31.03.08, 21:34
Od soboty mam dziwne duszności(specyficzny opór przy wdychaniu powietrza) a także uczucie ciężaru w klatce piersiowej. Byłem w szpitalu gdzie zrobili mi dwukrotnie ekg, morfologię, erytro-cośtam i rentgen klatki piersiowej, mierzyli też chyba z pięć razy ciśnienie... nic nie wykryli. Uznali że przyczyną może być stres, ale nie podoba mi się ta diagnoza. Jestem alergikiem i choć chodziłem na odczulanie, to objawy alergii nie ustąpiły. Czy możliwe że mam początki astmy albo coś? Nie mam kaszlu ani świszczącego oddechu, w nocy w sumie śpię spokojnie, ale boję się bardzo. Czy astmę wykryliby na prześwietleniu i osłuchaniu stetoskopem? Prosze bardzo o jakieś informacje.
Obserwuj wątek
    • arlet07 Re: Astma? 31.03.08, 22:26
      astma nie jest wyrokiem śmierci, z tak daleko idącą medycyną można
      z astmą żyć normalnie a nawet uprawiać sporty.zdiagnozować ją można
      wykonując badanie o nazwie spirometria.najprościej zgłosić się do
      alergologa i dostać skierowanie na takowe badanie.to nic
      strasznego.......powodzenia.Mama astmatyka.
    • beboq Re: Astma? 05.04.08, 01:29
      Astma może być u Pana faktem ponieważ jest pan alergikiem a alergia jest czynnikiem zwiększającym ryzyko wystąpienia astmy (na tle alergicznym)radzę poradzić się lekarza pulmonologa, który zleci odpowiednie leczenie lekami rozkurczającymi oskrzela. Astma o podłożu alergicznym jest wzmożona czynnościowo w trakcie kontaktu z alergenem więc unikając alergenu można pozbyć się duszności!!! Życzę zdrowia i pozdrawiam.
      • joasia28.net Re: Astma? 17.04.08, 21:00
        takie objawy ma moj synek astmatyk alergiczny,radze wykonac spirometrie a bedzie wszystko wiadomo,zycze duzo zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka