Dodaj do ulubionych

majorka i dzieci male

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:43
mam pytanie dla ludzi, którzy byli na majorce z dziećmi około rocznymi - jak
jest z kupnem jedzenia w słoiczkach i pieluch, czy trzeba brać z Polski, czy
są tam ogólnodostępne w sklepach jedzenie (deserki, obiadki)w słoikach
znanych europejskich firm oraz czy pieluchy pampersa ? z góry dzięki za
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: majorka i dzieci male IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:51
      Wczoraj wróciłam z Majorki. Z zakupem jedzenia i pieluch dla dzieci nie ma
      żadnego problemu - tam jest dużo marketów SPAR (innych też) i jest tam wszystko
      to co u nas. Ceny troszkę wyższe, ale nie jakieś zabójcze więc nie martw się i
      spokojnie jedź - tam jeździ bardzo dużo ludzi (zwłaszcza Niemców) z mleńkimi
      dziećmi. Majorka jest bardzo ładna, zobaczysz!
      • Gość: freestyler Re: majorka i dzieci male IP: *.Red-81-37-135.pooles.rima-tde.net 18.07.05, 14:44
        No ja sie nie dziwie jak kolezanka Iza napisala i poleca markety SPAR to jest
        oczywiste ze ceny sa wyzsze.
        Natomiast irytuje mnie pytanie majorka i male dzieci kupno jedzenia i pieluch
        uff.Z pytania wychodzi ze tu maga byc problemy ? Tu nie ma dzieci a po wszystko
        jak ktos ma dzieci to trzeba sie bujac do Barsy hi hi hi !
        Ja jezdze raz w tyg a jest ciezko bo tu mieszkam i nie przyjezdzam tylko na
        wakacje buha buha.
        A teraz powaznie tu mozna spokojnie wszystko kupic bez problemu chodz brakuje
        kaszek samakowych w polsce to jest wybor sam nawiozlem jak bylismy z zona w
        polsce na wakacjach.Mleko w proszku bez problemu jogurty rozne sloiczki z
        gotowym jedzeniem.
        Jesli cie interesuje to moge przyblizyc ceny.
        Pieluchy np ja kupuje dla naszego misia nr 4 120 sztuk 20 €
        Sloiczki z gotowym jedzeniem jakies od 0.50 € do 1 €
        Jogurty Dannone dla naszego misia od 6 M bo tyle ma koszt 6 sztuk 2.20 €
        Chusteczki zawilzone higieniczne 1.50 €
        Jesli jedziecie teraz w wakacje to musicie sie uzbroic w kremy koniecznie i
        okrycia na glowe dla dzieci.
        Zakupy najlepiej robic w MERCADONA lub SYP czasami zaczepiam CARREFOUR.
        Suerte !
        • mamazuzy Re: majorka i dzieci male 26.07.05, 21:10
          Hej!
          A czy są tam jakieś insekty groźne bardziej lub mniej dla dzidzi, tzn. komary,
          kleszcze lub inne? :) Jadę 4 sierpnia z roczną dzidzią i jestem pełna obaw
          (oprócz tego, że właśnie się zorientowałam, że dzidzia nie ma paszportu!). A
          jak z temperaturą. Nie będą to zabójcze upały dla "Eskimosów z Polski"? Właśnie
          wróciłam znad Bałtyku, gdzie miałam spędzić miesiąc, a po tygodniu wiatru,
          deszczu i zimna zwiałam i ubłagałam męża na wyjazd gdzieś, gdzie jest ciepło i
          przyjemnie :) Będziemy w El Arenal w hotelu Salpi i boję się, że to zbyt głośny
          kurort.
          Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: freestyler Re: majorka i dzieci male IP: *.Red-83-44-250.pooles.rima-tde.net 30.07.05, 17:41
            Na temat arenalu juz bylo wiele razy napisane ze to nie jest zbyt ciekawa
            dzielnica.Nie bede sie wypowiadal ale to jest dla mnie Dzielnica nisko
            budzetowych niemcow !Wole swoja Son Rapinya a do wody pojechac 5 min
            samochodem !Co do insektow to spoko nie martw sie ale co do ciepla ufff my z
            zona z naszym misiem do godz 17 nie wychodzimy z domku.Ja to wytrzymam ale on
            sie meczy na plazy ostatnio nie popuszcza cieplo.Posiadamy maly basenik dla
            naszego misia na tarasie i tam go chlodzimy !
            Jesli chcesz wiedziec wiecej gg 1592094
            Pozdrawiam z ochotnoscia zamowilbym nawet skromny sloik ogorkow kiszonych lub
            kapusty !
            • mamazuzy Re: majorka i dzieci male 31.07.05, 22:15
              Hej! GG to nie dla mnie - nie używam, ale słoik ogórków mogę przywieźć. Jeśli
              mieszkasz niedaleko od tego miejsca, w którym my będziemy to napisz - mogę Ci
              przywieźć.
              No i podobno jest możliwość wypożyczenia auta... Nie wiem jak nasza dzidzia
              będzie znosić te upały, ale będziemy dwa tygodnie i chyba mała przejażdżka się
              przyda :)
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka