Dodaj do ulubionych

malaga wynajem auta

20.07.10, 19:17
Za 2 tygodnie wybieramy się na costa del sol i chciałbym wypożyczyć
samochód. Ponieważ będę to robił pierwszy raz to chętnie wysłucham wszelkich
wskazówek -
na co zwrócić uwagę, czego unikać, na co nie dać się naciągnąć,
jaką opcję ubezpieczenia najlepiej wybrac czy wypozyczyc samochod
bezposrednio na lotnisku w Maladze czy w agencji w miejscowosci ktorej
bedziemy prosze o podanie stron internetowych z ktorych korzystaliscie
Przyjmę wszelkie uwagi i
wskazówki, za które z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: justi Re: malaga wynajem auta IP: *.mofnet.gov.pl 23.07.10, 15:21
      ja zamawiałam auto przez internet wcześniej - www.malagacar.com
      bez lilmitu kilometrów (ważne), podwozka z lotniska do wypożyczalni,
      tuz obok lotniska, podobnie zwrot i zawożą cię na lotnisko. Opłata
      na miejscu przy wypożyczaniu, paszport, prawo jazdy, platność kartą
      lub gotówką. proste. My porozumiewaliśmy się po angielsku. powodzenia
      • jot.be Re: malaga wynajem auta 23.07.10, 15:32
        Gość portalu: justi napisał(a):
        > . Opłata
        > na miejscu przy wypożyczaniu, paszport, prawo jazdy, platność kartą
        > lub gotówką. proste. My porozumiewaliśmy się po angielsku. powodzenia

W niektórych wypożyczalniach nie da się zapłacić gotówką.

Pozdr
        • Gość: do xx-xx Re: malaga wynajem auta IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 15.03.15, 19:47
          Widzę, że zmieniłeś płeć i w 2015 jesteś kobietą :)
          forum.gazeta.pl/forum/w,206,155758636,,Wakacje_we_wloszech_gdzie_porosze_o_wskazowki_.html?v=2
          • xxescadaxx Re: malaga wynajem auta 22.03.15, 11:53
            Gość: do xx-xx IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 15.03.15, 19:47
            odpowiedz Z tego forum korzysta rodzina, wolno a moze to zabronione w polsce o przepraszam bardzo USMIECHNIJ SIE widac malo radosci w twoim zyciu pozdrawiam :)
            • Gość: xx-xx Re: malaga wynajem auta IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 22.03.15, 16:19
              Naucz się że w "Polsce" i "Twoim" należy pisać z wielkiej litery.
              • xxescadaxx Re: malaga wynajem auta 22.03.15, 16:27
                Gość: xx-xx IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 22.03.15, 16:19 odpowiedz ;
                Ok dziekuje nauczycielu bardzo mi milo teraz juz bede umiala :)))))))))))))))))) I milych wakacji Moje zaczynaja sie tym razem w Toskanii w Livorno potem Verona i Arena Di Verona , a wrzesien Kissamoss na Crete :)) pozdrawiam
                • Gość: xx-xx Re: malaga wynajem auta IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 26.03.15, 22:05
                  Kreta, nie żadne Crete!!!!!! Ile Ci osób musi to jeszcze wytłumaczyć?
                  • xxescadaxx Re: malaga wynajem auta 27.03.15, 14:35
                    Odpowiedz Gość: xx-xx IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 26.03.15, 22:05
                    Przepraszam w wiekszosci posluguje sie jezykiem angielskim i dla mnie Greece Crete nie mieszkam w polsce od 25 lat i chyba mam prawo do bledow i moj kompoter nie posiada znaczow s, c ,a ,e, nie uczylam sie nawet polskiego jezyka w polsce rodzice nauczyli mnie jezyka polskiego , nie moge zrozumien dlaczego tyle zlosci i zawisci w tym narodzie przepraszam ale juz mi sie odechcialo korzystac z tego forum , jak szybko mi obrzydzono ten kraj pozdrawiam :)
                    • Gość: gg Re: malaga wynajem auta IP: *.Red-81-32-51.dynamicIP.rima-tde.net 27.03.15, 16:37
                      forum to nie kraj, chociaż i tuta nie brakuje lemingów.
                      trochę dystansu i życie będzie lepsze.

spróbuj wejść na forum hiszpania org/..tam takich leszczy nie ma.
                      • xxescadaxx Re: malaga wynajem auta 27.03.15, 18:57
                        Prosze o troche uprzejmosci i grzecznosci bez obrazliwych slow , i zazdrosci , przykro ale musze zablokowac Gość: gg IP: *.Red-81-32-51.dynamicIP.rima-tde.net .
                        Zal mi bardzo takich osob pozdrawiam :)))))))))))))))))
                        • Gość: gg Re: malaga wynajem auta IP: *.Red-81-32-51.dynamicIP.rima-tde.net 27.03.15, 19:59
                          uprzejmości to wymagaj od siebie.
                          to czy ktoś pisze z polskimi znakami czy nie zależy od tego jaki ma komputer.
                          a skoro prosił o pomoc to jeśli mogę pomagam. jeśli nie nie odzywam się.
                          mieszkam w hiszpanii 11 lat, ale nie doświadczyłem jeszcze takiej złośliwości na hiszpańsko języcznych forach co na polskich.
                          wystarczy przejrzeć komentarze pod każdą wiadmością gdzie można pisać bez rejestracji nicku.
                          • xxescadaxx Re: malaga wynajem auta 28.03.15, 15:54
                            Gość: gg IP: *.Red-81-32-51.dynamicIP.rima-tde.net 27.03.15, 19:59
                            Odp.Ciesze sie ze teraz po tylu postach mnie rozumiesz dziekuje i wiesz ze mi wygodniej pisac niektore slowa z angielskiego ja zawsze jestem mila serdeczna i nigdy nikogo nie obrazam wystarczy przeczytac moje posty jestem otwarta osoba pelna optymizmu i szanowana w pracy w polsce nie mieszkam od 25 lat i tak zgadzam sie z toba ze nie doświadczyłam jeszcze takiej złośliwości na angielsko języcznych forach co na polskich .Milo bylo pokonwersowac mimo moich bledow ale najwazniejsze ze zycie jest piekne a przed nami wspaniale podroze czego i Tobie zycze pozdrawiam :)
                            • Gość: xx-xx Re: malaga wynajem auta IP: *.dynamic-ra-4.vectranet.pl 28.03.15, 19:38
                              A ja za swoje złośliwości przepraszam.
                              • Gość: sylweo Re: malaga wynajem auta IP: *.piaseczno.robbo.pl 29.03.15, 13:52
                                I pięknie :) Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło :) Jednak oprócz wymiany złośliwości, a później uprzejmości nie znalazłem zbyt wielu informacji na temat wynajmu auta w Maladze (na lotnisku) :(
                                Czy możecie polecić jakaś pewną i cenowo przystępną wypożyczalnię aut na lotnisku w Maladze?
                                Z góry dziękuję :)
                                • jot.be Re: malaga wynajem auta 30.03.15, 09:58
                                  Ja ostatnio (czerwiec) brałem z Firefly.
                                  Czynna do drugiej w nocy bez dopłat za noc.
                                  Za Fiestę na 5 dni zapłaciłem niecałe 7 € za dzień..
                                  Żadnych problemów nie zanotowałem.
                                  Można sobie było opcjonlnie dokupić ubezpieczenie "super cover" za ok 200 pln za te 5 dni.
                                  Wcześniej parę lat temu 3 lub 4 razy z Record - też bez kłopotów.
                                  Pozdr
                                  • robsonn22 Re: malaga wynajem auta 01.04.15, 23:17
                                    w hiszpanii znacznie lepiej jest szukać mniejszych wypożyczalni- są zawsze tańsze niż te duże, ja już od jakiegoś czasu jak podróżuje to wyszukuje ich przez rentmama.com. stronka super bo można sporo czasu zaoszczędzić na szukaniu tych najtańszych i najrzetelniejszych wypożyczalni:)
                                • magdam110 Re: malaga wynajem auta 01.04.15, 07:32
                                  W pażdzierniku 2014 poprzez stronę

www.economycarrentals.com/
                                  rezerwowałam samochód i w tym roku na sierpień też. Za każdym razem trafiam do tej samej wypożyczalni Niza Cars, znajduje się niedaleko lotniska, można przejść lub poczekać bo przyjeżdżają busem na lotnisko. W tamtym roku mieliśmy mitsubishi colt, palił około 5 litrów i dla dwóch osób był wystarczający. Nie było problemów z paliwem, dostaliśmy samochód z 1/4 zbiornika i tyle oddaliśmy, nie musieliśmy płacić u nich za cały. Samochód był trochę poobijany, więc nie czuliśmy dyskomfortu, że możemy go gdzieś zarysować. Wszystkie większe zarysowania i wgniecenia były zaznaczone na karcie do wypożyczenia. Kaucja wróciła na kartę po około 5 dniach.
    • Gość: piechur Wypozyczenie roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.15, 15:21
      Lece do Hiszpani i che wypozyczyc rower. nigdy tego nie robilem.
      Prosze o wskazowki jak nalezy uzywac roweru. Krok po kroku
      jezeli jest to mozliwe.
    • ania_koterska Re: malaga wynajem auta 27.09.15, 13:52
      Moje doświadczenie z wypożyczalnią w Maladze podczas wakacji są nastepujące.
      Przed przylotem zrobiłam rezerwację przez stronę www w Marbesol. Na miejscu w hotelu, po spotkaniu z rezydentem i otrzymaniu ulotki polskiej wypożyczalni zdecydowałam się zamknąć rezerwację w Marbesolu.
      Oto poje podsumowanie. Może komuś się przyda kto planuje wakacje w Maladze/ Benalmadenie.
      MArbesol: ma ceny podstawowe niższe
      Malaga u Drive: ceny podstawowe wyższe

ale

Marbesol: 35Eur/dzień za poźne dostarczenie i późny zwrot = 70Eur
      Malaga u Drive: 30Eur za późne dostarczenie i zwrot pobierane raz = 30Eur

Marbesol: dodatkowy kierowca 4Eur/dzień, 9 dni =36Eur
      Malaga u Drive: dodatkowy kierowca gratis

Marbesol: gps 5Eur/dzień 9 dni = 45Eur
      Malaga u Drive: gps dostaliśmy gratis w ramach oferty i rezerwacji
      przez portal My Malaga.pl

Marbesol: excess min. 1200Eur max. 3000Eur w zaleznosci od grupy auta
      Malaga u Drive: brak udziału własnego, płacis ie tylko vat od naprawy samochodu
      w razie wypadku czy stłuczki

Marbesol: dodatkowe ubezpieczenie to min. 15Eur/dzien 9dni=135Eur
      Malaga u Drive: 12Eur/dzień 9 dni=108Eur

Marbesol: wymagana karta kredytowa
      Malaga u Drive: wynajem możliwy bez karty kredytowej

Pozdrawiam
    • j363 Re: malaga wynajem auta 09.03.16, 08:47
      W każdym wątku Pani reklamuje,ta wyporzyczalnia aut.a była Pani,,jak pisze kilka miesięcy temu w Maladze.przed sezonem letnim każda reklama porządana.
      • Gość: mati Re: malaga wynajem auta IP: *.pool90-71-46.dynamic.orange.es 30.03.16, 02:00
        Nie wiem czy ktos reklamuje czy nie ? nie jestem prywatnym detektywem ale spedzaam tu wakacje i w sumie cieszę się ,że znalazłem te informacje, ludzie to może wprowadźmy cenzure zamknijmy to forum :( tego typu teksty przypominaja mi te z innych forów gdzie ktoś pyta się o radę a pierwsza odpowiedź jest , przed i powinna być kropka, a poza tym nie pisz z dużych liter ...... jest wszystko tylko nie odpowiedź na pytanie :)
    • Gość: AnnRK Re: malaga wynajem auta IP: 195.117.22.* 09.03.16, 14:54
      Tym, którzy nie mają karty kredytowej, polecam wypożyczanie przez Indigo Car. Odbiera się na lotnisku w Maladze. Dokładnych kwot Wam nie podam, bo akurat samochód ogarniał mąż (w Andaluzji byliśmy w ubiegłym roku, we wrześniu). ale według niego warto. Tak więc, warto sprawdzić tę opcję.
      • Gość: gg Re: malaga wynajem auta IP: *.ipcom.comunitel.net 30.03.16, 16:23
        Według niego???
        Ty nie masz zdania i nie wiesz co mąż załatwiał...
        Nie interesują cię rodzinne wydatki??? CIEKAWE!

KOLEJNY spamer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka