Dodaj do ulubionych

Wrocilem z Costa Brava Blanes

IP: *.std.tsi.tychy.pl 22.08.06, 11:42
Witam...
Jak ktos ma jakies pytania to sluze odpowiedzia na forum jesli ja bede znal:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: evulevu Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:06
      witaj, czy orientujesz się może ile kosztuje wypożyczenia skutera ? I czy bez
      problemu można pojeździć sobie i pozwiedzać bez stresu, również na skuterze,
      Barcelona , Gerona, Montserrat, czy jest w miarę bezpieczni czy nie ma kradzież
      pojazdów? dzięki za odp.
      • Gość: Andrew Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.std.tsi.tychy.pl 22.08.06, 15:52
        Skutera akurat nie wypozyczalem,tych akurat cen nie znam musialbys poszukac w
        internecie,gdzies moze na tym forum natomiast czytalem ze Hiszpanie w
        wypozyczalniach bardzo chetnie kazda ryske przypisuja wypozyczajacemu i rodzi
        to konflikty przy zwrocie
        • Gość: evulevu Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 16:31
          W tym roku właśnie testowałam Majorkę, trochę baliśmy się po luzackiej Grecji,
          ale było OK. Ciekawa jestem jak to wygląda na kontynecie, bo pewnie wylądujemy
          tam w przyszłym roku. Niestety nigdzie na forum nie ma na ten temat żadnyych
          informacji / podobnie mieliśmy z Majorką/, wię znowu będę musiała przecierać
          szlaki :) Pozdrawiam
          • quciniak Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes 22.08.06, 19:52
            hej ja za tydzien lece do Calella hotel Catalonia. Długo zastanawialm sie w
            biurze podrozy nad miejscowoscia ale doszłam do wnossku ze wszystkie sa obok
            siebie i ze mozna zawsze podjechac czy do Loret de mar czy magllat de mar...jaka
            miales pogode? czy jakies busiki do barcelony jezdza? chodzi mi o to czy mozna
            samemu sobie wycieczka taka zrobic? i co jest naprawde obejzenia?
          • quciniak Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes 22.08.06, 19:53
            hej ja za tydzien lece do Calella hotel Catalonia. Długo zastanawialm sie w
            biurze podrozy nad miejscowoscia ale doszłam do wnossku ze wszystkie sa obok
            siebie i ze mozna zawsze podjechac czy do Loret de mar czy magllat de mar...jaka
            miales pogode? czy jakies busiki do barcelony jezdza? chodzi mi o to czy mozna
            samemu sobie wycieczka taka zrobic? i co jest naprawde obejzenia? dzieki
            • Gość: Andrew Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.std.tsi.tychy.pl 23.08.06, 08:30
              Pogoda:
              Przewaznie goraco, zdarzyl sie jeden dzien zachmurzony, oraz okolo 3 dni z
              nocnymi ulewami i burzami
              Do Barcelony kursuja pociagi w cenie okolo 7E w dwie strony, po Costa Brava
              kursuje komunikacja autobusowa w cenie 1,25E za bilet
              W Barcelonie mozesz poruszac sie: autobusami, metrem lub autobusem turystycznym
              za 18E, wybor nalezy do Ciebie
      • Gość: zięba Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.orange.pl 26.08.06, 12:44
        Wruciłem z Blanes tydzień temu,ze znajomymi też chcieliśmy poszaleć na
        skuterkach, ale jak rozmawialiśmy zrezydentką jest to bardzo droga impreza, w
        ogóle nieopłacalna. Nie pamiętam kwoty jaką podała, ale zrezygnowaliśmy na
        miejscu.
        • Gość: af-bcn b.freland a moZe rower? IP: 80.102.182.* 26.08.06, 13:11
          jest tu napisane "Rent a bike or motocycle"
          www.barcelona-on-line.es/eng/turisme/transport_rent_bike.htm
          mysle Ze w wiekszosci chodzi o rower.
    • Gość: Ania Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.server.ntli.net 23.08.06, 11:21
      wybieram sie do Blanes chcialabym sie zapytac jak tam jest
      z polami namiotowymi ewentualnie hostelami?
      Co warto zobaczyc w okolicach?
      czym najlepiej sie poruszac?(Barcelona, Girona)
      mozna robijac namioty przy plazy?
      Co warto wziasc ze soba?

• Gość: Andrew Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.std.tsi.tychy.pl 23.08.06, 12:27
        pola namiotowe widzialem ale odlegle od plazy okolo 500m
        Co zobaczyc w okolicach, to zalezy co kto lubi i takie informacje na pewno
        znajdziesz w sieci. w Blanes to na pewno mozna obejrzec ogrod botaniczny, ruiny
        zameczku, wypoczywac na plazach w poblizu Blanes:)
        Nie widzialem zadnego namiotu na plazy wiec wnioskuje ze nie mozna.
        Czym sie poruszac, do odleglych mias to mysle ze pociag Renfe bodajze. Warto
        zaznaczyc ze nie jest tak jak w przypadku kilku innych miejscowosci na Costa
        Brava i kolejka nie jedzie obok plazy a w dosc odleglym punktcie miasta.
        Co wziac, zalezy w jakim okresie jedziesz jak takie slonce jak teraz bylo to
        koniecznie z wysokim filtrem balsamy, i warto cos na chorobska, gro Polakow
        chorowalo na anginy i przeziebienia, wystrzegaj sie lodowato zimnych napoi to
        jakos bedzie. Warto wziac cos na oparzenia sloneczne, okularki do plywania lub
        maske bo sól wpada mocno w oczy i cialo, gotowke jak tam chcesz, bankomatow
        jest multum i mozna w nich wybierac pieniazki lub tez placic w sklepach karta.
        • Gość: Ania Re: Wrocilem z Costa Brava Blanes IP: *.server.ntli.net 23.08.06, 21:26
          Dzieki za odpowiedz.Juz naznosilam dodomu przewodnikito cos poszukam jeszcze.
          Jeszcze raz dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka