Gość: senta IP: 188.33.131.* 09.02.10, 07:58 Wybieram się na Majorkę ,bardzo proszę o pomoc.Wykupione mamy tylko śniadania ,jakie ceny są w restauracjach,barach ?Interesują mnie okolice Palmy,Can Pastilla . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kate Re: ceny na Majorce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 09:42 trochę współczuję, bo na Majorce ceny są wysokie, a zjeść nie ma za bardzo co... bynajmniej tak było w Can Picafort... Słabo jakość za wysoką cenę, dlatego na Majorkę najlepszy jest all inclusive Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: ceny na Majorce 09.02.10, 10:49 Hmmm na Majorce trudno znaleść hotel z all, bo to nie Egipt czy Tunezja, a jeśli jest to cena bardzo wysoka. Co do cen na Majorce to chyba lekka przesada, bo w cale nie jest aż tak drogo. Lecę w lipcu już po raz 5 na wyspę właśnie do miejscowości Can Pastilla. Barów jest mnóstwo do wyboru do koloru, promenada ma długość 7 km i kończy się w El Arenal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzesa Re: ceny na Majorce IP: 194.114.62.* 10.02.10, 09:16 Byliśmy w Can Picafort i jak pisali poprzednicy, jest drogo - jak przeliczy się euro na złotówki... pizza ok 5 EUR, drinki 5 EUR, nic poniżej 5 EUR nie znajdziesz... wszystko tylko droższe. Woda 0,5 w hotelu ok 2 EUR... Tanio - relatywnie - tylko w Markecie EROSKI. Pomimo tych cen i tak warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalkoo Re: ceny na Majorce IP: 82.160.51.* 10.02.10, 10:12 Pomijając współczucie, że ktoś nie ma all. Chodzi o takie drobiazgi na Majorce (w moim przypadku okolice Cala Millor): - bilety komunikacji autobusowej - leżak, parasol na plaży -woda, soki, napoje w sklepach - przekąski drobne dla dzieci typu mc'donalds, burger king (wiem, że neizdrowe, proszę nie komentować) - ciuchcia - aquapark, etc. - wypozycznie samochodu (to odrębny, szeroki temat) Dziękuję, za wszystkie rzeczowe informacje pozbawione emocji, krytyki i wspólczucia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: ceny na Majorce 10.02.10, 11:05 -cena biletu komunikacji autobusowej - 1 euro ( w zależności od trasy) - 2 leżaki i parasol około 10 euro za dzień - woda 1,5 l - 1 euro, soki około 2 euro - mc donald jest dość drogi zestaw ponad 12 euro - Samochód typu B( czyli np seat ibiza) 30 euro za dzień Aquapark jest w El Arenal, czy chodzi o to ?? Jeśli tak to strata kasy i czasu, wszędzie kolejki i nic ciekawego, polecam Marineland w Magaluffie, pokaz fok, papug i delfinów, fajne show dla dzieciaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalkoo Re: ceny na Majorce IP: 82.160.51.* 10.02.10, 11:17 Dziękuję bardzo. To jest właśnie super odpowiedź :-) Pomocna i daje mi wyobrażenie o moich wydatkach. Jeżeli mogę jeszcze dopytać, to proszę informacje właśnie o aquapraku, który polecasz, zwłaszcza ceny. Czy znasz jakieś konkretne wypożyczalnie samochodów, które warto polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: ceny na Majorce 10.02.10, 13:42 Jesli chodzi o wypożyczalnie samochodów to trudno mi wypowiadać się o ich ilości w miejscowości do której się wybierasz gdyz tam nie byłam. Na pewno zorientujesz się na miejscu jak się sprawy mają. Rok temu np udało mi się pożyczyć samochód w hotelu i co ciekawe cena była bardzo atrakcyjna. Natomiast co do Marinelandu to myślę że najlepszych i najbardziej konkretnych informacji dowiesz się z tego linku: www.marineland.es/marineland/mallorca/tickets.php?wlang=en Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalkoo Re: ceny na Majorce IP: 82.160.51.* 15.02.10, 08:39 Jeszcze raz baaardzo dziękuję za pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś