Dodaj do ulubionych

T-E-N-E-R-Y-F-A

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:22
CZY KTOS BYL NA TEJ WYSPIE/ JAKIE SA CENY I JAK Z DOJAZDEM? LEPIEJ SAMOLOTEM
CZY AUTEM A POZNIEJ PROMEM?>
Obserwuj wątek
    • styro Re: T-E-N-E-R-Y-F-A 24.08.06, 17:27
      samolotem
      • Gość: asiunia Re: T-E-N-E-R-Y-F-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:36
        a jakie tam sa ceny jedzenia? bardzo drogo jest?
        • Gość: kasia Re: T-E-N-E-R-Y-F-A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:09
          Aiu ja właśnie wróciłam z teneryfy i gorąco ją polecam po prostu się zakochałam
          w tej wyspie (ciągle jestem w szoku powczasowym :-)) ceny są niższe niż np w
          Grecji piwko w jednej knajpce kosztowało nawet 1,39 a litr sangrii 4,50
          (okolice playa de las americas) polecam wulkan teide, loropark i kanion w costa
          adeje (warto zobaczyć te widoczki) nie polecam rejsu katamaranem podczas
          którego oglada się delfinki- rejs drogi a delfinów mało no chyba że masz dużo
          forsy wtedy warto popłynąć i zabaczyć los gigantes od strony oceanu pozdrawiam
      • Gość: asiunia Re: T-E-N-E-R-Y-F-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:37
        i czy faktycznie jest ladnie? jak wyglada plaza i miasto?
        bede wdzieczna za jakies fotki. asiunia-p84@wp.pl
    • Gość: ania Re: T-E-N-E-R-Y-F-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:09
      Najlepiej samolotem, podróż samochodem jest długa, sam prom z Hiszpanii płynie
      2 dni(tak słyszałam). Ceny są dość wysokie. Poprostu trzeba wiedzieć gdzie
      robić zakupy (najlepiej w dużych supermarketach troche oddalonych od plaży),
      inaczej jest z pamiątkami, które przy plaży są najtańsze(pocztówki itp..). W
      restauracjach np. małe piwo kosztuje około 5euro, mała cola około 2- 2.50 euro,
      woda 1,5 euro... Co do plaży... jak dla mnie brzydkie, piasek nawieziony z
      sahary zmieszany z czarnym wulkaniczny, więc nie polecam amatorom plażowania.
      Co do uroku miejca... na wyspie jest bardzo dużo ładnych miejsc... szczególnie
      polecam zatoke maska, "piramidy",loro parque, wulkan teide, (polecam wejscie
      pod sam krater (trzeba mieć na to pozwolenie, mozna załawnic w stolicy wyspy
      Santa Cruz)). Szczególnie podobał mi się również klimat na Teneryfie... jest
      około 30 i więcej stopni.. ale nie czuje sie tego gorąca tak jak na
      kontynencie. Ogólnie SUPER :D polecam :)
      • Gość: Damianek Re: T-E-N-E-R-Y-F-A IP: 83.168.106.* 07.09.06, 08:49
        byłem z żonką i polecam. Wyspa cudna. Jeśli chodzi o jedzenie to zaopatrywaliśy
        sie w marketach (np.Tesco) i ceny podobne do naszych. W knajpach wiadomo drożej
        ale można pyszną pizze zjeść za 5euro więc nie ma paniki.
        Krajobrazy cudowne.my byliśy w las Americas na Pd wyspy. Polecam wypożyczenie
        samochodu i zwiedzanie na własną rękę. Nie wiem co to za wymysł z tym
        pozwoleniem na wjazd na El Teide (wulkan). my byliśmy dwa razy i nasi znajomi
        reż i nie ma problemu nic nie trzeba załatwiać.Należy tylko uważać na wulkanie
        na złodzieji- my nie uważaliśmy i kiedy obfotografowaliśy się w tym pięnym
        miejscu nasze samochodą zostały splądrowanei zostaliśy bez dokumentów i kart.
        pszporty zostawili:)wspaniali złodzieje:)
        Pozdrawiam, i polecam:)
        • bah77 Re: T-E-N-E-R-Y-F-A... 04.10.06, 17:54
          > Nie wiem co to za wymysł z tym
          > pozwoleniem na wjazd na El Teide (wulkan). my byliśmy dwa razy i nasi znajomi
          > reż i nie ma problemu nic nie trzeba załatwiać.

Podchodziłeś z górnej stacji kolejki na samą krawędź wulkanu bez limitowanego
          pozwolenia?

> Należy tylko uważać na wulkanie
          > na złodzieji- my nie uważaliśmy i kiedy obfotografowaliśy się w tym pięnym
          > miejscu nasze samochodą zostały splądrowanei zostaliśy bez dokumentów i kart.
          > pszporty zostawili:)wspaniali złodzieje:)

A były na parkingach takie ogromne tablice, żeby uważać na złodzieji?
          No i o tym pisałem na Forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=4186459

bah77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka