Dodaj do ulubionych

Costa del Sol czy Kanary

14.09.12, 09:39
Szanowni,

zamierzam zabrać żonę z dzieckiem do Hiszpanii w maju lub czerwcu 2013.
Zastanawiam się nad Costa del Sol a Kanarami.
Mały będzie mieć półtora roku.
Doradźcie, podzielcie się swoimi uwagami, opiniami. W grę wchodzi jakiś fajny kompleks, all inclusive...

Pozdrawiam.
Michał
Obserwuj wątek
    • mich.z Re: Costa del Sol czy Kanary 17.09.12, 11:14
      Nikt mi nie doradzi?
      • me-ry Re: Costa del Sol czy Kanary 17.09.12, 12:01
        Byłam tu i tu. Zdecydowanie polecam kanary. Każda wyspa ma swój urok. Najbardziej podobała mi się Teneryfa.
    • mich.z Re: Costa del Sol czy Kanary 18.09.12, 13:39
      Dzięki. Już coś ;) Jedziemy z dzieckiem czyli chyba rzeczywiście Kanary... Teneryfa czy Gran Canaria waszym zdaniem?
    • Gość: skara Re: Costa del Sol czy Kanary IP: *.Red-88-17-144.dynamicIP.rima-tde.net 18.09.12, 15:21
      Doradzałabym jednak Costa del Sol bo to znacznie bliżej a loty z małym dzieckiem nie należą do przyjemności. Przełom maja i czerwca to jeszcze przed sezonem, jest cicho i spokojnie. Tylko wybierz miejscowość niezabetonowaną - wg mnie Torremolinos jest najgorsze ze wszystkich.
      • zjawa1 Re: Costa del Sol czy Kanary 19.09.12, 00:27
        Zdecydowanie Kanary, pokochalam je tak samo, jak moje male dziecko:)
        Polecam Fuerte, poludnie wyspy. Przepiekne, krystalicznie czyste plaze, a w skalkach male, slodkie wiewioreczki-dodatkowa atrakcja dla dziecka.
    • szurkas Re: Costa del Sol czy Kanary 21.09.12, 22:24
      my tez mielismy dylemat gdzie wybrac sie z dziecmi na wakacje 2013 ? tez rozwazalismy Kanary i rozne czesci Hiszpani :) , na tym forum doradzili nam Majorke.Nasze dziecko tez akurat bedzie mialo 18m.Na Majorce urzekly nas piasczyste plaze i kolor morza.Mam nadzieje ze naszym dzieciom sie spodoba?Na Majorke lecisz ok 3-4h na Kanary 5-6h. Wszystko zalezy jak Twoje dziecko znosi podroz samolotem.
    • bah77 Re: Costa del Sol czy Kanary... 22.09.12, 17:55
      Ze względu na temperatury (w nocy, woda) w maju i w I poł. czerwca wybrałbym Kanary, np. tu:
      fotoforum.gazeta.pl/uk/Puerto%2520de%2520Mogan,bah77pl.html

bah77
    • mich.z Barcelo 24.09.12, 11:57
      Dziękuję za opinie i czekam na więcej !
      Waham się między Gran Canarią a Teneryfą. Na Fuercie wieje ponoć... Mamy małe dziecko. Czym się różnią? Gdzie lepiej spędzimy czas, gdzie są ładniejsze plaże?

Generalnie dużo ludzi poleca hotele Barcelo. Co o nich sądzicie???
      Mam do wyboru Hotel Barcelo Santiago, Varadero na Teneryfie lub Hotel Barcelo Margaritas na Gran Canarii.
      Chyba, że znacie inne z tej sieci? Lub polecacie coś innego?
      Ja lubię dobrze zjeść. Żona komfort i czystość.
      Był ktoś? Jakie macie wrażenia, opinie?
      • andy620 Re: Barcelo 24.09.12, 13:51
        Barcelo Varadero jest gorszej klasy niż Santiago jednak z Varadero jest bliżej do jedynej ładnej czarnej plaży w La Arena natomiast Santiago jest już w Los Gigantes i ma przepiękny widok na klify jest jeszcze hotel Playa La Arena ,który jest prawie przy samej plaży jest znakomity pod względem i jedzenia i czystości a wokół cisza i spokój.
        • mich.z Fuerta 29.09.12, 22:51
          Piszecie pozytywnie o Fuercie. Czy aby wiatr nie będzie nieznośny dla maleństwa? Jakie hotele są super na Fuercie?
      • m_arita Re: Barcelo 26.09.12, 16:58
        W styczniu byłam na Teneryfie w hotelu Playa La Arena,jestem zachwycona.Na You Tube są filmiki z tego hotelu obejrzyj sam.W styczniu lecę na Gran Canarię,jeśli jeszcze raz będę na Teneryfie zatrzymam się w tym hotelu.Czarna plaża bardzo blisko,przejście przez ulicę,widać ją z tarasu hotelu.Byłam gościnnie w Barcelo Varadero,do plaży znacznie dalej i hotel skromniejszy to tylko 3*
        Myślę że wybierając hotel Playa La Arena nie pożałujesz,no chyba że masz szczególne wymagania.
        Pozdrawiam
    • mich.z Re: Costa del Sol czy Kanary 24.09.12, 14:58
      Andy, czy Playa La Arena też należy do grupy Barcelo?
    • Gość: mechan Re: Costa del Sol czy Kanary IP: *.subscribers.sferia.net 24.09.12, 18:25
      Osobiście polecałbym Fuerteventurę lub Lanzarote. Na Costa del Sol nie byłem, więc się nie wypowiem, byłem za to na Costa Brava, więc zakładając, że sa podobieństwa wybrałbym mimo wszystko Kanary, ale nie Teneryfę.
      Teneryfa jest choletnie zatłoczona a plaże poza sztucznie usypanymi białymi plażami w Playa de Las Americas to porażka. Zapomnij o kąpieli 1,5 rocznego dziecka, zazwyczaj dorosłego człowieka kryje już w odległości 3-4 metrów od brzegu. Ale wyspa ma oczywiście i uroki, np piękna góra wulkaniczna Teide, bajkowy wąwóz Masca, jesli lubicie wodę, to ciekawą atrakcją może być park wodny Siam Park ze sztucznie tworzonymi falami dochodzącymi do 3 metrów wysokości. Fuerteventura, to bardzo spokojna wyspa, wieje oczywiście, ale przy temperaturach powyżej 25 stopni to zaliczyłbym to tylko na plus, za to pod względem plaż bije wszelkie znane mi miejsca na głowę.
      • andy620 Re: Costa del Sol czy Kanary 24.09.12, 19:23
        Nie Playa la Arena jest z bardzo dobrej sieci BeLive
        • mich.z Re: Costa del Sol czy Kanary 02.10.12, 23:00
          Gdzie lepiej na Fuercie: Barcelo Castillo Beach Resort czy R2 Rio Calma? A może coś zupełnie innego polecacie?

Dzięki i pozdro...
          • Gość: Joanna Re: Costa del Sol czy Kanary IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.12, 10:57
            Fuerteventura to surowe krajobrazy,mało zieleni-wyspa głównie na wypoczynek.Ja byłam na południu w czerwcu bo wtedy najmniej wieje-mnie się podobało ale nie wiem czy bym tam jeszcze raz poleciała.Ciekawsza jak dla mnie jest Teneryfa-ale tam z kolei nie ma takich plaż jak na Fuerteventura!
            • Gość: jozefa11 Re: Costa del Sol czy Kanary IP: *.171.171.54.static.cdpnetia.pl 13.11.12, 10:44
              My jesteśmy zakochani wTeneryfie-najładniejsza, najbardziej zróżnicowana,GC nie dorasta jej do pięt, a Lanzarote w ogóle mi się nie podoba i w dodatku jest wietrzna. Ale warunkiem poznania wyspy jest moim zdaniem wynajęcie samochodu, które na Kanarach są tanie. Jeśli z małym dzieckiem chcecie siedzieć w jednej miejscowości i korzystać z plaży to faktycznie najpiękniejsze plaże są na Fuerte, jeśli chcecie pojeździć i pozwiedzać to zdecydowanie Teneryfa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka