Dodaj do ulubionych

strona homelidays.com.uk

IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.12, 15:53
Witam
Pierwszy raz w życiu jadę z rodziną do Barcelony. Do tej pory podróżując ( a nie było tego dużo) w szukaniu hotelu korzystałam z booking.com. Dzieki temu forum przeglądam oferty ze strony homelidays. jadę w sierpniu (późno na szukanie noclegu)
Czy ta strona jest wiarygodna? czy komuś zdarzyła się jakaś nieprzyjemna niespodzianka?
ceny są tam fajne wiec chętnie bym skorzystała z którejś oferty, czy na coś szczególnie trzeba uważać?
dziękuje z góry za informację
Obserwuj wątek
    • Gość: Lech Re: strona homelidays.com.uk IP: *.54.17.114.static.telsat.wroc.pl 29.07.12, 19:07
      Podbijam temat, również chetnie się czegoś dowiem na tem tego portalu.
      • Gość: nina104 Re: strona homelidays.com.uk IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.12, 14:42
        Korzystam z tej stronki od kilku lat (10 razy). Jest godna polecenia, ale należy zwrócić uwagę na kilka spraw- wynajmujący powinien mieć opinie(najczęściej szukam na 5), nie godzić się na zbyt wysoką zaliczkę - np 50 %, powinno to byś 20-30 % max, nigdy nie decyduję się na wynajem jeśli ktoś chce ode mnie depozyt, a jego odbiór ma nastąpić dopiero po powrocie do kraju. Pewnie, że zdarza się , że płacę depozyt, ale zwrot przy opuszczaniu mieszkania. Nigdy nie zawiodłam się, polecam! Jesli macie pytania chętnie odpowiem.
        • Gość: julian2102 Re: strona homelidays.com.uk IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 18:38
          dziękii wielkie za odpowiedź. znalazłam apartament w niezłej cenie, ale nie ma żadnych opinii, bo ogłoszenie nowe, z 31. lipca. br. Ale kontakt z właścicielem niezły, depozyt 200 euro zwracany prz yodbiorze, przedpłaty mniej niż30 %, kasę chce do ręki. Ale nie ma opinii...
          chyba zaryzykuję..... choć lękliwe :)
          • Gość: marcinoit Re: strona homelidays.com.uk IP: *.39.157.230.dyn.user.ono.com 12.08.12, 22:49
            czasem ten sam aparament jest proponowany na kilku portalach dla zwiekszenia prawdopodobienstwa znalezienia najemcy. poszukaj moze w necie , moze beda opinie. w jakim jezyku mowi wlasciciel?
            • Gość: julian2102 Re: strona homelidays.com.uk IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 22:54
              bardzo dobry angielski.
              nawet jestem skłonna zabukować bez opinii, ale jaką mam gwarancję, że po przesłaniu przedpłaty nikt mnie nie wykiwa
              taki bojący dudek ze mnie :)
              • Gość: julian2102 pani pisze że reszta in cash IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 23:24
                przetpłata przelewem ,a reszta kasy plus depozyt w gotówce. Tymaczasem na streonie homelidays pisza ,żeeby nie godzić się na płacenie w gotówce.....
                może jtoś miał doświadczenie w płaceniu gotówką????
                • Gość: marcinoit Re: pani pisze że reszta in cash IP: 89.107.243.* 15.08.12, 09:24
                  pytanie zasadnicze czy zaproponowano Ci podpisanie umowy? Jesli tak to powinno w niej byc ujete kto wynajmuje gdzie, za ile i jaka jest forma platnosci. Od kilku lat wynajmuje apartameny korzystajac z roznych portali min homelidays , kilka razy placilem gotowka zgodnie z ustaleniami umowy. Nie bardzo rozumiem czemu ta forma mialaby byc gorsza od placenia przelewem?? Jesli facet mowil dobrym angielskim ,prawdopodobnie jest to posrednik , choc oczywiscie niekoniecznie, Hiszpan mowiacy dobrze po angielsku to niezbyt czeste zjawisko.
                  • Gość: nina104 Re: pani pisze że reszta in cash IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.12, 19:30
                    Nie ryzykowałabym, jeśli nie ma opinii, chyba że tak jak pisze przedmówca są one na innych portalach. Nie jestem przekonana do tych, które maja tylko 1 opinię. Jeśli wynajmujacy chce depozyt to powinien być na to dokument (umowa), Do tej pory raz płaciłam depozyt (tylko) i nie wszyscy podpisują umowę na wynajem, tak co drugi.
                    • julian2102 Re: pani pisze że reszta in cash 17.08.12, 16:53
                      dziękuję za rady.
                      babka mówi świetnie po angielsku, jest bardzo miła, a ogłoszenie jest świeże i nawet nie było kiedy zebrać opinii. (przeszukałam inne portale, była na jednym ale też bez opinii)
                      Zaproponowałam jej podpisanie pokwitowania lub umowy, bez tego nie przeleję przedpłaty na jej konto. Resztę kasy chce do ręki, w mailu napisała , że jest to jedyna forma płatności. jak na razie nie odpisała.... dziwne
                      co do depozytów, to nie znalazłam oferty bez depozytów....
    • manganna Re: strona homelidays.com.uk 03.08.12, 14:22
      Witam,
      Moja koleżanka pomieszkiwała w Toskanii korzystając z pośrednictwa tej strony. Ja akurat tez po raz pierwszy w zyciu skorzystałam z podobnej strony: homeaway.com i POLECAM!
      Mieszkałam na Majorce w przepieknym 3-kondygnacyjnym domu z kamienia -był cały do naszej dyspozycji, urządzony wygodnie, troche w orientalnym stylu. Wiem, że w miarę możliwości od tej chwili będę tak podróżować. U nas taka forma turystyki nie jest jeszcze spopularyzowana, ale naprawde na tych stronach mozna znaleźć wszelkiego rodzaju apartamenty, domki , a nawet pałacyki do wynajęcia. To jest super! Ceny sa zróznicowane, ja za ten domek w przeliczeniu płaciłam 16 euro (1dzień/1 os.)
      www.pisanki.pl
    • Gość: Bogdan1 Re: strona homelidays.com.uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 19:02
      Korzystałem z tej strony. Wynajmowałem u Anglików, Niemców. Strona, jak każda inna tego typu. Zdjęcia przedstawiały wynajmowane mieszkania, opis się zgadzał, ceny również. Nie miałem problemów z kontaktem, zapłatą za pobyt, odbiorem i zdaniem kluczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka