Gość: djdocio IP: *.crowley.pl 14.07.06, 11:25 Czy orientujecie się ile mniej więcej kosztuje przepłynięcie z Giblartaru do Maroka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ttu Re: Prom do Maroka 17.07.06, 10:15 Z Gibraltaru do Maroka nie pływają żadne promy. Promy odpływają z sąsiedniego Algeciras - bilet w jedną stronę z Algeciras do Ceuty kosztował w zeszłym roku około 22 Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Prom do Maroka 19.07.06, 12:29 Algeciras - Tanger ceny 31-34 EUR Ceuta - Algeciras ceny 27-32 EUR podobno ciut taniej jest Tarifa - Tanger Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: Prom do Maroka 19.07.06, 15:06 No to ja już nie wiem ile kosztuje :-) a sam się tam wybieram we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Prom do Maroka - do Komalo 21.07.06, 09:36 ceny, ktore podalam powyzej sa z czerwca/lipca tego roku. masz do wyboru promy i wodoloty roznych firm przewozowych marokanskich i hiszpanskich - ceny sa zblizone, ale czasem zdarza sie 1-2 euro roznicy. mozna trafic na znizki dla studentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prom do Maroka - do Komalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:13 a czy trzeba miec jakas wize, czy tylko paszport? Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Prom do Maroka - do Komalo 24.07.06, 08:02 tylko paszport, wizy juz zniesione Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Ile się płynie? 31.08.06, 09:37 To mógłby mnie ktoś jeszcze uświadomić ile się płynie z Algeciras do Tangeru (i przy okazji z Tarify do Tangeru)? Na różnych stronach podane są różne czasy. Jak rozumiem zależy to od typu promu (już niezależnie od różnicy czasu między Hiszpanią i Maroko). Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Ile się płynie? 31.08.06, 13:13 ja plynelam Algeciras - Tanger - chyba 2 godz. (zaladowali nas na prom i troche trwalo zanim wyplynelismy), a Ceuta - Algeciras 35 min. w pierwszym przypadku duzy prom z otwartym pokladem, w drugim zamkniety wodolot. widze, ze zadajesz duzo szczegolowych pytan - zapewne tego samego dnia przylatujesz z Malagi i chcesz sie dostac do Maroka. Spoko, da sie to zrobic. co prawda duzo srodkow komunikacji sie w to angazuje (samolot, "pociag - metro" w Maladze, autobus, prom, czasem i taksowke do tego) ale na ogol idzie to sprawnie, no i te 2 godz. przesuniecia czasu w Maroku sa w tej sytuacji fajnym prezentem Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: Ile się płynie? 31.08.06, 21:02 Plan mamy taki - lecimy 2 września (to już w sobotę!!!) do Malagi i tam śpimy. Rano jedziemy autobusem do Algeciras (lub Tarify), potem prom do Tangeru i przesiadka na pociąg do Marrakeszu (13:30 czasu marokańskiego). I dlatego pytałem ile czasu płynie, żeby sprawdzić czy tak to się uda. Może ktoś ćwiczył taki lub podobny wariant? Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Ile się płynie? 01.09.06, 08:37 w ostatecznosci jak nie zdazysz na pociag, masz opcje autokaru. jak wybierzesz linie CTM lub cos w zblizonym standardzie, bedzie OK. jak wybierzesz jakiegos przewoznika "no name", tez bedzie dobrze, tylko moze bardziej hardkorowo, ale chyba o to chodzi na wyjazdach - jak najwiecej wrazen Odpowiedz Link Zgłoś
matt.j Re: Ile się płynie? 31.08.06, 19:52 Generalnie prom płynie trochę dłużej niż to co podane jest na bilecie i w biurze turystycznym, gdzie kupuje się bilety. Płynęliśmy kilka dni temu z Algeciras do Ceuty – prawie 2h (tzn prom wypłynął ok. 15 min po planowym czasie, a zanim wyjechaliśmy z niego w Ceucie też minęło kilkanaście minut). Wracaliśmy przez Tanger do Tarify – nie licząc wszelkich kolejek na granicy prom płynął krótko, bo ok. 1h (na bilecie pisało 35minut). Odpowiedz Link Zgłoś