Gość: Kasia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.02.06, 19:04 Właśnie wróciłam z Fureventury; Jeżeli ktoś potrzebuje informacji chętnie udzielę wskazówek.Zwiedziłam i zajrzałam prawie w każdy zakatek wyspy. pytajcie to odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ddb2 Re: Fureventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:55 A co to jest >>Fureventura<<, czy chodzi ci o Fuerteventure? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fureventura IP: 81.168.209.* 04.02.06, 21:18 Tak wlasnie !!! sorry za pomylke Jezeli co to tak strasznie przeeszkodziło i zraziło to wielkie przepraszam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q3a Re: Fureventura IP: 62.233.201.* 06.02.06, 14:34 Witaj, Zastanawiam się jak wygląda tam teraz pogoda? Wiatr, deszcz, temperatura? Mam straszną ochotę na zmianę klimatu, a nie stać mnie na Dominkanę czy Kubę. Czy jest szansa na nurkowanie bez pianki w morzu? Jak chodziłaś ubrana?? No i miałbym pewnie jeszcze z 10 innych pytań, ale daj zanć chociaż na te.;) Z góry dziękuję i pozdrawiam, q3a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fureventura IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.06, 22:31 Witaj !!! Byłam w styczniu temperatura utrzymywała się w granicach 19-22 stopnie.Nurkowanietylko w ekwipunku (w tym akurat terminie) latem nie musisz. Pogoda zmienna przez wiejace wiatry ale nie było tragedii. jeżeli lubisz nurkować polecam Castillo de Fustes. Obok jest oceanarium i oni organizuja fantastyczne zorganizowane wyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
ola2124 Re: Fureventura 06.02.06, 18:23 Czesc! Wlasnie z mezem wybieramy sie na wyspy kanaryjskie, bylismy juz a Gran Canaria a teraz ni ezabardzo wiemy jaka wyspe wybrac. Co sadzisz o Fuertaventura, warto? slyszalam od jednych z enudna od drugich, ze ok. Jakie polecala bys miejsce , a moze tez jakis osrodek? bede wdzieczna Pozdrawiam aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Fureventura IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.02.06, 20:36 Bylam tam w zeszlym roku w styczniu. W nocy bylo bardzo zimno-prosilismy o dodatkowe koce ( ogrzewania w hotelu nie bylo). W dzien rewelacja- cieplutko ale nie na tyle aby sie kapac w oceanie/basenie. Na dodatek silny wiatr - nazwa wyspy to w wolnym tlumaczeniu silny/zimny wiatr. Mieszkalismy w Caleta de Fuste - blisko lotniska na tyle jednak daleko ze halasu nie bylo. dodatkowa zaleta:miesjcowalos w polowie wyspy a wiec wszedzie rownie blisko/daleko;). Plaza nieciekawa ale ja nie z tych ktorzy plazuja/ Wzielismy wiec na tydzien samochod i objechalismy cala wyspe: jednego dnia na samo poludnie az do Morro Jable i nawet dalej - uwaga droga nieubita, kreta i ciut niebezpieczna ( ale punto dalo rade) dla widokow na dzikie plaze na surfingowcow warto bylo ( cofete), drugiego dnia na polnoc az do Corralejo po drodze zaliczylismy niesamowite wydmy na polnocno-wsch wybrzezu. ( wielkie jak pustynia!), kolejnego dnia wybralismy sie na objazd wyspy mniej popularnymi szlakami - pojechalismy wysoko w gory ( sa tam punkty widokowe: kolo La pared Los Mojones i kolo Los Morretes-rewelacja). Wykorzystujac samochod pojechalismy jeszcze w nastepne dni do parku Oasis ( spokojnie zajmie wam to kilka godzin) i zaliczylismy tam przejazdzke na wielbladach ( na ktore niestety musielismy sie speiszyc ze wzg na rezerwacje czasowa biletow - ominal nas pokaz fok:(). Wrocilismy tez majac samochod na wydmy i na Jandia Peninsula. Kupilismy jednodniowa wycieczke na Lanzarote i dwa dni spedzilismy w miejscowym spa- wyjazd rewelacyjny. jako ciekawostke podam fakt ze widzialam tam polski tonik aloesowy bodajze Zaja za 10 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fureventura IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.06, 22:35 Zosiu!! fantastycznie poczytać i powspominać mam pytanie wypływałaś katamaranem aby zobaczyć orki i wieloryby?? To było cos niesamowitego wprawdzie wieloryba nie widziałam ale orki były ..... super. Poza tym delfiny płynące wzdłuż katamaranu - coś niesamowitego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fureventura IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.06, 22:27 Ja byłam bardzo zadowolona z pobytu na wyspie. Zosia opisała praktycznie wszystko. ja również wynajęłam samochód na 7 dni (koszt 125 euro).Jechałam poprzez irlandzkie biuro podróży i za 3 osoby zapłaciłam ok. 860 euro (wyżywienie we własnym zakresie) apartament w Corralejo nad samym oceanem. Wprawdzie w barze Vikiki były dyskoteki ale jakoś nie narzekałam . Nie będe powtarzać za Zosią wszystkiego dodam jeszcze do listy wioskę Betacuntrię wraz z katedra Santa Maria. Przepiękny dojazd , piekne widoki.Polecam castillo de fustes z kompleksem słonych zbiorników i zaraz koło tego mini Oceanarium i tu można wykupić wycieczke na 4 godziny oglądać orki, wieloryby , delfiny ja trafiłam tylko na orki ale było super!!!. Także jeżeli pobyt będzie 7-dniowy spokojnie można wykorzystać ten czas nawet bez przeprawiania sie na lanzarotte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Fuerteventura IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.02.06, 22:07 Wrociłam 3 dni temu z Playa de Corralejo z hotelu Riu Oliva Beach. Za 3 osoby zaplacilismy 3300 zł z all inclusive. To byla taka specjalna 1-dniowa promocja na www.tuitam.pl. Wyspa jest cudowna, plaze wspaniale, interior niezwykle ciekawy. Mielismy samochod z TUI Cars (punto za 168 EUR/tydzien). Bylismy na Lanzarote (35 minut promem Fred Olsen), poplynelismy ogladac delfiny, zjezdzilismy calą wyspę. To na pewno nie ostatni wyjazd. Wlaśnie zapisalam się do klubu miłośników Fuerteventury ;-) Od teraz chodze w t-shircie z tamtejszymi kozami. A propos - czy ktoś wie, dlaczego koza jest symbolem tej wyspy? Pozdrawiam Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Fuerteventura... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 16.02.06, 21:26 > interior niezwykle ciekawy... > A propos - czy ktoś wie, dlaczego koza jest symbolem tej wyspy? Zwiedzając wnętrze wyspy, czy zauważyłaś pasące się stada kóz, z których Fuerteventura słynie na całe Wyspy Kanaryjskie? home.netpower.no/olavt/palm04es.html A stolica wyspy jeszcze kilkadziesiąt lat temu nazywała się Puerto de las Cabras (Port Kóz). Jednak stwierdzono, że lepszą marketingowo nazwą będzie Puerto del Rosario... ;) bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupik2 Re: Fureventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:30 czy moglibyście polecić mi jakiś hotel lub apartamenty (najlepiej z opcją All inclusive)- z dala od zgiełku i hałasu - w pięknej okolicy. Chcemy wybrać się na tydzień z naszą niespełna dwuletnią córeczką, dlatego zależy nam na tym, żeby przy hotelu była piękna plaża i koniecznie jakiś plac zabaw dla dzieci. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś