Dodaj do ulubionych

List do leminga

25.07.13, 11:53
Za niezalezna.pl:
"Rok temu zwróciłem się do Ciebie, drogi wyborco PO, byś oddał mi pieniądze, które utraciłem w wyniku Twojego fatalnego wyboru. Jak pamiętasz, to przez Ciebie ja i wielu naszych rodaków straciło szansę, by żyć w kraju, w którym w najbliższych latach poziom życia nie będzie drastycznie mniejszy niż w całej Unii Europejskiej. To Twój wybór spowodował, że dzisiaj pociąg z Warszawy do Gdańska jedzie z prędkością niewiele przekraczającą prędkość roweru na dobrej trasie. Twoje naiwne decyzje polityczne doprowadziły do tego, że autostrady w Polsce buduje się drożej niż w Niemczech. Wybrani przez Ciebie politycy zamienili stadiony, tunele i drogi na baseny. Stworzony przez nich system polityczny doprowadził do tego, że główną ofiarą Amber Gold stał się dziennikarz, który odkrył powiązania sędziego z politykami. Za to wszystko należy mi się jakieś zadośćuczynienie od Ciebie. Czekałem ponad rok na pieniądze. Nie doczekałem się. Teraz wiem jednak dlaczego. Jeżeli jesteś biznesmenem, Twoja firma już dawno straciła płynność. Jeżeli uprawiałeś uczciwie wolny zawód, stoisz właśnie w kolejce do pośredniaka, bo wykończyły Cię podatki i kontrole. Jeżeli jesteś blogerem, ścigają Cię właśnie służby specjalne, po tym jak pierwszy raz napisałeś o rządzie inaczej niż rządowi propagandyści. Masz podwójnie przechlapane. Nie dość, że Cię wykończyli, to jeszcze wyszedłeś na idiotę. W tej sytuacji mam już jedynie drobną prośbę – na drugi raz okaż mi więcej zaufania. Kłamstwo jest zwykle lepiej opakowane od mojej gazety. Ale za to opakowanie właśnie zapłaciłeś z własnej kieszeni. Tomasz Sakiewcz"
Drodzy miejscowi wyborcy - dobrze zastanówcie się na kogo oddacie głos zanim wrzucicie kartę do urny...... Jest jeszcze na to czas......
Obserwuj wątek
    • wojtek2000 Re: List do leminga 25.07.13, 14:58
      osielsko21 napisała:

> Za niezalezna.pl:

> Jeżeli uprawiałeś uczciwie wolny zawód, stoisz właśnie w kolejce do pośredniak
      > a, bo wykończyły Cię podatki i kontrole. J
      > ni. Tomasz Sakiewcz"

Oj się chyba rozpłaczę nad tym tragicznym losem uprawiających wolny zawód ... skończyła się bajka z nielimitowanym 50% kosztem uzyskania przychodu

ojej czarna masa podatki ma płacić ale nie my jakie to solidarne z resztą narodu :)
      • oren123 Re: List do leminga 25.07.13, 16:07
        ,,Drodzy miejscowi wyborcy - dobrze zastanówcie się na kogo oddacie głos zanim wrzucicie kartę do urny...... Jest jeszcze na to czas...... "

przypominam kto z radnych w naszym okręgu jest z PO :

do rady Gminy -
        Wróblewska Leokadia ,
        Podgórski Jerzy ,
        Balbuza - Walkowiak Lucyna ,

do rady Powiatu -
        Witowska- Araszkiewicz Alicja ,
        Kuziak Leszek

Ja bym na nikogo z nich już nie zagłosował !!!!!!!!
        to dzięki tym leniom z PO w naszej gminie jest coraz gorzej
        • niemcz44 Re: List do leminga 26.07.13, 00:39
          Po pierwsze to ty, forumowy prowokatorze i tak nie głosowałeś na wymienionych. A po drugie to akurat przez pozostałych jest gorzej, a nie tych co wymieniłeś. Weź oceń, na przykład i rozlicz rzetelnie sołtysów Osielska i Niemcza, będących także radnymi. Oceń rzetelnie "kadrę nauczycielską" w radzie gminy, w pełni zależną od wójta, który jest ich pracodawcą?

A pytań jest znacznie więcej, lecz czy warto tobie, takiej "obiektywnej" osobie, je zadawać?
        • gandalf_siwy Re: List do leminga 26.07.13, 15:53
          Widzę, że zaczynamy publikować jakieś czarne (a może brunatne) listy.
          Podaj jeszcze adresy to ponaklejamy gwiazdy Dawida.
          Aha, jak będziesz organizował jakieś palenie książek to daj znać, coś podrzucimy.
    • zniemcza Re: List do leminga 25.07.13, 22:47
      kuc póki żelazo gorące- PiS jest teraz na fali wznoszącej
      • gandalf_siwy Re: List do leminga 26.07.13, 15:55
        No, jak Pis wygra cokolwiek to naprawdę w Polsce będzie git.
        Zbudować to wprawdzie nie zbudujemy niczego ale za to rozliczymy wszystko i wszystkich.
      • niemczxyz Re: List do leminga 26.07.13, 16:08
        może czas zacząć oceniać dokonania naszych radnych i sołtysów.Do wyborów tylko rok. A jeżeli mielisię jakoś poznc nasi radni z dobrych lub złych stron , to już to zrobili. Bo nie dajmy sie złapać na ich aktywność 2-3 miesiące przed wyborami. Ja osobiście bardzo krytycznie oceniam pracę dwójki radnych gminnych z Niemcza . P.Lachowska mimo że jest też sołtysem to nie wpłynęła jakoś na rozwój naszej wsi. Nie słyszałem o jakichkolwiek inicjatywach , które by były pomysłem p, Lachowskiej . Pan Podgórski to okaz milczka i biernego radnego . Podobnie jak p. Lachowska niczego nie dokonał . A zasłanianie sie koniugacjami rodzinnymi z naszym wspaniałym proboszczem raczej drugi raz nie pomoże w wyborze na radnego. Jedyna p. Balbuza ratuje honor radnych. Dużo dokonań , wspaniałe pomysły , zdecydowane działania na rzecz mieszkańców. Duży szacun p. Lucyno. Co do radnych powiatowych to mniej mogę ocenić bo nie mają dużego wpływu na to co się dzieje w gminie. Ale o p. Araszkiewicz to nic kompletnie nie słyszałem. czy nadal jest radną ? A jak oceniacie w innych miejscowościach swoich radnych?
        • sx3 Re: List do leminga 28.07.13, 13:03
          Że też chce się tak kwieciście pisać o tonącym transatlantyku PO. Kogo i do czego mają przekonywać te wyliczanki porażek. Wszyscy doświadczamy nieudolnych rządów i silenie się na jeszcze oryginalniejsze opisy tej nędzy budzi tylko uśmieszek i niechęć do dalszego czytania. Z daleka takie teksty lecą PISem. Prezes i jego wyznawcy niewątpliwie mają rację. Tylko co z tego. Jak mawiał Tischner i gówno prawda. Skakanie po żałosnym Tusku to tylko odreagowanie- jeżeli komuś pomaga ?? Przykro ale nie mamy alternatywy. Podobno swoje preferencje wyborcze należy ustalać rok przed wyborami. Komu mam oddać ten swój maleńki głosik?? Temu źle i temu niedobrze. Jest kiepsko każdy boi się nawet stwarzać złudzenie alternatywy dla Polaków bo a nuż wygra i co ??
          Co do polityki gminnej. Jak szło dobrze to każdy się podwieszał. Dieta nęciła. Poprzyczepiały się do Tuskowego pociągu różne miernoty nie mające w sobie krzty chęci zrobienia czegoś za frico. Bo i po co. Ludek wyborczy pomstuje na marnych radnych, ale co może zrobić. W dużej polityce trzeciej alternatywnej siły nikt nie buduje, bo albo jest zgranym graczem, albo nie ma pomysłu co jeszcze obiecać bo wobec kryzysu szybko weryfikuję się sternika. Zostawmy to na razie. Wróćmy na nasze poletko. Platforma w samorządzie gminnym to raczej było dobre logo. Radni bezradni chyba czas się żegnać z zasiadaniem /ciekawe czy laptopy się oddaje, czy likwiduje, bo raczej nieużywane/. Ale co ugrali i załatwili to ich. Jasne postaci to chyba tylko Pan Kuziak. Pani Lucyna to raczej jedzie na resztkach baterii. Ale może podładuje. Całą resztę raczej pomińmy milczeniem. Kończcie Waszmości wstydu oszczędźcie. Może ktoś się pokusi i pozbiera leżące na ulicy głosy. Jeszcze jest czas. Tylko bez szyldu partyjnego, bo działa odstraszająco. Panie Leszku może? Czy naszego środowiska nie stać na jakąś lokalną inicjatywę. Nawet pod wodzą kogoś z czynnych samorządowców. Polityk, działacz- źle się kojarzą, ale ktoś musi. Krytykanci raczej się do roboty nie nadają. Trudniej coś zrobić. Czyżbyśmy byli bezwolnym stadem baranów ??? Kogoś wybrać trzeba - niestety.
          • osielsko21 Re: List do leminga 28.07.13, 14:06
            "Z daleka takie teksty lecą PISem" - są Polacy, którzy wierzą jeszcze oficjalnej propagandzie i "polityce ciepłej wody" - czas na przebudzenie. Najpoważniejszą alternatywą dla obecnej władzy i najlepszą dla Polski jest obecnie PiS - a straszenie tym ugrupowaniem już nie jest "trendy". Nie piszę tego jako fanatyczny zwolennik tej partii - ale niby komu innemu zaufać? Postkomunistyczne SLD (z powracającymi starymi działaczami PZPR), nijaki PSL, nie wspominając o innym "planktonie" i "zadymiarzach"?.
            Na lokalnym podwórku, co bardzo mnie rozczarowuje i dziwi, nie widać zupełnie PiSu (może takie miejsce albo nieudolność regionalnych struktur tej partii). Brak też jest nowych, niezależnych inicjatyw - możliwe, że sprowokowałoby to "zasiedziałych" radnych do nowych działań, propozycji..... zacząłby się ruch w interesie....
            • zniemcza Re: List do leminga 29.07.13, 02:04
              PiS może i byłby alternatywą, ale na lata mlekiem i miodem płynące. Po wygranych wyborach przez PiS stracimy z dwa lata na rozliczanie przeszłości i wymianie kadr w ministerstwach tych, do ktorych Rydzyk by pisał o dotacje i darowizny, bo droga Kaczyńskiego do RM i TV Trwam jest grubymi milionami wybrukowana. Polecam audycje w RM o g.13.00 - tyle jadu z ust księdza prowadzącego to nigdzie nie usłyszycie. Informacje ciekawe, ale ta nienawiść jest niepotrzebna.
              PiS z Rydzykiem i Macierewiczem jest dla mnie nie do przelkniecia. To są manipulanci, którzy szczuja jednych na
              drugich, bo wspólny wróg jednoczy ludzi, a wroga tym starszym ludziom trzeba pokazać palcem.
              Mam nadzieję, że do wyborów powstanie jakaś nowa siła polityczna
              • osielsko21 Re: List do leminga 29.07.13, 11:55
                " PiS może i byłby alternatywą, ale na lata mlekiem i miodem płynące" - a niby skąd o tym wiadomo, oprócz "oficjalnej" propagandy, skoro nie sprawowała władzy w czasach kryzysu....
                A niby PO jest partią na "trudne czasy"?
                Nie liczyłbym na nową siłę polityczną - do tego trzeba mieć ogromne pieniądze. Zresztą zbyt dużo środków i energii jest "zainwestowanej" w Platformę Obywatelską, która jest gwarantem obecnych "układów". Oficjalne media przecież też nie wspierają PO i obecnego "układu" bezinteresownie.... Radia Maryja nie słucham - z rozgłośni katolickich preferuję Radio Plus.
                Co do "wspólnego wroga" - to od lat albo dziesięcioleci jest ten sam..... kiedyś byli to (albo i są) "czerwoni", teraz nazwijmy to "powiązania" biznesowo-polityczne wyrosłe w okresie Okrągłego Stołu, udział służb specjalnych w "tworzeniu" polskiej rzeczywistości itp.
                Bez porządnego rozliczenia przeszłości nie możemy liczyć na odbudowę silnej Polski (o ile w ogóle są jeszcze na to szanse....). Co do obaw, to niech obawiają się Ci, co mają coś "na sumieniu".....
                Każda władza wymienia ludzi na "swoich" - i to nie tylko na poziomie ministerstw (w niektórych miejscach nawet aby dostać posadę sprzątaczki w instytucji budżetowej trzeba należeć do obecnie sprawującego władzę "układu").

• osielsko21 Re: List do leminga 28.07.13, 14:12
            "Czy naszego środowiska nie stać na jakąś lokalną inicjatywę"
            Taka inicjatywa zaczyna kiełkować, jest to czas na opracowywanie w wąskim gronie zadań do realizacji i programu działania.....
    • strusz Re: List do leminga 01.08.13, 15:13
      Rok temu zwróciłem się do Ciebie, drogi wyborco PO, byś oddał mi pieniądze, które utraciłem w wyniku Twojego fatalnego wyboru.
      - Wyborcy PO pracują i już oddają w podatkach pieniądze na innych, z których część żyje w wiecznym przeświadczeniu, że im się wszystko należy. Wyborco nie PO, nic nie utraciłeś bo nic nigdy nie miałeś i nie będziesz miał.
      Jak pamiętasz, to przez Ciebie ja i wielu naszych rodaków straciło szansę, by żyć w kraju, w którym w najbliższych latach poziom życia nie będzie drastycznie mniejszy niż w całej Unii Europejskiej.
      -Wyborco nie PO jedź do innego kraju aby twój poziom życia się podniósł jak zrobiło to wiele osób wyjeżdżających na wyspy w przeświadczeniu że wszystko dostaną i wrócili z niczym, bo nigdzie nie lubią nierobów.
      To Twój wybór spowodował, że dzisiaj pociąg z Warszawy do Gdańska jedzie z prędkością niewiele przekraczającą prędkość roweru na dobrej trasie.
      - Ja korzystam z tego co jedzie szybko ( autobus, bus, portale dla podróżujących) i mam wybór, nie każdego stać na pociąg, nie każdy tkwi w XIX wieku, mamy różne sposoby transportu
      Twoje naiwne decyzje polityczne doprowadziły do tego, że autostrady w Polsce buduje się drożej niż w Niemczech.
      - Ja wiem że za wcześniej nie budowano autostrad dzięki czemu mało pieniędzy było wydawanych na drogi. Zastanów się wyborco nie PO co składa się na wybudowanie drogi zaczynając od planu, wykupu ziemi, odszkodowań itd. Porównaj ten proces z poszczególnymi kosztami w Niemczech i wtedy konkretnie napiszesz o co ci chodzi.
      Wybrani przez Ciebie politycy zamienili stadiony, tunele i drogi na baseny. Stworzony przez nich system polityczny doprowadził do tego, że główną ofiarą Amber Gold stał się dziennikarz, który odkrył powiązania sędziego z politykami.
      - Główną ofiarą Amber są głupcy, którzy myślą że trafili na większych od siebie głupców i zarobią tam gdzie nie jest to możliwe. Jak to możliwe, że tylko część naiwnych dała się nabrać na stary numer z piramidą gdzie nowi klienci sponsorują starych tak długo aż zabraknie nowych. Widziałem wczoraj piękny mecz w Gdańsku na pięknym stadionie a basenu nie widziałem, może trzeba się ruszyć z wersalki a nie tylko czytać gazety lubujące się w katastrofach i tragediach.
      Za to wszystko należy mi się jakieś zadośćuczynienie od Ciebie. Czekałem ponad rok na pieniądze. Nie doczekałem się.
      - Nigdy się nie doczekasz. Ja czekam kiedy odbiorą przywileje osobom, którym się to nie należy.
      Teraz wiem jednak dlaczego. Jeżeli jesteś biznesmenem, Twoja firma już dawno straciła płynność. Jeżeli uprawiałeś uczciwie wolny zawód, stoisz właśnie w kolejce do pośredniaka, bo wykończyły Cię podatki i kontrole. Jeżeli jesteś blogerem, ścigają Cię właśnie służby specjalne, po tym jak pierwszy raz napisałeś o rządzie inaczej niż rządowi propagandyści. Masz podwójnie przechlapane. Nie dość, że Cię wykończyli, to jeszcze wyszedłeś na idiotę. W tej sytuacji mam już jedynie drobną prośbę – na drugi raz okaż mi więcej zaufania. Kłamstwo jest zwykle lepiej opakowane od mojej gazety. Ale za to opakowanie właśnie zapłaciłeś z własnej kieszeni. Tomasz Sakiewcz"
      - A ja czytam te wypociny, uśmiecham się, pracuję sobie spokojnie dalej dbając o to aby w moim kraju u władzy nie byli budowniczowie pomników zamiast autostrad. Prowadząc firmę płacę podatki, ZUS i inne opłaty i nie muszę się obawiać kontroli bo robię to uczciwie. Nie narzekam bo wiem że inni mają gorzej i chcą wybrać polityków dzięki którym będzie im jeszcze gorzej i jeśli nawet zmieni się opcja polityczna nadal będę miał dobrze bo wszystko zależy ode mnie.

Drodzy miejscowi wyborcy - dobrze zastanówcie się na kogo oddacie głos zanim wrzucicie kartę do urny...... Jest jeszcze na to czas......
      • niemcz44 Re: List do leminga 02.08.13, 02:39
        Dużo napisałeś, trudno się czytało bo to jakieś niesborne było, ale o co ci chodziło? Mógłbyś tak jednym prostym zdaniem?
      • osielsko21 Re: List do leminga 02.08.13, 14:52
        "- A ja czytam te wypociny, uśmiecham się, pracuję sobie spokojnie dalej dbając o to aby w moim kraju u władzy nie byli budowniczowie pomników zamiast autostrad. Prowadząc firmę płacę podatki, ZUS i inne opłaty i nie muszę się obawiać kontroli bo robię to uczciwie. Nie narzekam bo wiem że inni mają gorzej i chcą wybrać polityków dzięki którym będzie im jeszcze gorzej i jeśli nawet zmieni się opcja polityczna nadal będę miał dobrze bo wszystko zależy ode mnie."

gratuluję optymizmu i dobrego poczucia humoru:-) (trochę te stwierdzenia pachnie starą, dobrą komunistyczną propagandą, ale my wyborcy nie-PO widocznie tak mamy - taki gust)
        Nie wiem jaka firmę prowadzisz (i nawet mnie to nie interesuje), ale o ile zwiększyły się koszty związane z działalnością Twojej firmy podczas sprawowania władzy przez PO i jakie ma to przełożenie na Twoich klientów?
        "Prowadząc firmę płacę podatki, ZUS i inne opłaty i nie muszę się obawiać kontroli bo robię to uczciwie" - tylko pogratulować, myślę że tak uważało wielu przedsiębiorców, których fiskus puścił z torbami.....
        "i chcą wybrać polityków dzięki którym będzie im jeszcze gorzej" - a skąd to wiesz? To będą musieli się bardzo postarać, aby rządzić gorzej niż Ci co obecnie rządzą..... (chyba, że masz na myśli koalicję PO z SLD).
        "bo wszystko zależy ode mnie." - nie wszystko, wierz mi i nie mam tu na myśli istoty wyższej;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka