Dodaj do ulubionych

Sewilla-kto coś wie??

27.02.06, 16:56
Witam!
Za kilka miesięcy ruszam do Sewilli, na całe lato.Jeszcze nigdy nie byłam w
Hiszpanii,choć trochę kumam język,a mieszkanie,dojazd,wyżywienie itp. muszę
załatwić sama.Proszę więc o rady:jak najlepiej(i najtaniej)tam dotrzeć,gdzie
się zatrzymać(będzie nas sześcioro,przez 3 miesiące),gdzie robić zakupy, żeby
nie przepłacać??Dokąd chodzić,jak wytrzymać temperatury??Będę bardzo
wdzięczna za wszelkie informacje:))
Obserwuj wątek
    • portalegre Re: Sewilla-kto coś wie?? 28.02.06, 09:21
      zdajesz sobie sprawę, że latem w cieniu jest jest tam 40 stopni?
      • Gość: olifanta Re: Sewilla-kto coś wie?? IP: *.pl 01.03.06, 15:38
        Tak,jakoś bęcę musiała to znieść,choć wizja łażenia po mieście z ubrtaniem
        przyklejonym do ciała niespecjalnie mnie cieszy...
    • Gość: yaras Re: Sewilla-kto coś wie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:19
      Wlasnie bylismy tam na kilkudniowym wypadzie, wiec nie powiem Ci, jak przezyc 3
      miechy w tym upale. Ale najtaniej i najszybciej dostac sie przez Londyn, np.
      Ryanairem. British Airways/Iberia tez tam lataja z Londynu za niewiele wieksze
      pieniadze. (Jesli mieszkasz w zachodniej Polsce, to oczywiscie mozesz
      pokombinowac z wylotem z Berlina.)

Miasto niczego sobie, w gruncie rzeczy tak sobie wyobrazalem
      • Gość: psikus to piękne -nigdy tego nie słyszałem o Sewilli IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 18:21
        miasto niczego sobie
        lekki syfek
    • bukowski27 przelot do sewilli 02.03.06, 06:52
      nie wiem jak z ryanairem, ale tanim połączeniem jest kmbinacja przelotu
      skyeurope do barcelony 300-400 PLN (lata tez wizzair i centralwings) i z
      barcelony do sewilli za 40-50EUR liniami www.vueling.com
      • Gość: rth Re: przelot do sewilli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:38
        http://www.centralwings.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?travel_type=1§or1_o=WAW§or1_d=AGP§or_1_d=02§or_1_m=052006§or_2_d=02§or_2_m=112006&ADULT=06&CHILD=0&INFANT=0&nom=2&page=SELECT&option=141ed1409f5b4813a451a39eb927adae&mode=0&pM=0&m2DP=0&m2=20061102AGPWAW&oP=&module=SB&m1DP=0&m2DO=0&language=PL&rP=&m1DO=0&tc=1&pT=06ADULT0CHILD&m1=20060502WAWAGP

do Malagi najlepiej, to też Andaluzja

tu kilka tanich hosteli
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=11219
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=9812
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=9166
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=14222
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=14225
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=6753
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=495
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=9522
        reservations.bookhostels.com/migracja.pl/hostel.php?HostelNumber=11220
        a tu wyszukiwarka www.migracja.pl/index-hotele.html
        • olifanta Re: przelot do sewilli 02.03.06, 18:46
          Bilety już mamy, załapaliśmy się na promocję Ryanaira (wyszło ok.250 zł w jedną
          stronę, przed powrotem będziemy szukać kolejnej okazji). Jedzie nas sześcioro,
          więc hotel / hostel raczej nie wchodzi w grę, bardziej interesuje nas wynajęcie
          mieszkanka. Nie wiemy tylko na co możemy liczyć - czy podczas wakacji zjeżdża
          się tyle ludzi, że staje się to trudne, czy też może sewilczycy latem uciekają
          z miasta na wybrzeże?
          • Gość: piko Re: przelot do sewilli IP: *.tele2.pl 04.04.06, 14:12
            w Sewilli jest taki sympatyczny hostelik niedaleko BURGER KINGA. Pokoje moze
            niejak w Hiltonie, ale mają klimacik... Ja i moja luba placilismy jakies 25 euro
            za dobe (maz wlascicielki to Polak) hostel ma extra taras na dachu, wiec
            wieczorami siadalo sie na nim i pilo pyszne wino...
            Co do zakupow to jest tam Lidl i kilka innych marketow... Jesli chodzi o zakupy
            to mozna kupic jedzenie u chinczykow, ktorzy chyba nigdy nie zamykaja swoich
            przybytkow.. Jest tez mnostwo knajpek... Ja upodobalem sobie knajbe torreadorow
            niedaleko corridy...

Zwiedzania tez sporo... Przede wszystkim gigantyczn katedra! Wejscie kosztuje
            ok. 10 euro, ale naprawde warto bo w srodku jest grob Krzysztofa Kolumba! Robi
            wrazenie...

Jak bedziesz zainteresowana szczgolami to poszukam namiarow na ten hostel.. daj
            znac to napisze wiecej... mat75@op.pl
            • Gość: pompom Re: przelot do sewilli IP: 10.203.56.* 10.04.06, 19:28
              Grób Kolumba - tak aby było sciśle jeden z kilku jakimi się chwalą miasta na
              świcie.
              Miasto fantastyczne. Z żoną bylismy dwa razy raz w lipcu raz w sierpniu. Upał
              sięgła 45,6 w cieniu!.
              Warto oprócz katedry zwiedzić jedną z największych aren dla byków oraz starówkę
              i pałac Alkazabar jesli dobrze pamiętam. Miłe jest przejście sie po brzegu
              Gwadalkiwiru i pójśc do złotej wieży. Warto przejechac się mostem nad portem
              suuuuuper widoki. Zakupy sieć Dia (ichnie plusy) duże centrum handlowe w
              kierunku Kadyksu koło campingu Osuna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka