Dodaj do ulubionych

Hiszpania. Madryt w dwa dni

IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.11, 15:41
Weekendowy wypad do stolicy Hiszpanii to bardzo dobry pomysł. ceny biletów lotniczych na trasie Kraków - Madryt rozpoczynają się już od 79 zł. Zdecydowanie polecamy!
-----
tanie-latanie
Obserwuj wątek
    • Gość: Benek Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 07:51
      Madryt to jedno z moich ulubionych miast. Nie ważne czy na miesiąc, tydzień, czy 2 dni. Zawsze warto tam jechać. Jeśli mam możliwość to zawsze chętnie się tam wybieram. Polecam wszystkim.
    • Gość: Kasia Barcelona fajniejsza :) IP: *.61.17.95.dynamic.jazztel.es 24.04.11, 10:58
      plaza, gory, imprezy!
      • Gość: madrileno Re: Barcelona fajniejsza :) IP: *.Red-79-148-53.dynamicIP.rima-tde.net 24.04.11, 12:35
        w Madrycie nie znajdziesz ani jednej bandy nawalonych angoli, a poza tym stolica jest bardziej "hiszpanska"
        • Gość: aaa Re: Barcelona fajniejsza :) IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 24.04.11, 15:02
          masz racje za to znajdziesz nawalonych hiszpanow ;)
      • Gość: mm Re: Barcelona fajniejsza :) IP: *.centertel.pl 24.04.11, 14:16
        oczywiscie, ze Barcelona. Juz nie chodzi o to , ze maja lepszy klub piłkarski ;) ale do tego miasta na pewno kazdy chce wracać !
        • Gość: af-bcn porównywanie jabłek z gruszkami IP: *.57.73.239.static.user.ono.com 24.04.11, 14:22
          artykuł traktuje o Madrycie , odbiegać od tematu można na rożne sposoby
          (jaka jest definicja hiszpańskości ?) , więcej fiesty na Eivissa (Ibiza) , plaże lepsze Menorce , klimat na Canarias ...
          ale czy o to chodzi ?

pozdr.
    • Gość: kukok Re: Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.222.244.90.spray.net.pl 24.04.11, 11:17
      polecam wypady z Madrytu do okolicznych miast: Segovia i Toledo, przepiękne, i nie tak zatłoczone jak stolica, można tam odpocząć po zwiedzaniu Madrytu

srecenzje.blox.pl/html
    • Gość: brok Re: Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.multimo.pl 24.04.11, 13:16
      Ja właśnie za 3 tygodnie lecę do Madrytu :-)
      • Gość: Benek Re: Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 07:14
        Zazdroszczę. Ja nie mogę się doczekać kolejnej wizyty.
    • cloclo80 Valencia en Fallas 24.04.11, 14:48
      Posłuchajcie, przeczytajcie, co ja się będę produkował...

www.youtube.com/watch?v=dqj1EsgCWTs
      • Gość: cono Madrid sux IP: *.117.216.87.dynamic.jazztel.es 24.04.11, 15:06
        Nie podoba mi sie. Polecam za to Lizbone. No i nic nie przebije Rzymu.
    • Gość: TTL Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.olsztyn.mm.pl 26.04.11, 05:39
      Madryt, moje marzenie wciąż do spełnienie. Wiele się nasłuchałem, wiele widziałem... piękne.
      Zapraszam do obejrzenie zdjęć z innych miast, np. Mediolanu.
    • Gość: werk Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 22:21
      Byłam wiele razy w Madrycie i zamierzam tam wracać. Na przedstawiony program potrzeba tygodnia, żeby poczuć w ogóle klimat miasta. 3 muzea w 2 godziny to jakaś kpina. Miłośnik sztuki może spędzić w samym Prado albo Reina Sofia pół dnia i będzie to za mało.
    • starypryk79 Dwie uwagi 11.05.11, 16:09
      Pewnie jesteś już głodny. Zrób sobie przerwę i zbierz siły na dalszą wycieczkę w typowo hiszpańskiej restauracji. W Sobrino de Botína (17 Cuchilleros Street, 30-40, www.botin.es), która reklamuje się jako najstarsza restauracja na świecie zjesz m.in. pyszne pieczone prosie.

Pewnie zjesz, ale o godz. 16.00 (a z taką jest ta notka) możesz się mocno zdziwić. To raz.
      Dwa - na zwiedzanie muzeów autor notki rezerwuje niedzielę. Nie wiem, jak sprawa wygląda akurat w Madrycie, ale z doświadczenia wiem, że w krajach takich jak Hiszpania, czy Włochy wiele muzeów jest w niedziele (oraz w poniedziałki) nieczynnych. Więc lepiej to wcześniej sprawdzić.

A poza tym - całkiem udany materiał. Mnie zachęcił ;-)
    • Gość: cowmadrycie Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.141.43.193.dyn.user.ono.com 14.06.11, 10:03
      Co do zwiedzania muzeów w Madrycie, to w niedzielę są otwarte i to często za darmo, a także i w poniedziałek niektóre można zobaczyć, ja M. Współczesne Reina Sofia i to też wieczorem GRATIS, także Pałac Królewski jest otwarty w poniedziałek, ale ogólnie w poniedziałek są muzea pozamykane. O darmowych wejściach do muzeów na stronie: madryt.co/

link bezpośredni

madryt.co/info/muzeagratis.html
      Pozdrawiam,
      coWmadrycie
    • Gość: cowmadrycie Madryt - Muzea GRATIS IP: *.141.43.193.dyn.user.ono.com 14.06.11, 10:07
      Co do zwiedzania muzeów w Madrycie, to w niedzielę są otwarte i to często za darmo, a także i w poniedziałek niektóre można zobaczyć, ja M. Współczesne Reina Sofia, gdzie jest obraz Guernica Picassa i to też wieczorem GRATIS, także Pałac Królewski jest otwarty w poniedziałek, ale ogólnie w poniedziałek są muzea pozamykane. O darmowych wejściach do muzeów na stronie: madryt.co/

link bezpośredni

madryt.co/info/muzeagratis.htmlPozdrawiam,
      coWmadrycie
    • Gość: Hiszpania w Polsce Re: Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 10:56
      Week end w Madrycie to świetny pomysł. Oto trochę zdjęć z Madrytu. Do Madrytu zawsze warto polecić;))) Zapraszamy.
    • Gość: Hanczeska Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.red.145.225.212.user.ptvtelecom.com 11.06.13, 21:43
      Zapraszam na mojego bloga o Hiszpanii!

Dziś zamieściłam pierwszego posta o Madrycie :) Na pewno będą kolejne!

hanczeska.blogspot.com.es/2013/06/madryt-w-trzy-dni.html
    • grzegorz.pekala Re: Hiszpania. Madryt w dwa dni 12.06.13, 09:45
      Byłem w Madrycie na jedną noc. Zobaczyłem w ciągu dnia całe centrum. Osobiście wolę Barcelonę i Walencję, ale w końcu może nie poznałem duszy Madrytu ;)

Polecam nocleg poza centrum, np. przy lotnisku w Barajas. Jest taniej, a dojedzie się do centrum bez problemu metrem. W przypadku porannego lotu mamy możliwość wyspania się dłużej niż w przypadku wyboru hotelu w centrum.

www.yougo.pl/przewodnik/55/madryt
    • Gość: gg Re: Hiszpania. Madryt w dwa dni IP: *.Red-83-41-7.dynamicIP.rima-tde.net 12.06.13, 22:34
      zamiast Madrytu na dwa dni, polecam TOLEDO....ZDECYDOWANIE ładniejsze
    • mariusz_wrona Galeria zdjęć 02.12.13, 21:11
      Zapraszam do swojej galerii zdjęć wykonanych w Madrycie:
      picasaweb.google.com/104892503646986346655/Spain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka