Dodaj do ulubionych

Lloret de Mar - Costa Brava

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:45
Osoby które były w tej miejscowości proszę o informację dotyczące cen.
Wysyłam tam syna w lipcu na obóz, a nie bardzo oriętuję się w cenach w
Hiszpani.
Obserwuj wątek
    • 76ania Re: Lloret de Mar - Costa Brava 24.04.06, 12:18
      A co dokładniej Cię interesuje? Właśnie wróciłam z Barcelony, więc jestem w
      miarę na bieżąco.
      • Gość: misiureczek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:16
        Głównie interesują mnie ceny napoi, ponieważ są płatne do posiłków, tz. ceny
        tych które można kupić na mieście, ceny przekąsek typu piza, burgery, hot dogi
        itp. Nie wiem czym żywią się nastolatki poza domem, więc będę wdzięczna za
        takie informację
        • 76ania Re: Lloret de Mar - Costa Brava 24.04.06, 13:43
          No więc ceny jedzenia w Hiszpanii są podobne jak u nas. Tyle że są miejsca,
          gdzie można przepłacić. Na przykład 1,5l wody mineralnej w sklepie na dworcu
          kolejki podmiejskiej kosztował 1,5EUR, na lotnisku płaciło się 1,4 EUR za 0,5l,
          a za 2l tej samej wody w supermarkecie płaciło się 0,58EUR.
          Puszka coca-coli w automacie kosztowała od 1,5EUR do 2,5EUR.
          Zestaw w Burger Kingu czy McDonaldzie to ok.7 EUR. Podobnie w sieci barów z
          bagietkami (zestaw = kanapka, frytki i coś do picia).
    • Gość: S. Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: 193.29.207.* 24.04.06, 15:22
      nie bardzo oriętuję się w cenach

w ortografii też nie lepiej :)
    • Gość: Jacek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.ssn.twinsnet.pl 25.04.06, 15:53
      Tak ogólnie - to zywość w Hiszpanii jest 2-3 x droższa niż w Polsce (poza
      alkoholem i owocami które są tańsze). Napoje do posiłków w resaturacji
      hotelowej to koszt 1E za wodę 0.33l , 3E za piwo 0.5l
      • Gość: misiureczek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:19
        Zywność poza hotelem?
        • Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:23
          Raczej bardziej martw się, czy syn bedzie pod nadzorem, bo to miejsce jest rajem
          dla młodzieży dosłownie pod każdym względem. Tam bez wątpliwości nauczy się
          tego, czego być może jeszcze nie zaznał w zyciu. Przykro mi, że wprowadzam Cię w
          stan niepokoju, ale powinnaś o tym wiedzieć /zaraz młodzi pojadą sobie po mnie/.
          Pozdrawiam.
    • Gość: olla Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: 195.116.246.* 29.04.06, 01:50
      coz z przykrością potwierdzam powyzsza wypowiedz, ja bym dziecka do Lloret nie
      wysłała :D
      Ile syn ma lat?
      Na pewno będzie wdzięczny rodzicom, bo to będą z całą pewnością niezapomniane
      wakacje, hehe ;) No to tyle.
    • chicarica Re: Lloret de Mar - Costa Brava 29.04.06, 13:13
      Na Twoim miejscu najbardziej martwiłabym się o cenę gum.
      Hint: nie, nie tych do żucia ;)
      • chicarica Re: Lloret de Mar - Costa Brava 29.04.06, 13:15
        PS. I ja tam byłam, miód i wino (i nie tylko) piłam ;) Także nie teoretyzuję.
        • Gość: misiureczek Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:21
          No to już się przeraziłam, ale wydaje mi się, że nie musi ktoś tak daleko
          jechać, żeby nawojować
          • Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:41
            Powinnaś przeczytać też wątek pt."Lloret de Mar - aż tyle młodzieży i zero
            spokoju", kilka pozycji niżej, aby uświadomic sobie, że Twoje dziecko może
            znaleźć się wśród rozbrykanej tam młodzieży. Tam nikt nie ma żadnych oporów, bo
            prawie wszyscy /młodzi i starzy/ robia to samo i wszędzie. Decyzja wyłącznie
            należy do Ciebie. Pozdrawiam.
            • Gość: klaudii Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 19:02
              ja byłam w Lloret rok i dwa lata temu.Dwa lata temu nie miałam 16 lat i na
              dyskoteki nie mogłam chodzić, ale rok temu poszalałam, w tym roku też się tam
              chyba wybiore bo bardzo mi się tam podoba. Zgadzam się, że Lloret to raj dla
              młodzieży, ale jeśli jest się rozsądnym to nic złego się nie stanie... Rodzice
              na 9 dni pobytu w Lloret dali mi 300 euro i na wszystko mi wystarczyło, tzn.
              wycieczki fakultatywne, karnet do dyskoteki, picie, jedzenie, pamiątki i takie
              tam:)
              • Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 23:00
                Własnie, najważniejsze to "takie tam".
    • Gość: klaudii Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:55
      nie, "takie tam" nie było dla mnie najważniejsze. Najważniejsza była wizyta w
      Figueres i w Barcelonie, bo lubie Dalego, Gaudiego i Miro i chciałabym
      studiować historię sztuki, a "takie tam" to jest wszędzie.
      • Gość: nieznajomy Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:54
        Przepraszam i pozdrawiam.
        • Gość: Passo Re: Lloret de Mar - Costa Brava IP: 213.17.208.* 18.05.06, 11:58
          Pizza od 5E, napoje, słodycze kupowac w markiecie i to tez nie we wszstkich
          (nazwa chyba Caprabo - niebieski), dzwonic do Polski tylko z "Locotorium"
          1min/20centow, rowniez na komorki. Jakies pytania to na seca_mek@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka