niemczanin_ziemianin
17.11.10, 19:58
Szanowni współmieszkańcy,
na jednym z wcześniejszych wątków ktoś zapytał gdzie jeszcze bloki ? Otóż odpowiedź jest bardzo prosta : Osielsko ul. Tymiankowa - "raptem" 2 budynki 46 mieszkań , Myślęcinek Arkadia 2 "raptem" kilkadziesiąt mieszkań , Osielsko/Niemcz ul.Lagunowa poza "raptem" kilkudziesięcioma mieszkaniami również kilka bliźniaków (dla tych co nie wiedzą - ok 500 metrów od blokowiska przy ul. Mickiewicza). Podobno rada gminy akceptowała zmiany w planie zagospodarowania przestrzennego ? Moim zdaniem coś nie tak, jeśli rada ta chwali się ograniczeniem wysokości budynków. A teraz najważniejsze - w myśl aktualnie obowiązujących przepisów , budownictwem jednorodzinnym określa się także budowę bliźniaków oraz szeregów , a zatem jeśli dzisiaj koło Was jest pusta działka, uważajcie by jutro nie wyrósł "mały" bliźniaczek lub szereg wybudowany na handel: w urzędzie Gminy dowiecie się, że wszystko jest zgodne z prawem - zgadzam się : skoro prawo jest chore to wszystko może być zgodne z nim. W tym momencie przypomniały mi się posty kolegi "jedyny misiek" który wielokrotnie tu pytał co z ulicą Kopernika!? , zróbcie kanalizację na ul.Kopernika!! itd, itd.
I tutaj kolego, wygląda na to, jakbyś sam chciał się opodatkować opłatą adiacencką która to oczywiście "zgodnie z wolą Bożą" czyli uchwałą Rady Gminy jest naliczana w niektórych rejonach - to tak jakbyś dopytywał się : ja , ja , ja chcę zapłacić - mieszkam przy ul. Kopernika , opodatkujcie i mnie !!! A wracając do drugiej części wątku czyli wyborów - zastanawia mnie fakt tak nagłej aktywności Pani Sołtys Niemcza na forum, którą z całym szacunkiem , z zebrania z Panem Wójtem zapamiętałem z wypowiedzi dotyczącej przesunięcia terminu rozpoczęcia zebrania sołeckiego o pół godziny. Dziwnym trafem , czy ktoś wie jakie ulice w ostatnim czasie doczekały się położenia nowiutkiej kostki brukowej ? Otóż "zaułki" czyli bardzo bliskie sąsiedztwo Pani Sołtys - zbieg okoliczności ? Im dłużej żyje tym mniej w to wierzę. Rozbawiło mnie także "karygodne" ograniczenie prędkości do 40km/h na ul. Słowackiego - przecież można byłoby zwiększyć dopuszczalną prędkość jak to przedstawiła Pani Radna.
I ja jestem za - przecież Pani Radna zasługuje na to aby szybciej dotrzeć do domu - w końcu w tym rejonie nie mieszka! Jesli ktoś chciałby posądzić mnie o kandydowanie w wyborach to oświadczam, że nie kandyduję i z żadną partią polityczną nie mam nic wspólnego i niestety postanowiłem się wymeldować ! No bo dlaczego ja mam płacić podatki gminie, skoro większość tak chętnie widzianych przez Wójta mieszkańców blokowisk jest tu nie zameldowana i na pierwszym miejscu stawia się interes "deweloperów" niż dotychczasowych mieszkańców ? Każdy niech sam sobie odpowie na to pytanie przed wyborami.....