Dodaj do ulubionych

Majorka indywidualnie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 13:00
Witam.Czy był ktoś na Majorce indywidualnie.Może macie jakieś doświadczenie,
gdzie się zatrzymać, spokojne miejsce na wypoczynek, morze. Internuje mnie
lipiec, sierpień.
Liczę na pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: tetris Re: Majorka indywidualnie IP: 195.85.249.* 16.04.10, 14:18
      tu masz link do takiego samego tematu

forum.gazeta.pl/forum/w,204,107791848,,samodzielnie_na_Majorke.html?v=2

ja nie byłem jeszcze na Majorce indywidualnie ale zawsze podróżuje
      na własną rękę, i nie inaczej będzie tym razem. Na Majorke lecę w
      czerwcu. w zasadzie wszystko już załatwiłem - Aktualnie dobra oferte
      lotniczą ma Norwegian.pl, na miejscu wynajmuje samochód z Gold Car
      www.goldcar.es - znajoma była w tym miesiacu w Maladze i korzystala
      z ich usług i była zadowolona - nówki samochody, zadnych problemów
      przy odbiorze i oddaniu samochodu. A noclegi zarezerwowałem poprzez
      booking.com - musisz jedynie zadecydowac w jakich miejscowościach
      chcesz nocowac, zaletą bookingu jest to ze przy rezerwacji nie płaci
      się ządnch opłat. wszysto opłacasz na miejscu po przyjeżdzie.
      pozdro.T.
      • kitka628 samochód 15.05.10, 11:51
        oczy wywaliłam, jak zobaczyłam ceny na www.goldcar.es-
        masakra jakaś- proszę sami sprawdźcie na
        www.amigoautos.es/alquiler-coches-mallorca/
        róznica
        porażająca ;-)
        • Gość: basiakl Re: samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 21:05
          w goldcarze wynajęłam samochód za 500 euro na 2 tygodnie w
          amigoautos za taki sam musiałabym zapłacić 620
    • Gość: ~xos Re: Majorka indywidualnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 17:18
      Cześć,

Spokojna część wyspy to część zachodnia i wschodnia. Polecam tę drugą :-)

Moje podróże małe i duże | wynajem busów kraków | majorka
      • Gość: Maciek Re: Majorka indywidualnie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.10, 21:34
        dzieki za radę. Może masz jakiś namiar na kwaterę na przełomie lipca i
        sierpnia.
    • Gość: darek9634 Re: Majorka indywidualnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 13:14
      Podłączę się pod temat.
      Chcę pojechać na Majorkę, jedyny możliwy termin to początek
      sierpnia. Liczyłem koszty przejazdu i pobytu załatwiając wszystko
      samodzielnie (Norwegian i booking.com ) 6 nocy w hotelu Tora z HB
      wychodzi ok 2900,00
      Z Neckerman w tym samym terminie i też HB tylko w hotelu Ondina to
      2550. Jeszcze dodam, że z innych biur (Tui, Itaka) wychodzi znacznie
      drożej - ponad 3 koła.
      Wychodzi mi, że lepiej pojechać z nimi.
      Mam do was pytanie : czy na podstawie waszych doświadczeń lepiej
      poczekać na last minute (i czy będą), czy też w takiej cenie
      rezerwować teraz.
      • gonio74 Re: Majorka indywidualnie 10.05.10, 10:39
        Teoretycznie lepiej czekać na lasta, tylko z tym może wiązać się jeden problem-
        brak miejsc. Jak mają ostatnich parę miejsc i kilka osób będzie czekało na
        ostatnią chwilę ktoś może Cię ubiec. No chyba, że nie masz upatrzonego jednego
        konkretnego hotelu i konkretnego miejsca, to czekaj do ostatniego tygodnia,
        zawsze coś się znajdzie.

• Gość: harlley Re: Majorka indywidualnie IP: 87.192.210.* 10.05.10, 22:43
      Witam
      Polecam indywidualnie wynajac sobie apartament na majorce dwie
      ciekawe strony www.niumba.com i www.homelidays.com bileciki kupic z
      ryanair lub easyjet z berlina wtedy napewno taniej wyniesie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Monika Re: Majorka indywidualnie - booking.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 10:38
        Wybieram sie na Majorke indywidualnie za kilka dni i chcialam sprostowac
        informacje o booking.com.
        Ja zdecydowanie preferuje wyjazdy indywidualne, nie interesuje mnie tez HB,
        poniewaz chce zwiedzac i jadac w roznych miejacach. Totez z kosztow jestem
        zadowolona - 2 osoby przelot i hotel ze sniadaniem łącznie 2500 PLN tydzien.
        Hotel wybralam w Palmie, blisko plazy (w poblizu hotelu Santa Ana, ktory tez
        rozwazalam), ladnie polozony, blisko do centrum i komunikacji. (nie wynajme
        auta, skupie sie na autobusach, pociagach i katamaranach :)
        Rezerwowalam przez booking.com juz kilka razy wczesniej i jakze wielkie bylo
        moje zdziwienie, gdy okazalo sie, ze TYM RAZEM hotel sciagnal pieniadze z karty.
        Dzwoniono do mnie z booking.com (po interwencjach mailowych), ze owszem hotel
        sciagnal pieniedze i oni w zasadzie nic na to nie poradza. Hotel odpisal, ze mam
        sie nie martwic i przyjezdzac, bo wszystko juz jest zalatwione. heh, mam
        nadzieje ze wyjazd bedzie udany.
    • Gość: maggie Re: Majorka indywidualnie IP: 88.151.27.* 26.05.10, 18:45
      witam! ja zawsze rezerwuje hotele przez booking.com jako że mieszkam w irlandii
      z przelotami nie ma problemu. W czerwcu wybieram się na Majorkę na tydzeń i
      wyniosło mnie to 1000e na dwie osoby z dwoma posiłkami i z przelotem oczywiście.
      Jeśli chodzi o wynajem auta to ja osobiście nie polecam poniewaz ostatnio
      wynajelismy auto i 3 dni stało pod hotelem bopraktycznie do kazdej atrakcji
      dojezdzaja autokary i albo sa darmowe albo placi sie niewielka kwote. A nie
      mialam zamiarubładzic po tych ich wąskich uliczkach z nawigacja ktora pokazuje
      najkrotsza droge pozdro
      • joasiem Re: Majorka indywidualnie 28.05.10, 02:48
        no to grubo przeplaciles :) ostrzegam - potwierdzajcie bezposrednio w hotelu wczesniej swoja rezerwacje-we Wloszech w Bergamo nie dostali kiedys wogole info i sie dwoili zeby nam znalezc pokoj w hotelu ! rezerwacja byla wlasnie przez booking.com .
        My lecimy na Majorce 31 maja na 2 tygodnie i rowniez bookujemy sami przez booking.com. Rowniez lecimy z IRL:) Nasza rezerwacja w styczniu- ryan- 2os +dzidzi +prior.board+ fotelik+ dod.bagaz-312e( bez oplat lotniskowych trafilismy), mieszkanko w Alcudii 1 bed - "Apathotel Elisa", nie studio czy maly pokoj hotelowy -430e ( same pozytywne opinie na holiday check up) i focus na 2 tyg. przez amigos autos 285e + ubezp.vhi multitrip na rok 95e (pokrywa rowniez wyjazdy do polski a kwota np ubezp.wyp. to 5mil.e a nie jak polskie dziady(ubezpieczalnie-czytaj) do 40000e max. Tyle ze musisz miec u nich roczna polise na szpitale-privatE)+ Axa ubezpieczenie udzialu wlasnego wypozyczoneo auta 56e/rok i mozna ruszac.
        Nie warto brac wyzywenia bo za napoje doplacasz, wiaza Cie godziny itd,a czasem rano chcesz pospac.. Lepiej wziac 1 bed z aneksem kuchennym sniadanko sobie robisz sam z zakupow ze swiezymi oliwkami z miejscowego targu, a reszta na miescie:) Ostatnio bylismy w Cala D'or w 2008 -fajna miejscowka, super plaze te w zatoczkach, ale bez auta ani rusz-z buta z 45min, a plaze w miescowosci fajne ale..
        Trzymajcie sie z daleka od Angolii i Irolii- ssyfiarze, halasuja, chleja a na plaze wpadaja jak dziki.. najlepiej zawsze lokowac sie kolo punktow ( hoteli) neckeramnna czy tui, wowczas sa rodacy z Polski Niemcy no i troche wiecej kultury.
        Pozdrawiam
        • Gość: maggie Re: Majorka indywidualnie IP: 88.151.27.* 08.06.10, 22:08
          uważam że na urlop jedzie się żeby odpocząć a nie jeszcze przygotowywać posiłki
          dla rodzinki ja rozumiem że tak jest oszczedniej no ale to jednak urlop gdzie
          wszyscy chce odpocząć. Więc jeśli wakacje to tylko hotel z posiłkami i nie jest
          to wcale wiązace poniewaz godziny są odpowiednio usalone żeby każdemu jakoś
          pasowało zreszta nie znam rodzinki z małym dzieckiem, która śpi do późnego
          popołudnia:))
          • Gość: Yaris68 Re: Majorka indywidualnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 10:17
            Do Meggi:
            Wiesz co, Megii? Jesli ktoś faktycznie wyjeżdża raz do roku na
            wymarzony urlop to faktycznie powinien zafundować sobie full wypas,
            czyli jak piszesz hotel z posiłkami i nie bawić się w gastronomię.
            Ale co powiesz,jesli ktoś zamias raz wyjeżdża 5-7 razy do roku? Tak
            jak w moim przypadku.Zaliczyłam juz narty we Włoszech, potem w
            kwietniu Wenecja, przedwczoraj wróciłam z barcelony, za miesiąc
            wyruszam na Maltę, w październiku po raz 4-ty Rzym no i znów od
            początku: narty itp.
            Wole sama nieco popichcić i oszczędzić a za to wyjechać niemalże co
            miesiąc.
            Pozdrawiam
    • Gość: wojtek Re: Majorka indywidualnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.10, 12:51
      Cześć,

jesli chodzi o spokojną miejscowość polecam Porto Colom. ok. 80 km od palmy.
      Jechałem tam taksówką i to był błąd wychodzi drogo.
      Majorka jest generalnie droższa od kontynentu. Bary, sklepy itp. Natomiast w
      zeszłym roku dość mocno odczuli kryzys i obniżyli ceny.
      Zakupy - polecam sieć Eroski (duży wybór, niskie ceny -taniej niż Carrforour).
      Wynajęcie auta - lokalne wypożyczalnie - za 1 tydzień Nissan Note zapłaciłem ok
      110 Eur. Warto wynająć i objechać wyspę. Bardzo dużo zatoczek itp. Drogi dobre i
      trudno się zgubić - to mała wyspa.
      Palmy nie polecam - mnóstwo angielskiej młodzieży i impry do rana - chyba, że to
      lubisz :)
      • Gość: wojtek Re: Majorka indywidualnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.10, 12:57
        nie wiem jak planujesz lot.
        Mi tanio wyszedł easy jet z Berlina do Palmy :)
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka