Dodaj do ulubionych

Barcelona - nocny odjazd

21.03.12, 08:50
Znów liczę na waszą pomoc, bo wyszukiwarka niewiele mi pomogła... Przepraszam, jeśli dubluję wątek, ale naprawdę nic nie mogę znależć.

Przylatuję na lotnisko w Gironie i tu raczej juz zdobyłam info jak się dostać.
Problem z odjazdem z Barcelony. Odlatuję z lotniska El Prat Ryanairem o 6.20 rano. Oznacza to, że chcąc być trochę wczesniej na lotnisku (szczególnie, że będę tam pierwszy raz), muszę wyjechać w środku nocy. No i właśnie...jak się tam dostać? Najlepiej z Pl. Espanya, bo mamy naclegi na Poble Sec. Coś tam wyszukałam, że jest autobus nocny N17, ale w jakich godzinach i skąd? Czy wchodzi w gre kolejka lub aerobus?
A może w ogóle jechać wieczorem i noc spędzić na lotnisku?

Wszędzie są informacje, jak się wydostać z lotniska, ale jak tam dojechać, już nie :)
Obserwuj wątek
    • sanyu Re: Barcelona - nocny odjazd 21.03.12, 10:36
      Tez wracalam z BCN o tej porze :) pojechalismy na lotnisko taksowka. Aerobus wtedy jeszcze chyba nie jezdzi. Nie ma sensu siedziec nocą na lotnisku :P
      • jovikaa Re: Barcelona - nocny odjazd 21.03.12, 12:23
        Rzeczywiście , nie pomyślałam o taksówce. A umówiliście ją poprzedniego dnia? Czy tak po prostu taksówki stoją sobie nocą i czekają ? :))))
        • sanyu Re: Barcelona - nocny odjazd 21.03.12, 14:46
          Zadzwonilismy po tax jakies pol godziny wczesniej. Wtedy strasznie lało, ale nie było żadnych problemów z taksówkami czy dojazdem na lotnisko.
      • Gość: Tonto Re: Barcelona - nocny odjazd IP: *.181.61.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 10:31
        Aerobus z Pl. Catalunya na El Prat odjeżdża o 5:30 i dojeżdża na T2 w ok. 35 min.

www.aerobusbcn.com/index.php/en/timetables.html
    • Gość: pi Re: Barcelona - nocny odjazd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.12, 14:31
      Linie nocne jeżdżą do 4 - ej co 20 - 60 min.i krzyżują się na Pl. Catalunia. Nie wiem, czy jeżdżą na lotnisko.Pociąg na lotnisko też z placu od 6-ej, więc odpada.Autobus na lotnisko też od 6-ej więc też odpada.
      Pozostaje albo zarezerwować przez shuttledirect.com bus (odbierają z adresu ) albo jechać jednym z ostatnich autobusem ( jedzie do 1-ej) albo pociągiem (kończą o 23 .45)i te kilka godz.spędzić na lotnisku. Zatem lepiej powroty z Barcelony realizować Wizzair-em, bo latają wieczorem.Życzę udanego pobytu i bezproblemowego powrotu ;)
    • Gość: af-bcn nitBus N17 jesli transp. publicznym IP: *.play-internet.pl 21.03.12, 21:27
      o N17 zobacz na tmb.cat i emt-amb
      ma przystanek przy Pl. Espanya (Arenas)
      jedzie ponad 40 minut
      fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=36&t=986&start=10
      pozdr
      • jovikaa Re: nitBus N17 jesli transp. publicznym 22.03.12, 12:45
        Dzięki wielkie :)
    • Gość: pierwszy_raz Re: Barcelona - nocny odjazd IP: *.8.199.109.static.rdi.pl 08.04.13, 14:38
      mam bardzo podobny problem. czy może ktoś przerobił nocną trasę:
      BCN Estacio del Nord wyjazd liniami Barcelona Bus o godz. 3:45 do Girony APT. zakładam, że w Gironie jestem około 5:00 a wylot do Wrocka mam o 6:30 !
      czy możliwe jest aby zdążyć w 1,5 h od przyjazdu autobusu, dojść do hali odpraw i zdążyć na samolot?
      • Gość: wegewa Re: Barcelona - nocny odjazd IP: 62.29.172.* 02.05.13, 10:09
        Witam,
        I jak sie udało dojechać na lotnisko na 6?
        SSama jestem ciekawa bo też mam wylot o 6 rano w niedzielę i zastanawiam się jak dotrzeć :)
        • Gość: Gość: pierwszy_raz Re: Barcelona - nocny odjazd IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 19:55
          udało się bez problemu! połączenie testowałem w niedzielę 28 kwietnia, mieliśmy jeszcze czas na spokojną kawkę i ciastko. Hiszpanie pozytywnie zaskoczyli sprawnym transportem publicznym w bcn i okolicy.
    • Gość: Tonto Re: Barcelona - nocny odjazd IP: *.181.61.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 10:25
      Ryan wylatuje z T2, a tam dojeżdża N16 z Plaça Catalunya za jedyne €2. Można tez jechać Aerobusem za €5,90 (mira: A2 jedzie na T2, a A1 jedzie na T1).

Ze stacji Passeig de Gràcia kolej RENFE Rodalies jedzie na T2 jedynie w 22min!

• grzegorz.pekala Re: Barcelona - nocny odjazd 07.06.13, 14:00
        Dorzucę - abstrahując od porannej godziny (nie wiem, o której jedzie pierwszy pociąg), że RENFE jest też najtańsze: jeśli zamierza się podróżować metrem po Barcelonie, warto kupić karnet T-10 i na nim można też podjechać na El Prat. Jednostkowy przejazd wychodzi wtedy najkorzystniej - coś ponad euro.

---
        www.yougo.pl/porady-turystyczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka