Dodaj do ulubionych

Costa Daurada - dojazd do Barcelony

IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.12, 10:15
Mam pytanie, czy z Costa Daurada (Tarragona, Salou) kursuje kolejka do Barcelony, na takiej samej zasadzie jak z różnych miejscowości na Costa Maresme? A jeśli tak, to jak długo trwa przejazd i ile kosztuje bilet?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalafior Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.Red-83-61-111.dynamicIP.rima-tde.net 22.04.12, 11:24
      Na tej stronie:
      www.renfe.com/viajeros/index.html
      znajdziesz połączenia kolejowe.
      Tarragona - Barcelona - 1:20h, 14 Euro.

"na takiej samej zasadzie jak z różnych miejscowości na Costa Maresme?"
      A na jakiej zasadzie kursuje tam kolejka?
      • Gość: gamba Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.12, 15:44
        Np. na takiej, że można dojechać szybko. bezpośrednio z miasta do miasta, bez przesiadek, bez dojeżdżania autobusem lub taksówką do stacji kolejki.

Dzięki za podpowiedź. Już wyczytałam, ze jak się uprę, to i do Saragossy dojadę.:)
    • Gość: oli Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.12, 13:59
      ciągnęło mnie także w te strony do czasu, gdy poczytałam w przewodniku, że okolice Tarragony są baaardzo nie ciekawe.Jak już to Cambrilis za Salou, które będąc blisko Tarragony nie cieszy się sympatią turystów.
      • Gość: gamba Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.12, 15:45
        Czemu nieciekawe? Że typowa imprezownia turystyczna, tak?
        • Gość: oli Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.12, 13:30
          nie, okolice Tarragony i przyległego Salou ( który z tej okazji nie cieszy sie popularnością ) to teren przemysłowy ;( Jednak nie zrażam Cię, kieruj się własnym wyczuciem ;)
          • Gość: gambas Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 19:11
            Nie zrażam się, tym bardziej, że uparłam się na ten rejon.:)
            • Gość: kocik29 Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.12, 19:51
              Ja znowu polecam te rejony jadę tam już trzeci raz i jestem zawsze tak samo zachwycona a przemysłu jakoś nie zauważyłam a mam za to piękną i ogromną plażę a jadę do Calafell:)
              • Gość: korolowa0 Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 19:01
                A gdzie się zatrzymujecie? jakieś polecone hoteliki/kwatery?
          • niebieskie.oko Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony 07.05.12, 19:51
            przemyslownia???? i ktory kto przewodnik nie poleca tych regionow??? Znasz jakiejs malownicze miejsca wookol duzych miast i lotnisk???? Gdzies przeciez Ci ludzie tam mieszkajacy musza zarabiac na chleb, za to w nadmorskich miejscowosciach wszystko jest dla turystow a nawet w Tarragonie nie widac kominow i przemyslu... Natomiast tak zgodze sie, ze Salou i okolice wypchane turystami z wysp i bogatych Rosjan, bo akurat tamtejsze biura podrozy polecaja tamte miejsce za najbardziej naj, hiper i w ogole. A nie polecallyby ich, gdyby byly tam tereny, jak mowisz, przemyslowe...
            • Gość: kocik29 Re: Costa Daurada - dojazd do Barcelony IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.12, 12:27
              Ja zawsze wybieram Calafell super szeroka plaża,deptak z mnóstwem kawiarenek.Wykupujemy apartamenty za dwa tygodnie płacimy 2800zl tylko jedzenie sami ale ceny w sklepach nie są wysokie i dwa razy w tygodniu jest targ.Naprawdę Polecam...i muszę stwierdzić że bardzo mało polaków tam jest:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka