fankacro 01.08.15, 16:53 Polecam piekna miejscowosc z bialymi domkami na wzniesieniach. Lot ryaianerem, noclegi z homeaway, maja tez strone alteaholiday.com. Na plazy w porywach 25-30 osob:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakrowka Re: Altea na Costa Blanca 22.11.15, 19:03 a jak tam z jedzeniem? czy jest drogo w restauracjach? Odpowiedz Link Zgłoś
fankacro Re: Altea na Costa Blanca 23.11.15, 12:08 Ceny normalne, raczej w kierunku tańszych, są dwie opcje albo knajpy przy promenadzie i tu jest taniej, do 10 Euro lub mniej zjesz spokojnie a piwo lub lampka wina 1.50E:) lub na górze w Altea troszkę drożej, bo tam wieczorem dziki tłum.. Dla mnie to było najtańsze miejsce wakacyjne w jakim byłam.. Poza tym jest świetna hala z rybami, owocami morza itp, a w każdy poniedziałek targ owocowo-warzywny.. W sklepie spożywczym ceny zbliżone do polskich.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrowka Re: Altea na Costa Blanca 23.11.15, 22:32 Wielkie dzięki! Wlasnie szukam czegos dla 4 osob na Interhome i chyba się zdecyduje :-) Czy możesz mi jeszcze podpowiedzieć, jak najlepiej dostać się tam z lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Altea na Costa Blanca 24.11.15, 14:13 Altea jest super - jedyny minus to plaże w samej Altei - jako taka jest w Platja Cap Blanc tuż obok - na plażę zdecydowanie do Calpe (ale z kolei na pobyt to niekoniecznie). No i starannie dosyć lokum trzeba wybrać bo trafiają się miejsca dość wysoko z kiepskim dojazdem - zwłaszcza na wysokości samej Altei. Lepsze są okolice Altea La Vella. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrowka Re: Altea na Costa Blanca 24.11.15, 15:37 A masz może jakąś konkretną miejscówkę ? Zastanawiam się też nad Denią albo Cullerą... Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Altea na Costa Blanca 24.11.15, 16:56 Jeśli chcesz mieszkać w miarę blisko centrum i bez auta to Denia jest niezłym pomysłem. Altea jest fajna głównie dlatego, że to jest "żywe" miasto a nie czysto turystyczny twór i ma swój klimat. Ale jest dość rozłożysta no i jak to miasto - troche tłoczna i hałaśliwa. Fajnie się mieszka na wzgórzach w pobliżu (zwłaszcza La Vella) ale wtedy bezwzględnie potrzebne auto. Collery nie znam. Konkretnych miejsc nie polecę, bo już ładnych parę lat tam nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Altea na Costa Blanca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.15, 10:02 Zdecydowanie Denia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moko Re: Altea na Costa Blanca IP: *.centertel.pl 15.08.18, 18:33 A gdzie znajduje się ta hala z rybami i owocami morza ? Odpowiedz Link Zgłoś