bastek52 24.02.07, 14:48 Witam. Był w tej miejscowości ktoś?? Jeśli tak to prosze o opisanie miasta i jego okolic, morza (płytkie czy głębokie) Wybieram się tam na wakacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:51 Miami Playa jest raczej cichą, spokojną, turystyczną miejscowością, położoną pomiędzy kompleksami kampingów. Zabytków tam nie ma. Hotele usytuowane wzdłuż głównej drogi. Równolegle przebiega linia kolejowa, pociągi są bardzo ciche, nie przeszkadzają. Młodzież raczej tam się nie wyszaleje. Nie jest to miejsce takie jak chociażby Calella na Costa Brava, czy też Benidorm na Costa Blanca. Główna plaża, chyba najładniejsza w całej Hiszpanii, sztucznie usypana z łagodnym brzgiem. Wino polecam kupować w bodegach, są tam dwie przy głównej drodze. Jeśli jedziesz samochodem to uważaj na radary w tamtym rejonie. Ustawiają je pomiędzy miastami, codziennie w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:35 A morze jest tam głębokie czy płytkie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:36 Główna plaża płytka, dla małych dzieci, ale nie tylko. Boczne zatoki na obrzeżach miejscowości już takie nie są, ale też bezpieczne. W Miami Playa brak portu, tak więc morze jest czyste. Wzdłuż całej linii brzegowej brak miejsc do nurkowania. Nie ma stromych kamienistych urwisk skalnych takich jak na Costa Brava. Przy odrobinie szczęścia "załapiesz się" na wieczorny pokaz sztucznych ogni na plaży. Kapitalny półgodzinny spektakl. Jeśli będziesz własnym samochodem polecam wycieczkę do Port Aventura w Reus. Super wesołe miasteczko, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Murowana zabawa na cały dzień. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:11 A na jakim kampingu mieszkałes?? Ja będe na La torre del sol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 17:10 A nie ma tam meduz ani niczego takiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:04 Przebywałem w wynajętym mieszkaniu, tak więc nie znam warunków panujących na tym kampingu. Meduzy występują po długotrwałych upałach. Ja byłem na przełomie lipca-sierpnia. nie spotkałem ich. Przeglądnij forum, ktoś w zeszłym roku wywołał temat meduz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:11 Ja jade 23 Czerwca do Francji a 1 lipca do Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:38 Spokojnie, nie powinno być wtedy żadnych meduz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:50 To dobrze A ile morzna było isc w głąb morza zeby nie zakrywało?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 20:00 Trudno dać jednoznaczną odpowiedź. Na głównej plaży spokojnie kilkanaście metrów. Podobnie z zatoczkach. Dno opada łagodnie. Nie ma gwałtownych spadków, śliskich skał. Sądzę, że na okolicznych kampingach jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 11:55 Dzięki wam jak ktos jeszcze tam był to prosze napisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:11 A są tam jakies restauracje z regionalnymi potrawami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:33 Jak wspomniałem wcześniej, jest to miejscowość na wskroś turystyczna, nastawiona na obsługę przybyszy spragnionych wody i słońca. Owszem są restauracje,w krórych podadzą między innymi "owoce morza". Nie znajdziesz typowej hiszpańskiej knajpki, w której wieczorami przebywają sami tubylcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:44 W uzupełnieniu poprzedniej mojej wypowiedzi. Takiej typowej hiszpańskiej knajpki radzę poszukać w Cambrills lub w L'Hospitalet.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:14 A fale na głównej plaży przeszkadzają pływac czy prawie ich nie czuć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 11:38 Zasadniczo to żadne fale nie przeszkadzają. Powiedziałbym, że w niektórych sytuacjach nawet są pomocne. Łagodne, na których można się dosłownie położyć i pływać w bezruchu. Oczywiście, jeśli jest sztormowa pogoda to o wejściu do wody nie może być mowy. Od kilku lat spędzam wakacje w Hiszpanii. Ani razu nie było tak, że pogoda uniemożliwiła kąpiel, w którykolwiek dzień. Proponuję abyśmy skontaktowali się poprzez e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:53 Mam taką prośbe do tych co byli i robili zdjęcia. Moglibyście mi przesłąć pare zdjęć na maila?? tequilabastek@interia.pl Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa 06.06.07, 22:53 Za dwa tygodnie wyjazd jesli ktos wie cos jeszcze o tej miejscowosci to niech napisze z góry dzięki . :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 : Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:43 W uzupełnieniu poprzednich informacji. Po wyjeździe z obwodnicy Barcelony, śmiało możesz jechać "Nationalką". Dobrze oznakowana, żadnych problemów. Za Tarragoną Policja ustawia radary. Radzę uważać. Nie pamiętam, czy wcześniej o tym pisałem. Wino radzę kupować w "Bodegach". Są tam dwie przy głównej ulicy. Pozdrawiam, życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 22:34 Dziękiuje I mówisz ze plaże a raczej morze jest ok nie głębokie tak 50 metrów od brzegu cię zakryje już czy jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 13:11 Na głównej plaży spokojnie możesz iść daleko. Trudno mi teraz określić odległość, ale 50 m spokojnie. Plaża według mojej oceny jedna z najpiękniejszych w całej Hiszpanii. Sztucznie usypana. Piasek jak nad naszym Bałtykiem. W bocznych zatokach również łagodnie opadające dno. Maluchy mogą się pluskać. W każdym razie nie ma takiego gwałtownego uskoku, po około czterech metrach jak np. w Blanes. Jeśli nie masz wykupionych posiłków, proponuję robić zakupy w "DIA". Jadąc od strony Tarragony po lewej stronie, w centrum. Na końcu miejscowości również jest duży supermarket, po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:32 Dzięki wielkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan1 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:36 Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz na adres bitowt1@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś