Dodaj do ulubionych

dlaczego leci dłużej

23.06.05, 08:19
samolot z w-wy na Teneryfę leci 5godz,55minut łącznie z przerwą w
Madrycie ,ale z Teneryfy do W-wy leci 7godz.35mintut .z samej Teneryfy do
Madrytu leci 3godz.45minut ,a w przeciwnym kierunku tylko 2godz.20.
skąd takie roznice,czyżby leciał pod wiatr?
Obserwuj wątek
    • lolka11 Re: dlaczego leci dłużej 23.06.05, 10:53
      a jestes pewna, ze to nie jest roznica w czasie na przesiadke?

Dorota
    • Gość: Gość Re: dlaczego leci dłużej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:55
      Sprawdź czy jest międzylądowanie np. w Katowicach lub Krakowie. Zwykle tak jest.
      • skara Re: dlaczego leci dłużej 23.06.05, 13:54
        Dlatego, że leci różną trasą, gdyż koszty korytarzy powietrznych (trasy, którą
        przebiega dany lot) różnią się między sobą (względy finansowe), bądź są
        wcześniej zajęte i w tym czasie nie ma możliwości zajęcia tego korytarza.
    • Gość: Aya Re: dlaczego leci dłużej IP: 193.109.244.* 23.06.05, 14:16
      Po pierwsze jest różnica w czasie 1 godz. po drugie nad oceanem są prądy
      powietrza i albo samolot je mija albo leci dłużej bo pod wiatr.
      Ja leciałam na Teneryfę z międzylądowaniem (tankowanie bez wysiadania) w Lionie
      w sumie prawie 7 godzin (nie licząc różnicy czasu), ale było pod wiatr,
      wracałam ok.5,5 - 6 godzin zwiatrem, a i tankowanie było o pół godziny krótsze.
      Teneryfa jest O.K. pozdrawiam.
    • wojtek33 Re: dlaczego leci dłużej 23.06.05, 15:31
      Nie pomyliłaś się w obliczeniach? Godziny podawane są w czasie lokalnym, ale nie
      wiem, czy jest różnica strefy między wyspami a Madrytem. Nie wierzę też w 20
      min. postój w Madrycie, chyba że jest tylko dla wysadzenia pasażerów. W drodze
      powrotnej nie siada przypadkiem jeszcze na GC?
      • Gość: mag-ia1 Re: dlaczego leci dłużej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.05, 16:09
        w drodze powrotnej postój w Madrycie trwa 45 minut, wydaje mi się ,że
        policzyłam dość dokladnie uwzględnjając 1 godz.różnicy pomiędzy Polską a
        Hiszpania.
      • Gość: mag-ia1 Re: dlaczego leci dłużej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.05, 16:13
        acha i jeszcze na GC nie leci,no coż podróż nie wygląda na krótką trzeba będzie
        ją sobie jakoś umilić. a tu i catering platny i strefy wolnoclowej nie ma.życie.
        • wojtek33 Re: dlaczego leci dłużej 23.06.05, 21:38
          Gość portalu: mag-ia1 napisał(a):

> acha i jeszcze na GC nie leci,no coż podróż nie wygląda na krótką trzeba będzie
          >
          > ją sobie jakoś umilić. a tu i catering platny i strefy wolnoclowej nie ma.życie

W powrotnej będzie ok, Teneryfa to jedna wielka strefa, może nie wolno, ale
          niskocłowa ;-)
    • Gość: Honorata Re: dlaczego leci dłużej IP: 195.20.110.* 27.06.05, 15:19
      Witam. Nie wiem z jakim biurem lecisz, ale w przypadku Neckermanna
      międzylądowanie w Madrycie okazuje się normalna przesiadką i w jedną stronę
      czeka się na kolejny samolot 3 godziny a w drugą tylko 40 minut. Pozdrawiam.
      • Gość: peter11 Re: dlaczego leci dłużej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:35
        ja lecialem z berlina 4,5 h a w druga strone roznica byla 0,5 h, bez
        miedzyladowan - jako ze zona zle znosi ladowania a ja nie lubie ladowan i
        startow to zawsze wybieramy bezposrednie polacznenie i z niem. biur z reguly
        takie sa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka