Dodaj do ulubionych

kto poleci przewodnik po Barcelonie

IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 20:32
Witajcie, szukam dobrego przewodnika na iphone po Barcelonie. Czy ktoś ma jakąś wiedzę w tym zakresie. W app store jest sporo płatnych, ale chyba wszystkie po angielsku.
Z góry dziękuję za jakieś info
Betka
Obserwuj wątek
    • c_x_v Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie 24.08.11, 07:56
      A nie lepiej zwykły książkowy? Przynajmniej nie będzie nęcił tamtejszych złodziei ;)
      • dociekliwy_0 Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie 24.08.11, 15:46
        > A nie lepiej zwykły książkowy? Przynajmniej nie będzie nęcił tamtejszych złodzi
        > ei ;)

czy aby nie przesadzasz?
        Mieszkałem i pracowałem w tym mieście ponad rok, kradną tak jak wszędzie i nie wszczynałbym paniki....

W międzyczasie zwiedziłem i mieszkałem w wielu miejscach, tam gdzie mnie okradli to był rodzimy Kraków, więc dalki byłbym od uogólnień
    • Gość: Franczeska Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie IP: *.rev.snt.net.pl 24.08.11, 09:58
      Juz polecam: AppToGo!! - Berlitz -
      sprawdzony, fajny, przejrzysty, dobrze zrobiony. Świetnie opracowana trasy i punkty do zwiedzania z opisami - no wszystko pod ręką. Do tego rozmowki w hiszpanskim - takie najbardziej podstawowe - spisy klubów, knajp i wszystkiego, co nazywa się "rozrywka" ;))) - ale na wieczór, jak znalazł.
      AppToGo - Berlitza - jest w Appstorze. Ściagaj smiało. Widziałam, że maja tez inne kraje, no ale nie potzrebowałam
      Powodzenia i miłego odpoczynku.
      • Gość: gacek Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie IP: *.rev.snt.net.pl 24.08.11, 18:33
        niom ja też ściągnąłem to apptogo, fajowe foty mają, ale dlaczego to się nie nazywa po prostu przewodnik. Chociaż abstrahując od tytułu appsik spoko. Ciekawe tylko jak sie na miejscu sprawdzi. kto chętny są tutaj itunes.apple.com/us/app/apptogo-barcelona/id453233185?mt=8
        • Gość: Betka Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie/ apptogo IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 20:16
          Dzięki ściągnęłam to apptogo Barcelona. układałeś własne trasy? Dobrze to działa?
        • mikolaj_008 Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie 08.12.11, 12:35
          Najlepszy to pewnie Lonely Planet, tylko nie wiem, czy jest po polsku...
      • Gość: Paula Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie IP: *.static.korbank.pl 25.11.11, 10:38
        A ja polecam Moją Katalonię, wspaniali ludzie,k†órzy pokażą Ci Barcelonę jakiej nie znajdziesz w żadnym z super przewodników.
        Dzięki nim zobaczyłam PRAWDZIWĄ Barcelonę, wykorzystałam każda sekundę swojego pobytu i cieszę się ,że skorzystałam z ich usług.Serdecznie Polecam wszystkim miłośnikom Katalonii.Znajdziecie ich na www.mojakatalonia.com
    • julaaa333 Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie 26.11.11, 21:56
      moze zainteresuje Cię mój blog o Barcelonie: zbarcelony.blogspot.com
      • Gość: do barcelonas Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie IP: *.ipcom.comunitel.net 29.11.11, 18:21
        czesc podroznicy:-)
        Zajmujemy sie tez organizacja niestandardowych wycieczek po Barcelonie i okolicach.
        Jesli macie ochote odkryc barcelone nietypowa, miejsca o ktorych nie wspominaja przewodniki lub znane miejsca, ale w niestandardowy sposob - szczegoly znajdziecie na nasza strone:
        www.dobarcelonas.com
        Tam tez aktualne informacje praktyczne dotyczace pobytu w Barcelonie - warto zajrzec:)
        Oprocz tego wynajmujemy tez pokoje lub cale niezalezne mieszkanie w samym sercu Barcelony
        Kontakt: escribeagata@yahoo.es
    • kaka-dum Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie 30.11.11, 15:13
      Zawsze można skorzystać z Wikipedii :) poszukałbym też jakiegoś przewodnika w pdf, lub po prostu wcześniej przygotował sobie taki na podsatwie wiadomości znalezionych w sieci. Jeśli chodzi o Barcelonę, nie można narzekać na małą ilość dostępnych źródeł informacji :)
      ----
      last minute Hiszpania
    • Gość: Bcn Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie IP: *.135.221.87.dynamic.jazztel.es 30.11.11, 18:04
      Zerknij na: www.forum-barcelona.pl moze uda ci sie znalezc informacje jakich szukasz.
      • kaka-dum Re: kto poleci przewodnik po Barcelonie 02.12.11, 14:11
        Swoją drogą ciekawe, czy wraz z rozwojem smartphone'ów tabletów i innych nowych technologii, tradycyjne przewodniki w ogóle się utrzymają. Osobiście jakoś wolę przed planowaną podróżą przeglądać i czytać przewodnik tradycyjny. Inna sprawa, że już podczas samej podróży, korzystanie z przewodnika w telefonie jest b. wygodne i ogranicza nam bagaż.
        -----
        last minute Hiszpania
      • margaritazaw przewodnik po Barcelonie 08.06.12, 21:05
        Witam wszystkich na forum!! Jestem przewodnikiem po Barcelonie i okolicach I mam na imie Malgorzata. Mowie po hiszpansku i po polsku. Mieszkam tu na stale juz od kilkunastu lat, pracuje w turystyce tyle samo. Zwiedzanie na zamowienie dla indiwidualnych, dla malych i duzych grup!!! Moge pomoc w rezerwacji hotelu lub apartamentu, transport, etc... Ceny przystepne!! ZAPRASZAM!!
        • Gość: wanda Re: przewodnik po Barcelonie IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.14, 21:52
          Witam, Poczytałam na forum że jesteś tam w Barcelonie przewodnikiem . My to jest 6 osób oko 60- latki może my skorzystać z usług Pani ?
          • niko-65 Re: przewodnik po Barcelonie 05.03.14, 20:35
            Trzy dni temu wróciłem z Barcelony i przez dwa dni oprowadzała nas pani Margarita Zawara. Jestem bardzo zadowolony z usługi i z czystym sumieniem mogę ją polecić. Ma dużą wiedzę, mówi interesująco i dzięki niej trafialiśmy w takie miejsca gdzie sami nigdy byśmy nie dotarli. Zachęcam także do wspólnego posiłku. Dzięki niej zjedliśmy kilkudaniowy obiad z winem w dobrej restauracji za niespełna 12 euro. Nasza grupa liczyła 28 osób.
            • aseretka Re: przewodnik po Barcelonie 05.03.14, 21:18
              > Dzięki niej zjedliśmy kilkudaniowy obiad z winem w dobrej restauracji za niespełna
              > 12 euro. Nasza grupa liczyła 28 osób.
              12 euro za obiad dla 28 osób??? To chyba musiały być "jaja a`la corrida". Słyszałam o tym daniu od znajomych, którzy byli wcześniej niż my w Hiszpanii i polecili nam to danie jako bardzo tanie i smaczne. Za 5 euro najadła się cała 10 osobowa rodzina. No i podczas pobytu w Barcelonie ( a byliśmy w 8 osób) poszliśmy do tej wskazanej restauracji i zamówiliśmy to polecane danie. Po chwili kelner przyniósł nam maleńką miseczkę z niezidentyfikowaną zawartością w środku. Wszyscy "oczy w słup i po słupie", bo tak mizerną porcją nie zadowoliłaby się nawet dbająca o dietę kobieta. Wołam więc kelnera i pytam, dlaczego znajomi najedli się jedną porcją w 10 osób i jeszcze podobno nie mogli wszystkiego zjeść. A kelner mi na to:
              - Siniora... no cóż... to są jaja a`la corrida, a raz ginie byk, raz torreador.
              • niko-65 Re: przewodnik po Barcelonie 05.03.14, 22:10
                Oczywiście te 12 euro było od osoby. Jednak w hali targowej przy La Rambli widziałem w sprzedaży przysmaki o których piszesz ale chyba baranie. Czyli to coś jest jadalne ale jak wygra byk to posiłek jest mniej obfity(:
        • Gość: Marian Re: przewodnik po Barcelonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.15, 13:49
          Czy może mi Pani podpowiedziec jak zorganizować wyjazd do barcelony pod koniec marca - na 5-6 dni ?
          Pozdrawiam
          Marian
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka