osielsko 16.05.04, 10:30 Budza kontrowersje i mieszkane uczucia. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osielsko Re: Bloki w Niemczu 16.05.04, 18:44 antos_z_woli napisał: > Czy to jakieś duże osiedle? Duze nie, kilka blokow. Trwaja nadal spory o ilosc kondygncji Odpowiedz Link
lilsnake Re: Bloki w Niemczu 29.06.04, 11:41 wg mnie OK, w Niemczu jest jeszcze dużo miejsca, a przecież i tak nie powstanie tam blokowisko, jak w mieście, tylko kameralne osiedle złożone z 2-3 piętrowych domków. Odpowiedz Link
coooler1 Re: Bloki w Niemczu 30.09.04, 22:24 Mi sie podoba projekt tych bloków. nie są za duże i pasują do otoczenia. Trzeba się z tym liczyć, że w gminie Osielsko bedzie się budowało coraz więcej bloków.Gmina się przecież rozwija. Ładne są też te domy przy aleji Mickiewicza co buduje spółdzielnia Gawra...pozdro Odpowiedz Link
sant.ander Re: Bloki w Niemczu 09.10.04, 20:21 Na wizualizacjach moze i sa ladne, ale przejedz sie zobaczyc jak te stawy, chodniki i ulice wygladaja w rzeczywistosci. Najgorsze, ze chyba pozostalych zaprojektowanych juz nie zbuduja (teraz sa dwa, stoja od dawna a mieszkancow jakos wydaje sie ze nie ma). Pozdrawiam Odpowiedz Link
sant.ander Re: Bloki w Niemczu 09.10.04, 20:30 Mowie oczywiscie o tych na Mickiewicza. Jesli chodzi o te na Mrossa to troche za wysokie. Na przyszlosc pozwolenia powinny byc wydawane tylko na jedno pietro i poddasze uzytkowe. Szkoda psuc jednorodzinny charakter solectwa Niemcz :-) Odpowiedz Link
coooler1 Re: Bloki w Niemczu 09.10.04, 23:48 a może sołtys Niemcza wydzieliłby jakiś skrawek ziemii gdzie powstawałyby tylko bloki?? Nie każdego stać na domek. Może warto to rozważyć... pozdrawiam Odpowiedz Link
sant.ander Re: Bloki w Niemczu 10.10.04, 18:44 Soltys nie ma takiej wladzy, poza tym o tym gdzie beda bloki a gdzie nie mowi miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Nie wiem czy gmina przygotowala go juz dla calego swego terenu. Jesli chodzi o cene to mieszkania w Niemczu sa horrendalnie drogie, w porownaniu do oferowanego komfortu zycia. Taniej mozna zbudowac dom, trzeba tylko troche checi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
coooler1 Re: Bloki w Niemczu 10.10.04, 22:37 wiesz może ile kosztuje metr kwadratowy w bloku w tych blokach w Niemczu na Mrossa? Odpowiedz Link
sant.ander Re: Bloki w Niemczu 11.10.04, 18:31 Wydaje mi sie, ze widzialem gdzies cene 3000 za metr, pytanie tylko w co bedzie wyposazone mieszkanie. Jedyna zaleta w porownaniu do domu to ze mozna kupic mniejsza powierzchnie, np. 45 m2. Zobacz sobie www.milin.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
coooler1 Re: Bloki w Niemczu 14.10.04, 22:02 Te bloki nie są wcale takie złe...Mi się podobają. Może powstaną kolejne bloki np. w Osielsku zlokalizowane z dala od domków jednorodzinnych? pzdr. Odpowiedz Link
lesz14 Re: Bloki w Niemczu 20.11.04, 21:45 niestety przez budowanie bloków jest niszczony sielski charakter miejscowości o zabydowie jednorodzinnej. Odpowiedz Link
coooler1 Re: Bloki w Niemczu 24.11.04, 00:29 lesz14 napisał: > niestety przez budowanie bloków jest niszczony sielski charakter miejscowości o > zabydowie jednorodzinnej. Prędzej czy później musiało to nastąpić... Milin jest pierwszy... pzdr Odpowiedz Link