Dodaj do ulubionych

Hotasa Sea Club Minorka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 20:23
Właśnie wróciłem z Minorki bedąc tam z Itaką, jeśli ktoś ma jakieś
pytania chętnie odpowiem, tym bardziej, że sam wcześniej szukałem
informacji i bardzo mało tu tego.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 14:28
      A w jakim byłeś hotelu? Mnie interesuje Hotasa Sea Club -
      wyżywienie, stan hotelu, ewentualne animacje, opcja all you drink -
      czy warto?
      • Gość: kapik Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 20:09
        byłem właśnie w Hotasa S. C. , hotel przyjemny wszystkie pokoje z
        widokiem na morze, raczej nastawiony na rodziny z dziećmi (dzieciaki
        były poprostu wszędzie i było ich całe mnóstwo). Goście to głównie
        Anglicy i Hiszpanie. Mankamentem są małe skaliste plaże
        zlokalizowane dość daleko od hotelu-najbliższa 500m no i cholerne
        meduzy których naprawde należy się obawiać (widziałem poparzoną
        kobietę).
        • Gość: mucek Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.olsztyn.mm.pl 15.08.10, 20:16
          Witam!.Mam pytanie,czy droga która prowadzi do plaży jest drogą boczną,czy ruchliwą.Czy plaża jest mocno zatłoczona?Kolejne pytanie,czy istnieje coś takiego jak walka o wolne miejsce na leżaku przy basenie...?No i ostatnie,czy w pobliżu hotelu jest jakiś sklep z artykułami spożywczymi?Dziękuję bardzo za odpowiedź.
          • Gość: kappik Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 09:26
            Witam, droga na najbliższą plażę prowadzi ulicą praktycznie wolną od
            samochodów, na plaży średnio tłoczno, jest tam mały barek (prowadzi
            go Polka). Leżaki przy basenie jest dużo i nigdy nie było problemów
            z ich zajmowaniem. Jest market na terenie hotelu, ale dość ubogo
            wyposażany i raczej droższy niż te w centrum.
            • Gość: evulevu Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.10, 09:45
              A jak wygląda dojazd autobusem do Ciutadelli ?
              • Gość: Gość Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.10, 14:45
                Wsiadasz na przystanku 107 i jedziesz z 10-15 minut u jesteś w Ciutadeli.
                Wróciliśmy z Minorki jakiś czas temu i było po prostu uroczo. Hotasa jest
                nastawiona na rodziny z dziećmi, ale bez przesady można wypocząć. Są dwa baseny
                i brodzik, naokoło nich są leżaczki. Obsługa bardzo miła. Jeżeli ktoś ma ochotę
                na wyjazd typu "tylko pijemy i imprezujemy" to niekoniecznie, ale jest cisza
                spokój i cudowne widoki. Polecam.
                • Gość: evulevu Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.10, 15:06
                  A ile kosztuje bilet ?
                  A to jeszcze się podpytam, bo planuję na przyszły rok właśnie już z
                  maluchem :) Czy na śniadanie jest jakieś "dzieciowe" jedzenie typu
                  kaszki, słoiczki z przecierami itp. ?
                  Czy orientujecie się jak wygląda sprawa łóżeczka dla malucha, czy
                  można bezpłatnie czy trzeba płacić ?
              • Gość: kappik Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.icpnet.pl 17.08.10, 19:40
                `z dojazdem do Ciutadelli nie ma żadnego problemu, autobusy co pół
                godziny, bilet coś koło 2 euro. Ogólnie sieć autobusowa jet bardzo
                dobrze rozwinięta i nie ma problemu z poruszaniem się po wyspie.
            • jot.be Re: Hotasa Sea Club Minorka 17.08.10, 10:21
              > Jest market na terenie hotelu, ale dość ubogo
              > wyposażany i raczej droższy niż te w centrum.

5-6 minut spaceru od hotelu jest spory, dobrze zaopatrzony market,
              jeszcze 5 minut dalej kilka następnych.

Pozdr
    • Gość: mucek Re: Hotasa Sea Club Minorka IP: *.olsztyn.mm.pl 16.08.10, 22:34
      Mam jeszcze parę pytań.Czy obecnie na terenie hotelu są prowadzone jakieś prace budowlane?Czy opcja HB jest wystarczająca i smaczna oraz czy hotel posiada zjeżdżalnię dla dzieci.Nie ma jej w ofercie ale jest pokazywana w galerii niektórych zdjęć..?Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam.
      • jot.be Re: Hotasa Sea Club Minorka 17.08.10, 10:19
        Hotel jest na wysokim klifie.W lipcu jakieś prace były, ale od strony lądu i
        sporo poniżej, wyglądało to na jakąś rozbudowę części technicznej.Kompletnie
        niezauważalne i niesłyszalne z poziomu hotelu "właściwego".
        Co do HB - jedzenia dużo, wybór spory. Gorzej z jakością. Bywały dni niezłe i
        dni bardzo słabe.....ale to może ja taki wybredny jestem :o).
        Za kilka euro można zjeść w Cala'n'Blanes lub coś sobie przyrządzić,
        w apartamentach jest pełna kuchnia.

Zjeżdżalni nie pamiętam, nie mam dzieci w tym wieku :o).

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka