa rzeczywiscie super (w ogole cale zachodnie wybrzeze jest), dorzucilabym tez Sunset Beach (zwana tez Logas) na pn-zach i najcudowniejsze miejsce na polnocy czyli Cape Drastico - rewelacja i prawie zero turystow! Dla dzieciakow najlepsza Glifada i Pelekas - duze, z bardzo lagodnym zejsciem, no i oczywiscie Agios Georgios na pd-zach (kilka km piasku) oraz ta sama miejscowosc (nazwa!) na pn-zach. Korfu to najpiekniejsza wyspa w Grecji (moim skromnym zdaniem oczywiscie), moze ewentualnie troszke ustepuje Kefalonii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 18:35 Cieszę się ,że masz podobne odczucia. Jestem ciekawa czy Sunset Beach to rejon Perouladhes bo w tym roku planujemy odwiedzić to miejsce. Jeśli możesz podziel się także wrażeniami z Kefalonii bo przecież to nie tak daleko i mozna by połaczyć wakacje na tych dwóch wyspach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fahe Re: Korfu IP: *.chello.pl 21.02.04, 13:49 Sunset Beach znajduje sie kawaleczek na zachod od Peroulades, oznakowanie nie jest zbyt widoczne, ale na pewno ja znajdziecie. Na znakach pojawia sie czasami nazwa Logas. Jesli chodzi o biura, to oprocz Scana i TUI powinien tam latac tez Neckermann, na pewno Firo tour (ale tu lot z Ostrawy, z ewentualnym transferem z poludniowych zakatkow Polski) i chyba tez jakies biura jezdza autokarami do Wenecji, a stamtad plyna na Korfu. Kefalonia jest przepiekna, bo przede wszystkim nie jest tak bardzo zagospodarowana turystycznie jak inne wyspy, a jest wyspa najwieksza w archipelagu wysp Jonskich. Polecam film "Kapitan Corelli" z N.Cagem i P.Cruz, ktory w calosci zostal na Kefalonii nakrecony. Wyspa jest bajecznie zielona, stosunkowo "dzika", ma cudowne piaszczyste plaze, przepiekne jaskinie (kilkanascie - wiekszosc mozna zwiedzac). Z Korfu mozna tam w 3 godziny doplynac wodolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:26 fahe serdeczne dzięki za wyczerpujące informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Korfu IP: 217.153.30.* 04.05.04, 08:36 witam, slyszalam ze w Paleokastricy na Korfu jest zimna woda ( prądy itp) czy macie jakiesi info na ten temat . Jakie plaze ? jesli ktos byl w Paleokastricy prosba o info. Pozdr ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyg Re: Korfu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.02.04, 18:38 A mógłby ktoś podpowiedzieć jakie biura mają w ofercie Korfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 19:14 Na dzień dzisiejszy jest oferta biura Scan Holiday i TUI. Niestety nic więcej na tę chwilę nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:34 Open Travel - ale autokarem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 00:23 Byłem na Korfu z TUI . W cudownym miejscu , w przepięknej zatoczce. Super hotel .Jeżeli zechcesz podam Ci jego nazwę . Generalnie przepiękna wyspa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 17:23 ATLAS TOURS posiada w ofercie takie miejscowości jak: Acharawi , Roda , Agios Georgios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.03.04, 22:21 Byłam na Korfu chyba 4 lata temu z biurem Pantenon (chyba z Gdańska, ale oferte dostałam w PTTK) Wyspa cudowna, chociaz malutka - zjechaliśmy ją motorem w jeden dzień. Co roku odbywaja sie tam zjazdy harleyowców - coś niesamowitego. Nie polecam płynąć na Korfu promem z Triestu - 24 godziny na pokładzie to przesada. A parku wodnym faktycznie można sie świetnie pobawić. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 15:15 Strasznie dużo widziałaś na corfu w jeden dzień.Szczególnie ,że wyspa ma przeszło 100 km długości i 50 szerokości. Ja byłam na corfu wiele razy ale nadal nie mogę powiedzieć ,że znam całą wyspę. A co do promu to jesteś w dużym błędzie chyba żę spałaś na decku pod schodami . Podróż promem to dodatkowa atrakcja i niezapomniane wrażenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.03.04, 21:16 A czy ja pisałam że w jeden dzień WSZYSTKO zobaczyłam i zwiedziłam ???? Napisałam jedynie że ZJECHAŁAM motorem a nie zatrzymywałam się na każdym kroku by zwiedzic każdy kościółek. A to chyba różnica. Poza tym jeździliśmy z zaprzyjaźnionym Grekiem i pokazał nam to co najciekawsze. Z samej Moraitiki, gdzie byłam, do Kerkiry jest rzut beretem. A przejazd na druga strone wyspy na lagunę tez nie zabiera dużo czasu. A co do podróży promem to widocznie miałaś kajutę gdzie słodko spałaś albo płynęłaś promem de lux. My, jak 90% ludzi na promie, zwłaszcza studentów, spalismy w śpiworach pod drzwiami dyskoteki, więc nie należało to do przyjemności. Trzeba było miec naprawdę szczęście aby znaleść wolny kawałek PODŁOGI do spania - CAŁY prom wygladał jak noclegownia bezdomnych, zwłaszcza że płynęli z nami uchodźcy z Albani i rzygający przez burtę Słoweńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 19:12 Może płynęłaś tratwą,i stąd te super przeżycia. Bo to o czym piszesz to wstyd nazwać promem.Naiwnych jak widać nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 15.03.04, 21:05 masz rację - płynęłam tratwą ale na szczęście bez ciebie. Życzę podobnych przeżyć! Pozdrawiam! Do zobaczenia na wakacyjnych wojażach :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 13:42 Daruj sobie te życzenia bo nie zniżam się do Twojego poziomu podróżowania. Sama sobie wegetuj jak lubisz i baw się dobrze .Pozdrowinia z klasy LUX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 13:47 Daruj sobie te życzenia bo ja nie zniżam się do Twjego poziomu podróżowania dlatego nie przeżyję takiej "przygody" jak Ty. Nie sądzę także bym mogła się na Ciebie natknąć w klasie LUX. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 14:31 Bydgoszczanka może Ty płynęłaś łajbą , którą sama sobie wystrugałaś razem z tym wymiotującym towarzystwem. Jak możesz zniechęcać ludzi do podróży promem ,PRAWDZIWYM PROMEM skoro tak naprawdę nim nie płynęłaś.Lepiej na ten temat się nie wypowiadaj.Ja płynąłem promem 6 razy z Wenecji i mimo że nie płynąłem /jeszcze/ w klasie LUX to uważam że przeżycia z tym związane nie zamieniłbym na inne. Warunek jest jeden . Nie podróżuję jak zwierzątko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Korfu IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.03.04, 17:16 Inteligentna osoba zrozumiałaby że nie zniechęcam tylko ostrzegam - wybierajac wycieczke należy dokładnie zapoznac się z oferta, popytać ludzi i liczyć sie z mozliwymy niedogodnościami. Poza tym kto nie lubi wody nie wytrzyma doby na promie. Szybszy i wygodniejszy jest samolot. A ty się ciesz że miałeś udany rejs i nie obrażaj ludzi. Skończmy tą dyskusję bo na tym forum chodzi przecież o wymiane doświadczen a nie rzucanie błotem. Temat dla mnie skończony! KORFU JEST PIĘKNE ! WARTO POJECHAĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 17:37 Strasznie jesteś inteligentna skoro dałaś się nabrać na cały ten cyrk.Jak widać naiwnych nie brakuje.Poza tym nikt Cię tu nie obraża ,stwierdziłem tylko fakty. Warunki, w których wybrałaś się w podróż do niczego innego nie można porównać.Następnym razem lepiej leć samolotem ,tylko sprawdż czy ma dwa silniki bo oferty z ,których korzystasz są naprawdę imponujące.Taka inteligentna osoba chyba się nie zniechęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuia Re: Korfu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.04, 19:22 sluchaj no, "k", nie wiem po co ja obrazasz (bo tak, to jest wlasnie obrazanie). nie ma chyba oferty pt. "poplyn na korfu nedznym promem z rzygajacymi slowencami" wiec moze sobie daruj uwage o takowej wybieraniu. wszyscy wiemy, ze mozna trafic gorzej lub lepiej,niezaleznie od tego co ci napisza w ofercie. kazdy ma prawo do swoich pogladow, moze akurat bydgoszczanki nie zachwycilo spanie pod dyskoteka. moje doswiadczenia sa akurat dobre (jakkolwiek nie zaprzeczam ze 24 godziny to dluugo). tez plynelam tym promem, spalam na pokladzie, mojej przyjaciolce rzeczy zalalo woda z jakiejs rury wystajacej ze sciany (w obie strony), bylo zimno w nocy a goraco w ciagu dnia i po tym wszystkim bylysmy baaardzo zmeczone, ale bylo SUPER i zarowno korfu jak i prom wspominanmy bardzo milo. do ogolnego komentarza: ja osobiscie tez bym matke z dwojgiem dzieci ostrzegala przed taka podroza, jakkolwiek jasne jak slonce, ze osoba z takim bagazem wybierze raczej kabine niz poklad. nie wiem w ogole po co sie tak czepiacie kazdego slowka, ktos sobie plynal tym promem i mu sie podobalo, a komus innemu najwyrazniej nie. to maja byc chyba subiektywne uwagi, a nie jakas reklama biura podrozy. z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:14 Jak w dopłynąć na KORFU w dobrych warunkach ,nie w takich o jakich pisze moja poprzedniczka. Wybieram sie z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:35 Większość promów płynących z Wenecji (Anek Lines, Strinzis Lines, Blue Ferries itd. itp.) jest bardzo przyzwoitych, ja zawsze nimi pływam, biorę sobie kabinkę i jest cacy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:59 Bardzo dziękuję za informacje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Korfu 18.04.04, 17:44 Polecam Na Korfu miejscowość Agios Gordis. Piękna plaża, moge przeslac zdjecia. Pozdrawiam Madziaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniab wyprawa samochodem?! IP: 217.153.47.* 19.05.04, 20:46 czy ktos wybral sie do grecji samodzielnie?ja planuje samochodem z wawy i mieszkac na campingach,okres ok tyg.z jaka kwota powinnam sie liczyc?dodam 2 sosby dorosle,czy zamkne sie w 3tys zl??wiecej mniej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA D Re: wyprawa samochodem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:29 Wybieram sie na KORFU do miejscowości PALEOCASTRICA. Czy ktoś może mi coś o niej więcej powiedzieć? Hotel OCEANIC.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKA Re: wyprawa samochodem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:13 PALEOKASTRICA to PIĘKNE MIEJSCE. Hotel OCEANIC jest polożony na skalistym brzegu. Leżenie na skalnych półkach ,raczej przez to nie dla dzieci. Jest duzy basen. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 10:17 Ja też w tym roku wybieram sie do PALEOKASTRICY. Chciałbym wiedzieć co warto tam zobaczyć i w najblizszej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAL Re: KORFU IP: *.adsl.ttnet.net.tr 07.06.04, 11:08 Juz kiedys co nieco o Korfu pisalam wiec pozwole sobie to przekopiowac: Piekne piaszczyste plaze na zachodzie: Agios Stefanos, Ermones, Yalisskari, Pelekas, Glifada, Agios Georgios x2 (polnoc i poludnie). Piekne kamieniste plaze (ja takie wole)na wschodzie: Nissaki, Agni, Barbati, Kaminaki i wiele innych... Poza tym trzeba zobaczyc miasto Korfu (koniecznie pozwiedzac obie fortece - rewelecja!); Paleokastritse i okolice (rejs do jaskin i plaz np. Paradise Beach, dostepnych tyklo od morza), Angelokasto i Bella Vista (nad Paleokastritsa); Gora Pantokrator (najwyzszy szczyt-mozna wjechac samochodem) i 2 opuszczone wioski u jej podnozy (Palea Perithia i Sinies); cudowne wapienne formacje w okolicy Peroulades - przede wszystkim bajeczny Cape Drastico i klify na Sunset Beach; ruiny i widoczki w Asprokavos (pd-zach); tron cesarza Wilhelma w Pelekas (punkt widokowy); gore Jamesa Bonda (Agia Deka - kolejny swietny punkt widokowy); polatac na paralotni nad zatoka Agios Gordis; pojezdzic po typowych wioskach w glebi ladu; stanac na grobli przy Pontikonissi w momencie gdy samolot laduje nam prawie na glowie....i...moglabym tak pisac bez konca, ale na poczatek to chyba wystarczy :-) Natomiast jesli ktos spedzil 2 tygodnie w Messonghi, Moraitice, Gouvii albo nawet Dassi to sie wcale nie dziwie, ze ma mieszane odczucia, bo przegapil to co najpiekniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 21:43 Serdeczne dzieki za informacje . Napewno skorzystam i będę mógl pisać tak pięknie o KORFU jak Ty.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: KORFU IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 06.07.04, 01:20 Witam,czy ktos moze byl w miejscowosci Agios Stefanos? prosze o informacje, i jesli mozna aktualne ceny n Korfu: wynajecie samochodu,ceny w restauracji,alkochol,napoje itd Odpowiedz Link Zgłoś
mgurniak Re: KORFU 06.07.04, 07:31 wlasnie wrocilam z Korfu. Bylam w miejscowosci Messonghi w hotelu messonghi beach. Tam plaza żwirowo-kamienista, morze cieplutkie i czyste. Ceny makabryczne :-( wynajecie autka tego najmniejszego czyli np.matiza to koszt 80euro za trzy dni, 95euro 4 dni , benzyna od 0,81 do 0,85 , drinki po 4 euro, piwo 0,33 od 2,5 euro, cola 1,5 litrowa 1,5 euro,gyros z frytkami i surówka od 4 euro w górę....jakis kremik do opalania czy po UWAGA ...do 20 euro...z tym mniejszym filtrem ;-) wstep do achillionu do palacu sisi 6 euro za osobe,rejsy jednodniowe statkiem na błekitna lagune/ tam zimna woda...szczegolnie jak sie rozgrzanym wchodzi z drabinki do wody ;-) i do miasteczka sivota od 25 euro najpiekniejsza plaza w miejscowosci GLYFIADA, na peleokastristrze ladne widoki, woda ciepla, duzo kamieni w wodzie.....niezbyt ciekawie dla dziecka, rewelacyjnie na plazy ISSOS BEACH zjezdza sie z miejscowosci Linia na ta plaze kolo jeziorka LAKE KORRISON ....ala "pustynia" dla tych co nie byli w Egipcie ;- ) , woda płytka długo tzreba isc w glab morza zeby poplywac :-) rewelacyjne miejsce dla dziecka....chociaz bywaja dni kiedy tam wieje...wtedy wielkie fale i raj dla deskarzy :-) KORFU jest piekne :-) chetnie bym tam jeszcze wróciła...... podobalo mi sie jeszcze w Sidari, w Acharavi, obrzydliwa plaza...tłumy turystow w Kavos ......tam bym nie chciala być :-) pytajcie jakbyscie jeszcze chcieli cos wiedziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: KORFU IP: *.kancelaria.kruk / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 16:26 Jadę do Acharavi. Możesz napisac jak tam jest (plaża, miasteczko, tawerny sklepy itp.) Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: KORFU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:20 lecę na korfu 20.lipca mam nadzieje że będzie to piękna wycieczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgurniak Re: KORFU IP: 194.181.197.* 16.07.04, 10:36 w acharavi tylko bylam przejazdem plaza o.k piaszczysta ......napewno bedziesz zadowolona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: KORFU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 10:29 Czy możesz opisać hotel messonghi beach-chcę do niego pojechać,ponoć jest ok,jakie pokoje,czy są bungalowy,czy jest cichy??Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mgurniak Re: KORFU 19.07.04, 10:10 hotel w porzadku choc ma niby 3 gwiazdki plus to w szwajcarskiej kategorii ma dwie i tyle bym mu dala. Bungalowy sa - w takim mieszkalismy,dwa pokoje i lazienka z wc ,starym - jeszcze nie odnowionym / bo te odnowione sa O.K / na scianach slady komarow,meble fajne, codziennie sprzataja, daja reczniki - niektore biale, niektore zolte ;-) superrior - jakos tak to sie chyba pisze - rezerwuj te pokoje bo sa odnowione cichy :-) od godz.02.00 do 11.00 ;-) sa dancingi, dyskoteki, dyskoteki dla dzieci, dyskoteki na plazy,wiec jak dostaniesz pokoj blisko morza to bedzie glosno bo slychac dancingi i muzyke z plazy, jak blisko sto`lowek to tez bedzie glosno, jest jedno miejsce gdzie jest cicho.....ale stamtad bedziesz miec daleko i na stolowke i nad morze :-) , ale ja bylam z 3 latkiem i czlowiek po calym dniu jest tak zmeczony, ze nieprzeszkadzalo nam i dziecku przy zasypianiu.... sa animatorzy ktorzy zabawiaja dzieci i doroslych, wiec nudzic sie tam napewno nie bedziesz, mozna wypozyczyc autko / 3 dni za 80euro / np u slowakow - full ubezpieczenie i bez limitu km. jedzenie dobre chcociaz na sniadanie przez dwa tygodnie dawali to samo czyli: - bulki, chleb / swiezutenkie zawsze / maslo, margaryne, dzemy,wedline, ser zolty,na cieplo - jajka na twardo, jajecznice, paroweczki. Do tego w wielkich misach jogurty / rozowy i kremowy / do polania miod lub owoce tropikalne czy brzoskwinie, mleko i platki sniadaniowe i ciasto - babka piaskowa. na kolacje urozmaicone jedzonko greckie z mnostwem salatek,mnostwo makaronow, frytki, na przemian lody lub owoce - czyli arbuzy....badz ciasta do wyboru do koloru ;-) jedynym minusem to jestplaza - zwirowo-kamienista.....zaopatrz sie w sandalki plastikowe to bedziesz z tamtego miejsca zadowolony.....chyba ze nie pzreszkadza Ci masaz stop ;-) pozdrawiam i pytaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: KORFU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 21:20 Dziękuje za informcje-jadę tam!!Tylko jeszcze nie wiem kiedy(niestety) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 18:03 30 sierpnia jadę do miejscowości PELEKAS . Czy ktoś tam był i moze mi powiedziec cos wiecej niz pani z biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: KORFU IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 21.08.04, 17:18 Pelekas jest śliczną miejscowością, małą typowo grecką z piekną piaszczystą plażą i punktem widokowym z którego mozna podziwiać dwe strony wyspy. O hotelu nic nie napiszę, bo mieszkałam prywatnie ww Ipssos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: KORFU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 14:41 DZIĘKI SERDECZNE.Ciesze się szczególnie z tej plazy bo jadę z 3letnią córeczka wiec babki z piasku mam gwarantowane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś