Dodaj do ulubionych

wypadek na Mickiewicza

29.03.07, 21:48
Witam.
Mam pytanie czy ktoś wie coś na temat niedawnego wypadku samochodowego na
Mickiewicza w Niemczu. Pytam ponieważ jeszcze niedawno wójt obiecywał na
jesień 2006 wybudowanie progów (jakoś się nie spełniło), a sądzę że to
skutecznie powstrzymałoby takich amatorów prędkości. Podobno kierowca jechał
ponad 130 km/h (no cóż taka piękna prosta) i zatrzymał się dopiero na
krawężniku ronda (tego, które jest przesunięte o dobre kilka metrów).
Obserwuj wątek
    • rsisioux Re: wypadek na Mickiewicza 30.03.07, 21:08
      Cóż, należało się wariatowi drogowemu... Ja widziałem jak gość zmieniał koła bo
      przy okazji złapał 2 kapcie...
      • osielsko_skinhead Re: wypadek na Mickiewicza 04.04.07, 16:20
        "Delikatne prawo" - kolejny raz, kosztem reszty Spoleczenstwa!
    • lesz14 Re: wypadek na Mickiewicza 02.04.07, 19:29
      Może parę słów wyjaśnienia.Jesienią złożyłem wniosek do wójta podpisany przez
      wielu mieszkańców a dotyczący wybudowania trzech progów na Mickiewicza na
      odcinku od ronda do miejsca przy stacji uzdatniania wody.Do końca kwietnia ma
      być zrobiony kompleksowy projekt ,w którym zostaną również umieszczone progi na
      Mickiewicza.Wójt zapewniał że od projektu do czasu zrealizowania jest bardzo
      krótki termin.Napewno będe tego pilnował bo również mam dosyć wszelkiego rodzaju
      wyścigów i popisów pseudomotoryzacyjnych.Pozdrawiam
      • fazer5 Re: wypadek na Mickiewicza 05.04.07, 20:51
        Mam nadzieję, że termin zrobienia projektów progów wynika z jakiejś podpisanej
        umowy pomiędzy Gminą i firmą projektującą te progi, a nie ze słów wójta, który
        się może z takiej słownej obietnicy wycofać. Ciekawy też jestem co wójt miał na
        mysli mówiąć o krótkim czasie pomiędzy projektem a wykoniem progów (dla jednych
        krótki czas to miesiąć, a dla innych to 2 lata - dlatego lepiej uzyskiwać
        konkretne daty). Progi są coraz bardziej pożądane gdyż dzisiaj po raz kolejny
        motocyklista kierujący Hondą testował predkość maksymalną tego pojazdu ( z
        pewnością powyżej 150 km/h). Jeśli zauważę to podam numery rejestracyjne może
        to zmobilizuje Straż Gminną.
        • rogerg1 Re: wypadek na Mickiewicza 09.04.07, 17:20
          Tylko, by progi były dobrze widoczne. Nie tylko znaki, ale może również
          jaskrawe barwy na jezdni. Na to "rondko", przy mgle, nadzieje się jeszcze nie
          raz ktoś jadący nawet 20 km/h. A wystarczył by pomarańczowy bok krawężnika. Ja
          bym się nie cieszył z cudzego nieszczęścia, nawet gdyby to był pirat drogowy.
          • fazer5 Re: wypadek na Mickiewicza 09.04.07, 19:52
            Myslę, że jadąc 20 km/h trudno na cokolwiek sie nadzieć, a jesli już mam
            wybierać to wolę aby skutkiswojejbezmyślności poniósł pirat drogowy niż dziecko
            idącelub wracające ze szkoły
            • rogerg1 Re: wypadek na Mickiewicza 10.04.07, 16:21
              Najlepiej, by nikt nie ponosił skutków. A krawędź i tak winna być pomalowana
      • fazer5 Re: wypadek na Mickiewicza 03.05.07, 19:20
        Witam Pana "lesz14". Minął kwiecień i chciałem zapytać czy wójt dotrzymał
        słowa -odnośnie progów- czy były to jedynie słowa i teraz sie strategicznie
        wycofuje?
        • lesz14 Re: wypadek na Mickiewicza 17.05.07, 12:12
          Plany budowy progów na Al.Mickiewicza są jak najbardziej aktualne.Niestety
          wydłuża się to w czasie , ponieważ projektowanie tych progów jest powiązane z
          opracowaniem większego planu inwestycyjnego.Ale napewno powstaną w niedługim
          czasie.Jeszcze troszeczkę cierpliwości. Pozdrawiam
          • fazer5 Re: wypadek na Mickiewicza 20.08.07, 16:20
            Witam Pana (lesz14) czy po kilku miesiącach może się Pan pochwalić
            jakimiś konkretami w sprawie progów na Mickiewicza w Niemczu, czy
            jak to wcześnie przewidywałem był to kolejny blef wójta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka