Gość: Mika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 18:07 Wróciłam z Barcelony. Chętnie odpowiedm na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziuta Re: Barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:49 Spotkałaś Roberto? Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Barcelona 29.12.10, 21:00 Gość portalu: Mika napisał(a): > Wróciłam z Barcelony. Chętnie odpowiedm na pytania. Jak bylo , widzialas kolumba bylas w zoo widzialac akwarium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:32 Kolumba widziałam, do zoo nie wchodziłam bo wstep kosztuje 16 euro a u mnie w Gdańsku jest piekne zoo, akwarium też zaliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: Barcelona 09.01.11, 00:19 Na Kolumba wjechalam, ale odradzam wszystkim, ktorzy maja lęk wysokosci a do tego cierpia na klaustrofobię... ciasno tam jest bardzo a do tego ma sie wrazenie, źe podłoga odchyla się na zewnatrz i że można wypasc przez uchylone okna(wrazenie tylko oczywiscie) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka882 Re: Barcelona 30.05.14, 12:19 Jakie lokale typowo barowe możesz polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Barcelona IP: 77.210.181.* 29.12.10, 21:55 hej orientujesz sie ile kosztuje wejscie do oceanarium.. ja tu mieszkam na stale ale niedlugo przylatuja goscie i juz musze sie zorientowac w cenach bo troszke trzeba im pokazac tej barcelony:) czy mi tylko wyplaty starczy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pendejo Eksportowy matołek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 11:11 Milka, ty jesteś przykładem eksportowego blond-pustaka. Nie masz telefonu, nie znasz języka i jesteś bezradny matołek. Biedni będą twoi goście. Mierda im pokażesz. Wstęp do Oceanarium: - dorośli 17.75 euro, po 60 - 14.75 - dzieci 4-12 - 12.75 Zacznij oszczędzać polski barceloński matołku. Odpowiedz Link Zgłoś
upiorzyca Re: Barcelona 30.12.10, 13:22 Witam Wybieram się z rodziną do Barcelony w kwietniu, mamy już bilety lotnicze, szukamy noclegu, możesz coś polecić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niejasność Szukanie noclegu we mgle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 13:45 Nie sądzisz, że polecenie może być łatwiejsze gdy określisz ilość pokoi i pułap cenowy? Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: Barcelona 31.12.10, 12:48 Witam :-) polecam portale www.hotel24.eu/ibe/index.php?startseite=http://www.booking.com/index.pl.html?aid=334659;h24lang=pl&lang=pl&nl=1&selected_currency=EUR www.booking.com/index.html?aid=301584&label=de-EKWGHie26erRJ58UfmTiWAS5348386501&sid=dccefcf9b7981ffb673eb6a5007ea4d2&lang=pl&selected_currency=hotel_currency Korzystalam kilkakrotnie z takiej rezerwacji i bylam zadowolona. Mozna wybrac hotel odpowiedni do indywidualnych potrzeb pod wzgledem terminu, lokalizacji, ceny, standardu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:24 Przy rezerwacji korzystałam z portalu www.booking.com Duża różnorodność cen oraz standatdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:30 Mieszkaliśmy w hotelu Aparthotel Napols Napols, 116, Eixample Barcelona, 08013 Hiszpania Hotel połozony 10 minut na piechotę od Sagrady. Blisko 2 stacji merta. W pokojach znajduje się aneks kuchenny. Jednyną wadą było to, że trafił się nam pokój od podwórka i trzeba było cały dzień zasłaniać zaluzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolaesp Re: Barcelona IP: *.icpnet.pl 08.11.11, 21:57 Hej! Booking.com jest naprawdę dobry do rezerwacji za granicą. Ja jeszcze wcohdzę zawsze wcześniej na stronę oHotele.pl, czyli porównywarkę cen hoteli. Ta strona zbiera wszystkie oferty w necie z cenami hoteli z wszystkich stron rezerwacji. Booking.com też od razu widać, nie zawsze mają najtańszą cenę, więc warto sprawdzić na tym ohotele.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-b Re: Barcelona 02.06.14, 22:43 Czesc, Ja wlasnie zarezerwowalam apartamenty w tej samej dzielnicy na ulicy Provenza tak ok 2 min od Sagrady wg mapy. Slyszalas moze cos o nich?? Pozdrawiam Gość portalu: Mika napisał(a): > Mieszkaliśmy w hotelu > Aparthotel Napols > Napols, 116, Eixample > Barcelona, 08013 > Hiszpania > Hotel połozony 10 minut na piechotę od Sagrady. Blisko 2 stacji merta. W pokoja > ch znajduje się aneks kuchenny. Jednyną wadą było to, że trafił się nam pokój o > d podwórka i trzeba było cały dzień zasłaniać zaluzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafitt44 Re: noclegi w Barcelonie IP: *.xdsl.centertel.pl 31.12.10, 17:28 Może ktoś zna hotel Atlantis 3* okolice uniwersytetu i placu Catalunia , właśnie zarezerwowałem tam pobyt na luty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Barcelona IP: 80.51.237.* 04.01.11, 11:48 Miko napisz proszę, czy warto skorzystać z autobusów turystycznych (podobno bilet lącxzony z kolejką),czy raczej metrem,na której stacji kolejki z Santa Susana wysiąść, aby było blisko do centrum, jak trafić do tramwaju, który wjeżdża na wzgórze, a potem kolejką linową?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Barcelona IP: 95.108.58.* 08.01.11, 22:00 Cześć. Wybieram się z żoną do Barcelony w maju.Nie wiem kompletnie od czego zacząć organizację. Mam na myśli noclegi i wyżywienie.Czy bardziej się opłaca przez biuro podróży czy indywidualnie tym bardziej,że nie znam języka.Chcę zaznaczyć,że zależy mi na zwiedzaniu a nie na leżeniu na plaży.Byłbym wdzięczny za jakiejkolwiek porady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
upiorzyca Re: Barcelona 08.01.11, 22:35 Byłam w Barcelonie z córką w lutym zeszłego roku. Bilety i lokum (pokój w mieszkaniu wakacyjnym), pomagał załatwiać pan z Neckermanna. Teraz jedziemy całą rodziną w kwietniu, na wielkanoc. Bilety najtaniej wyszły w Locie, mieszkanko wakacyjne zarezerwowaliśmy w końcu w Interhome. Hiszpańskiego nie znamy, ale wystarcza angielski a do zwiedzania dobry przewodnik z dokładną mapą, polecam muzemu czekolady, Picassa, oceanarium, teraz planujemy jeszcze na 1oo % zamek na Moun Juice.Gwoździem programu są oczywiście zabytki pozostawione przez gaudiego, kamienice, Sagrada Familia i Park Guell. Barcelona to wspaniałe, magiczne miejsce. Jeśli chodzi o transport, to chyba najwygodniej kupować bilet T 10, jeden starcza na 10 przejazdów, sporo chodziliśmy na piechotę więc starczył na całe 6 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: Barcelona 09.01.11, 00:09 Serdecznie polecam ten mały kieszonkowy przewodnik...dzielnica po dzielnicy, wyraźne mapy z zaznaczonymi najważniejszymi obiektami :-) i mapka linii metra - oczywiscie do tego jakis inny obszerniejszy przewodnik tez nie bylby od rzeczy ;-) merlin.pl/Barcelona-Miasto-jak-na-dloni_National-Geographic/browse/product/1,542854.html Warte obejrzenia: Palau de la Musica Catalana, Antic Hospital de la Santa Creu, oczywiście Katedra, nie wspominam tutaj już o budynkach i parkach Gaudiego - bo to i tak punkt obowiązkowy i Poble Espanyol(Hiszpania w pigułce) i Monestir de Pedralbes... na pewno warto przejechac kolejka na Mont Juic, ktora startuje z wybrzeza i pojechac tramwajem na Tibidabo... Warto tez przeczytac ksiazke "Cien wiatru" ktorej akcja rozgrywa sie w Barcelonie. To fascynujace miasto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Barcelona IP: *.146.66.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.11, 22:59 a wiecie może czy można wejść na stadion camp nou??? jak tak to ile kosztuje wstęp, był ktos??? czy można wchodzić codziennie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja-341 Re: Barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 23:15 witaj; leciałaś z GDN ? do Barcelony czy Girony? proszę - podaj "instrukcję" wydostania się z lotniska i dojazdu centrum(?); wybieram się tam w marcu, nie chcę tracić czasu na szukanie rozwiązan na miejscu; mogę się "wymienić" na Rzym :):) podany przez Ciebię hotel wygląda obiecująco, opinie są ok, więc również biorę go pod uwagę; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera29 Re: Barcelona IP: 10.4.4.* 11.01.11, 11:50 do azja 341 lecimy do BCN z GDN w dniu 28.03.2010 wizzairem - grupa 6 osób - płaciliśmy za bilety 290,- od osoby w 2 strony - wole zapłacić ciut więcej i nie tułać się nocą z Girony do BCN może się dołączysz - będzie raźniej wynajęliśmy mieszkanie za 17,50 euro za dobę od osoby w El Raval odezwij się kiedy lecisz i czym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja-341 Re: Barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 12:22 ja też planuję 28 marca, ale tego roku :):) - a tak na serio - Wizzair, ale cena mi wychodzi 129+219 za osobę (powrót na 01.04), Wy musicie pewnie mieć już zarezerwowane; jak już podejmiemy decyzję, to o ile nie wskoczy na np.1tyś za osobę, to polecimy:); El Raval - cena suuper, pooglądam sobie później; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera29 Re: Barcelona IP: 10.4.4.* 11.01.11, 13:45 kontakt do mnie : kubag7@poczta.onet.pl dokładnie nasz pobyt 28.03. do 01.04 cena zmienia się praktycznie codziennie, trzeba cierpliwie polować zapraszam na priv na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Barcelona IP: *.mercus.com.pl 11.01.11, 08:12 również proszę o podpowiedź w sprawie wydostania się z Girony do barcelony przyjazd 19.20 hotel szukam w dzielnicy eixample blisko stacji autobusowej dzięki pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af-bcn marek, wpisz w wyszukiwarkę Sagales IP: *.57.73.239.static.user.ono.com 11.01.11, 22:39 albo Girona albo BarcelonaBus , była mowa o tym na forum, dojazd nie ma specjalnych sekretów, chyba że chcesz zwiedzić miasto Gironę (możesz też użyć google) Zwróć uwagę że rozkład zmienia się co jakiś czas, w zależności od lotów. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Barcelona IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.11, 17:00 ja z dziewczyną akurat 27.03-01.04 spędzać będziemy w Barcelonie. Lądowanie w Gironie o 19:20 (z Wrocławia) potem zgodnie z tym co mówią tu: www.sagales.com/pubdocs/2151_aeroport-girona-costa-brava---barcelona-(estacio-nord)-2010-12-02.pdf autobus do Barcelony mamy o 19:30 (ale to pewnie nie zdążymy) i o 20:30. Autobus dojeżdza do dworca Estacio de Nord w Barcelonie.. Nocleg zabookowałem (booking.com) w hotelu Acta Antibes (500 metrów od dworca autobusowego) (podwójny za 5 nocy wyszło po jakiejś tam super promocji za 275 Euro) Więcej nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiasko Re: Barcelona IP: *.iwacom.net.pl 14.01.11, 14:48 Dysponuję dwoma adresami w Barcelonie, skąd niedawno wróciłem (pobyt 10 dni). Z jednego skorzystałem, z drugiego nie. Mogę przesłać namiary. Teoretycznie mieliśmy wynajęty pokój dwuosobowy, ale tak się złożyło, że akurat poza nami nikt nie mieszkał i mieliśmy do dyspozycji całe mieszkanie. Każdy pokój ma własny klucz, są dwie łazienki, dwa balkony, wyposażona kuchnia, dobry materac (ważne, jak się człowiek schodzi), bez luksusów, ale w miarę czysto i spokojnie. Gospodyni supermiła, mówi nieźle po angielsku. W mieszkaniu może się pomieścić 7 osób. Dla "budżetowego" turysty cena trudna do przebicia - 33 Euro za 2 osoby/doba, ale przy krótszych pobytach może być nieco drożej. Przy stacji metra Sagrera. Drugi adres - gospodyni w cenie 18 Euro/osoba/doba zaoferowała śniadanie i obiad, ale zdecydowaliśmy się mieszkać nieco taniej z własnym wyżywieniem. Mogę podzielić się doświadczeniami z BCN. fiasko_omg@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fiasko_omg Re: Barcelona 24.05.14, 18:45 Jako uzupełnienie postu sprzed ponad trzech lat. Wróciłem z Barcelony wypełniony dobrymi wibracjami i chęcią uczynienia podobnego dobra dla ludzkości. Przez półtora toku wysłałem kilkadziesiąt solidnych opisów ze wszystkimi namiarami, jakimi dysponowałem, zdjęciami etc. Z kilkudziesięciu adresatów na palcach jednej ręki można policzyć tych, którzy zechcieli podziękować, a dwie, słownie DWIE były na tyle miłe, że podzieliły się wrażeniami i zaktualizowały mój stan wiedzy o kwaterach i mieście. Wiele maili nie miało charakteru prośby, ale żądania, jakbym był informacją turystyczną, do tego bezpłatną. Nie jestem chimeryczną panienką, ale coś musi być na rzeczy w jeremiadach na temat upadku kultury i dobrych obyczajów. Pewnego dnia taka konstatacja zirytowała mnie na tyle, że zamknąłem skrzynkę i przestałem do niej zaglądać. Przepraszam tych, którzy do mnie pisali, dysponując większym zasobem wspomnianej kultury osobistej. Ponieważ na opublikowanie danych na "otwartym kanale" nie miałem zezwolenia, zresztą wydaje mi się to niefajnym zabiegiem, dla przyzwoitości napiszę, jak sam szukałem "swoich" kwater. Nie znam hiszpańskiego, więc wyguglowałem sobie słowa kluczowe i przy ich pomocy poszukałem lokalnych serwisów ogłoszeniowych (nie tylko hiszpańskiego odpowiednika OLX) i studiowałem tamtejsze inseraty. Wiele z nich jest po angielsku, załączone fotografie i dane kontaktowe dopełniają obrazu. Jasne, jest pewne ryzyko, związane z wyprawą w niecałkiem znane, ale wydaje mi się to być dodatkową atrakcją, zresztą na wszelki wypadek warto mieć plan A i plan B. Równie pomocny może być Fejs, wiem, że moja gospodyni ma tam konto. Jeśli dla kogoś powyższe wskazówki są truizmami, najmocniej przepraszam. Życzę owocnych poszukiwań i wielu wrażeń z pobytu w BCN. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Barcelona 25.05.14, 08:51 No widzisz, na forach internetowych (niezależnie od tematyki chyba) jakieś 75% wątków jest tego typu. Pytanie - odpowiedzi - ani dziękuję ani pocałuj mnie w nos. Cisza, bo zalogować się i napisać "dziękuję za informację" to dla wielu zbytek uprzejmości. Nie sądziłam jednak, że można być takim roszczeniowym dupkiem również vía mail. Nie przejmuj się ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fiasko_omg Re: Barcelona 25.05.14, 11:16 Hej. Dzięki za wsparcie :-) Już nie jestem przejęty, zatknięcie się z dupkostwem to ryzyko, które trzeba ponieść, jeśli chce się mieć jakieś relacje ze światem. Ale istotnie, wygląda na to, że na forach jest go jeszcze więcej, niż w otaczającej człowieka rzeczywistości. Czasem warto ponieść taki koszt, bo można spotkać kogoś fajnego, a czasem można się zniechęcić. Życie. Jeszcze raz dzięki za miły komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kira Re: Barcelona IP: *.57.152.155.dyn.user.ono.com 28.05.14, 18:23 Nie przejmuj sie, tak to juz jest, ze ludzie czasem naduzywaja dobroci innych. Ja, jako ze mieszkam w Barcelonie, tez czesto jestem proszona o przygotowanie tras turystycznych roznym ludziom, ktorych nawet nie znam... W takim przypadku wysylam im po prostu linka: www.forum-barcelona.pl i niech sami szukaja potrzebnych im informacji. To, ze ktos mieszka np. w Krakowie nie znaczy ze bede taka osobe molestowala pytaniami, na ktore odpowiedzi bez problemu moge sama znalezc w internecie/przewodnikach/forach... Niektorzy jednak po prostu nie maja wyczucia. I tak, oczywiscie, jak ktos pyta o rzeczy, ktore nie sa dla niego jasne, czy ciezko znalezc gdziekolwiek odpowiedz, to z checia pomoge. W innych przypadkach odsylam na forum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
stepowy.82 Re: Barcelona 05.06.14, 09:44 Chciałem zapytać się najpierw ogólnie jak wrażenia z wizyty w Barcelonie ? Jacy są tam ludzie, jaka panuje atmosfera. Czy są może jakie lokalne potrawy, których warto spróbować i w takim razie do jakich lokali warto się wybrać ? Czym najlepiej poruszać sie po tym mieście ? I jak z bezpieczeństem, czy na jakieś miejsca trzeba szczególnie uważac Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.pekala Re: Barcelona 17.06.14, 09:24 zacznij od przeczytania jakiegoś internetowego wpisu na blogu o tym mieście, np. mojego na praktycznyprzewodnik.blogspot.com/2011/09/barcelona-przewodnik-relacja-zdjecia.html ja mógłbym godzinami nawijać o jego zaletach ;) Odpowiedz Link Zgłoś