Dodaj do ulubionych

majorka w maju

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 10:15
w przyszlym roku (maju) planujemy w okresie dlugiego weekendu majowego leciec na Majorke. Mam w zwiazku z tym kilka pytan do czestych bywalcow wyspy
1. Ktora czesc wyspy wybrac by bylo w miare cieplo ?
2. Gdzie sa najladniejsze piaszczyste plaze?
3. W jakim rejonie wyspy jest najwiecej atrakcji dla maluchow?
dziekuje za odp,pozdr ;)
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: majorka w maju 11.11.11, 19:29
      Byliśmy w tym roku w maju, koniec maja, powrót na początku czerwca i pogoda była słaba.
      Padało i woda była zimna. Jak będzie w przyszłym, nie wiadomo, ale ja już raczej w maju nie polecę. Kiedyś byliśmy też po 15ym czerwca i było dużo fajniej.
      • Gość: Ania Re: majorka w maju IP: 195.116.20.* 17.11.11, 10:06
        Na Teneryfie jest chyba cieplej w maju i jest to Zoo czy park rozrywki, dla dzieci ponoć super sprawa.
    • Gość: Ania Re: majorka w maju IP: 195.116.20.* 17.11.11, 10:08
      Już wiem nazywa się to LORO PARQUE i znajduje z mieście PUERTO DE LA CRUZ
      • voyager747 Re: majorka w maju 17.11.11, 20:55
        a tak, Loro Park, byliśmy tam w 2001 roku, dużo papug, pingwiny, delfiny itp.
        • 77asiula Re: majorka w maju 11.12.11, 23:17
          Moja przyjaciolka byla na Majorce poczatku czerwca 2010 i potwierdza Twoje slowa: turysci z maja byli rozczarowani pogoda.
    • Gość: goosia.. Re: majorka w maju IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.11, 13:20
      miejscaktrewartozobaczy.blogspot.com/
      • Gość: adriana328 Re: majorka w maju IP: *.pool.mediaWays.net 17.04.12, 07:55
        My takze lecimy w przyszlä niedziele , rejon Alcudia, mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze, moze sie spotkamy ;-)
      • Gość: adriana328 Re: majorka w maju IP: *.pool.mediaWays.net 17.04.12, 08:04
        Poczytalam troche o pogodzie w maju na Majorce, o tym, ze chlodniej i deszcze, mialam do wyboru polskie morze lub Majorke ;-D Ceny röwniez sä poröwnywalne Wiec o czym mowa :D
        • Gość: adriana328 Re: majorka w maju IP: *.pool.mediaWays.net 09.05.12, 15:46
          Wlasnie wröcilam z Majorki-rejon Alcudia-piekne plaze- bylam od 30 kwietnia tydzien czasu, temperatura powietrza od 24-27 stopni, raz byla burza przez dwie godz po czym znowu swiecilo slonko Pogoda idealna i do plazowania i do zwiedzania Nie böjcie sie pogody, ja zaryzykowalam-i jestem zadowolona-opalenizna pierwsza klasa
    • Gość: krzysztof Re: majorka w maju IP: *.gemini.net.pl 28.12.11, 23:04
      my byliśmy na majorce pod koniec września też z dziećmi, pogoda była ok, mieszkaliśmy niedaleko palmy w Arenal, fajna piaszczysta plaża, a byliśmy w jaskiniach smoka w Portocristo, w Zoo Natura Parc, Katmandu Park, w Aquarium, Oceanarium i ogólnie w Palmie. Nie udało nam się niestety przejechać zabytkową kolejką. Tu możesz odszukać konkretne adresy tych miejsc i ich strony www: Atrakcje na Majorce pozdr
      • Gość: kaka Re: majorka w maju IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 15:41
        My byliśmy parę 3 lata temu w maju, też na długi weekend i było chłodno i wietrznie...Teraz jedziemy w połowie czerwca, mam nadzieję że będzie miłe ciepełko bo na upałach nam nie zależy. Generalnie w maju na majorce może być różnie, ale na mega ciepło i ciepłą wodę nie ma co liczyć. Często baseny są jeszcze puste w tym okresie.
        W maju polecam Cypr, Kanary albo Egipt.
    • bogda2711 Re: majorka w maju 18.01.12, 18:41
      Maj jest przepieknym miesiacem na Majorce, jeszcze nie ma silnych upalow.
      1. najcieplejsza jest poludniowa czesc wyspy
      2. tam gdzie woda jest szmaragdowa i kilometrowe plaze(Es Trenc), to nie ma hoteli, chyba, ze wynajac
      na wlasna reke, ale moge polecic Santa Ponsa, Paguera, 20 km od Palmy, duzo autobusow,
      ladne plaze
      3. Dla maluchow: Delfinarium w Portals Nous, niedaleko od Palmy i Aquacity okolo 10km na wschod od Palmy. Playa de pPalma tez ma ladne plaze i deptaki, ale tam jest duzo mlodych i halasliwych turystow w wiekszosci Niemcow.
      Co do hoteli to nie moge podac informacji, bo nie korzystam z nich, ja tu mieszkam na tej rajskiej wyspie i polecam wynajac samochod i pojezdzic.-
      Udanego urlopu
      • Gość: malwina Re: majorka w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 14:13
        Witam serdecznie, widzę,że mieszka Pani na Majorce mam do Pani kilka pytań gdyby zechciala Pani odpowiedziec na nie na moj prywatny mail byłabym wdzięczna. Glównie chodzi mi o pogodę w maju, wybieram sie 18 maja i troche martwie się pogodą. Czytałam na forum,że w zeszłym roku było zimno i padał deszcz w tym terminie, nie liczę na upały bo jadę z dzieckiem. Czy to jest czas, w którym mozna się wykapać w basenie i poleżeć na leżaku nie marznąć? Mamy hotel w południowo-wschodniej części wyspy w mieście Sa Coma. Bedę wdzięczna za informację. Pozdrawiam Malwina malwina103@wp.pl
        • Gość: ale Re: pogoda ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 16:13
          ludzie, uparliście się na wypytywanie o pogodę i przewidywanie pogody a to wróżenie z fusów. Czy wiadomo jaka będzie pogoda w maju w Polsce ? Klimat się zmienia, pogoda nie stabilna, zawsze to wielka niewiadoma.Pogodę można śledzić w necie ,tylko trzeba poszukać.Pytanie o temp. powietrza, wody w morzu i basenie to dziecinada.Ktoś napisze, że w zeszłym roku było pięknie, ktoś zasugeruje się i akurat będzie chłodno czy deszczowo i co ? Rozczarowanie ? Pretensje ? Do kogo ?
          • annastrupinska Re: pogoda ? 27.02.12, 15:16
            Pytanie do osób ,które mieszkaja na wyspie.W maju bede na Majorce i z tego co wyczytałam w 2 sobote maja ma byc Festa de Nostra Senyora de la Victoria .Czy podalibyscie jakies szczególy dot. tej imprezy ,prosze.
    • bonita9 Re: majorka w maju 01.03.12, 23:24
      Najładniejsze plaże są na wschodniej części wyspy. Mogę polecić przepiękną miejscowość Cala Millor. Informacje o tej miejscowości możesz znależć na polskiej strone: www.cala-millor.eu/pl Co do pogody, możesz ją śledzić na bieżąco rónież na tej samej stronie : www.cala-millor.eu/pl/webcam/calabona2
      A gdybyś szukała noclegów to mogę polecić naprawdę nie drogie: www.kwatery-majorka.pl
      Prosze :)
    • Gość: grzes_29 Re: majorka w maju IP: 178.73.48.* 14.03.12, 18:48
      moim zdaniem w takim terminie należy polecieć w miarę w najbardziej znane miejsce... ceny są zawsze najniższe bo tam największa konkurencja a standard najwyższy.... sprawdź ofertę tą... travelsenior.net oni zawsze mają supraśne ceny szczególnie przed i po sezonie, trzy razy lepsze niż niejeden moloch...
      pozdrawima
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka