Dodaj do ulubionych

Murcja vs Andaluzja

20.03.13, 22:17
witam wszystkich poszukiwaczy dobrej zabawy, tak jak w tytule w tym roku mam zamiar rozpocząć przemieżanie Hiszpańskich terenów a że lubię formę relaks + zwiedzanie to plan mam podzielony i o ile znam swoje punkty do zwiedzania ( choć pewnie będę prosiły o jakieś podpowiedzi ) to muszę wybrać miejsce na 7 dniowy relaks z uwagi na trafność podpowiedzi z zeszłego sezonu ( wylądowałem w Palinuro) gdzie w sierpniu byłem zdecydowanie jedynym polakiem potrzebuję jakiś wskazówek najważniejsze ładna plaża dobra kuchnia i nie przesadzone z "peregrino" z uwagi na rozległość proponuję scentralizować to do terenu granicznych, choć może to być też trochę wyżej w stronę Walencji lub Malaga
będę podrużował samochodem i powinienem mieć dużo czasu plus żoneczka i dwa dzieciaczki ( podlotki )

z góry dziękuję za pomoc

klik
Obserwuj wątek
    • skara Re: Murcja vs Andaluzja 20.03.13, 23:53
      Ja mieszkam w Murcji i mogę Ci doradzić coś na pobyt w okolicach. Tylko napisz czy wolisz miejsca bardzo rozrywkowe czy raczej spokojniejsze.
      • klik37 Re: Murcja vs Andaluzja 21.03.13, 11:12
        ja osobiście wolę spokój i idylle ( byle nie klasztorną ) natomiast moje dziewuszki trochę vegas , przydało by się znaleźć kompromis :)
        • klik37 Re: Murcja vs Andaluzja 22.03.13, 11:01
          Haloooooo co to wszyscy na nartach
          • Gość: tommy Re: Murcja vs Andaluzja IP: *.bialystok.vectranet.pl 22.03.13, 19:58
            Nie rozumiem....,przeciez dostales dosc konkretna odpowiedz!Myslisz ze w Murcji mieszkaja miliony polaków ktorzy czekaja aby ci pomóc?Moim zdaniem Skara i tak zrobila wiele by ci pomóc,a ty jeszcze marudzisz....
        • skara Re: Murcja vs Andaluzja 22.03.13, 20:50
          Klik37, niektórzy pracują i nie siedzą na forum 24h/dobę :)
          Twoim dziewczynom będzie się się podobać w: Aguilas, Mazarron, San Pedro del Pinatar, San Javier albo La Manga. Te miasta (+ półwysep La Manga) są w miarę normalne, bez pijanych hord młodzieży, ale jest gdzie wyjść na imprezę, gdzie zjeść i fajne plaże. La Manga jest stosunkowo najbardziej zatłoczona, ale i najwięcej się dzieje.
          Tobie bardziej by podpasowało Los Alcazares czy Los Urrutias bo są spokojniejsze. W sumie i tam imprezy są, ale towarzystwo jest bardziej nastawione na relaks niż na dyskoteki.
          W ogóle region Murcji latem tętni życiem, tutaj spokoju klasztornego jak na lekarstwo (jest kilka miejsc, ale aż tak ekstremalnie sam piszesz, że nie chcesz). Myślę, że jeśli ścisk Cię nie przeraża to La Manga może być w miarę ciekawa - bo to taki hiszpański Hel i możesz sobie wybrać czy dziś kąpiesz się w Morzu Śródziemnym czy w Mar Menor. Jeśli jednak nie lubisz takich klimatów to polecam San Javier albo San Pedro.
          • klik37 Re: Murcja vs Andaluzja 22.03.13, 22:44
            tommy sory kolego ostatnią rzeczą jaką chciałby osiągnąć to ignorancjia, już myślałem ze ja ( analog ) coś pomyliłem
            skara przepraszam za brak cierpliwość piszę na gorąco bez analizy jeżeli pozwolisz to poczytam i jak będę miał pytania napiszę.
            • skara Re: Murcja vs Andaluzja 22.03.13, 23:23
              Jasne, pisz, nie ma sprawy. Co do poganiania to spokojnie - potraktowalam to y przymruzeniem oka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka