Dodaj do ulubionych

Majówka w Barcelonie - relacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 07:55
Już za kilka chwil zaczynamy naszą majówkę. Tym razem w Barcelonie. Choć pewnie pogoda w Polsce jest znacznie lepsza niż prognozy wskazujące na stolicę Katalonii, to i tak nic nie zmienia. Jedziemy… A relacja (mam nadzieję live) oczywiście na naszym blogu blog.prywatny.eu
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalafior Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.Red-88-9-94.dynamicIP.rima-tde.net 30.04.12, 10:05
      Pogoda..... ten tego... w tym roku taka... sam zobaczysz ;D
      Bawcie się dobrze. Będę podczytywać.
      • Gość: korolowa0 Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 14:16
        Fajnie opisane, bardzo przydatne.. byłam w Barcelonie jakiś czas temu i mało co pamiętam, a właśnie zakupiłam bilet 25.08-06.09. Na spokojnie zwiedzanie i plażowanie..i właśnie ad tego plażowania mam pytanie, może ktoś podpowie jakie fajne, mało zatłoczone plaże można znaleźć w pobliżu Barcelony?
    • Gość: calaviolina Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.gdynia.mm.pl 06.05.12, 18:39
      27.05 też ruszam do BC.Twój blog jest bardzo ciekawy i przydatny; apartamenty niestety drogie i już zajęte. Mogłabyś podać jakieś namiary na knajpki w których jadaliście, bo ja mam zawsze z tym kłopot i źle trafię. Jak byliśmy poprzednio to chcieliśmy pójść na fajną kolację w Barcelonecie, a ponieważ był październik to weszliśmy do jedynej otwartej w okolicy i totalna poraźka, zapłaciliśmy słono za okropne jedzenie.
      • Gość: turysta Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 22:17
        Dzięki za pochlebne opinie o blogu. To zawsze motywuje do cięższej pracy. Jeżeli chodzi o knajpki, to Bareloneta jest chyba najdroższa. Już w Barri Gotic jest zdecydowanie taniej. Szczerze powiedziawszy nazw nie pamiętam. Ale jest ich tam naprawdę sporo. Im dalej od Barcelonety i La Rambli tym taniej. Nawet w okolicach katedry. Warunek jest jeden, nie jadać przy głównych ulicach ;)

BTW Bloga piszę ja (czyli mąż), a żona tylko zwiedza ;)
        -------------------------------------------
        blog.prywatny.eu
    • Gość: Kalafior Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.Red-83-57-3.dynamicIP.rima-tde.net 06.05.12, 19:52
      Uśmiałam się z pochodu pierwszego maja.
      Manifestacje, jak to w kryzysie ;)
      • Gość: turysta Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 22:18
        Pochód to też swego rodzaju manifestacja ;)
        • niebieskie.oko Re: Majówka w Barcelonie - relacja 07.05.12, 19:17
          Bardzo fajny blog - motywuje do dalszego prowadzenia. Wzruszylam sie jak zobaczylam to samo ujecie klasztoru z Montserrat co moje, zrobione we wrzesniu zeszlego roku. Bardzo milo wspominam ten dzien w Montserrat. Czy staneliscie z podniesionymi ramionami w magicznym kregu przed weijsciem do kosciola? Za to usmialam sie, jak odpusciliscie sobie wejscie do Sagdrada Familia i La Pedrera za pierwszym razem. Znam te kolejki, niestety, i ceny, troche uwazam przesadzone z calym szacunkiem do sztuki Gaudiego. Moj maz, nie wytrzymal i zapytal przed kasa w La Pedrera: Czy sa w Barcelonie jakiejs tansze muzea? Tez nam sie nie udalo wejsc do Katedry i spokojnie jej zwiedzic... Natomiast Kosciol Santa Maria del Mer po poludniu spokojny i cichy i moglam sie nim delektowac do woli. Przypominiala mi sie ksiazka o katedrze w Barcelonie.. Pozdrawiam i dzieki za fajny blog.
          • Gość: turysta Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 20:23
            Dzięki za miłe słowa. Będziemy prowadzić bloga z jeszcze większym zapałem :)
          • motylanoga71 Re: Majówka w Barcelonie - relacja 08.05.12, 13:50
            la Pedrera o ile sie nie myle utrzymuje sie wylacznie z biletow. Nie ma dotacji panstwowych.
    • Gość: pio_o Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: 77.210.79.* 21.04.13, 14:42
      Mam mieszkania i pokoje do wynajecia w centrum barcelony, blisko plazy (7min), portu (2min), wiekszosc atrakcji miasta, przystępne ceny, świeże pościele i ręczniki, internet, wyposażona kuchnia, łazienka, także propozycje z tarasem; naprawdę przystępne ceny, sprawdzone i polecane: orianskipiotr@gmail.com

mam jeszcze wolne terminy na majówkę i wakacje. Zapraszam i pozdrawiam!
      Piotr
      • ryb-cia16 Re: Majówka w Barcelonie - relacja 21.04.13, 22:13
        Świetny blog. My na majowke tez do Barcelony.

• ryb-cia16 Re: Majówka w Barcelonie - relacja 21.04.13, 22:48
      Jeżeli mogę to mam kilka pytań:
      1) czy na lotnisku autobusy dowozace do Placa de Catalunya sa jakoś specjalnie oznaczone? Czy bilet można kupić u kierowcy czy sa specjalne automaty?
      2) czy idąc parkiem De La Ciutadella dojdzie sie do zoo? Jedziemy z dziećmi więc chcą pójść zobaczyć.
      Dzięki.
      • miriam_73 Re: Majówka w Barcelonie - relacja 22.04.13, 13:39
        Jeśli pytasz o Aerobus to TAK - są oznaczone (całe oklejone w logo) i mają wydzielony "peronik" przy wyjściu z lotniska (z hali trzeba się kierować znakami do środków transportu), bilet kupuje się u kierowcy.

Tak, jak najbardziej, ZOO jest częścią całego obszaru, położonym najbliżej w stronę morza, główną aleją od Łuku można dojść do końca aż do bramek ZOO - tutaj dobrze to widać:
        maps.google.pl/maps?hl=pl&ie=UTF-8&q=zoo+barcelona&fb=1&gl=pl&hq=zoo+barcelona&hnear=zoo+barcelona&cid=0,0,8964350759165729561&ei=piB1UdqGGqiL4ATgp4CACw&sqi=2&ved=0CKsBEPwSMAA
        Ja wchodziłam od strony Passeig Picasso/ Carrer Destillers (od metra Sants) - w lewo Park, w prawo ZOO, brama wspólna :)
        Uwaga: jeśli przewidywalibyście wejście do delfinarium, to sprawdźcie wcześniej godziny pokazów i nastawcie się na to, że minimum 45 min przed pokazem trzeba się będzie ustawić w kolejkę do tego, żeby się dostać do środka (wejście do delfinarium znajduje się koło pomnika Damy z Parasolką, bilet do ZOO uwzględnia delfinarium).
        • Gość: Tonto Re: Majówka w Barcelonie - relacja IP: *.181.61.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 10:12
          Autobusem miejskim 46 z T2 (nocny N16) jedzie się za jedyne €2, a jeśli się kupi bilet na 10 przejazdów T10 za circa €10 to koszt wyniesie mniej niż €1!

Bus 46 kursuje z El Prat-T2 do Plaça Espanya
          Bus N16 kursuje z El Prat-T2 do Plaça Catalunya

Nawet kolej RENFE Rodalies z T2 jest o połowę tańsza niż ten Aerobus i jedzie się jedynie 22min. do Sants oraz 27min. do Passeig de Gràcia!

www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka