Dodaj do ulubionych

Majorka - hotel Mandisur 2-9.07

29.06.17, 20:06
Witam,
od 2.07 będę w hotelu Mandisur - Cala Mandia, mam też wykupioną wycieczkę 5.07 (objazd wyspy) w miejscowym polskim biurze podróży Moja Majorka. Jeśli jest jeszcze ktoś chętny, aby się dołączyć, to niech da znać. Jeśli zbierze się 8 osób z jednego hotelu, to będzie zniżka. O wycieczce można poczytać na stronie Mojamajorka.pl. Wydaje się fajniejsza niż u rezydenta i tańsza.
Tak przy okazji czy ktoś był w tym hotelu? Czy są problemy z dokupieniem wersji all gold (jak podaje TUI)?
Obserwuj wątek
    • betty_julcia1 Re: Majorka - hotel Mandisur 2-9.07 20.08.17, 13:00
      Podbijam wątek. Był może ktoś w tym hotelu? Opłaca się kupić all inc gold?
      • maggi254 Re: Majorka - hotel Mandisur 2-9.07 20.08.17, 14:04
        W opcji gold masz dodatkowo obiad w hotelu Insotel, możliwość korzystania z pozostałych basenów rozrzuconych w różnych obiektach Insotel, z aquaparku dla małych dzieci i siłowni. W all bez dopłaty masz i tak wypasioną kolację w Insotelu ( nie do przejedzenia) i animacje wieczorne. Jeśli ktoś ma małe dzieci, to może warto ze względu na aquapark. Ja nie wykupiłam, w pobliżu są i tak 3 plaże. Wolałam przeznaczyć pieniądze na wycieczki i zwiedzanie wyspy.
        • betty_julcia1 Re: Majorka - hotel Mandisur 2-9.07 20.08.17, 15:42
          Dziękuję maggi. Tak myślałam że raczej nie warto. Ja mam dzieci 11 i 14 lat i też wolę te pieniądze przeznaczyć na zwiedzanie. Prawie 2000 zł to zbyt duża kwota za obiady i parę małych zjeżdżalni. Zadowolona jesteś z pobytu. Warunki ok? Pożyczaliście samochód czy korzystaliście tylko z miejscowych wycieczek? Nas jest 4 osoby więc chyba lepiej wynająć samochód. Napisz troszkę więcej o wrażeniech. Bo ja mam mieszane uczucia. Kupiłam szybko i bez zastanowienia a teraz znajduję jakieś stare nienajlepsze opinie:)
    • aseretka Re: Majorka - hotel Mandisur 2-9.07 20.08.17, 15:09
      Mam pytanie na temat wycieczki po wyspie. Czy była to "Majorka mix północ-wschód? Jak przebiegała jej realizacja? Czy warto było? Bo tak po prawdzie... to według mnie program jest bardzo "naciągnięty" i nie zapewnia, jak zapewnia organizator, "spokojnego spaceru".
      W programie:
      - PALMA DE MAJORKA – stolica Majorki, (według mnie, to raczej południowo-zachodnia część wyspy) - ile czasu przeznaczone było na zwiedzanie, co zobaczyliście?
      - VALLDEMOSSA – miasto Chopina oraz Św.Katarzyny Thomas (moim zdaniem raczej na zachodzie wyspy, no ewentualnie północno-zachodnie wybrzeże) - czy spacerowaliście tylko po Starym Mieście, czy odwiedziliście też klasztor kartuzów, w którym przebywał Chopin?
      - DOLINA POMARAŃCZY – gaje pomarańczowe i cytrynowe, (też raczej północny-zachód) - przejazd autokarem, czy również i historycznym pociągiem do Puerto del Soller?
      - PORT DE SÓLLER – portowe miasteczko z przepiękną promenadą oraz zabytkowym tramwajem (uwaga, co do położenia jak wyżej) - ile czasy zajęło zwiedzanie? co udało się zobaczyć?
      - PORT DE SA CALOBRA – budzące respekt serpentyny, czyli droga węża oraz węzeł krawata, po tej wymagającej drodze czeka nas promenada nad samym morzem, które tutaj mieni się niesamowitymi kolorami a po przejściu dwóch tuneli dech zapiera nam widok Wąwozu de Pareis oraz „Wrota Raju” czyli plaża pomiędzy klifami - znowu pytanie o czas zwiedzania wąwozu i pobytu na plaży.
      - LLUC – Sanktuarium Czarnej Madonn – patronki wyspy Majorka - ile czasu przeznaczone było na zwiedzanie sanktuarium?
      - FORNALUTX – kamienne miasto, gdzie czas stanął w miejscu już dawno temu (to też raczej na zachodzie wyspy i jakoś mi nie po drodze z Lluc na Cap Formentor ) - ale też pytanie o czas spaceru po uroczych uliczkach miasteczka.
      - FORMENTOR – zjawiskowe klify. Wysokość ok. 250 metrów robi wrażenie - przypuszczam, że tu tylko 10-20 przystanek na zrobienie fotek.
      - ALCUDIA – fort Fenicki, to tu się wszystko zaczęło ok. 1000 lat przed naszą erą - czy tu tylko szybki spacer po Starówce, czy również zwiedzanie ruin Pollenti, rzymskiego teatru i kapliczki św. Anny?
      Ponieważ niedługo jadę na Majorkę i aktualnie jestem w trakcie tworzenia planu zwiedzania wyspy zastanawiam się, czy skorzystać z fakultetu, czy wypożyczyć samochód i zwiedzać samodzielnie. A jak tak patrzę na tę wycieczkę organizowaną przez "Moja Majorka", to zaczynam mieć mętlik w głowie... Bo nijak mi nie wychodzi z wyliczeń, ze mogłabym te wszystkie miejsca zobaczyć w ciągu jednego dnia. :(
      • betty_julcia1 Re: Majorka - hotel Mandisur 2-9.07 20.08.17, 15:43
        Aseretka ale się przygotowałaś:) My jedziemy za tydzień i skorzystam z powyższego opisu i pytań:)
        • aseretka Re: Majorka - hotel Mandisur 2-9.07 20.08.17, 20:15
          Zawsze jestem przygotowana do podróży... :) Lubię poleżeć na słoneczku, ale lubię też wiedzieć, co ciekawego można zobaczyć. No i ile czasu może mi zająć obejrzenie wybranych przeze mnie, ciekawych miejsc. Bo niestety wszystkiego, co by się chciało nie da się zobaczyć podczas jednego, nawet trzytygodniowego wyjazdu.
          • ewcia_75 Re: Majorka - hotel Mandisur 2-9.07 15.05.18, 09:57
            A z jakiego biura kupowaliście hotel Mandisur? Jak opinie o tym hotelu? Czy byliście zadowoleni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka