Gość: michał IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.13, 13:43 witam dostalem mandat na ibize w sanantonio za zle parkowanie chyba, skuter był wypozyczony nie płacilem karta kredytowa tylko gotowka. moga wysłac mi mandat ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mocno.zdziwiona Re: mandat na ibizie 09.12.13, 18:32 Moim zdaniem mogą. Mają wszystkie Twoje dane, ksero prawa jazdy i dokumentu tożsamości. Pewnie przyjdzie wezwanie do zapłaty. Jeśli kwota nie jest wielka to bym zapłaciła i zapomniała o sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: mandat na ibizie IP: *.Red-81-43-207.staticIP.rima-tde.net 09.12.13, 18:44 na 100% przyjdzie ci mandat, wypożyczalnia sama poda do TRAFICO twój adres. dostaniesz termin do zapłaty 14-21 dni... w "promocji" 50% kwoty. po tym terminie będziesz musiał zapłacić 100% kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: mandat na ibizie IP: *.centertel.pl 10.12.13, 09:50 Minęły juz 3 miesiace.... Tak dlugo by to szlo? Na mandacie nie bylo napisana kwota tylko z 10 podpynktow zaznaczone jedno -prawdopodobnie moje przewinienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: mandat na ibizie IP: *.Red-81-43-207.staticIP.rima-tde.net 10.12.13, 19:13 tak może iść dłużej. moja kuzynka załapała się na fotoradar we wrześniu zeszłego roku a mandat dostała w styczniu. chociaż... zastanawia mnie jeszcze jedno, kto ci wypisał? trafico czy policia local? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: mandat na ibizie IP: *.centertel.pl 11.12.13, 09:32 Mam na mandacie napisane lewym gornym rogu ze mandat jest portsid to chyba port w sanAntonio :) nie wiem nic bo mandat po hiszpańsku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: mandat na ibizie IP: *.Red-81-43-207.staticIP.rima-tde.net 11.12.13, 17:49 no to tutaj może dłużej trwać bo chyba idzie przez ayuntamiento (URZĄD MIASTA), prawdopodobnie właściciel o mandacie dowie się DOPIERO na wiosnę, jak będzie płacił podatek drogowy.... od niego już zależy czy wyśle ci monit o zapłatę. nie miałem jeszcze styczności z policia portuaria więc na 100 procent nie jestem pewny. chyba jednak nie musisz się martwić, a już na pewno o odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś