wilk11 20.07.05, 12:44 Pytam o szczegóły związane gł. z dojazdami (przejściami?) z/do poszczególnych miejsc. Czytałem bardzo ładny opis w wątku "jakie wycieczki fakultatywne", ale brakuje mi właśnie tych wskazówek praktycznych (i cen...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Jak zwiedzać Barcelonę? 20.07.05, 15:30 Jeżeli chodzi ci o ten opis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=26570214&a=26591791 to wydaje mi się on w miarę dokładny. Wystarczy wziąć do reki plan Barcelony. Trasę od Areny i Palau National, poprzez wzgórze Montjuic aż do portu i Starówki przebywasz na pieszo. Cały spacer zajmie jakieś 5-6 godzin. Do Sagrada Familia i Parc Guell lepiej jednak dojechać. Po Barcelonie kursują autobusy turystyczne, które zatrzymuja sie w najwazniejszych miejscach miasta. Można tez dojechać miejskimi środkami komunikacji. Niestety cen nie mogę podac, bo nie korzystałam poruszając się własnym autem. Poczytaj tez watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=15752704&v=2&s=0 tudziez setki innych wpisujac w przeglądarkę słowo Barcelona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaer Re: Jak zwiedzać Barcelonę? IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 22.07.05, 19:11 No wiec jesli ma sie kase to oczywiscie Autobus turystyczny owszem polecam ,gdyz ma przystanki w b.wielu miejscach w calej Barcelonie i dziala tak ze kupujesz bilet 17€ za 1 dzien i 21€ za 2 dni i to musza byc dwa nastepujace po sobie dni i wsiadasz i wysiadasz kiedy chcesz i gdzie chcesz,oczywiscie zawsze na specjalnych przystankach tego bus-u.B.wygodna rzecz,bo nawet bez mapy mozna sie nim poruszac i po prostu wysiadac gdy sie dostrzeze cos nas interesujacego.olecam jednak miec ze soba mape. Jesli chcesz poruszac sie metrem badz autobusem mussz kupic karte na przejazdy 1przejazd 1,20€,karta na 10 przejazdow 6,30€,sa tez bilety 2,3,4,5dniowe i tak. bilet 2dniowy =8,80€,3dniowy=12,40€ Oczywiscie kazdy z tych biletow uprawnia do korzstania tak z metra jak i z autobusu,jak i z Ferrocarril i tramwaju.Oprocz biletu "sencillo2,ktory jest 1dnorazowym przejazdem badz metrem,badz autobusem badz innym srodkiem komnikacji. Pozdrawiam,Marta Odpowiedz Link Zgłoś