Dodaj do ulubionych

a plaża pineda de mar?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:55
A coś o tej plazy tym miejscu?
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: a plaża Pineda de Mar? 18.02.07, 14:15
      Dobre miejsce dla miłośników betonowych hoteli i tłoku na plaży, zobacz sama:

www.pinedademar.org/en/turisme/fotos.asp

www.siestaholidays.co.uk/displaygeneralpage.aspx?pageid=18

bah77

• xulu Re: a plaża Pineda de Mar? 18.02.07, 15:35
        witam niesadze zeby w sezonie na wybrzezu katalonskim niespotkac tloku na plazy.
        ja polecam costa brava udaj sie troszke w "gore"
      • Gość: anka Re: a plaża Pineda de Mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:43
        bah77, błagam, napisz o tym miejscu coś dobrego bo jeden raz w życiu jadę na
        poludnie Hiszpanii, co ja gadam - lecę, co ja gadam - nie ja tylko my w tym 9
        miesięczny dzidziuś. lecimy pod koniec maja. ogólnie chyba południe jest dość
        betonowe , ale może przed sezonem da się z dzieciarnią na plaży posiedziec. To
        taki swoisty eksperyment, pierwszy raz tak wakacjować będziemy, pewnie ostatni,
        bo lubimy "tułaczkę" z namiotem po północy i środkowej Hiszpanii. Nie
        spodziewamy się z Marcinem specjalnej rewelacji szczerze mówiąc, ale lepsze
        takie wakacje niż żadne bo samochodem z niemowlakiem nie jadę, nie ma mowy.
        Chcemy coś dobrego zjeść, czegoś dobrego się napić i coś fajnego zobaczyć i
        odmoczyć za cały rok naszego starszego syna.....
        • bah77 Re: a plaża Pineda de Mar? 18.02.07, 23:21
          PdM to raczej nie jest południe Hiszpanii...

bah77
          • Gość: anka Re: a plaża Pineda de Mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:37
            no to żeś mi odpowiedział, zamiast korków z geografii liczyłam na rzeczową,
            sensowną odpowiedź, ale trudno
            • bah77 Re: a plaża Pineda de Mar? 19.02.07, 10:35
              No to żeś mi wyjaśniła, gdzie popełniłaś błąd, ale trudno.

Jeśli błąd był w określeniu części Hiszpanii, to moja opinia o wybrzeżu
              Katalonii jest taka (nie wiem, czy rzeczowa i sensowna?):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=6235103

Natomiast w drugim przypadku (błędu w nazwie miejscowości) - o ciepłej (jak dla
              mnie) wodzie w morzu w maju pisałem całkiem niedawno - jest takie miejsce i to
              właśnie na południu Hiszpanii!:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=53758771&a=56876119

bah77
              • Gość: anka Re: a plaża Pineda de Mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:17
                Nie, nie zrobiłam błędu (niestety :). "Betonowe" kurorty to rzeczywiście nie
                rarytas, ale w moim przypadku wyjście optymalne. Byłam jeden dzień kiedyś w
                Torremolinos. Plaża niespecjalna, miliard sklepow z pamiątkami, tax free,
                knajpy z menu - pismem obrazkowym, ale jak trzeba to trzeba. zamierzamy
                wypożyczyć samochód i myślę że jesteśmy sklonni udawać się na wycieczki w
                promieniu 50 km tak na luzie, a jak coś fajniejszego to do 100 km. Mozesz coś
                polecić?
                Słowo wyjaśnienia: w moim małym, żeńskim mózgu utarł sie taki schemat: północna
                Hiszpania - wybrzeże oceanu, południowa - Śródziemnego. Oczywiscie to bzdura
                ale tak jakoś już nam się utrwaliło - choć spędziliśmy naprawdę fajny czas w
                okolicach Kadyksu parę lat temu choć to południe ale w naszym pojęciu takie
                inne....
                • bah77 Re: Wybrzeże Katalonii... 19.02.07, 14:57
                  Aniu, polecam Ci oczywiście opisaną przeze mnie wycieczkę po wybrzeżu CB, a
                  także: Grające Fontanny w Barcelonie i wycieczkę do Montserrat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=38512813&a=38529843

Polecam Ci też, trochę podobne do mojego, opisy wybrzeża CB napisane przez
                  Aseretkę (ale dużo bardziej... poetyckie):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=27792366&a=27799001

Pozdrawiam

bah77
                  • Gość: Johny Re: Wybrzeże Katalonii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:53
                    Ja już się pogubiłem - to w końcu o jakiej Pineda de Mar jest tu mowa? O tej
                    nieopodal Barcelony (zaznaczam że to jeszcze nie Costa Brava) czy o jakiejś
                    innej na południu? o tej k. Barcy mogę coś powiedzieć, jeśli interesuje.
                    • Gość: anka Re: Wybrzeże Katalonii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:32
                      o tej koło Bracelony. Nie jestem specjalistką ale w wyszukiwarkach figuruje
                      jako CB
                      • Gość: Johny Re: Wybrzeże Katalonii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:59
                        Miejscowość jak każda inna na Costa Maresme, bez rewelacji. Plaża duża
                        piaszczysta, ale wkurzający jest ten gruboziarnisty piasek, w zasadzie jest on
                        na całym Maresme. Już lepsze plaże są na Costa Brava, a najlepiej radziłbym na
                        Costa Dorada, na południe od Barcelony.
    • Gość: km44 Re: a plaża pineda de mar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:57
      Pineda ta ok45 km na płn od Barcelony to Costa Maresme.Pląża długa szeroka
      piaszczysta.Blisko Calleli.Ładniejsze wybrzeże jest na Costa Brawa ale tam
      większy tłok bo plaże mniejsze a ludzi ogromnie dużo w sezonie.
      • Gość: anka Re: a plaża pineda de mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:10
        dzięki. to nawet ok bo o dzieci mi chodzi a popołudniami na spacery mozemy się
        kawlek przejechać. nie ma problemu. nie wiedziałam o tym że to inne "costa",
        dzięki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka