Gość: misiureczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:45 Osoby które były w tej miejscowości proszę o informację dotyczące cen. Wysyłam tam syna w lipcu na obóz, a nie bardzo oriętuję się w cenach w Hiszpani. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
76ania Re: Lloret de Mar - Costa Brava 24.04.06, 12:18 A co dokładniej Cię interesuje? Właśnie wróciłam z Barcelony, więc jestem w miarę na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiureczek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:16 Głównie interesują mnie ceny napoi, ponieważ są płatne do posiłków, tz. ceny tych które można kupić na mieście, ceny przekąsek typu piza, burgery, hot dogi itp. Nie wiem czym żywią się nastolatki poza domem, więc będę wdzięczna za takie informację Odpowiedz Link Zgłoś
76ania Re: Lloret de Mar - Costa Brava 24.04.06, 13:43 No więc ceny jedzenia w Hiszpanii są podobne jak u nas. Tyle że są miejsca, gdzie można przepłacić. Na przykład 1,5l wody mineralnej w sklepie na dworcu kolejki podmiejskiej kosztował 1,5EUR, na lotnisku płaciło się 1,4 EUR za 0,5l, a za 2l tej samej wody w supermarkecie płaciło się 0,58EUR. Puszka coca-coli w automacie kosztowała od 1,5EUR do 2,5EUR. Zestaw w Burger Kingu czy McDonaldzie to ok.7 EUR. Podobnie w sieci barów z bagietkami (zestaw = kanapka, frytki i coś do picia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: 193.29.207.* 24.04.06, 15:22 nie bardzo oriętuję się w cenach w ortografii też nie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.ssn.twinsnet.pl 25.04.06, 15:53 Tak ogólnie - to zywość w Hiszpanii jest 2-3 x droższa niż w Polsce (poza alkoholem i owocami które są tańsze). Napoje do posiłków w resaturacji hotelowej to koszt 1E za wodę 0.33l , 3E za piwo 0.5l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiureczek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:19 Zywność poza hotelem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:23 Raczej bardziej martw się, czy syn bedzie pod nadzorem, bo to miejsce jest rajem dla młodzieży dosłownie pod każdym względem. Tam bez wątpliwości nauczy się tego, czego być może jeszcze nie zaznał w zyciu. Przykro mi, że wprowadzam Cię w stan niepokoju, ale powinnaś o tym wiedzieć /zaraz młodzi pojadą sobie po mnie/. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: 195.116.246.* 29.04.06, 01:50 coz z przykrością potwierdzam powyzsza wypowiedz, ja bym dziecka do Lloret nie wysłała :D Ile syn ma lat? Na pewno będzie wdzięczny rodzicom, bo to będą z całą pewnością niezapomniane wakacje, hehe ;) No to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Lloret de Mar - Costa Brava 29.04.06, 13:13 Na Twoim miejscu najbardziej martwiłabym się o cenę gum. Hint: nie, nie tych do żucia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Lloret de Mar - Costa Brava 29.04.06, 13:15 PS. I ja tam byłam, miód i wino (i nie tylko) piłam ;) Także nie teoretyzuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiureczek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:21 No to już się przeraziłam, ale wydaje mi się, że nie musi ktoś tak daleko jechać, żeby nawojować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:41 Powinnaś przeczytać też wątek pt."Lloret de Mar - aż tyle młodzieży i zero spokoju", kilka pozycji niżej, aby uświadomic sobie, że Twoje dziecko może znaleźć się wśród rozbrykanej tam młodzieży. Tam nikt nie ma żadnych oporów, bo prawie wszyscy /młodzi i starzy/ robia to samo i wszędzie. Decyzja wyłącznie należy do Ciebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudii Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 19:02 ja byłam w Lloret rok i dwa lata temu.Dwa lata temu nie miałam 16 lat i na dyskoteki nie mogłam chodzić, ale rok temu poszalałam, w tym roku też się tam chyba wybiore bo bardzo mi się tam podoba. Zgadzam się, że Lloret to raj dla młodzieży, ale jeśli jest się rozsądnym to nic złego się nie stanie... Rodzice na 9 dni pobytu w Lloret dali mi 300 euro i na wszystko mi wystarczyło, tzn. wycieczki fakultatywne, karnet do dyskoteki, picie, jedzenie, pamiątki i takie tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 23:00 Własnie, najważniejsze to "takie tam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudii Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:55 nie, "takie tam" nie było dla mnie najważniejsze. Najważniejsza była wizyta w Figueres i w Barcelonie, bo lubie Dalego, Gaudiego i Miro i chciałabym studiować historię sztuki, a "takie tam" to jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:54 Przepraszam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Passo Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: 213.17.208.* 18.05.06, 11:58 Pizza od 5E, napoje, słodycze kupowac w markiecie i to tez nie we wszstkich (nazwa chyba Caprabo - niebieski), dzwonic do Polski tylko z "Locotorium" 1min/20centow, rowniez na komorki. Jakies pytania to na seca_mek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś