Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:55 A coś o tej plazy tym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bah77 Re: a plaża Pineda de Mar? 18.02.07, 14:15 Dobre miejsce dla miłośników betonowych hoteli i tłoku na plaży, zobacz sama: www.pinedademar.org/en/turisme/fotos.asp www.siestaholidays.co.uk/displaygeneralpage.aspx?pageid=18 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: a plaża Pineda de Mar? 18.02.07, 15:35 witam niesadze zeby w sezonie na wybrzezu katalonskim niespotkac tloku na plazy. ja polecam costa brava udaj sie troszke w "gore" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: a plaża Pineda de Mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:43 bah77, błagam, napisz o tym miejscu coś dobrego bo jeden raz w życiu jadę na poludnie Hiszpanii, co ja gadam - lecę, co ja gadam - nie ja tylko my w tym 9 miesięczny dzidziuś. lecimy pod koniec maja. ogólnie chyba południe jest dość betonowe , ale może przed sezonem da się z dzieciarnią na plaży posiedziec. To taki swoisty eksperyment, pierwszy raz tak wakacjować będziemy, pewnie ostatni, bo lubimy "tułaczkę" z namiotem po północy i środkowej Hiszpanii. Nie spodziewamy się z Marcinem specjalnej rewelacji szczerze mówiąc, ale lepsze takie wakacje niż żadne bo samochodem z niemowlakiem nie jadę, nie ma mowy. Chcemy coś dobrego zjeść, czegoś dobrego się napić i coś fajnego zobaczyć i odmoczyć za cały rok naszego starszego syna..... Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: a plaża Pineda de Mar? 18.02.07, 23:21 PdM to raczej nie jest południe Hiszpanii... bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: a plaża Pineda de Mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:37 no to żeś mi odpowiedział, zamiast korków z geografii liczyłam na rzeczową, sensowną odpowiedź, ale trudno Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: a plaża Pineda de Mar? 19.02.07, 10:35 No to żeś mi wyjaśniła, gdzie popełniłaś błąd, ale trudno. Jeśli błąd był w określeniu części Hiszpanii, to moja opinia o wybrzeżu Katalonii jest taka (nie wiem, czy rzeczowa i sensowna?): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=6235103 Natomiast w drugim przypadku (błędu w nazwie miejscowości) - o ciepłej (jak dla mnie) wodzie w morzu w maju pisałem całkiem niedawno - jest takie miejsce i to właśnie na południu Hiszpanii!: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=53758771&a=56876119 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: a plaża Pineda de Mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:17 Nie, nie zrobiłam błędu (niestety :). "Betonowe" kurorty to rzeczywiście nie rarytas, ale w moim przypadku wyjście optymalne. Byłam jeden dzień kiedyś w Torremolinos. Plaża niespecjalna, miliard sklepow z pamiątkami, tax free, knajpy z menu - pismem obrazkowym, ale jak trzeba to trzeba. zamierzamy wypożyczyć samochód i myślę że jesteśmy sklonni udawać się na wycieczki w promieniu 50 km tak na luzie, a jak coś fajniejszego to do 100 km. Mozesz coś polecić? Słowo wyjaśnienia: w moim małym, żeńskim mózgu utarł sie taki schemat: północna Hiszpania - wybrzeże oceanu, południowa - Śródziemnego. Oczywiscie to bzdura ale tak jakoś już nam się utrwaliło - choć spędziliśmy naprawdę fajny czas w okolicach Kadyksu parę lat temu choć to południe ale w naszym pojęciu takie inne.... Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Wybrzeże Katalonii... 19.02.07, 14:57 Aniu, polecam Ci oczywiście opisaną przeze mnie wycieczkę po wybrzeżu CB, a także: Grające Fontanny w Barcelonie i wycieczkę do Montserrat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=38512813&a=38529843 Polecam Ci też, trochę podobne do mojego, opisy wybrzeża CB napisane przez Aseretkę (ale dużo bardziej... poetyckie): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=27792366&a=27799001 Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Wybrzeże Katalonii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:53 Ja już się pogubiłem - to w końcu o jakiej Pineda de Mar jest tu mowa? O tej nieopodal Barcelony (zaznaczam że to jeszcze nie Costa Brava) czy o jakiejś innej na południu? o tej k. Barcy mogę coś powiedzieć, jeśli interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wybrzeże Katalonii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:32 o tej koło Bracelony. Nie jestem specjalistką ale w wyszukiwarkach figuruje jako CB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Wybrzeże Katalonii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:59 Miejscowość jak każda inna na Costa Maresme, bez rewelacji. Plaża duża piaszczysta, ale wkurzający jest ten gruboziarnisty piasek, w zasadzie jest on na całym Maresme. Już lepsze plaże są na Costa Brava, a najlepiej radziłbym na Costa Dorada, na południe od Barcelony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km44 Re: a plaża pineda de mar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:57 Pineda ta ok45 km na płn od Barcelony to Costa Maresme.Pląża długa szeroka piaszczysta.Blisko Calleli.Ładniejsze wybrzeże jest na Costa Brawa ale tam większy tłok bo plaże mniejsze a ludzi ogromnie dużo w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: a plaża pineda de mar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:10 dzięki. to nawet ok bo o dzieci mi chodzi a popołudniami na spacery mozemy się kawlek przejechać. nie ma problemu. nie wiedziałam o tym że to inne "costa", dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś