Gość: maciek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 13:00 Witam.Czy był ktoś na Majorce indywidualnie.Może macie jakieś doświadczenie, gdzie się zatrzymać, spokojne miejsce na wypoczynek, morze. Internuje mnie lipiec, sierpień. Liczę na pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tetris Re: Majorka indywidualnie IP: 195.85.249.* 16.04.10, 14:18 tu masz link do takiego samego tematu forum.gazeta.pl/forum/w,204,107791848,,samodzielnie_na_Majorke.html?v=2 ja nie byłem jeszcze na Majorce indywidualnie ale zawsze podróżuje na własną rękę, i nie inaczej będzie tym razem. Na Majorke lecę w czerwcu. w zasadzie wszystko już załatwiłem - Aktualnie dobra oferte lotniczą ma Norwegian.pl, na miejscu wynajmuje samochód z Gold Car www.goldcar.es - znajoma była w tym miesiacu w Maladze i korzystala z ich usług i była zadowolona - nówki samochody, zadnych problemów przy odbiorze i oddaniu samochodu. A noclegi zarezerwowałem poprzez booking.com - musisz jedynie zadecydowac w jakich miejscowościach chcesz nocowac, zaletą bookingu jest to ze przy rezerwacji nie płaci się ządnch opłat. wszysto opłacasz na miejscu po przyjeżdzie. pozdro.T. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka628 samochód 15.05.10, 11:51 oczy wywaliłam, jak zobaczyłam ceny na www.goldcar.es- masakra jakaś- proszę sami sprawdźcie na www.amigoautos.es/alquiler-coches-mallorca/róznica porażająca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiakl Re: samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 21:05 w goldcarze wynajęłam samochód za 500 euro na 2 tygodnie w amigoautos za taki sam musiałabym zapłacić 620 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~xos Re: Majorka indywidualnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 17:18 Cześć, Spokojna część wyspy to część zachodnia i wschodnia. Polecam tę drugą :-) Moje podróże małe i duże | wynajem busów kraków | majorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Majorka indywidualnie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.10, 21:34 dzieki za radę. Może masz jakiś namiar na kwaterę na przełomie lipca i sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek9634 Re: Majorka indywidualnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 13:14 Podłączę się pod temat. Chcę pojechać na Majorkę, jedyny możliwy termin to początek sierpnia. Liczyłem koszty przejazdu i pobytu załatwiając wszystko samodzielnie (Norwegian i booking.com ) 6 nocy w hotelu Tora z HB wychodzi ok 2900,00 Z Neckerman w tym samym terminie i też HB tylko w hotelu Ondina to 2550. Jeszcze dodam, że z innych biur (Tui, Itaka) wychodzi znacznie drożej - ponad 3 koła. Wychodzi mi, że lepiej pojechać z nimi. Mam do was pytanie : czy na podstawie waszych doświadczeń lepiej poczekać na last minute (i czy będą), czy też w takiej cenie rezerwować teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 Re: Majorka indywidualnie 10.05.10, 10:39 Teoretycznie lepiej czekać na lasta, tylko z tym może wiązać się jeden problem- brak miejsc. Jak mają ostatnich parę miejsc i kilka osób będzie czekało na ostatnią chwilę ktoś może Cię ubiec. No chyba, że nie masz upatrzonego jednego konkretnego hotelu i konkretnego miejsca, to czekaj do ostatniego tygodnia, zawsze coś się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlley Re: Majorka indywidualnie IP: 87.192.210.* 10.05.10, 22:43 Witam Polecam indywidualnie wynajac sobie apartament na majorce dwie ciekawe strony www.niumba.com i www.homelidays.com bileciki kupic z ryanair lub easyjet z berlina wtedy napewno taniej wyniesie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Majorka indywidualnie - booking.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 10:38 Wybieram sie na Majorke indywidualnie za kilka dni i chcialam sprostowac informacje o booking.com. Ja zdecydowanie preferuje wyjazdy indywidualne, nie interesuje mnie tez HB, poniewaz chce zwiedzac i jadac w roznych miejacach. Totez z kosztow jestem zadowolona - 2 osoby przelot i hotel ze sniadaniem łącznie 2500 PLN tydzien. Hotel wybralam w Palmie, blisko plazy (w poblizu hotelu Santa Ana, ktory tez rozwazalam), ladnie polozony, blisko do centrum i komunikacji. (nie wynajme auta, skupie sie na autobusach, pociagach i katamaranach :) Rezerwowalam przez booking.com juz kilka razy wczesniej i jakze wielkie bylo moje zdziwienie, gdy okazalo sie, ze TYM RAZEM hotel sciagnal pieniadze z karty. Dzwoniono do mnie z booking.com (po interwencjach mailowych), ze owszem hotel sciagnal pieniedze i oni w zasadzie nic na to nie poradza. Hotel odpisal, ze mam sie nie martwic i przyjezdzac, bo wszystko juz jest zalatwione. heh, mam nadzieje ze wyjazd bedzie udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: Majorka indywidualnie IP: 88.151.27.* 26.05.10, 18:45 witam! ja zawsze rezerwuje hotele przez booking.com jako że mieszkam w irlandii z przelotami nie ma problemu. W czerwcu wybieram się na Majorkę na tydzeń i wyniosło mnie to 1000e na dwie osoby z dwoma posiłkami i z przelotem oczywiście. Jeśli chodzi o wynajem auta to ja osobiście nie polecam poniewaz ostatnio wynajelismy auto i 3 dni stało pod hotelem bopraktycznie do kazdej atrakcji dojezdzaja autokary i albo sa darmowe albo placi sie niewielka kwote. A nie mialam zamiarubładzic po tych ich wąskich uliczkach z nawigacja ktora pokazuje najkrotsza droge pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
joasiem Re: Majorka indywidualnie 28.05.10, 02:48 no to grubo przeplaciles :) ostrzegam - potwierdzajcie bezposrednio w hotelu wczesniej swoja rezerwacje-we Wloszech w Bergamo nie dostali kiedys wogole info i sie dwoili zeby nam znalezc pokoj w hotelu ! rezerwacja byla wlasnie przez booking.com . My lecimy na Majorce 31 maja na 2 tygodnie i rowniez bookujemy sami przez booking.com. Rowniez lecimy z IRL:) Nasza rezerwacja w styczniu- ryan- 2os +dzidzi +prior.board+ fotelik+ dod.bagaz-312e( bez oplat lotniskowych trafilismy), mieszkanko w Alcudii 1 bed - "Apathotel Elisa", nie studio czy maly pokoj hotelowy -430e ( same pozytywne opinie na holiday check up) i focus na 2 tyg. przez amigos autos 285e + ubezp.vhi multitrip na rok 95e (pokrywa rowniez wyjazdy do polski a kwota np ubezp.wyp. to 5mil.e a nie jak polskie dziady(ubezpieczalnie-czytaj) do 40000e max. Tyle ze musisz miec u nich roczna polise na szpitale-privatE)+ Axa ubezpieczenie udzialu wlasnego wypozyczoneo auta 56e/rok i mozna ruszac. Nie warto brac wyzywenia bo za napoje doplacasz, wiaza Cie godziny itd,a czasem rano chcesz pospac.. Lepiej wziac 1 bed z aneksem kuchennym sniadanko sobie robisz sam z zakupow ze swiezymi oliwkami z miejscowego targu, a reszta na miescie:) Ostatnio bylismy w Cala D'or w 2008 -fajna miejscowka, super plaze te w zatoczkach, ale bez auta ani rusz-z buta z 45min, a plaze w miescowosci fajne ale.. Trzymajcie sie z daleka od Angolii i Irolii- ssyfiarze, halasuja, chleja a na plaze wpadaja jak dziki.. najlepiej zawsze lokowac sie kolo punktow ( hoteli) neckeramnna czy tui, wowczas sa rodacy z Polski Niemcy no i troche wiecej kultury. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: Majorka indywidualnie IP: 88.151.27.* 08.06.10, 22:08 uważam że na urlop jedzie się żeby odpocząć a nie jeszcze przygotowywać posiłki dla rodzinki ja rozumiem że tak jest oszczedniej no ale to jednak urlop gdzie wszyscy chce odpocząć. Więc jeśli wakacje to tylko hotel z posiłkami i nie jest to wcale wiązace poniewaz godziny są odpowiednio usalone żeby każdemu jakoś pasowało zreszta nie znam rodzinki z małym dzieckiem, która śpi do późnego popołudnia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaris68 Re: Majorka indywidualnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 10:17 Do Meggi: Wiesz co, Megii? Jesli ktoś faktycznie wyjeżdża raz do roku na wymarzony urlop to faktycznie powinien zafundować sobie full wypas, czyli jak piszesz hotel z posiłkami i nie bawić się w gastronomię. Ale co powiesz,jesli ktoś zamias raz wyjeżdża 5-7 razy do roku? Tak jak w moim przypadku.Zaliczyłam juz narty we Włoszech, potem w kwietniu Wenecja, przedwczoraj wróciłam z barcelony, za miesiąc wyruszam na Maltę, w październiku po raz 4-ty Rzym no i znów od początku: narty itp. Wole sama nieco popichcić i oszczędzić a za to wyjechać niemalże co miesiąc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Majorka indywidualnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.10, 12:51 Cześć, jesli chodzi o spokojną miejscowość polecam Porto Colom. ok. 80 km od palmy. Jechałem tam taksówką i to był błąd wychodzi drogo. Majorka jest generalnie droższa od kontynentu. Bary, sklepy itp. Natomiast w zeszłym roku dość mocno odczuli kryzys i obniżyli ceny. Zakupy - polecam sieć Eroski (duży wybór, niskie ceny -taniej niż Carrforour). Wynajęcie auta - lokalne wypożyczalnie - za 1 tydzień Nissan Note zapłaciłem ok 110 Eur. Warto wynająć i objechać wyspę. Bardzo dużo zatoczek itp. Drogi dobre i trudno się zgubić - to mała wyspa. Palmy nie polecam - mnóstwo angielskiej młodzieży i impry do rana - chyba, że to lubisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Majorka indywidualnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.10, 12:57 nie wiem jak planujesz lot. Mi tanio wyszedł easy jet z Berlina do Palmy :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś