Dodaj do ulubionych

autobus z lotniska w Gironie do Barcelony

IP: 195.158.247.* 13.01.12, 08:31
planujemy wypad w weekend majowy do Barcelony, lecimy Ryanairem z Rzeszowa

samolot przylatuje planowo do Girony o 23.45, czy jest po północy polaczenie autobusowe z Barceloną? w internecie podają, że ostatni autobus odjeżdza równo o północy (15 minut to za mało czasu na odbiór bagażu i dobiegnięcie do przystanku), ale gdzie indziej piszą, ża busy dostosowane są do przylatujących samolotów

wynajęcie hotelu w Girionie na kilka godzin spania jest ja dla mnie bez sensu

będę wdzięczny za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: żeszuw Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 08:56
      wyszukiwarkę zasypało na biało czy coś...
      • Gość: gtw Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: 195.158.247.* 13.01.12, 11:47
        wyszukiwarki użyłem, chodziło mi o konkretne doświadczenia osób, które ladowaly w Gironie o tak późnej godzinie

czy kiosk z biletami jest jeszcze czynny o tej porze?
        • Gość: af- kiosk jest czynny dla pasażerów wszystkich lotów IP: *.184.16.180.dyn.user.ono.com 13.01.12, 20:36
          Kiedys pisałem że dowóz pasażerów jest racją bytu tych kursów autokarów.

pozdr
          A
        • Gość: KRYSIA Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 08:18
          Bilet zawsze możesz kupić na stronie eloty.pl, zawsze są dostępne online , wiele promocji, zniżek,rabatów.Dostęp do oferty niemal wszystkich linii lotniczych bez konieczności porównywania ofert w wielu miejscach i natychmiastowa sprzedaż biletów lotniczych z wykorzystaniem najnowszej technologii
    • Gość: Aroz Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.12, 12:23
      www.barcelonanord.com/eng/horarios/pantalla2_se.asp?origen_ida=Girona-Aeroport&destino_ida=Barcelona&SL=L&poblacion=Girona-Aeroport&cuentaLink=1
      odjazd 00:15
      • calaviolina Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony 16.04.12, 22:43
        też ląduję o tej samej porze i byłabym wdzięczna za podpowiedz, czy w ciągu 20 minut się zdąży na autobus, czy lepiej przenocować w Gironie, zwiedzić miasto i potem ruszyć w trasę
        • Gość: BM Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 22:40
          witam,
          ja byłam w Gironie 0 23.45 zaś z Barcelony El Prat miałam odlot 0 21 następnego dnia. Myślałam o autobusie, zwłaszcza że miałam dużo czasu. Ale przy odprawie Ryanaira wyskoczyła mi oferta Hertza za ok. 240 zł, skusiłam się i nie żałuję. 4 osoby autobusem po 12 Euro + wycieczka po Barcelonie + przyjazd z miasta na lotnisko - na pewno wyszłoby drożej. Na korzyść Hertza zaliczę jeszcze to, że przy rezerwacji pomyliłam datę i zarezerwowałam sobie auto (najtańsze) na dzień później ale nie był to żaden problem dostaliśmy lepsze, większe i bez jakiejkolwiek dopłaty. Z powrotem w ogóle się nie zastanawiałam miałam tylko 5 godzin do dyspozycji, a zdążyliśmy jeszcze pojechać do Girony.
          Dodam jeszcze, że pytałam o cenę taksówki z jednego lotniska na drugie to nie była niższa od 160 E
          • Gość: lukaszk Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.interkar.pl 15.08.13, 18:37
            Witam,
            wczoraj wlasnie wrocilem z tygodniowej wycieczki po costa brava. Nocowalem w calella i ladowanie mialem w gironie. Jesli chodzi o transport to polecam zamowić ze strony Ryan air. Mają podpisane umowy z przewoznikami głównie czerwone busy PUJOL. Przy rezerwacji nalezy podac miejsce pobytu tj. nazwe hotelu.
            Teraz uwaga: zarezerwowałem bilety i podalem lokalizacje hotelu ale tydzien pozniej musialem z przyczyn wyzszych zmienic hotel na inny i tym samym zmienic cel podrozy busa. Potwierdzenie zmiany otrzymalem nastepnego dnia ale jak dolecialem na miejsce okazalo sie ze kierowca ma stary adres wiec musialem mu wytlumaczyc ze musi mnie zawiezc pod inny adres. Gorzej bylo na powrót gdyż musialem zadzwonic bezposrednio do biura gdyz przytomnie stwierdzilem ze skoro w jedna strone kierowaca mial stary adres to nalezy sie upwenic co do adresu pick-up na lotnisko. transfer kosztowal 25€ w 2strony i mysle ze cena jest rozsadna.
            w razie pytan piszcie.
            • Gość: ed Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.13, 15:16
              czyli korzystałeś z shuttledirect.com , który to już niejednemu wczasowiczowi życie ułatwił .
              Propagowany na forum ;)
            • misiek991 Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony 23.08.13, 09:48
              sprawdzalem roznice miedzy oferta ryana a shuttledirect, w moim przypadku wyszlo ok. 10% na korzysc shuttla, ale przy dwudziestukilku eurach, to raptem 2 piwa roznicy, czyli do wyboruikoloru, hehe. I w shuttle trzeba placic karta kredytowa a w ryanie mozna zwykla bankomatowa.
              • Gość: on Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.13, 19:19
                widocznie za dużo tych piw wypijasz bo piszesz duperele i odgrzewasz wątki - ryanair oferuje to samo co shuttledirect.To na ich stronę przekierowuje :(
            • Gość: halina Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.13, 21:59
              witam czy rezerwacji należy dokonać online na stronie rayanaira?
              lecę do barcelony 09.10. płaci się przy rezerwacji czy na miejscu? transport jest do hotelu czy na przystanek w pobliżu hotelu? bardzo proszę o informacię na adres n.halina@interia.pl pozdrawiam
              • misiek991 Re: autobus z lotniska w Gironie do Barcelony 30.09.13, 15:02
                placi sie przy rezerwacji, dowoza z reguly pod sam hotel, co do kosztow, to ponownie potwierdzam, ze zakup transferu przez strone ryanaira jest ciut drozsze niz bezposrednio przez www.shuttledirect.com. jechalem 10-go z Girony do Blanes, przez ryanair wyszlo 12,50, przez shuttle bylo 10,98, z jeden bilet w jedna strone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka