Dodaj do ulubionych

Fureventura

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.02.06, 19:04
Właśnie wróciłam z Fureventury; Jeżeli ktoś potrzebuje informacji chętnie
udzielę wskazówek.Zwiedziłam i zajrzałam prawie w każdy zakatek wyspy.
pytajcie to odpowiem
Obserwuj wątek
    • Gość: ddb2 Re: Fureventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:55
      A co to jest >>Fureventura<<, czy chodzi ci o Fuerteventure?
      • Gość: Kasia Re: Fureventura IP: 81.168.209.* 04.02.06, 21:18
        Tak wlasnie !!! sorry za pomylke Jezeli co to tak strasznie przeeszkodziło i
        zraziło to wielkie przepraszam :-)))
        • Gość: q3a Re: Fureventura IP: 62.233.201.* 06.02.06, 14:34
          Witaj,

Zastanawiam się jak wygląda tam teraz pogoda? Wiatr, deszcz, temperatura? Mam
          straszną ochotę na zmianę klimatu, a nie stać mnie na Dominkanę czy Kubę. Czy
          jest szansa na nurkowanie bez pianki w morzu? Jak chodziłaś ubrana?? No i
          miałbym pewnie jeszcze z 10 innych pytań, ale daj zanć chociaż na te.;)
          Z góry dziękuję i pozdrawiam,
          q3a
          • Gość: Kasia Re: Fureventura IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.06, 22:31
            Witaj !!! Byłam w styczniu temperatura utrzymywała się w granicach 19-22
            stopnie.Nurkowanietylko w ekwipunku (w tym akurat terminie) latem nie musisz.
            Pogoda zmienna przez wiejace wiatry ale nie było tragedii.
            jeżeli lubisz nurkować polecam Castillo de Fustes. Obok jest oceanarium i oni
            organizuja fantastyczne zorganizowane wyprawy
    • ola2124 Re: Fureventura 06.02.06, 18:23
      Czesc! Wlasnie z mezem wybieramy sie na wyspy kanaryjskie, bylismy juz a Gran
      Canaria a teraz ni ezabardzo wiemy jaka wyspe wybrac. Co sadzisz o
      Fuertaventura, warto? slyszalam od jednych z enudna od drugich, ze ok. Jakie
      polecala bys miejsce , a moze tez jakis osrodek? bede wdzieczna Pozdrawiam aska
      • Gość: Zosia Re: Fureventura IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.02.06, 20:36
        Bylam tam w zeszlym roku w styczniu. W nocy bylo bardzo zimno-prosilismy o
        dodatkowe koce ( ogrzewania w hotelu nie bylo). W dzien rewelacja- cieplutko
        ale nie na tyle aby sie kapac w oceanie/basenie. Na dodatek silny wiatr - nazwa
        wyspy to w wolnym tlumaczeniu silny/zimny wiatr. Mieszkalismy w Caleta de
        Fuste - blisko lotniska na tyle jednak daleko ze halasu nie bylo. dodatkowa
        zaleta:miesjcowalos w polowie wyspy a wiec wszedzie rownie blisko/daleko;).
        Plaza nieciekawa ale ja nie z tych ktorzy plazuja/ Wzielismy wiec na tydzien
        samochod i objechalismy cala wyspe: jednego dnia na samo poludnie az do Morro
        Jable i nawet dalej - uwaga droga nieubita, kreta i ciut niebezpieczna ( ale
        punto dalo rade) dla widokow na dzikie plaze na surfingowcow warto bylo (
        cofete), drugiego dnia na polnoc az do Corralejo po drodze zaliczylismy
        niesamowite wydmy na polnocno-wsch wybrzezu. ( wielkie jak pustynia!),
        kolejnego dnia wybralismy sie na objazd wyspy mniej popularnymi szlakami -
        pojechalismy wysoko w gory ( sa tam punkty widokowe: kolo La pared Los Mojones
        i kolo Los Morretes-rewelacja). Wykorzystujac samochod pojechalismy jeszcze w
        nastepne dni do parku Oasis ( spokojnie zajmie wam to kilka godzin) i
        zaliczylismy tam przejazdzke na wielbladach ( na ktore niestety musielismy sie
        speiszyc ze wzg na rezerwacje czasowa biletow - ominal nas pokaz fok:().
        Wrocilismy tez majac samochod na wydmy i na Jandia Peninsula.
        Kupilismy jednodniowa wycieczke na Lanzarote i dwa dni spedzilismy w miejscowym
        spa- wyjazd rewelacyjny.
        jako ciekawostke podam fakt ze widzialam tam polski tonik aloesowy bodajze Zaja
        za 10 euro.
        • Gość: Kasia Re: Fureventura IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.06, 22:35
          Zosiu!! fantastycznie poczytać i powspominać mam pytanie wypływałaś
          katamaranem aby zobaczyć orki i wieloryby?? To było cos niesamowitego
          wprawdzie wieloryba nie widziałam ale orki były ..... super. Poza tym delfiny
          płynące wzdłuż katamaranu - coś niesamowitego.
      • Gość: Kasia Re: Fureventura IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.06, 22:27
        Ja byłam bardzo zadowolona z pobytu na wyspie. Zosia opisała praktycznie
        wszystko. ja również wynajęłam samochód na 7 dni (koszt 125 euro).Jechałam
        poprzez irlandzkie biuro podróży i za 3 osoby zapłaciłam ok. 860 euro
        (wyżywienie we własnym zakresie) apartament w Corralejo nad samym oceanem.
        Wprawdzie w barze Vikiki były dyskoteki ale jakoś nie narzekałam . Nie będe
        powtarzać za Zosią wszystkiego dodam jeszcze do listy wioskę Betacuntrię wraz z
        katedra Santa Maria. Przepiękny dojazd , piekne widoki.Polecam castillo de
        fustes z kompleksem słonych zbiorników i zaraz koło tego mini Oceanarium i tu
        można wykupić wycieczke na 4 godziny oglądać orki, wieloryby , delfiny ja
        trafiłam tylko na orki ale było super!!!.
        Także jeżeli pobyt będzie 7-dniowy spokojnie można wykorzystać ten czas nawet
        bez przeprawiania sie na lanzarotte.
    • Gość: . Re: Fureventura IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.02.06, 21:58
    • Gość: Kaja Re: Fuerteventura IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.02.06, 22:07
      Wrociłam 3 dni temu z Playa de Corralejo z hotelu Riu Oliva Beach. Za 3 osoby
      zaplacilismy 3300 zł z all inclusive. To byla taka specjalna 1-dniowa promocja
      na www.tuitam.pl.
      Wyspa jest cudowna, plaze wspaniale, interior niezwykle ciekawy. Mielismy
      samochod z TUI Cars (punto za 168 EUR/tydzien). Bylismy na Lanzarote (35 minut
      promem Fred Olsen), poplynelismy ogladac delfiny, zjezdzilismy calą wyspę.
      To na pewno nie ostatni wyjazd. Wlaśnie zapisalam się do klubu miłośników
      Fuerteventury ;-) Od teraz chodze w t-shircie z tamtejszymi kozami.
      A propos - czy ktoś wie, dlaczego koza jest symbolem tej wyspy?
      Pozdrawiam
      Kaja
      • Gość: bah7 Re: Fuerteventura... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 16.02.06, 21:26
        > interior niezwykle ciekawy...
        > A propos - czy ktoś wie, dlaczego koza jest symbolem tej wyspy?

Zwiedzając wnętrze wyspy, czy zauważyłaś pasące się stada kóz, z których
        Fuerteventura słynie na całe Wyspy Kanaryjskie?

home.netpower.no/olavt/palm04es.html

A stolica wyspy jeszcze kilkadziesiąt lat temu nazywała się Puerto de las
        Cabras (Port Kóz).
        Jednak stwierdzono, że lepszą marketingowo nazwą będzie Puerto del Rosario... ;)

bah7
    • Gość: pupik2 Re: Fureventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:30
      czy moglibyście polecić mi jakiś hotel lub apartamenty (najlepiej z opcją All
      inclusive)- z dala od zgiełku i hałasu - w pięknej okolicy. Chcemy wybrać się
      na tydzień z naszą niespełna dwuletnią córeczką, dlatego zależy nam na tym,
      żeby przy hotelu była piękna plaża i koniecznie jakiś plac zabaw dla dzieci.
      Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka