z_niemcza 04.04.07, 12:10 Mam pytanie do naszych radnych oraz sołtysa: Kto odpowiada za porządek w obrębie przystanku autobusowego k.szkoły w Niemczu? Czy miejsce to ma być wizytówką naszej miejscowości? Pozdrawiam *** Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osielsko_skinhead Re: Wiosenne porządki 04.04.07, 16:18 Generalnie, Gmina - czyli nikt, bo pewnie, drogowcy, a to za pewne - oprze sie na szukaniu "wlasciciela gruntu", a tu za pewne, znajdzie sie odpowiedz, ze to wszak Gmina, no i kolo sie jakos zamknie, spelzawszy na nudnych dywagacjach nt. wlasnosci gruntu, nie czystosci Gminy! Odpowiedz Link
sant.ander Re: Wiosenne porządki 06.04.07, 13:09 Sprawa jest prosta, przystanki naleza do GZK i to on za nie odpowiada. Niestety nie lubi sie w naszej gminie komunikacji publicznej, bo wiekszosc przystankow jest w oplakanym stanie. A w Niemczu nie bedzie przesada, jesli powie sie, ze wszystkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
cnc4 Re: Wiosenne porządki 05.04.07, 10:38 Może ktoś wie co robić z liśćmi z drzew należących do Gminy Osielsko które spadły na prywatną posesję ? Odpowiedz Link
sant.ander Re: Wiosenne porządki 06.04.07, 13:07 > Może ktoś wie co robić z liśćmi z drzew należących do Gminy Osielsko które > spadły na prywatną posesję ? W koperte i na domowy adres wojta! Odpowiedz Link
rogerg1 Re: Wiosenne porządki 09.04.07, 17:05 Ciekawe, czy macie również problem co ze śniegiem, który spadł z "PAŃSTWOWYCH" chmur? - też w kopertę? Jeżeli były by to jabłka - należą się właścicielowi działki. Więc liście również możecie spokojnie "konsumować". Vide: kodeks cywilny. Co do porządków, to może nasz bardzo aktywny sołtys by "wytknął nosa by nosa poza ulicę M.C.Skłodowskiej (przy której mieszka) i zainicjował wiosenne zbieranie śmieci. Poproszone dzieci (ale nie na rozkaz !) pewnie włączą się w akcję. Tereny na końcu Al. Mickiewicza wyglądfają jak otoczenie wysypiska w Żołędowie. A gdyby tak każdy wokół swojej działki !? . Niektórzy tak robią. Ja też. Pozdrowienia Świąteczne dla wszystkich Odpowiedz Link
fazer5 Re: Wiosenne porządki 09.04.07, 20:41 No proszę, a w tym wypadku zgadzam sie z "rogerg1" Odpowiedz Link
sant.ander Re: Wiosenne porządki 09.04.07, 20:58 Wybaczcie, jesli moja ironia byla niewystarczajaco czytelna. Przeciez to idiotyzm mowic o "gminnych" drzewach... Pozdrawiam Odpowiedz Link